Doorgaan naar hoofdcontent

Dode bij zware crash op E17: auto rijdt gevallen motorrijder aan, ook zwaargewonde bij ongeval in file

Dode bij zware crash op E17: auto rijdt gevallen motorrijder aan, ook zwaargewonde bij ongeval in file

In de nacht van zondag op maandag heeft zich een zwaar verkeersongeval voorgedaan op de E17 tussen Antwerpen en Gent. Een motorrijder kwam om het leven, er viel ook één zwaargewonde.

Lees verder

Extra week 'Vive le vélo' voor Evenepoel

Omdat Remco Evenepoel de leider is in de wielerronde van Spanje, trekt Karl Vannieuwkerke naar het Pajottenland voor een extra weekje Vive le vélo.

Lees verder

Martine Tanghe vertelt 'Morris': geen spektakel, maar groots in puurheid

42 jaar lang gidste VRT-coryfee Martine Tanghe Vlaanderen deskundig doorheen de wereldactualiteit. Nu toont ze haar verteltalent op het grote podium van De Bijloke, in het intieme vertelconcert Morris.

Lees verder

Nog zes keer overleven: zo ziet de slotweek van de Vuelta eruit

959,7 km is Remco Evenepoel nog verwijderd van zijn eerste eindzege in een grote ronde. De voorsprong van 1.34 op Primoz Roglic en 2.01 op Enric Mas dreigt vooral donderdag en zaterdag op de helling te komen staan. Op een rijtje wat de Ronde van Spanje nog brengt in de slotweek.

Lees verder

Einde van een tijdperk: Boris Johnson in vijf onvergetelijke momenten

Na drie jaar komt er een einde aan het leiderschap van Boris Johnson. Maandagmiddag maken de Britse Conservatieven zijn opvolger bekend. In bovenstaande video blikken we terug op enkele opvallende momenten van Johnsons premierschap.  

Lees verder

Rood broekpak van Chalamet gaat over de tongen

Op de wereldpremière van de film Bones and all afgelopen weekend in Venetië, trok Timothée Chalamet alle aandacht met zijn outfit.

Lees verder

Dit moet de nieuwe Frank Deboosere kunnen: 'Zal moeilijk worden om de leemte te vullen'

VRT-weerman Frank Deboosere (64) moet volgend jaar na 36 jaar dienst met pensioen. Dat beroert nu al danig de gemoederen. Wie kan zo'n monument opvolgen? Zes geboden voor een goede weerman.

Lees verder

Truss, met één been in Downing Street 10, 'wil energiefactuur bevriezen'

Om 13.30 uur (Belgische tijd) kondigt het Conservatieve partijbestuur aan wie verkozen is als opvolger van Boris Johnson. Volgens de peilingen heeft Liz Truss een grote voorsprong op Rishi Sunak. Truss zou al plannen hebben om 100 miljard pond in de economie te pompen en de energiefactuur te bevriezen.

Lees verder

Visser overleeft 11 dagen in diepvriezer op Atlantische Oceaan

De Braziliaan Romualdo Macedo Rodrigues trok eind juli met zijn houten boot op vistocht voor de noordkust van Brazilië. Toen zijn boot plots water begon te maken, klom de man in een vriezer die hij aan boord had. Daar dobberde hij 11 dagen lang mee rond op de Atlantische Oceaan. De vissers die hem konden redden, filmden het moment waarop ze Rodrigues in de diepvriezer aantroffen.

Lees verder

Energiecrisis duwt Europese beurzen stevig lager

De fors gestegen gasprijzen wakkeren het besef aan dat de Europese economie zwaar zal lijden onder de energiecrisis.

Lees verder

Weduwe Ankie Rechess weet nu pas wie haar man doodde bij het olympisch bloedbad in München: 'Ik heb hem zijn dood ingestuurd'

Ankie Rechess was getrouwd met een van de elf Israëliërs die door Palestijnen werden gedood op de Olympische Spelen van 1972. Haar zoektocht is nu verfilmd.

Lees verder

Liz Truss krijgt een vergiftigd geschenk

Drie jaar heeft Liz Truss om te bewijzen dat ze het Verenigd Koninkrijk kan leiden. Evident wordt dat niet. Economisch ligt het land op apegapen en veel Conservatieve parlementsleden hebben weinig vertrouwen in haar.

Lees verder

Waaghals beklimt zonder beveiliging hoogste toren van Verenigd Koninkrijk

Een 21-jarige man uit het Britse Manchester had zondag veel bekijks toen hij The Shard in het centrum van Londen beklom. De wolkenkrabber telt 87 verdiepingen en is met z'n 310 meter het hoogste gebouw het Verenigd Koninkrijk, maar Adam Lockwood gebruikte geen enkele vorm van beveiliging. Hij poseerde zelfs zonder T-shirt of schoenen voor een selfie op het hoogste punt van de toren.

Lees verder

'België zit in slechte papieren, maar de vergelijking met Griekenland is overdreven'

Is de situatie van België vergelijkbaar met het failliete Griekenland van 2010, zoals Bart De Wever beweert? 'Dat is er ver over', zegt econoom Bart Van Craeynest. Ook andere economen zien het niet zo somber in.

Lees verder

Zo bedenkt team De slimste mens ter wereld quizvragen: 'Dieren zijn ongelooflijke bron van inspiratie'

Geen quiz zonder vragen. Gelukkig kan presentator Erik Van Looy daarvoor opnieuw een beroep doen op eindredacteur Jonas Vanden Bempt en zijn ploeg. 'Het antwoord moét verrassend zijn.'

Lees verder

Russische krant Novaja Gazeta verliest vergunning

Een Russische rechtbank heeft de medialicentie ingetrokken van de onafhankelijke Russiche krant Novaja Gazeta. De krant legde in maart al eens tijdelijk het werk neer na de invoering van de strenge publicatieregels over de oorlog in Oekraïne. Voor de VN is de uitspraak een 'nieuwe klap voor de onafhankelijkheid van de Russische media'.

Lees verder

Aldi houdt uitverkoop met bodemprijzen in outletwinkel

Aldi profileert zich al als een goedkope supermarkt, maar het kan nog goedkoper. In een nieuwe outletwinkel in Drogenbos wordt alles tegen bodemprijzen verkocht. Van inlineskates voor kinderen over microgolfovens tot elektrische steps. Door de coronacrisis zit de keten nog altijd met grote voorraden en veel van die producten zijn seizoensgebonden.

Lees verder

Remco Evenepoel zo goed als verlost van de pijn

Remco Evenepoel voelt zich stilaan weer de oude. De leider in de Vuelta kwam ten val in de etappe van donderdag en sprak van oppervlakkige schaafwonden, maar in het weekend bleek toch dat er meer aan de hand is. 'Nu voel ik bijna niks meer, hopelijk zet zich dat door', zei hij tijdens een persontmoeting op de rustdag.

Lees verder

Het nodige peper en zout naast de ideale mannen

Hij is afgeschilderd als een bad boy. Een clown. Een gek. Een outlaw. Hij verzamelt boetes zoals Paul De Grande antiek. Maar op de US Open lijkt eeuwig toptalent Nick Kyrgios (27) eindelijk de beste versie van zichzelf.

Lees verder

Turkse president spreekt forse taal tegen Griekenland na ruzie over luchtruim

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Griekenland zaterdag gewaarschuwd dat het een 'hoge prijs' zal betalen als het doorgaat met wat Ankara beschouwt als schendingen van het Turkse luchtruim boven de Egeïsche Zee. Hij zei dat zijn land 'zal doen wat nodig is, als het moment is aangebroken'.

Lees verder

Wat staat er nu op het programma voor Boris Johnson?

Dinsdag zal ontslagnemend premier Boris Johnson eindelijk echt zijn ontslag indienen. Wat hij daarna zal doen, heeft hij nog niet bekendgemaakt. Dat belet de Britse media niet om volop te speculeren over zijn volgende stappen.

Lees verder

Olieprijs flink hoger na productieverlaging Opec+

De olieprijs is 4,3 procent hoger geschoten nadat de olie-alliantie Opec+ onverwacht heeft besloten de productie te verlagen. Voor Europa komt die prijsverhoging uiterst ongelegen.

Lees verder

Prijzenconflict Delhaize en Danone van de baan

Het prijzenconflict tussen supermarktketen Delhaize en zuivelproducent Danone is van de baan. Dat meldt de gespecialiseerde site RetailDetail en wordt bevestigd door de supermarkt.

Lees verder

Lozingen en droogte bedreigen drinkwater uit Maas

Vooral Nederlandse drinkwaterbedrijven zijn bezorgd om de waterkwaliteit van de Maas. Bij een laag waterpeil is de concentratie van de vervuiling groter.

Lees verder

Rechter vraagt onafhankelijke arbiter om inbeslaggenomen documenten Trump in te kijken

In de Verenigde Staten heeft een federale rechter een verzoek van het juridisch team van oud-president Donald Trump ingewilligd om een onafhankelijke arbiter aan te stellen die de documenten zal inkijken die eerder in beslag waren genomen tijdens de inval in Trumps resort Mar-a-Lago.

Lees verder

Het n-woord durven gebruiken is niet hetzelfde als een knetterend debat

In zijn eerste aflevering maakt De tafel van vier weinig beloften waar. Het n-woord viel wel talloze keren. Daar is dan ook alles mee gezegd.

Lees verder

Zo wil Europa uw energiefactuur drukken

Nu het Kremlin duidelijk maakt dat Nord Stream 1 dicht blijft zolang de westerse sancties blijven duren, neemt de roep om overheidsactie overal toe. Na Duitsland, werkt ook Europa aan noodplannen voor deze winter. Vrijdag is er overleg van de Europese ministers van Energie. Wat ligt er op tafel?

Lees verder

Bijna vijftig doden bij aardbeving in China met magnitude 6,6

Minstens 46 doden, wegen geblokkeerd en huizen 'ernstig beschadigd': een krachtige aardbeving trof maandag een bergachtig gebied in het zuidwesten van China, waarbij duizenden reddingswerkers werden gemobiliseerd, zeggen Chinese staatsmedia.

Lees verder

Nederlandse landbouwminister Staghouwer stapt op

De Nederlandse Landbouwminister Henk Staghouwer is opgestapt. De minister van de partij ChristenUnie is de eerste bewindsman van de vierde regering-Rutte die ontslag aanbiedt. De koning heeft het ontslag inmiddels ingewilligd.

Lees verder

Islamitische Staat eist bomaanslag Kaboel op

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft maandag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag aan de Russische ambassade in Kaboel waarbij eerder op de dag twee medewerkers van de ambassade en vier Afghaanse burgers het leven hebben verloren.

Lees verder

Man komt om het leven nadat hij gsm uit rioolput wil halen

In de nacht van zaterdag op zondag is de 48-jarige Jeroen De Smet uit Sint-Maria-Oudenhove gestorven. Na een avondje uit verdronk hij in een rioolput toen hij zijn gevallen gsm wou opvissen.

Lees verder

Reddingswerkers vinden wrakstukken van 'spookvliegtuig' in Baltische Zee

Letse reddingswerkers hebben in totaal elf fragmenten gevonden van het noodlottige vliegtuig dat zondag op mysterieuze wijze in de Baltische Zee is neergestort. Volgens de Letse marinewoordvoerster Liva Veita zijn maandag 10 wrakstukken in zee ontdekt. Zondag was er al een gevonden, vertelde ze aan het Letse persbureau Leta. Van de inzittenden is nog geen spoor.

Lees verder

De Wever tempert verwachtingen Vlaamse ondernemers op Voka-debat

Terwijl de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka de 'stormklokken' luidt bij de Vlaamse regering, tempert N-VA-voorzitter Bart De Wever hun hoop op ruime financiële steun. 'We gaan van Vlaanderen geen tweede België maken.'

Lees verder

Wilt ge mijn borsten zien, Erik?

U moet de voorbije dagen op een onbewoond eiland zonder connectie met de buitenwereld hebben gezeten om niet te weten dat er een nieuw jaargang is begonnen van de – misschien op Blokken na – populairste Vlaamse tv-quiz. En dan nog wel een all stars-seizoen, want net als twaalf jaar geleden (toen won Bert Kruismans) gaat Erik Van Looy opnieuw op zoek naar De allerslimste mens ter wereld. De strafste kandidaten van de afgelopen edities mogen weer opdraven en elkaar de loef afsteken met hun intelligentie én humor.

Lees verder

Eén verdachte steekpartijen Canada dood aangetroffen, andere nog spoorloos

Eén van de twee verdachten van de serie steekpartijen van afgelopen zondag in Canada is door de politie dood aangetroffen. Dat heeft de lokale politie maandag laten weten op een persconferentie.

Lees verder

Wint Evenepoel zondag als eerste Belg sinds 1978 een grote ronde?

Na twee weken koers zit een Belg in polepositie om de Ronde van Spanje te winnen. Remco Evenepoel staat al tien dagen aan de leiding. Zijn concurrenten namen dit weekend wat tijd terug, maar klappen kreeg Evenepoel niet, en hij won vooral het mentale spel.

Lees verder

Volkswagen wil Porsche binnen een maand naar de beurs brengen

Het Duitse autoconcern Volkswagen wil dochterbedrijf Porsche AG eind september of begin oktober naar de beurs brengen.

Lees verder

'Staatsbegrafenis Japanse oud-premier Abe gaat 1,65 miljard yen kosten'

De staatsbegrafenis voor de in juli doodgeschoten oud-premier van Japan Shinzo Abe zal zo'n 1,65 miljard yen (11,7 miljoen euro) gaan kosten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van Japanse media. De plechtigheid staat gepland voor 27 september.

Lees verder

Zonnig, maar tegen de avond opnieuw kans op onweer

Dinsdag start zonnig. Geleidelijk neemt de bewolking echter toe en in de namiddag zijn er lokaal al enkele (onweers)buien mogelijk. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 28 graden in het centrum. In de Kempen is een lokale 30 graden niet uitgesloten. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Coronacijfers lijken te stabiliseren

De coronacijfers lijken te stabiliseren. Dat blijkt dinsdagochtend op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Tiafoe schakelt Nadal uit in achtste finales

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3) is in de nacht van maandag op dinsdag in de achtste finales op de US Open uitgeschakeld door de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 26). Na 3 uur en 34 minuten werd het 6-4, 4-6, 6-4 en 6-3.

Lees verder