Doorgaan naar hoofdcontent

Drugsmaffia laat boodschap achter na nieuwe aanslagen: “200”. Is er zoveel kg cocaïne verdwenen?

HLN
Drugsmaffia laat boodschap achter na nieuwe aanslagen: "200". Is er zoveel kg cocaïne verdwenen?
In de nacht van woensdag op donderdag is een vuurwerkbom in de tuin van de woning van Gianni en Giorgi F. in de Rietschoorvelden in Merksem beland. Het is al het derde incident op drie maanden tijd bij de broers, vermoedelijk opnieuw drugsgerelateerd. Er werd ook een niet-ontploft explosief gevonden op het terras van het gesloten pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat.
Lees verder

Jongeman (19) voor de rechter na geweld tegenover politie tijdens Gentse Feesten: "Drie kannen bier en drie sleutels cocaïne op"
Een 19-jarige man riskeert een celstraf van 8 maanden en een boete van 8.000 euro nadat hij zich weerspannig had gedragen tegenover de politie tijdens de Gentse Feesten. Eén agent raakte hierbij gewond. Toen de politie hem hierop fouilleerde, troffen ze een gebruikershoeveelheid cocaïne aan.
Lees verder

WK-SELECTIES. Deze renners verschijnen aan de start van het WK in Wollongong
Zondag 25 september vindt het WK wielrennen plaats. In het Australische Wollongong zoeken we een opvolger voor de tweevoudige wereldkampioen Julian Alaphilippe. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de verschillende selecties die de deelnemende landen aan het vertrek brengen.
Lees verder

Nog één maand om je verwarmingspremie aan te vragen: Nog niet gekregen? Dit kan je zelf doen
Iedere gezin dat op 31 maart 2022 een contract voor elektriciteit had, heeft recht op een verwarmingspremie van 100 euro. Dat besliste de federale regering een tijdje geleden. Normaal zou je die premie automatisch moeten ontvangen. Was dat niet het geval? Dan heb je nu nog een maand de tijd om je aanvraag alsnog in te dienen.
Lees verder

Raadkamer beslist over overlevering van meesteroplichter, bekend uit docu 'The Puppet Master', aan Frankrijk
De 51-jarige Brit die op 2 september werd opgepakt in Groot-Bijgaarden, verschijnt vandaag voor de Brusselse raadkamer. Die moet oordelen over zijn overlevering aan Frankrijk. De Brit zou in Frankrijk twee agenten omvergereden hebben. De vijftiger raakte bekend door de Netflix-documentaire 'The Puppet Master: Hunting the ultimate conman', waarin te zien was hoe hij 1 miljoen pond binnenhaalde door mensen wijs te maken dat hij een geheim agent was.
Lees verder

Overstromingen en modderstromen teisteren Californië
San Bernardino, een stad ten oosten van Los Angeles, heeft zondag te maken gekregen met zware overstromingen. De volgende dag zorgden vooral modderstromen voor veel overlast in de omgeving. De natuurrampen zijn het gevolg van de restanten van de tropische storm Kay, die afgelopen weekend over Californië raasde. Niemand raakte gewond bij de overstromingen en modderstromen.
Lees verder

Spaanse regering wil niet dat 'schandaalkoning' Juan Carlos naar begrafenis van Queen Elizabeth gaat
Komt hij, of komt hij niet? Eerder deze week raakte bekend dat de Spaanse oud-koning Juan Carlos (84) zijn ballingschap in het Midden-Oosten 'pauzeert' om de begrafenis van koningin Elizabeth bij te wonen. Een omstreden keuze, waar lang niet iedereen mee akkoord gaat. Volgens de Spaanse krant 'El Debate' probeert de Spaanse regering zelfs te verhinderen dat Juan Carlos op het vliegtuig richting Londen stapt.
Lees verder

Gerechtelijk onderzoek lopende in dossier rond Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital
Er loopt een gerechtelijk onderzoek in het dossier rond de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Dat schrijft 'De Tijd' en wordt aan persagentschap Belga bevestigd door het parket.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt ouders die te maken hadden met 'geslachtsteleurstelling'
Herken jij het gevoel: eigenlijk een jongen willen, maar een meisje krijgen. Of net andersom. Geslachtsteleurstelling komt regelmatig en in alle tijden en culturen voor. Toch rust er nog heel wat schaamte. Daarom zoekt NINA ouders die hier over willen en durven praten.
Lees verder

Neymar woest op Duitse topref nadat hij geel krijgt voor deze viering
Paris Saint-Germain won gisteren ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League - met 3-1 bij Maccabi Haifa. Maar de meeste aandacht naderhand ging uit naar Neymar. De Braziliaan was woedend op de Duitse scheidsrechter Daniel Siebert, die hem in de slotfase een opmerkelijke gele kaart had gegeven.
Lees verder

Noodlot slaat weer toe in Poetins achterban: hoofdredacteur van Russische krant plots overleden aan 'beroerte'
Er lijkt maar geen einde te komen aan de verdachte overlijdens binnen de vertrouwenskring van de Russische president Vladimir Poetin. Dinsdag nog raakte bekend dat de 39-jarige luchtvaartdirecteur Ivan Pechorin overleden was nadat hij uit een boot zou zijn gevallen. Gisteren heeft het Russische staatsagentschap 'Interfax' andermaal een mysterieus overlijden gemeld. Deze keer gaat het om Vladimir Sungorkin (68), de hoofdredacteur van de pro-Kremlin krant 'Komsomolskaya Pravda'. Een beroerte zou de man fataal zijn geworden.
Lees verder

Dit is de meest aërodynamische auto ooit verkocht
De "0", de eerste auto die het Nederlandse bedrijf Lightyear op de markt brengt, is de meest aërodynamische auto ooit die je effectief kan kopen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Voor de kenners: de luchtweerstandscoëfficiënt van het voertuig is 0,175 - hoe lager die waarde hoe efficiënter.
Lees verder

Emotionele prins William verklapt waar hij troost kan vinden: "Ik geef nu veel knuffels aan mijn hondje"
Aan Windsor Castle deelde prins William zijn rouwproces met de aanwezigen. De prins ging samen met zijn vrouw prinses Kate, zijn broer Harry en Meghan Markle de menige groeten na het overlijden van zijn grootmoeder, koningin Elizabeth. Hij zei ook hallo tegen hondje Luna. Aan haar baasje vertelde de prins dat hij nu veel steun vindt bij zijn eigen hondje, Orla. Ook prins Harry kon de schattige viervoeter niet weerstaan.
Lees verder

Waarom is het zo moeilijk om antidepressiva af te bouwen? Ann en Eveline getuigen. "Ik was doodop"
"Zonder medicatie viel ik van de hoogste high in het diepste dal. Het leek alsof ik niks nog positief kon bekijken." Eveline en Ann ervaarden, net als zangeres Selah Sue, hoe moeilijk het is om te stoppen met antidepressiva. En toch wagen 1,2 miljoen Belgen zich eraan, soms sneller dan nodig, zegt prof. Stephan Claes. Hij legt uit wat de pillen doen met je op lange termijn en hoe je stopt zonder weer in het dal te belanden. "De dokter zei dat ik ze mijn hele leven zal moeten slikken."
Lees verder

Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?
Zonnepanelen vormen een uitstekende manier om de stijgende energieprijzen tegen te gaan. Om het hoogste rendement uit de zonnepanelen te persen, moeten ze wel juist op je dak liggen. Moeten zonnepanelen altijd naar het zuiden gericht zijn? En wat zijn de voordelen van zonnepanelen die naar het oosten of het westen gericht liggen? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Alleenstaande mama Sanne (32) geeft wekelijks 137 euro uit aan eten: "Aan drank geef ik bijna niets uit, omdat we bijna alleen maar water of thee drinken"
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Sanne (32) die zelf vegetarisch eet, maar voor haar zoon wél nog vlees klaarmaakt. Hoe pakt ze haar eetbudget als alleenstaande mama aan? En naar wat gaat haar budget?
Lees verder

Football Talk. Racing Genk verlengt contract van Paintsil - Nederland stelt WK-shirts voor
Het Nederlands elftal speelt de komende interlands in de Nations League in nieuwe tenues. De KNVB en kledingsponsor Nike presenteerden donderdag het thuis- en uitshirt dat Oranje eind dit jaar ook gaat dragen op het WK in Qatar. Het thuisshirt is zoals gebruikelijk oranje, voor het uitshirt grijpt Nike terug op koninklijk blauw als kleur. De afgelopen jaren speelde het Nederlands elftal de uitwedstrijden in een zwart tenue met oranje accenten.
Lees verder

Veerle Heeren opnieuw onder vuur na 'leugens' over onderzoek Comité P.
Burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (cd&v), ligt opnieuw onder vuur. De aanleiding is een rapport van het Comité P over wantoestanden bij de lokale politie. Dat meldt Het Belang van Limburg. Volgens de burgemeester verbood het Comité P dat rapport te delen met de politieraad, maar uit een mail van het Comité P zou het tegendeel blijken.
Lees verder

Oude vliegtuigbom gevonden bij werken, straat afgezet
Vlakbij de Pottelberg in Kortrijk is donderdagvoormiddag bij werken een oude vliegtuigbom gevonden. De omgeving is afgesloten.
Lees verder

Personeel legt werk neer: zeven winkels van Delhaize gesloten in Brussel
Zeven winkels van keten Delhaize zijn vandaag gesloten in het Brusselse nadat het personeel het werk neerlegde. De medewerkers staken er uit onvrede over het sociaal overleg dat maandagavond mislukte.
Lees verder