Doorgaan naar hoofdcontent

Dit zijn de drie beste televisies van het moment

HLN
Dit zijn de drie beste televisies van het moment
Televisies bestaan in alle formaten en prijsklassen. Weet je niet waar je de zoektocht naar een nieuwe televisie moet beginnen? Technologiesite Tweakers pluisde uit wat de beste televisies van het moment zijn. We selecteerden de beste geteste televisie, een uitstekend model tegen een scherpe prijs en een innovatieve, luxueuze tv.
Lees verder

23-jarige man opgepakt voor drievoudige moord in Kessel-Lo: "Hij behoort tot de kennissenkring van de zoon"
Een 23-jarige man is aangehouden voor de drievoudige moord in Kessel-Lo van voorbije zomer. Uit het doorgedreven onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) is een aantal elementen naar voren gekomen die wijzen op de betrokkenheid van de verdachte bij de drievoudige moord.
Lees verder

GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijkse uitgaven met die van andere Vlamingen
Iedere maand spenderen Vlamingen gemiddeld 1128,6 euro in de supermarkt. Voor alle kosten die met wonen te maken hebben - van energierekening tot huur of hypotheekafbetaling -betalen we gemiddeld 953,6 euro per maand. Dat blijkt uit een bevraging van HLN*. Hoe verhouden jouw onkosten zich ten opzichte van die van anderen? In onze Geldwijzer kan je jouw maandelijkse uitgaven vergelijken met die van vergelijkbare Vlaamse huishoudens.
Lees verder

Griepvaccin cruciaal om "twindemie" van griep en corona te voorkomen
Om te voorkomen dat het griep- en het coronavirus deze winter samen zullen circuleren in een zogenaamde "twindemie", is het belangrijk om sterk in te zetten op de griepcampagne. Zo klonk het dinsdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst een licht wierp op de verwachtingen voor een mogelijk griepseizoen.
Lees verder

Akelige beelden uit MotoGP: WK-leider crasht aan hoge snelheid en komt er gelukkig met lichte verwondingen van af
Dat MotoGP veel risico's met zich meebrengt, is nog maar eens bewezen. Vorig weekend is regerend wereldkampioen Fabio Quartararo aan hoge snelheid tegen het asfalt gesmakt tijdens de GP van Aragón in Spanje. De 23-jarige Fransman liep gelukkig alleen schaafwonden op. "Wel, mijn race was snel voorbij. Gelukkig liep ik geen zware blessures op. Ik blijf positief en ga mijn best doen in de volgende races", schrijft hij op Instagram. Met nog vijf races te gaan staat Quartararo aan kop van de stand met tien punten voor op de Italiaan Francesco Bagnaia.
Lees verder

"Een medaille? Dat ga je uit mijn mond niet horen": Emma Meesseman begint morgen met Belgian Cats aan WK in Australië
Na vijf maanden in een miljoenenstad die haar vreemd was - Chicago - kan Emma Meesseman weer tot rust komen in haar natuurlijke habitat: bij de Belgian Cats. Meer dan ooit moet zij, in haar rol als kapitein, de nationale ploeg op sleeptouw nemen op het WK basketbal, dat morgen in Sydney begint. "De tijd als underdog is gedaan. Alle grote landen kennen ons nu."
Lees verder

Poetin verdedigt nog eens zijn "soeverein" buitenlands beleid bij VN: "Doel is om eensgezinde internationale agenda verder te bevorderen"
De Russische president Vladimir Poetin zal zijn "soeverein" buitenlands beleid verderzetten en hekelde nog eens het Amerikaanse streven naar "hegemonie". De uitspraken komen er enkele uren voor in New York de Algemene Vergadering van de VN van start gaat.
Lees verder

Loehansk en Donetsk houden deze maand nog referendum over toetreding tot Rusland: "Kan tot grote escalatie leiden"
Pro-Russische separatisten in de Oost-Oekraïense regio's Donetsk en Loehansk houden van 23 tot 27 september referenda over de toetreding tot Rusland. Dat zeggen Russische staatsmedia. De omstreden referenda zijn een reactie op het huidige Oekraïense tegenoffensief in het oosten van het land.
Lees verder

Loehansk, Donetsk en Cherson houden deze maand nog referendum over toetreding tot Rusland: "Kan tot grote escalatie leiden"
Pro-Russische separatisten in de regio's Donetsk, Loehansk en Cherson houden van 23 tot 27 september referenda over de toetreding tot Rusland. Dat zeggen Russische staatsmedia. De omstreden referenda zijn een reactie op het huidige Oekraïense tegenoffensief in het oosten van het land.
Lees verder

Jonge bestuurder (19) sterft bij ongeval op Kiezel, broer (15) uit wrak bevrijd en gewond afgevoerd
Een 19-jarige bestuurder uit Laakdal is dinsdagmiddag verongelukt op de Kiezel (N126) in Meerhout. Zijn 15-jarige broer zat ook in de wagen en moest uit het wrak bevrijd worden. De tiener werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

EU-asieldienst beticht van vriendjespolitiek en toedekken wangedrag
De leiding van de Europese asieldienst EUAA wordt door eigen medewerkers beschuldigd van wanbestuur. De directeur en de groep die zij om zich heen heeft verzameld, bedrijven vriendjespolitiek, dekken wangedrag toe en leiden andere EU-instellingen om de tuin, zegt een aantal zelfverklaarde klokkenluiders.
Lees verder

Veertien dode potvissen aangespoeld in Tasmanië
Ten noorden van Tasmanië zijn veertien dode potvissen aangespoeld. De zeezoogdieren waren stuk voor stuk jonge mannetjes die deel zouden hebben uitgemaakt van dezelfde groep, zo citeerden Australische media dinsdag het Tasmaanse ministerie van Natuurlijke Rijkdommen en Milieubescherming.
Lees verder

Nederlands echtpaar verdronken in zee bij Spaanse badplaats
Een Nederlands echtpaar is verdronken in de zee bij de Spaanse badplaats Torrevieja. Volgens Spaanse media werden de 56-jarige man en zijn 55-jarige vrouw meegesleurd door een sterke stroming. Eenmaal aan land hebben hulpdiensten geprobeerd de twee te reanimeren, maar dat was zonder succes.
Lees verder

PVDA stelt voor een alternatieve meerderheid te vormen om overwinsten te belasten
De PVDA heeft dinsdag voorgesteld om een alternatieve meerderheid te vormen voor het belasten van de extra winst die Engie maakt dankzij de productie van kernenergie. In de Kamercommissie Energie diende de partij dinsdag een reeks amendementen in op een wetsontwerp dat is geïnspireerd op het Italiaanse model.
Lees verder

Trailer sequel 'Disenchanted' is eindelijk daar: veel zang, dans, magie én bekende gezichten
In het vervolg op de film 'Enchanted' is het vijftien jaar geleden dat Giselle (Amy Adams) en Robert (Patrick Dempsey) in het huwelijksbootje stapten. Maar Giselle lijkt moeilijk haar draai te vinden in het stadsleven. Het gezin verhuist daarom naar een buitenwijk, waar ze ook voor heel wat uitdagingen komen te staan. Giselle wil graag haar 'happy ending' en schakelt daarom de hulp van magie in, maar of dat nu zo'n goed idee was...
Lees verder

Gemiddelde Vlaming pendelt 22,9 kilometer naar het werk: dit kan je besparen als je voor de e-bike kiest
De gemiddelde Vlaming woont 22,9 kilometer van zijn werkplek, dat blijkt uit het Mobiliteitsrapport van Jobat. De auto blijft het populairste vervoermiddel om die afstand te overbruggen, hoewel je die kilometers ook perfect met een elektrische fiets kan bedwingen. Hoeveel centen spaar je uit als je met een e-bike naar het werk gaat? En welke gezondheidsvoordelen biedt het nog? HLN Shop gaat er dieper op in.
Lees verder

Zo kwam 'Onze Natuur', de eerste grote Belgische natuurdocu, tot stand: 960 draaidagen en budget van 4,5 miljoen euro
Op de zesdelige tv-reeks is het nog wachten tot begin volgend jaar, maar vanaf morgen kun je wel al in de bioscoop terecht voor 'Onze Natuur - De Film'. De eerste grote Belgische natuurdocumentaire is ronduit indrukwekkend en dat mag ook wel als je weet dat er liefst 960 draaidagen voor nodig waren. De makers vertellen hoe ze dit titanenwerk tot een goed einde hebben gebracht.
Lees verder

Hoe koning Boudewijn diplomatieke rel veroorzaakte voor staatsbegrafenis van Queen Elizabeths vader
Koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) hebben afscheid genomen van Queen Elizabeth. Zondag brachten ze hun laatste groet en maandag waren ze aanwezig tijdens de uitvaart. Het was de eerste Britse koninklijke staatsbegrafenis sinds 1952, toen Elizabeths vader, koning George VI, overleed. Maar tijdens die uitvaart was het Belgisch staatshoofd níet aanwezig, met alle diplomatieke gevolgen van dien.
Lees verder

Café Costume brengt voor het eerst collectie uit voor vrouwen. Experten over waarom we wild zijn van pakken
Café Costume, een Belgisch made-to-measure label, brengt een maatpakkencollectie uit voor dames. En dat is maar goed ook, want powersuits zijn al langer populair onder de vrouwelijke helft van de bevolking. Twee psychologen verklaren de trend en een styliste tipt hoe je een mooi kostuum kiest en stylet. "Eén waarschuwing: een pak is al een statement op zich."
Lees verder

Europa wil kankerscreenings uitbreiden naar prostaat-, long- en maagkanker
Als het van de Europese Commissie afhangt, wordt de huidige vorm van kankeropsporing via screenings en bevolkingsonderzoeken uitgebreid. Behalve borstkanker, dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker, zouden ook prostaat-, long- en maagkanker vroeger opgespoord moeten worden.
Lees verder