Doorgaan naar hoofdcontent

Een van zwaarste orkanen ooit aan land in Japan: al heel wat materiële schade en verschillende gewonden

HLN
Een van zwaarste orkanen ooit aan land in Japan: al heel wat materiële schade en verschillende gewonden
De tyfoon Nanmadol, een van de krachtigste orkanen ooit, en de zware regenval hebben veel materiële schade veroorzaakt in het zuiden van Japan. Er vielen ook verschillende gewonden, volgens de omroep NHK. Duizenden inwoners van het gebied moesten zich in veiligheid brengen en het trein- en vliegverkeer werd beperkt door de storm.
Lees verder

Bewakingscamera filmt hoe vrouw aangerand wordt aan spoedafdeling in Leuven
Een bewakingscamera heeft gefilmd hoe een vrouw wordt aangevallen en betast door een onbekende man, vlakbij de spoedafdeling van het ziekenhuis Heilig Hart in Leuven. Het slachtoffer probeerde daar hulp te zoeken, maar voor ze de ingang kon bereiken kreeg de dader haar te pakken.
Lees verder

INTERVIEW. Grote baas van Eneco over energiecrisis: "Iemand moet uiteindelijk betalen"
Nee, voor overwinsten moeten we niet bij Eneco zijn. En onze overheid had al veel sneller in gang moeten schieten. Dat zegt Jean-Jacques Delmée, CEO van de derde grootste energieleverancier van België in een uitgebreid interview. "Onze gezinnen en bedrijven verdienen een snellere en betere aanpak dan tot nu toe het geval was."
Lees verder

"Als je Vuelta wint, moet je naar de Tour gaan": Pogacar ziet logische volgende stap voor Evenepoel
Zesde werd Tadej Pogacar op het WK tijdrijden. Na zijn tocht door Wollongong sprak hij bij VTM Nieuws over Remco Evenepoel en zijn recente eindwinst in de Vuelta. En of hij onder de indruk was. "Ik heb vrijwel de volledige Vuelta op tv gevolgd", zegt de 23-jarige Sloveen. "Het was een sterke prestatie van Evenepoel. Hij heeft bewezen dat hij grote ronden aankan. De manier waarop hij het aanpakte, vond ik slim."
Lees verder

KOERS KORT. Zieke Ewan ontbreekt in GP d'Isbergues - Cerny houdt ploeggenoot Vansevenant van eindzege in Slowakije
Caleb Ewan gaat niet van start in de GP d'Isbergues in Noord-Frankrijk. De Australiër van Lotto-Soudal werd ziek deze nacht en wil de tijd nemen om te herstellen. Het is nog niet duidelijk of hij woensdag zal deelnemen in de Omloop van het Houtland.
Lees verder

Op deze 8 adresjes vindt Elke Clijsters rust: "Op moeilijke momenten komen de kindjes en ik naar hier"
"Ik ben echt een Limburgse", zegt voormalig 'Bachelorette' Elke Clijsters (37) vurig. Waarom? De mentaliteit in haar heerlijke Hasselt vindt ze superfijn. Tel daar het lekkere eten bij op en je hebt een match made in heaven. Binnenkort is Elke te zien in 'BV Darts' op VTM 2, vandaag onthult ze haar acht favoriete adresjes om te wandelen, lunchen, shoppen en snoepen. "Dit is een van mijn favoriete plekken voor een date."
Lees verder

120 ton (!) aan peren moet noodgedwongen blijven hangen: "Te duur om te koelen"
Bij Fruitsnacks in Nieuwerkerken hakt de energiecrisis er snoeihard in. Het bedrijf communiceert dat ze maar liefst 120 ton aan Conference peren laten hangen, omdat het koelen ervan té duur zal zijn. "Met héél veel pijn in het hart", zegt de familie Paesmans. De oorlog en de recente droogte waren al zware klappen, maar met de energieprijzen komt daar een zeer zware klap boven op.
Lees verder

DE GROTE PEILING. Bijna twee derde van de Belgen wil kerncentrales langer openhouden dan 2035
Als je het aan de Belgische bevolking vraagt, dan kiest bijna een tweederdemeerderheid ervoor om de kerncentrales in ons land langer open te houden dan de geplande sluiting ervan tegen 2035. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.
Lees verder

Europese Commissie schort 7,5 miljard euro subsidies aan Hongarije op
De Europese Commissie wil 65 procent van een aantal EU-fondsen voor Hongarije opschorten. De sanctie is bedoeld om premier Viktor Orbán te dwingen afdoende maatregelen te treffen tegen de corruptie en fraude in het land met EU-geld. Het gaat ruwweg om 7,5 miljard euro, zo heeft Eurocommissaris voor Begroting Johannes Hahn bekendgemaakt.
Lees verder

Wandelaar vindt vaten met drugsafval aan rand van Buggenhout bos
Een wandelaar heeft vanochtend aan de branddreef in Buggenhout enkele lege vaten aangetroffen die daar gedumpt waren. Zij verwittigde meteen de boswachter waarna ook de politie en brandweer werd verwittigd. De vaten bleken gedumpt drugsafval te zijn.
Lees verder

Piloot kan door storm niet landen in Dubrovnik en wijkt uit naar Zagreb: "Aan ons lot overgelaten door Brussels Airlines"
Toen HLN-videojournalist Jef Beckers gisterenavond samen met drie vrienden op de luchthaven van Zaventem incheckte voor een weekje vakantie in Dubrovnik, had hij niet verwacht enkele uren later door luchthavenmaatschappij Brussels Airlines aan zijn lot overgelaten te worden in de Kroatische hoofdstad Zagreb, op honderden kilometers afstand van het kuststadje aan de Adriatische Zee. "Dit verwacht je niet van een Star Alliance-maatschappij als Brussels Airlines."
Lees verder

Onze chef wielrennen stelt dat het even stormde in het hoofd van Remco Evenepoel: "Hij is niet naar Australië gereisd om na te genieten van zijn Spaanse triomf"
Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck weet dat Remco Evenepoel het WK tijdrijden - ondanks een uitstekend resultaat - ziet als een gemiste kans. Amper negen seconden tussen goud en brons. "Dan toch liever een pak slaag zoals Filippo Ganna er een heeft gekregen. Dan had Evenepoel geweten dat hij simpelweg niet goed genoeg was voor goud. Dat was hij nu wel."
Lees verder

"Impact is dramatisch": Duitse brouwers vrezen koolzuurtekorten vanwege oorlog in Oekraïne
Brouwers en bottelaars in Duitsland zijn bezorgd over een dreigend tekort aan koolzuur, een rechtstreeks gevolg van de oorlog in Oekraïne. "De impact is dramatisch", klinkt het.
Lees verder

Pommelien Thijs kruipt in de huid van Forrest Gump in nieuwe videoclip 'Wat een idee?!'
Pommelien Thijs (21) ziet er in haar videoclip 'Wat een idee?!' onherkenbaar uit. Het '#LikeMe'-gezicht kroop voor de gelegenheid namelijk in de huid van Forrest Gump.
Lees verder

Kinvergroting, fillers of botox: deze sterren gingen te ver in hun zoektocht naar de eeuwige jeugd
Een prikje hier, een fillertje daar. Wat bij velen begint als een onschuldige manier om er wat jonger uit te zien, kan uitgroeien tot een gevaarlijke obsessie. Heel wat celebrity's, die zich nochtans de duurste chirurgen kunnen veroorloven, zien er na een rist ingrepen steeds minder menselijk uit. Zo maakte eerder deze week nog een 'onherkenbare' Gwen Stefani de tongen los. "Vanaf het moment dat je begint te overdrijven, overschrijd je de dunne lijn tussen beauty en beast."
Lees verder

'Starboy' Antonio Nusa, ster (en recordtransfer) in wording van Club Brugge: "Hij kan een hele grote worden"
Antonio Nusa (17) bezorgt elke voetballiefhebber een lach op zijn gezicht. "We zien op training allemaal wat in hem zit." Een inschatting van het Noorse talent van Club Brugge, die nu al één van de volgende recordtransfers lijkt te zijn.
Lees verder

Van olijf tot olijfolie: 3 Vlaamse olijfboeren verklappen hoe je kwaliteit herkent: "Als ik olijfolie onder 15 euro zie dan gaan er alarmbellen af"
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. "We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning."
Lees verder

Van olijf tot olijfolie: 3 Vlaamse olijfboeren verklappen hoe je kwaliteit herkent: "Het moét fris en fruitig ruiken"
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. "We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning."
Lees verder

"Prins William overweegt om 9-jarige George mee te nemen naar begrafenis Queen Elizabeth"
Komt prins George, de 9-jarige zoon van prins William en Kate Middleton, maandag mee naar de begrafenis van zijn overgrootmoeder koningin Elizabeth? Volgens het Britse 'The Daily Mail' wordt er binnen de Britse koninklijke familie momenteel druk gediscussieerd over deze vraag.
Lees verder

Football Talk. Dortmund ziet Reus viertal weken uitvallen - Vincent Janssen opgeroepen voor Nederland
Bij Borussia Dortmund heeft aanvoerder Marco Reus zaterdag in de Revierderby tegen Schalke 04 een kwetsuur aan de buitenste enkelband opgelopen, zo bevestigde sportdirecteur Sebastian Kehl. "Uit onderzoek is gebleken dat hij geen breuk heeft opgelopen. Zijn WK komt dus zeker niet in gevaar. We verwachten hem reeds over drie à vier weken weer terug", klinkt het in een korte mededeling. Reus mist wel de komende twee duels met de Mannschaft in de Nations League, tegen Hongarije en Engeland.
Lees verder