Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Drugsmiljonair ‘Bolle Jos’ ziet er mogelijk anders uit: politie verspreidt nieuwe beelden

HLN
Drugsmiljonair 'Bolle Jos' ziet er mogelijk anders uit: politie verspreidt nieuwe beelden
De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie hebben meer beeldmateriaal van de gezochte Jos Leijdekkers, ook wel bekend als 'Bolle Jos', naar buiten gebracht. Ook is er een nieuwe compositietekening gemaakt, nadat er tips binnenkwamen dat de man er vermoedelijk anders uitziet.
Lees verder

Dubbel zoveel mensen verlaten Rusland als in 2021
Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben ongeveer 419.000 mensen Rusland verlaten, zo meldt het Russische statistiekbureau dinsdag. Dat zijn er dubbel zoveel als tijdens dezelfde periode in 2021. Daardoor zijn er voor het eerst in de recente geschiedenis van het land meer mensen geëmigreerd dan geïmmigreerd (322.000 personen).
Lees verder

Nieuwe Britse premier Truss werkt aan bevriezing energieprijzen
De kersverse Britse premier Liz Truss heeft plannen om de energiefactuur voor de gezinnen te bevriezen. Dat blijkt uit documenten die het persagentschap Bloomberg kon inkijken.
Lees verder

Topmodel Adriana Lima bevallen van een zoontje: "Welkom in onze wereld, Cyan Lima Lemmers"
Supermodel Adriana Lima (41) werd op 29 augustus voor de derde keer moeder. Met haar vriend Andre Lemmers verwelkomde ze voor het eerst een zoontje: Cyan Lima Lemmers. Het jongetje werd geboren in Santa Monica, Calfifornië.
Lees verder

Belgische chemiereus Solvay belooft milieuvervuiling van fabriek in Italië aan te pakken
Chemiebedrijf Solvay heeft een akkoord gesloten met de activistische aandeelhouder Bluebell Capital Partners over de fabriek in het Italiaanse Rosignano.
Lees verder

"Wij zijn het kotszakje": Mercedes-baas Wolff reageert op furieuze woorden van Hamilton en op insinuaties dat zusterteam Verstappen aan zege hielp
Furieus was-ie, Lewis Hamilton, nadat hij in de beslissende epiloog van Zandvoort géén snellere softbanden onder zijn Mercedes kreeg geschoven. Een reactie die Toto Wolff wel kon begrijpen. "We zijn het kotszakje, en dat aanvaarden we." Intussen moet AlphaTauri zich verdedigen tegen beschuldigingen dat het zusterteam Red Bull met Max Verstappen aan de zege hielp.
Lees verder

Let op: als je dit fout doet op je nieuwe smartphone, kun je straks nergens meer inloggen
Als je een nieuwe smartphone koopt is de kans groot dat je de gegevens op je oude telefoon meteen wist, bijvoorbeeld om hem door te verkopen. Maar pas goed op: als je één bepaalde app niet veilig overzet, kun je wel eens de toegang tot allerlei websites verliezen.
Lees verder

President van Peruviaans Congres afgezet na politiek schandaal
Het Congres van de Republiek, het wetgevend orgaan in Peru, heeft gisteren de congresvoorzitter, Lady Camones, afgezet na een motie van wantrouwen. Zo schrijft het Franse persagentschap AFP. Eerder waren audiofragmenten gelekt waarin te horen was hoe de leider van Camones' partij haar vroeg om een wet hoger op de agenda te plaatsen die hem electoraal voordeel zou opleveren.
Lees verder

Veroorzaakt rode wijn migraine? En neem je beter Dafalgan of Ibuprofen? Expert beantwoordt 19 vragen
Een op de vijf Belgen heeft last van migraine of hardnekkige hoofdpijn die blijft terugkomen. Maar de wetenschap staat niet stil, want nieuwe medicatie komt eraan en kennis over de ziekte groeit. Omdat het 'migraine awareness week' is, beantwoordt neurologe Adinda De Pauw (AZ Damiaan) 19 lezersvragen. Kan je 100 procent genezen van migraine? Richt het blijvende schade aan? En welke medicatie biedt het snelst verlichting? "Elke migraineaanval heeft een 'waarschuwende' fase."
Lees verder

"De liefde van mijn leven ontmoet": geeft Gloria Monserez haar relatie met Aaron Blommaert toe?
"Eigenlijk had ik me voorgenomen om in geen enkel interview te zeggen of ik een relatie heb. Maar kom, het doet me te veel deugd om dit nu toch te kunnen zeggen, om het te vieren en van de daken te schreeuwen." Het zijn de woorden van Gloria Monserez (21), die deze week een interview gaf aan 'Humo'. Hoewel de Ketnetwrapster niet verklapt om wie het gaat, lijkt alles erop te wijzen dat ze een koppel vormt met 'Familie'-acteur Aaron Blommaert (20).
Lees verder

Gentse onderzoekers screenen slechthorende baby's op evenwichtsproblemen: "Een wereldwijde primeur"
Sinds 2018 screenen de Vlaamse referentiecentra gespecialiseerd in gehoorproblemen het evenwicht van slechthorende baby's, en dat is een wereldwijde primeur. Drie jaar later nam bijna negentig procent van de slechthorende baby's aan de screening deel. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en het UZ Gent. Dankzij de vroege diagnose van evenwichtsproblemen kunnen ernstige gevolgen vermeden worden.
Lees verder

Poetin bezoekt grootschalige militaire oefening met bondgenoten, waaronder China
De Russische president Vladimir Poetin woont vandaag een grootschalige militaire oefening bij waar verschillende geallieerde landen, waaronder China, aan deelnemen. Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov bekendgemaakt. Het manoeuvre vindt plaats in het Russische Verre Oosten.
Lees verder

"Hij hangt mijn kl*ten uit": boze Lamkel Zé zorgt meteen voor heibel bij KV Kortrijk
KV Kortrijk boekte afgelopen weekend een deugddoende overwinning in Eupen, maar de zege werd ietwat overschaduwd door een boze Didier Lamkel Zé. De Kameroener stapte bij zijn vervanging prompt richting kleedkamers. Lamkel Zé gunde z'n coach geen blik en riep: "Hij hangt mijn kl*ten uit."
Lees verder

Montagefout gespot in 'House of the Dragon': "Opeens minder vingerloos"
De HBO-serie 'House of the Dragon' is ontzettend populair. Maar daarbij komt ook dat er heel wat oplettende fans meekijken. Zo werd er in de derde aflevering een montagefout ontdek. In een scène met koning Viserys is een speciale handschoen te zien, waardoor het - normaal gezien deels vingerloze - personage opeens twee groene vingers heeft.
Lees verder

"Die billenklets, daar ga ik goed in worden": de fantasie van Kürt Rogiers slaat op hol in 'De schaal van Pascale'
Pottenbakken, hoe onschuldig het er ook uitziet, de bijkomende geluiden doen Kürts fantasie op hol slaan. "Als ik mijn ogen sluit en ik hoor deze geluiden, dan denk ik aan van alles", lacht de presentator. Pascale Naessens stemt daarmee in: "Klei heeft wel veel suggestieve momenten, dat is misschien ook wel de reden waarom mensen het zo graag doen." "Die billenklets, daar ga ik goed in worden. Dat voel ik nu al", klinkt het bij Rogiers.
Lees verder

China keurt als eerste land coronavaccin goed dat je kunt inhaleren
China is het eerste land ter wereld dat een coronavaccin om te inhaleren goedkeurt als boosterdosis. Het nieuwe vaccin 'Convidecia Air' heeft dezelfde ingrediënten als 'Convidecia', de bestaande tegenhanger om te injecteren, maar wordt via de mond ingeademd in vernevelde vorm.
Lees verder

LIVE. Enkel geblesseerde Mata afwezig op training daags voor treffen met Leverkusen
Woensdag opent Club Brugge z'n Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen het Duitse Leverkusen. Morgen volgt in aanloop naar die wedstrijd nog een laatste training in het Belfius Basecamp, waarna Simon Mignolet de pers te woord zal staan. Volg alles in aanloop naar de Champions League-opener in deze liveblog!
Lees verder

INTERVIEW. Robbie Williams viert 25 jaar solocarrière: "Papa zijn is óók seks, drugs en rock-'n-roll"
Poedelnaakt op de cover van zijn nieuwe album. Robbie Williams (48) mag dan gesetteld zijn en papa van vier kids, zijn provocerende zelve sterft nooit. "Grenzen opzoeken en erover gaan blijft voor mij pure fun", vertelt hij ons in een exclusief interview over braken op het podium, de demonen uit het verleden en de liefde voor zijn gezin. "Naakt voel ik me heel erg op m'n gemak. Wij dragen geen kleren thuis."
Lees verder

Europese gasprijs daalt flink na kortstondige opmars van een dag eerder
De Europese gasprijs ging dinsdag weer stevig omlaag na de forse opmars een dag eerder. De gasprijs schoot maandag omhoog in een reactie op het besluit van het Russische staatsgasconcern Gazprom om de gasleveringen aan Duitsland via de belangrijke pijpleiding Nord Stream 1 langer stil te leggen. Rusland stuurt nog wel gas via een route door Oekraïne naar Europa.
Lees verder

Gaswinning leverde Nederland 428 miljard euro op
Bijna zestig jaar na de start van de gaswinning in het Nederlandse Groningen is eindelijk duidelijk welk bedrag dat heeft opgeleverd. In totaal werd er, gecorrigeerd voor inflatie, 428 miljard euro winst gemaakt, waarvan de staat, via afdrachten en winst van staatsdeelnemingen, 363,7 miljard opstreek. Dat blijkt uit berekeningen van aandeelhouder Shell, die zijn ingezien door 'Het Financieele Dagblad'.
Lees verder