Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste koude dagen en Belgen draaien gaskraan open: ruim 50 procent meer gasverbruik deze week

HLN
Eerste koude dagen en Belgen draaien gaskraan open: ruim 50 procent meer gasverbruik deze week
De temperatuur zakt. En dat laat zich voelen in ons gasverbruik. Dat steeg de eerste helft van deze week met zo'n 50 procent tegenover de weken voordien. Een gevolg van de eerste, koudere dagen. "De echte lakmoesproef voor onze besparingsoefening komt er nu aan."
Lees verder

Lauw, lauwer, lauwst: nauwelijks interesse voor WK voetbal
Quizvraag: wanneer en tegen wie spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het WK voetbal? Antwoord: op 23 november tegen Canada. De kans is klein dat u die datum al met rood hebt omcirkeld, want de interesse in het WK is haast onbestaande. Volle pleinen, grote schermen, volle Sportpaleizen? Komt nauwelijks iets van in huis. Reden: de timing en met stip, de energiecrisis. Dat blijkt uit een rondvraag in steden en gemeenten.
Lees verder

Nationale Bank verliest kwart van haar waarde
De fors stijgende rente maakt slachtoffers. Ze neemt onder meer de nationale banken, waaronder die van ons land, in de tang. De Nationale Bank van België zal daardoor het lopende jaar afsluiten met verlies. Bovendien riskeren die verliezen de komende jaren nog op te lopen. De beurskoers van de instelling daalde woensdag met liefst 27,49% tot 1.055 euro, nadat hij dinsdagavond ook al zowat 6% had ingeleverd.
Lees verder

Eveline "ontkent" dat hij achter het nieuwe alter-ego Ariana zit
G.R. (29), die beter gekend is als 'Eveline', ontkent de berichten dat hij achter een nieuw valse profiel 'Ariana' zit die slachtoffers maakte in Nederland. Zo zou hij - volgens de kranten van Mediahuis - een dertigtal mannen benaderd hebben om uiteindelijk naaktfoto's te ontfutselen. Het parket van Oost-Vlaanderen is voorlopig nog geen onderzoek gestart.
Lees verder

Christophe uit 'De Klim van je Leven' lag 11 weken in coma met 1 tot 5% overlevingskans: "Niks mis met afzien om iets te bereiken"
Het waren de intensivisten van Gasthuisberg zelf die Christophe 'Het wonder van Leuven' zijn gaan noemen, na zijn onwaarschijnlijke terugkeer - niet een, geen twee, maar drie keer - uit het rijk van der quasi-doden. "Ik geef niet af. Nooit. Al van toen ik een jongske was." En die doordouwer, die stapte vervolgens op de fiets.
Lees verder

Belgian Cats leggen in openingsmatch WK de duimen voor topfavoriet VS
De Belgian Cats hebben hun eerste wedstrijd op het WK basketbal voor vrouwen in Sydney, Australië, verloren. Tegen topfavoriet Verenigde Staten werd het 87-72, halfweg stond het 48-39.
Lees verder

Na veertig jaar gaat morgen de stekker uit Doel 3
Morgenavond gaat kernreactor Doel 3 voor het laatst elektriciteit produceren, na een carrière van veertig jaar. Dan begint een jarenlang proces van stopzetting en ontmanteling. Prijskaartje: circa een miljard euro.
Lees verder

WEERBERICHT. Vandaag droog en zonnig met temperaturen tot twintig graden
Met maxima van 18 à 20 graden in Laag- en Midden-België krijgen we een aangename donderdag. Na het oplossen van het plaatselijke ochtendgrijs wordt het zonnig met een paar stapelwolken. Het blijft ook droog. Dat meldt het KMI.
Lees verder

COLUMN. Kurt Van Eeghem wordt 70. Kurt is goed voor hart en bloedvaten. Hij is drie wijzen waard
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kurt Van Eeghem.
Lees verder

De winkeltest in Auchan en vier West-Vlaamse supermarkten: "Kar met 22 producten is tot 50 euro goedkoper. En met de huidige brandstofprijzen haal je dat er zelfs vanuit Zeebrugge uit"
In Auchan in Roncq, net over de grens, spreekt men West-Vlaams. Al jaar en dag is dat zo, maar met de huidige energie- en prijzencrisis zie je er nóg meer winkelkarren vol cola, water of wijn richting kustprovincie vertrekken. Is het verschil dan echt zo groot, met de minder sterke inflatie bij onze zuiderburen? En kan je met de huidige brandstofprijzen alleen al je rit uitsparen vanuit Veurne, Zeebrugge of Tielt? Wij deden de test op dezelfde dag in Frankrijk en in vier West-Vlaamse supermarkten. En kregen er nog een resem tips van expert Gino Van Ossel bovenop.
Lees verder

Spot, zelfspot en 'Mister Brightside' houden hem recht, maar raakt Eden Hazard wel wedstrijdfit voor het WK?
Carlo Ancelotti trekt bedenkelijk de wenkbrauw omhoog. Roberto Martínez hoort altijd hetzelfde. Eden Hazard (31) haalt de schouders op. 60 dagen voor de WK-start hangen er veel vragen rond de aanvoerder van de Duivels, maar even weinig antwoorden. Hoe ver zou hij fysiek en mentaal nu eigenlijk staan? Een situatieschets met vaststellingen vanuit Madrid en Tubeke.
Lees verder

Elke Clijsters verdacht stil over liefdesleven én blijft zus Kim nu definitief in de VS? "Alvast een gemis op familiefeestjes"
Ex-tennisster Elke Clijsters is goed op weg om de finale van 'BV Darts' te halen. De kans dat haar zus Kim Clijsters haar komt aanmoedigen is wel bijzonder klein, na de voormalige nummer 1 van de wereld in de VS woont. Of dat definitief is, weet Elke niet. "Maar ik mis haar wel enorm, zeker tijdens familiefeestjes", bekent ze aan Jarne. Over haar liefdesleven doet de ex-'Bachelorette' mysterieuzer. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Elke Clijsters over liefdesleven én blijft zus Kim nu definitief in de VS? "Alvast een gemis op familiefeestjes"
Ex-tennisster Elke Clijsters is goed op weg om de finale van 'BV Darts' te halen. De kans dat haar zus Kim Clijsters haar komt aanmoedigen is wel bijzonder klein, nu de voormalige nummer 1 van de wereld in de VS woont. Of dat definitief is, weet Elke niet. "Maar ik mis haar wel enorm, zeker tijdens familiefeestjes", bekent ze aan Jarne. Over haar liefdesleven doet de ex-'Bachelorette' mysterieuzer. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

'Now what', allereerste Vlaamse 'real life'-docusoap volgt twintigers in Antwerpen: "Geen camera's op het toilet, of in de slaapkamers"
In 'Now what', de allereerste Vlaamse real life docusoap, navigeren zeven twintigers een eigen pad langs de obstakels van het leven. Negentig dagen lang delen de zeven jongvolwassenen hun ervaringen met de kijkers op GoPlay, vanuit één groot Antwerps herenhuis. "Mijn collega's hebben al gezegd dat ik niet verliefd mag worden op een van mijn roomies", lacht deelneemster Nona.
Lees verder

'Now what': allereerste Vlaamse 'real life'-docusoap volgt twintigers in Antwerpen
'W817', maar dan voor echt. In 'Now what', de allereerste Vlaamse real life docusoap, navigeren zeven twintigers een eigen pad langs de obstakels van het leven. Negentig dagen lang delen de levensechte Akke en co. hun ervaringen met de kijkers op GoPlay, vanuit één groot Antwerps herenhuis. "Mijn collega's hebben al gezegd dat ik niet verliefd mag worden op een van mijn roomies", lacht deelneemster Nona.
Lees verder

Na twee jaar wissel van de wacht bij VTM: Koen De Bouw is nieuwe programmatiestem
Wissel van de wacht bij VTM. De mannenstem die dagelijks diep rollend vooruitblikt op de programmatie van de zender is voortaan afkomstig van Koen De Bouw. De 'Dossier K.'-acteur neemt na zo'n twee jaar de fakkel over van 'Familie'-acteur Roel Vanderstukken.
Lees verder

Belgische selectie verkent (in de regen) WK-parcours, Remco Evenepoel traint als enige op de rollen
De Belgische WK-ploeg ging vandaag de plaatselijke ronde in Wollongong verkennen. 't Werd een fietstocht in de gietende regen. Remco Evenepoel bleef als enige in het hotel, de Vuelta-winnaar trainde op de rollen.
Lees verder

Onderwijs vraagt om dringende energiesteun
Na heel wat andere sectoren en organisaties vraagt ook het onderwijs de Vlaamse regering om in het licht van de fel stijgende energieprijzen met steunmaatregelen te komen. Dat doen verschillende actoren uit het onderwijs donderdag in een gemeenschappelijke verklaring.
Lees verder

Gemiddeld meer dan 1 melding per week over illegale grondwaterwinning
Om het watertekort tegen te gaan, richtte Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een meldpunt op waar burgers vermoedelijk illegale booractiviteiten kunnen melden. Sinds april liep een 30-tal binnen. Dat staat vandaag te lezen op Knack.be.
Lees verder

"Ben je gevoelig voor slaapwandelen? Dan werk je best niet in een shiftensysteem": somnoloog scheidt feiten van fabels over nachtelijke uitstapjes
Wie met een slaapwandelaar samenwoont schrikt zich soms rot van diens nachtelijke uitstapjes. Maar wanneer wordt dat slaapwandelen gevaarlijk? Mag of moet je zo'n dolende slaper nu wekken of niet? En bij wie komt het vooral voor? "Meestal is het eerder onschuldig, maar soms kunnen mensen weleens gevaarlijke dingen doen", zegt somnnoloog prof. dr. An Mariman (UZ Gent). "Zo kende ik iemand die tijdens zijn slaap van het balkon is gevallen."
Lees verder