Doorgaan naar hoofdcontent

Doodmoe opgestaan na een goede nacht? Slaapexperte legt uit wat er aan de hand is

HLN
Doodmoe opgestaan na een goede nacht? Slaapexperte legt uit wat er aan de hand is
Sinds deze maand herneemt de wekker zijn fulltime job naast ons bed. Potentiële onaangename bijwerking: je wordt gewekt uit een goede nachtrust en voelt je soms toch nog doodmoe. Hoe kan dat? Slaapexperte Annelies Smolders legt het haarfijn uit, inclusief snelle remedies.
Lees verder

Jonge man knijpt in billen van lerares: "Dergelijk gedrag wordt niet getolereerd in onze maatschappij"
Een man van 19 jaar moest vrijdagvoormiddag voor de correctionele rechter verschijnen wegens aanranding van de eerbaarheid. Hij kneep plots in de billen van een vrouw die nietsvermoedend over straat liep.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Remco Evenepoel twee dagen voor WK-tijdrit nog hees: "Iets te hard geroepen op het Vuelta-podium"
Het WK wielrennen in Wollongong komt nu wel akelig dichtbij. Twee dagen voor de start met de tijdrit bij de mannen gingen de Belgische selectie in verschillende groepjes trainen. En we zagen Wout van Aert en Remco Evenepoel eindelijk in één beeld.
Lees verder

LIVE. Geen Jérémy Doku in selectie Rode Duivels, winger opgeroepen voor U21 - Debast zo goed als zeker Rode Duivel
Om 12 uur maakt Roberto Martínez zijn selectie bekend voor de twee laatste matchen in de Nations League, tegen Wales en Nederland. Roept de bondscoach verrassende namen, zoals Zeno Debast, op? Volg alles hier op de voet!
Lees verder

LIVE. Daar is het wit konijn: Zeno Debast opgeroepen voor Nations League-duels, Romelu Lukaku ontbreekt - Doku bij U21
30 spelers, 1 nieuwe naam. Zeno Debast maakt zijn opwachting in de selectie van Roberto Martínez voor de Nations League-duels tegen Wales en Nederland. Ook de clubloze Jason Denayer is een opvallende naam in de kern. De geblesseerde Romelu Lukaku is er dan weer niet bij, net als Jérémy Doku, die opgeroepen is voor de U21.
Lees verder

"Vanaf 35 jaar vertraagt je metabolisme vanzelf, maar met de juiste voeding kan je dit tegengaan": 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden
"Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? "Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het", legt voedingscoach Anntje Peeters uit. "Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn." Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd.
Lees verder

VIDEO. Wurgslang kronkelt door straten van Oelegem: "Het was al de derde die we deze week moesten ophalen"
Het centrum van Oelegem werd maandagavond opgeschrikt toen verschillende mensen meldden dat er een wurgslang door de straten van Ranst kronkelde. Een python dan nog. Enkele moedige en oplettende omstaanders slaagden er uiteindelijk in om het beestje in een doos te stoppen, waarna het lokale opvangcentrum voor wilde dieren haar kwam ophalen. "Het was een dikke slang, van zeker een meter lang."
Lees verder

Lap, weer een jongen. Ook Sofie (33) was niet blij met het geslacht van haar baby: "Ik voelde een soort boosheid"
"Als ik vriendinnen met een dochter zie, heb ik het nog altijd lastig. Dan denk ik weer aan mijn Lana, die ik nooit zal hebben." Sofie (33) droomde al sinds haar veertiende van een meisje, maar kreeg twee zonen. Ze ziet hen doodgraag, maar een triestheid blijft sluimeren. Silke Brants begeleidt ouders bij de zwangerschap en hoort steeds vaker zulke verhalen. "Zo'n zes keer per jaar overweegt een koppel dan zelfs abortus." Ze schetst wat er precies speelt bij teleurgestelde ouders en hoe ze hun gevoelens kunnen plaatsen.
Lees verder

Beelden tonen gigantisch zinkgat langs Mexicaanse snelweg, verschillende woningen onbereikbaar
In de Mexicaanse stad Puebla is een groot zinkgat onstaan langs een snelweg. Hierdoor is de snelweg ook afgebroken. Het gat is immens en heeft een diameter van zeker 35 meter en een diepte van 50 meter.
Lees verder

Britse koningshuis neemt maatregelen voor begrafenis Queen: "Meghan Markle zal volledig buitenspel gezet worden"
De staatsbegrafenis van Queen Elizabeth komt dichterbij. Maandag zullen zo'n 2.000 genodigden zich verzamelen in Westminster Abbey om er de ceremonie bij te wonen. Uiteraard zal de Britse koninklijke familie talrijk aanwezig zijn, maar wat met Meghan Markle (41) en prins Harry (37)? Welke rol zal zij vervullen, en hoe zullen ze zich gedragen? Royaltywatchers in binnen- en buitenland blikken vooruit op de uitvaart. "Ze zullen de grenzen opzoeken van wat toelaatbaar is."
Lees verder

EU-president Charles Michel wil banden aanhalen met Arabische landen voor energiedeal
De voorzitter van de raad van regeringsleiders Charles Michel wil de banden aanhalen met Saoedi-Arabië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Algerije als deel van een oplossing voor de energiecrisis. Deze landen kunnen volgens hem meer energie leveren aan de Europese Unie, dat onafhankelijk wil worden van Russische gas- en olieleveranties.
Lees verder

Delhaizes weer open na vakbondsacties
Bij supermarktketen Delhaize zijn vrijdag alle winkels open. Dat meldt het bedrijf. De voorbije dagen bleven verscheidene supermarkten in het Brusselse dicht door een vakbondsactie.
Lees verder

Chinese president Xi Jinping roept op om internationale orde te hervormen
De Chinese president Xi Jinping heeft vrijdag tijdens een regionale top in Oezbekistan de aanwezige landen opgeroepen de internationale orde te hervormen. Zijn oproep wordt gezien als een poging om de mondiale invloed van het Westen te verminderen. Volgens Taiwan vormen de banden tussen China en Rusland een bedreiging voor de wereldvrede.
Lees verder

Vijftien jaar na 'Ocean's Thirteen': George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon herenigen in vervolgfilm
'Ocean's Thirteen' zou de laatste film zijn, maar vijftien jaar later krijgt de populaire franchise toch nog een vervolg. George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon zullen opnieuw samen te zien zijn in een nieuwe 'Ocean's'-film. Dat meldt 'The Sun'.
Lees verder

Europese Commissie stelt wetgeving voor om persvrijheid te beschermen
De Europese Commissie heeft nieuwe regels voorgesteld die de persvrijheid en verscheidenheid van de media beter moeten waarborgen. De Europese mediawet moet bovendien beschermen tegen politieke inmenging in redactionele beslissingen en spionage van journalisten. Ook komen er regels over het eigendom en de financiering van media, en transparantie over overheidsreclames.
Lees verder

Even échte paniek: effectenmachine vliegt in brand tijdens optreden van Panic! At The Disco
Er was even paniek tijdens het optreden van Panic! At The Disco wanneer er plots vuur te zien was op het podium. Tijdens hun show in het Xcel Energy Center in Minnesota vloog er een effectenmachine in brand. De band zelf had het niet snel door. Gelukkig werd de brand snel geblust en kon het concert zonder problemen doorgaan.
Lees verder

Definitief cijfer: inflatie in eurozone bereikt recordhoogte van 9,1 procent
De inflatie in de eurozone is in augustus uitgekomen op het nieuwe recordniveau van 9,1 procent, gestuwd door de aanhoudend hoge prijzen voor energie en levensmiddelen. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een definitief cijfer dat overeenkomt met een eerdere raming. In juli bedroeg de inflatie nog 8,9 procent op jaarbasis.
Lees verder

Kunst blijkt antidotum voor depressieve klachten: rep je naar deze musea en tentoonstellingen in ons land
Brusselse dokters kunnen nu gratis museumbezoeken voorschrijven aan wie kampt met stress, depressie of een burn-out. Kunst blijkt namelijk een heel grote impact te hebben op onze mentale én fysieke gezondheid, blijkt uit nieuw onderzoek. Reden genoeg om wat cultuur op te gaan snuiven: 4 prikkelende tentoonstellingen in eigen land.
Lees verder

"Europese Centrale Bank moet rente verder verhogen om inflatie te bestrijden"
De Europese Centrale Bank (ECB) zal de belangrijkste rentetarieven verder moeten verhogen om de inflatie in de eurozone tegen te gaan. Dat heeft ECB-vicepresident Luis de Guindos gezegd in een interview met het Portugese weekblad 'Expresso'. "De vertraging van de economie zal niet alleen het inflatieprobleem kunnen oplossen. We moeten doorgaan met de normalisering van het monetaire beleid", aldus de Guindos.
Lees verder

Beelden tonen hoe 200 meter hoge wolkenkrabber in China in lichterlaaie staat
In Changsa is een enorme brand uitgebroken in het kantoorgebouw van het Chinese 'Telecom'. Videobeelden tonen hoe tientallen verdiepingen van het meer dan 200 meter hoge gebouw in lichterlaaie staan. De brand zorgt ook voor een enorme zwarte rookwolk die van ver te zien is. De brand zou ondertussen geblust zijn, maar over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.
Lees verder