Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse president vraagt Israëlische slachtoffers Olympische Spelen 1972 om vergiffenis

HLN
Duitse president vraagt Israëlische slachtoffers Olympische Spelen 1972 om vergiffenis
Vijftig jaar nadat een gijzeling tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München in bloedvergieten eindigde, heeft de Duitse president Frank-Walter Steinmeier de families van de slachtoffers om vergeving gevraagd.
Lees verder

Werkgevers verwachten snel maatregelen van regeringen: "Elke dag telt"
Het bedrijfsleven vraagt de regeringen om snel de nodige maatregelen te nemen tegen de ontsporende energiecrisis. Premier Alexander De Croo houdt vandaag overleg met vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties en de verschillende regeringen. Concrete maatregelen zullen na afloop niet aangekondigd worden, maar bij de werkgevers werd vooraf alvast nog eens gehamerd op snelle maatregelen.
Lees verder

"Mijn eerste sekspartner droeg een zweetband tijdens de daad": actrice Nele Bauwens over vreemde mannen en verslavingen
Ze speelde al mee in series als 'Professor T.', 'De Twaalf' en 'Aspe'. En vanaf 5 november gaat cabaretière Nele Bauwens (46) op tournee met haar muzikale eindejaarsconference. Klinkt zeer normaal, voor wie weet hoe ongewoon kleurrijk Neles leven is. Zo zijn haar eerste keer, haar grootste verslaving en haar grootste kater misschien niet de verhalen die ze al te breed in de pers wil uitsmeren. "De slechtste raad die ik ooit kreeg? Alle raad van mijn voormalige managers."
Lees verder

"De minnares van mijn man stelde voor om hem te delen": 10 stoute vragen aan actrice Nele Bauwens
Ze speelde al mee in series als 'Professor T.', 'De Twaalf' en 'Aspe'. En vanaf 5 november gaat cabaretière Nele Bauwens (46) op tournee met haar muzikale eindejaarsconference. Klinkt zeer normaal, voor wie weet hoe ongewoon kleurrijk Neles leven is. Zo zijn haar eerste keer, haar grootste verslaving en haar grootste kater misschien niet de verhalen die ze al te breed in de pers wil uitsmeren. "De slechtste raad die ik ooit kreeg? Alle raad van mijn voormalige managers."
Lees verder

Finse bedrijf produceert alleen nog 's nachts om dure energieprijzen te omzeilen
Een Finse producent van houten huizen heeft een opmerkelijke manier gevonden om te besparen op de torenhoge energieprijzen. Het bedrijf produceert alleen nog 's nachts en bespaart daardoor 98 procent op de energiefactuur. De werknemers krijgen een hoger loon, maar dan nog levert het nachtwerk een besparing op.
Lees verder

Bruid in Britse 'Blind Getrouwd' barst in tranen uit nadat man stripper blijkt te zijn: "Ik ben er klaar mee"
Bij ons gaat 'Blind Getrouwd' vanavond van start, maar in het Verenigd Koninkrijk konden de kijkers al kennismaken met de eerste koppels van het nieuwe seizoen. Zo gaf deelneemster Jess haar jawoord aan Pjay, maar nog voor hun trouwdag voorbij was liep het al fout. De bruid barstte in tranen uit nadat haar echtgenoot vertelde dat hij de kost verdient als stripper.
Lees verder

"Grote kans" dat soldaat journaliste Shireen Abu Akleh doodde, zegt Israëlisch leger
Er is een "grote kans" dat de dood van de bekende Palestijns-Amerikaanse journaliste Shireen Abu Akleh bijna vier maanden geleden op de bezette Westelijke Jordaanoever te wijten was aan een schotenwisseling vanwege Israëlische soldaten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Israëlische ministerie van Defensie.
Lees verder

Rusland zal levering aan Europa niet hervatten zolang sancties niet zijn opgeheven, zegt Moskou
Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, zei maandag dat het de schuld is van het Westen dat er geen leveringen kunnen gebeuren via Nord Stream 1 pijplijn. Peskov voegde eraan toe dat de volledige hervatting van de gasleveranties door Rusland via Nord Stream 1 "ongetwijfeld" afhankelijk was van de vraag of het Westen zijn sancties tegen Moskou zou opheffen. "Het zijn de sancties uit het westen die ons tot de situatie hebben gebracht die we nu zien."
Lees verder

Rusland zal gasleveringen aan Europa niet hervatten zolang sancties niet zijn opgeheven, zegt Moskou
Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, zei maandag dat het de schuld is van het Westen dat er geen leveringen kunnen gebeuren via Nord Stream 1 pijplijn. Peskov voegde eraan toe dat de volledige hervatting van de gasleveringen door Rusland via Nord Stream 1 "ongetwijfeld" afhankelijk was van de vraag of het Westen zijn sancties tegen Moskou zou opheffen. "Het zijn de sancties uit het westen die ons tot de situatie hebben gebracht die we nu zien."
Lees verder

Premier De Croo over energiecrisis: "Europese actie in het voorjaar zou de schade hebben beperkt"
Indien de juiste stappen worden gezet, zullen de belangrijkste Europese economieën in "de komende maanden" verder kunnen zonder Russisch gas. Dat heeft premier Alexander De Croo vandaag verklaard op de diplomatieke contactdagen in Brussel. "Het moment waarop we tegen Poetin kunnen zeggen: 'We hebben jouw gas niet meer nodig', zal een groot moment zijn", aldus de premier.
Lees verder

Jonge landbouwer Henri (19) sterft bij ongeluk met tractor: "Hij was nog maar net afgestudeerd, maar iedereen wist hoe hard hij werkte"
Hij was na een harde dag werken op weg naar huis toen het noodlot zondag toesloeg voor de 19-jarige landbouwer in spe Henri Moreels. De tiener uit Bachte-Maria-Leerne verloor op de N60 richting Gent rond 17.30 uur de controle over zijn tractor met aanhangwagen. Het gevaarte kantelde in de gracht, voor de jongeman kon geen hulp meer baten. "Iedereen is ontredderd", klinkt het in zijn omgeving.
Lees verder

Slechte verliezer: Turkse fan bestormt veld na nederlaag en deelt karatetrap uit aan speler Beşiktaş
De wedstrijd tussen Ankaragücü en Beşiktaş in de Turkse Süper Lig werd zondagavond ontsierd door een incident net na de wedstrijd. Terwijl enkele spelers onderling staan te discussiëren, stormt een fan van thuisploeg Ankaragücü, het veld op. Nog voor iemand hem kan tegenhouden, deelt de man een karatetrap uit aan Beşiktaş-aanvaller Cenk Tosun. De Souza kan de supporter tegen de grond werken, maar moet dat wel met een rode kaart bekopen.
Lees verder

"Uren na de match juichte Antony nog altijd": Engelse media zien Braziliaan van 100 miljoen snel schitteren
Na zijn opvallende debuut voor Manchester United tegen Arsenal (3-1) weten ze in Engeland één ding zeker: "Hoe Antony's tijd op Old Trafford ook verloopt, saai zal het niet zijn", zo stelt de BBC.
Lees verder

Neem hier deel aan 'Het Grote Gelddebat' en stem live mee
September is voor veel gezinnen de duurste maand van het jaar. En nu de energieprijzen elke dag records breken en onze winkelkar almaar duurder wordt, gaat VTM NIEUWS op zoek naar antwoorden in Het Grote Gelddebat. Stef Wauters en Birgit Herteleer presenteren straks live vanuit Antwerpen. En ook jouw mening telt. Tijdens Het Grote Gelddebat, op maandag 5 september vanaf 22.05 uur, kan je hier live meestemmen.
Lees verder

Blessure Mata valt mee, maar hij mist hoogstwaarschijnlijk wel treffen met Leverkusen - Geen plaats voor Vormer op Europese lijst
Woensdag opent Club Brugge z'n Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen het Duitse Leverkusen. Morgen volgt in aanloop naar die wedstrijd nog een laatste training in het Belfius Basecamp, waarna Simon Mignolet de pers te woord zal staan. Volg alles in aanloop naar de Champions League-opener in deze liveblog!
Lees verder

Mercedes ramt SUV meermaals en steelt 20.000 dollar op klaarlichte dag
Opvallende beelden uit New York City: een zwarte Mercedes ramt een zilveren Toyota meerdere keren op klaarlichte dag. Omstaanders filmen vanuit verschillende hoeken hoe de Mercedes probeert de SUV tot stilstand te brengen. Eens dat gelukt is, gaat een passagier van de zwarte Mercedes aan de haal met 20.000 dollar die in de SUV ligt. De politie kon de zwarte Mercedes al lokaliseren, maar van de passagiers ontbreekt elk spoor.
Lees verder

"Leonardo DiCaprio heeft een nieuwe vriendin" (en ze is opnieuw jonger dan 25)
Leonardo DiCaprio (47) heeft naar verluidt een nieuwe vriendin. Het gaat over het Oekraïense model Maria Beregova (22). En - zoals verwacht- is ze opnieuw jonger dan 25 jaar.
Lees verder

"We zijn al vijf uur aan het wachten": fans wachten Harry Styles op voor première 'Don't Worry Darling'
"Harry, Harry, Harry." Dat Harry Styles in Venetië is, zal de lokale bevolking geweten hebben. De zanger kwam er op maandag aan voor de première van zijn film 'Don't Worry Darling' en dat tot grote vreugde van zijn vele fans. "Ik ben hier al van acht uur 's ochtends."
Lees verder

Gentse start-up Mealhero failliet, klanten weten van niets
Paniek in de Facebook-groep van Mealhero deze week. Klanten die een foodbox bestelden kregen die niet geleverd. En de betalingspagina voor nieuwe klanten op de website van het bedrijf is al enkele dagen niet meer toegankelijk. Er staat te lezen: "Het is niet mogelijk om jouw meal plan te starten. We zijn druk bezig om dit zo snel als mogelijk op te lossen!"
Lees verder

Referee Departement berispt VAR na louter geel voor Marcelin en Sadiki: "Interventie voor rood verwacht"
Cercleverdediger Jean Marcelin en Anderlechtspeler Noah Sadiki kwamen het voorbije weekend goed weg met slechts geel na een tackle met gestrekt been op respectievelijk Casper Nielsen (Club Brugge) en Mathieu Maertens (OHL). Het Referee Department vond dat de VAR had moeten tussenkomen voor "een rode kaart voor ernstig gemeen spel."
Lees verder