Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

“Doe je administratie met een wijntje erbij”: prof geeft advies om weer om de drukte van werk en gezin vlot te ma...

HLN
"Doe je administratie met een wijntje erbij": prof geeft advies om weer om de drukte van werk en gezin vlot te managen
Met de zomer achter de rug is het voor velen van ons weer alle hens aan dek. Maar je carrière, gezin, huishouden, sociaal leven én hobby's combineren kan best vermoeiend zijn. Dus formuleerde prof. dr. Steven Poelmans, expert neuromanagement, een reeks principes om je brein én je energiebalans in evenwicht te houden. "Als je goede routines inbouwt, maak je de juiste keuzes zonder dat je erbij moet nadenken."
Lees verder

De Premier League is de Super League: waarom Engelse clubs meer konden uitgeven dan de vier andere grote competities samen
Geen 113 miljoen voor Romelu Lukaku of 118 miljoen euro voor Jack Grealish. Zelfs zonder die excessen heeft de Premier League deze zomer zijn transferrecords scherper gesteld. Hoezo Covid-impact? Waarom de 'Money League' meer kan spenderen dan de Serie A, La Liga en Bundesliga samen. Le foot à deux vitesses? Ontdek hier per club hoeveel 20 Europese clubs effectief uit hebben gegeven.
Lees verder

Vandalen in Antwerpen: Pieter van Hobokenstraat besmeurd met verf
In de universiteitsbuurt in Antwerpen werd de Pieter van Hobokenstraat vannacht beklad met witte verf. Zowel de straat als de deurbellen van omliggende woningen werden besmeurd. Het gaat mogelijk om vandalisme door studenten. In de straat zou vannacht ook heel wat lawaaioverlast zijn geweest.
Lees verder

We betalen 12 procent meer voor onze winkelkar: deze producten zijn het duurst geworden
We betalen gemiddeld 12 procent meer voor onze boodschappen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop. Zo betaalt een gezin van twee personen maandelijks gemiddeld 48 euro meer dan in 2021. Maar om welke producten gaat het precies?
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

De Gouden 11 gaat vandaag officieel van start: neem deel en maak kans op de hoofdprijs van 10.000 euro
Met de Brugse derby wordt de Gouden 11 vanavond officieel op gang getrapt. De eerste zes speeldagen waren oefenspeeldagen en tellen niet mee. Bewijs tijdens dit seizoen van de Gouden 11 dat jij de grootste kenner bent van het Belgische voetbal en maak kans op de hoofdprijs van 10.000 euro. Je hebt nog tijd tot 20.45 uur om jouw elftal samen te stellen.
Lees verder

LIVE US OPEN. Nadal, ondanks bloedneus door eigen toedoen, naar derde ronde - Van Uytvanck uitgeschakeld
David Goffin en Elise Mertens zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld op de US Open. Ze verloren van respectievelijk Lorenzo Musetti en Irina-Camelia Begu. Een serieuze aderlating. Maryna Zanevska en Alison Van Uytvanck gingen eruit in de tweede ronde. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Hoe zorg je ervoor dat je gazon herstelt? En welke groenten kan je nog planten? Deze tuinklussen plan je best in september
Het einde van de zomer is in zicht en de herfst ligt op de loer. De moestuin ziet er stilaan leeggeplukt uit en amateur-tuiniers kunnen binnenkort de pauzeknop indrukken. Maar toch is september een erg belangrijke maand in de tuin. Je begint namelijk met de voorbereidingen voor het volgende tuinseizoen. Bouwsite Livios vroeg tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe de tuinkalender voor september eruitziet.
Lees verder

Piloot waarschuwt passagiers: "Stop met rondsturen naaktfoto's of we keren terug"
Een piloot van Southwest Airlines heeft een bizarre situatie aan boord van een vliegtuig op de luchthaven van Houston "perfect aangepakt", volgens een TikTokker. Een passagier van de vlucht naar de Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas had via AirDrop een naaktfoto rondgestuurd naar alle Apple-toestellen die de foto konden ontvangen. Daarop dreigde de piloot ermee terug te taxiën naar de gate en zo de vakantie van de passagiers al meteen slecht in te zetten.
Lees verder

Britse Conservatieven hijsen maandag nieuwe partijleider in het zadel
De Britten weten na het weekend eindelijk wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij wordt. Hij of zij volgt automatisch ook Boris Johnson op als premier. De peilingen geven minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss het meeste kans.
Lees verder

Waarom meer 'gezond narcisme' iedereen deugd doet. "Een gezonde narcist zal nooit manipuleren"
Zelfliefde, zelfzorg en zelfzeker zijn: wie tegenwoordig niet met zichzelf bezig is, moet wel zot zijn. 'Gezond narcisme' heet het en schrijfster Sarah Dimani pleit ervoor: ze schreef een boek over een betere relatie opbouwen met jezelf. Maar loopt het nooit mis als je zo vaak met jezelf bezig bent? En wanneer overschrijd je de grens met toxisch narcisme? "Narcisme mag geen positief of negatief geladen woord zijn."
Lees verder

Gezond narcisme: bestaat dat ook? "Een gezonde narcist zal nooit manipuleren"
Zelfliefde, zelfzorg en zelfzeker zijn: wie tegenwoordig niet met zichzelf bezig is, moet wel zot zijn. 'Gezond narcisme' heet het en schrijfster Sarah Dimani pleit ervoor: ze schreef een boek over een betere relatie opbouwen met jezelf. Maar loopt het nooit mis als je zo vaak met jezelf bezig bent? En wanneer overschrijd je de grens met toxisch narcisme? "Narcisme mag geen positief of negatief geladen woord zijn."
Lees verder

"Omdat we in Amerika zijn, heeft iedereen het erover": 16-jarige speelster op US Open moet zich verdedigen nadat papa haar knuffelt en kust na zege
De Tsjechische tennisspeelster Sara Bejlek (16) plaatste zich vorige week via de kwalificaties voor de eerste ronde van de US Open. Ze vierde haar overwinning met haar vader en trainer, maar de manier waarop heeft voor commotie gezorgd. Bovenstaande beelden tonen hoe Bejlek een knuffel, een tik op het achterwerk en een kus op de mond krijgt. De speelster zelf begrijpt het niet. "Papa is mijn vader en dat zal hij altijd zijn."
Lees verder

Artiesten hebben het gehad met showbizz-organisator Hugo Foets: "Ik vrees dat we naar onze centen kunnen fluiten"
Hij had al een tijd geen al te beste naam meer. Maar nu organisator Hugo Foets (57) het 100% Retro festival heeft afgeblazen, één dag voor het evenement, is voor velen de maat vol. Dat vertellen verschillende Vlaamse artiesten in 'Dag Allemaal'. "Hopelijk is dit de laatste put die hij heeft gegraven", klinkt het. Foets zelf reageert aangeslagen, terwijl hij vertelt hoe hij het probleem wil aanpakken. "Dit raakt mij als mens."
Lees verder

Gekende Ford-dealer Frank Driesen verongelukt dag voor 54ste verjaardag
De fietser die donderdagnamiddag verongelukte in Dilsen-Stokkem is de gekende Ford-verdeler Frank Driesen. De man laat zijn vrouw en twee dochters na. Hij zou vandaag zijn 54ste verjaardag vieren.
Lees verder

Ook Europese Commissie zet licht op groen voor aangepaste vaccins Pfizer en Moderna
De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna, die beter zijn toegesneden op nieuwe varianten, mogen in de Europese Unie worden toegediend. De Europese Commissie heeft het positieve advies gevolgd dat de Europese toezichthouder donderdag al gaf.
Lees verder

Iran maakt nieuw voorstel voor atoomdeal over aan EU
Iran heeft een nieuw voorstel overgemaakt aan de Europese Unie om een einde te maken aan de jarenlange strijd over zijn atoomprogramma. "We hebben het antwoord van de Verenigde Staten op het compromisvoorstel van de EU zorgvuldig bekeken en ons standpunt daarover aan de EU overgemaakt", aldus woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Nasser Kanaani vrijdag.
Lees verder

Werkloosheid 5 procent gedaald in Vlaanderen, maar: "Krapte is nog steeds erg nijpend"
De werkloosheid in Vlaanderen is in augustus op een jaar tijd met 5 procent gedaald tot 188.784 werkzoekenden zonder werk. De werkloosheidsgraad komt zo uit op 5,9 procent, meldt de arbeidsbemiddelaar VDAB.
Lees verder

Shell-topman Ben van Beurden stapt volgens Reuters volgend jaar op
Shell-topman Ben van Beurden stapt volgend jaar op bij het olie- en gasconcern, al is een exact moment nog niet vastgesteld. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden binnen het bedrijf. Shell heeft al een shortlist met vier mogelijke kandidaten om de 64-jarige Van Beurden op te volgen.
Lees verder

Vijf personen in cel voor foltering met dodelijk gevolg in Brussel
Vijf personen zitten sinds juli in de cel nadat ze in maart jongstleden in de Brusselse Marollen een jongeman hebben dood gefolterd. Dat meldt La Capitale en het Brusselse parket bevestigt het nieuws. Volgens La Capitale zouden de feiten zich hebben afgespeeld in het drugsmilieu.
Lees verder