Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Droom je van een tocht op een luxejacht? Guido en Carine leggen je in de watten op hun boot: “Drie slaapkamers, een...

HLN
Droom je van een tocht op een luxejacht? Guido en Carine leggen je in de watten op hun boot: "Drie slaapkamers, een jetski... kortom 16 meter luxe"
Mag het eens wat meer zijn? Wil je jouw verjaardag in luxe vieren of vergaderen in stijl? Dan je voor de verandering het luxejacht 'Au Porte Bonheur' afhuren. En nee, het blijft dan niet gewoon roerloos aan de Gentse Snepkaai liggen. Kapitein Guido Steyaert (55) en gastvrouw Carine Delmotte (56) maken de ervaring helemaal af. Een kort tripje of een boottocht van een week? "De mogelijkheden zijn eindeloos".
Lees verder

"Dit is de grootste gebeurtenis ooit in de cryptogeschiedenis": wat houdt 'The Merge' van digitale munt Ethereum precies in?
De langverwachte 'Merge' van cryptomunt Ethereum vond deze ochtend plaats. De blockchaintechnologie van de digitale munt werkt nu op een andere manier dan die van Bitcoin. Transacties valideren wordt nu een pak energiezuiniger en goedkoper. Hoe werkt het nieuwe systeem precies? Hoe veilig is het? En vooral: wat betekent dit voor de waarde van Ethereum? Gwen Busseniers van de Cryptoschool: "De voorbije maanden heeft Ethereum het al beter gedaan dan Bitcoin."
Lees verder

Europese Commissie sluit zones in Atlantische Oceaan voor bodemvisserij
De Europese Commissie heeft besloten om delen van het noordoosten van de Atlantische Oceaan af te sluiten voor bodemvisserij. De maatregel moet kwetsbare ecosystemen in de diepzee beschermen.
Lees verder

Europa maakt 5 miljard euro noodhulp vrij voor Oekraïne
Het Europees Parlement heeft een lening voor financiële noodhulp aan Oekraïne van 5 miljard euro goedgekeurd. Daarmee moeten de meest dringende financiële noden van het land worden opgevangen. Eerder zetten ook de lidstaten al het licht op groen.
Lees verder

Opnieuw drugslab ontmanteld in West-Vlaanderen: speurders vinden tientallen vaten bij villa langs snelweg
In een loods bij een villa vlak naast de E403 ter hoogte van Ruddervoorde heeft het gerecht een drugslab opgedoekt. De speurders vonden heel wat materiaal voor de fabricatie van synthetische drugs. Volgens het parket gaat het om een actief lab. Een koppel uit Oostkamp is gearresteerd. Opvallend: het is het tweede drugslab in enkele dagen dat wordt ontmanteld in West-Vlaanderen.
Lees verder

Opnieuw drugslab ontmanteld in West-Vlaanderen: speurders vinden tientallen vaten met drugsmateriaal in loods naast villa
In een loods bij een villa vlak naast de E403 ter hoogte van Ruddervoorde heeft het gerecht een drugslab opgedoekt. In de loods troffen de speurders heel wat materiaal aan voor de fabricatie van synthetische drugs. Volgens het parket betrof het een actief lab. Een koppel uit Oostkamp werd gearresteerd. Opvallend: het is het tweede drugslab op enkele dagen tijd dat wordt ontmanteld in West-Vlaanderen.
Lees verder

Jupiter op weg naar dichtste positie bij aarde sinds 1951 en helderder dan anders
Ook al gezien? Jupiter blinkt de laatste weken helderder en opvallender aan het firmament dan anders. Dat komt omdat de planeet op weg is naar haar dichtste punt bij de aarde sinds 1951. Dat moment valt op 26 september. Daarna is het weer 107 jaar wachten tot 2129 om Jupiter nog zo dicht bij onze planeet te kunnen zien.
Lees verder

Belgian Cats rekenen op Meesseman en Allemand om hen naar WK-podium te leiden: 'Ik ben niet meer de kleine Julie die alles nog moet ontdekken'
De verre reis van Chicago naar Sydney zit nog wat in het lichaam maar mentaal is point guard Julie Allemand helemaal klaar voor het WK met de Belgian Cats. De ambitie is niet min: "Een medaille is haalbaar, àls we op ons best zijn."
Lees verder

Victoria Beckham wilde dat Brooklyn ook trouwde in het Verenigd Koninkrijk: "De Beckhams wilden twee bruiloften organiseren"
Victoria Beckham (48) had het graag gezien: een tweede huwelijksfeest voor haar zoon Brooklyn Beckham (23) en Nicola Peltz (27) in het Verenigd Koninkrijk. De tortelduifjes zelf daarentegen kozen Florida als enige trouwlocatie. "De Peltzes wilden het traditioneel houden en één feest geven in hun immense villa in Florida."
Lees verder

"Als ik er nog twee uur langer had gelegen, was ik dood geweest." Max (34) vertelt hoe hij slachtoffer werd van mogelijke 'gaybashing'
De laatste dag van mei zal de 34-jarige Max Vandenbergh helaas nog lang bijblijven. Die avond werd hij in het Stadspark langs achteren neergeslagen, om vervolgens behoorlijk wat slagen en stampen te incasseren en zelfs gewurgd te worden. Pas de volgende dag werd hij zwaar gehavend en op het randje van de dood teruggevonden. Van de daders is nog geen spoor. Volgens hem en zijn moeder werd hij als doelwit uitgekozen omdat hij homo is. "Ik herinner me dat ik iets rond m'n nek voelde spannen en geen lucht meer kreeg."
Lees verder

Proefproject in Antwerpen met preventieve vaccinatie tegen apenpokken
Volgende week donderdag 22 september start in Antwerpen een proefproject waarbij 800 mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Het gaat om mannen die seks hebben met mannen en het voorbije jaar minstens 1 soa hebben gehad. Daarmee zullen in Vlaanderen ook mensen die niet besmet zijn met het virus gevaccineerd worden.
Lees verder

Bulldozer overrijdt man bij arbeidsongeval in Verviers
Woensdagmiddag is in bedrijfspark Plénesses in Verviers een ernstig arbeidsongeval gebeurd. De bestuurder van een bulldozer reed er tijdens een manoeuvre twee mannen aan. Een van hen werd aan het hoofd geraakt, de andere werd overreden en raakte ernstig gewond. Het gaat om twee mannen die werken voor een Oost-Vlaams bedrijf. Dat meldt het arbeidsauditoraat.
Lees verder

De Wever huivert bij voorstel om drugs te legaliseren: "Aan alcohol en nicotine nog nieuw vergif toevoegen is immoreel"
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) blijft huiveren bij het voorstel van schepen van Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) om drugsgebruik te legaliseren. "De balans van legale drugs als alcohol en nicotine is al verschrikkelijk. Nieuw vergif daaraan toevoegen is immoreel en naïef. Waar men het geprobeerd heeft, zie je dat de georganiseerde misdaad sterker wordt", verklaarde de N-VA-voorzitter voor de aanvang van het veiligheidsoverleg.
Lees verder

Nu al kousenbroeken dragen? Vergeet het. Dankzij deze trend kan je toch nog met blote benen de deur uit
Wie dacht dat laarzen alleen voor de winter zijn, vergist zich schromelijk. Deze zomer spotten we al veel kniehoge exemplaren onder mini-jurken, maar die trend breekt nu helemaal door. Geweldig nieuws, want dat betekent dat je (ondanks het sombere weer) je zomerkleedjes nog niet hoeft op te bergen.
Lees verder

Spaanse politie vraagt hulp bij zoektocht naar Antwerpse drugscrimineel
De Spaanse politie vraagt de bevolking om hulp bij het opsporen van de 47-jarige drugscrimineel Tom Michielsen uit Stabroek (Antwerpen). De man wordt omschreven als een van de gevaarlijkste voortvluchtige criminelen uit Europa, die bovendien mogelijk gewapend is. Hij wordt gezocht voor drugs- en wapenhandel en voor het witwassen van geld.
Lees verder

Football Talk. Nusa verlengt zijn contract tot 2025 - Selemani blijft bij Kortrijk
Antonio Nusa heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd tot 2025. De 17-jarige Noor speelt sinds 2021 bij blauw-zwart. Nusa kwam over van het Noorse Staebaek. Hij werd dinsdagavond de op één na jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League.
Lees verder

Herbekijk hier 'The Voice'-auditie van nieuwe presentator Aaron 'Raven' Blommaert
Misschien kent u hem als Raven uit 'Familie', frontman van de groep BOBBY of radiopresentator bij MNM. Maar nu is Aaron Blommaert ook een nieuw gezicht in 'The Voice van Vlaanderen'.
Lees verder

Meer dan helft politici ervaart slechte work-lifebalance
Meer dan de helft van de politici ervaart een slechte balans tussen werk en privé. Dat blijkt uit een bevraging bij zeshonderd mandatarissen door Beweging.net.
Lees verder

Beelden van Anne Hathaway en Anna Wintour gaan viraal: "Dit is net 'The Devil Wears Prada'"
Het gerucht gaat al vele jaren de ronde: is de arrogante bazin uit 'The Devil Wears Prada' gebaseerd op Anna Wintour (72), de hoofdredactrice van Vogue? Hoewel dit nooit officieel is bevestigd, duikt er nu een opvallende foto op van het duo waarin Anne Hathaway (39) dezelfde outfit lijkt te dragen als destijds in de film. Toeval? Fans denken van niet.
Lees verder

Onze tennisanalist Filip Dewulf stond ooit op de baan tegen Roger Federer: "Hij was de perfecte tenisspeler"
De grootste aller tijden stopt. Roger Federer slaat op de Rod Laver Cup zijn allerlaatste bal. Onze tennisanalist Filip Dewulf keek de Zwitser ooit in de ogen en noemt hem de grootste aller tijden. "Ik had ergens verwacht dat hij voor eigen volk afscheid zou nemen in Basel. De Rod Laver Cup is een demonstratietoernooi, daar zal hij een paar punten spelen en gevierd worden door het publiek."
Lees verder