Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

Derde overlijden aan “longontsteking met onbekende oorsprong” in Argentinië, mogelijk legionella

HLN
Derde overlijden aan "longontsteking met onbekende oorsprong" in Argentinië, mogelijk legionella
Een derde persoon is in Argentinië overleden door een raadselachtige longontsteking. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten van de noordwestelijke provincie Tucumán donderdag gezegd. Een onbekende ziekteverwekker heeft tot dusver negen mensen geïnfecteerd, van wie de meesten werkzaam zijn in hetzelfde privéziekenhuis. Maandag bezweek de eerste patiënt.
Lees verder

An Swartenbroekx moet nog wennen aan Spanje: "Wanneer ik een immense slang ontdek, gil ik heel het dorp bijeen"
An Swartenbroekx (53) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verbouwingen en het leven onder de zon houdt An ons regelmatig op de hoogte in haar column in 'Story'. Deze week vertelt ze hoe de integratie verloopt, over de plaatselijke Pascale, Oscar en Xavier, en de ongewenste gast in haar berghok.
Lees verder

Jackie Joyner-Kersee en Nafi Thiam treffen elkaar aan vooravond Memorial Van Damme: "Kan Nafi mijn wereldrecord breken? Ja. Wil ik dat? Neen"
Jackie Joyner-Kersee (60) zegt het al schaterend, maar wel gemeend. De Amerikaanse spreekt vol ontzag over ons nationale erfgoed, genaamd Nafi Thiam (28). En ook omgekeerd is de waardering groot, zo bleek gisteren bij hun ontmoeting in Brussel: "Wat een eer om naast zo'n legende te zitten."
Lees verder

HET DEBAT. 'Quiet quitting': een gezondere manier van werken of de doodsteek voor ondernemingszin? Dit zeggen jullie erover
Tot het uiterste gaan op de werkvloer en je volledig inzetten voor je job? Daar staan voorstanders van de nieuwe werktrend 'quiet quitting' niet voor te springen. Zo doen steeds meer twintigers en dertigers alleen wat ze echt moeten doen op het werk, niets minder maar vooral niets meer. Wat denk jij? Betekent deze nieuwe werktrend het einde van ambitie en inzettingsvermogen? Of is het net een goede zaak dat werknemers rust en ontspanning vooropstellen?Eerder vandaag deelden experts al hun inzichten. Ook jullie kregen de kans om jullie mening te geven. Een selectie van de meest opvallende reacties.
Lees verder

"Niet refreshen, gewoon beurt afwachten": zo kom jij nog aan een ticket voor Harry Styles
Vanochtend vlogen de eerste tickets voor het Harry Styles-concert van 24 juni 2023 in het festivalpark van Werchter de deur uit. Het was een groot succes, om niet te spreken van een kleine online stormloop. Maar geen nood! Want wie nog geen ticket heeft kunnen bemachtigen, heeft morgenvroeg om 10 uur nog een kans.
Lees verder

Kleuter (4) in Texas naar school met geladen wapen
Een kind van vier jaar oud is in de Amerikaanse staat Texas naar school gegaan met een vuurwapen dat geladen was, zo hebben de Texaanse autoriteiten bekendgemaakt. Enkele dagen eerder had zich in de staat Arizona een gelijkaardig incident voorgedaan.
Lees verder

Kizzy (37) en mama Inge (54) vonden elkaar na 14 jaar terug door een briefje in een schoolbank: "We zaten elkaar de hele tijd te bekijken, vergeleken onze handen en de manier waarop we bewegen"
"Mama Inge" met een hartje ernaast. Dat schreef Inge Van Damme (54) op een briefje voor haar dochter Kizzy Vanden Hende (37), die ze door relationele problemen anderhalf jaar na de geboorte kwijt raakte. Het briefje zorgde er voor dat ze elkaar 14 jaar later opnieuw in de armen konden sluiten en vandaag zijn ze twee handen op één buik. "Het klinkt als een sprookje", aldus moeder en dochter.
Lees verder

LIVE. Stroeykens naast Silva in spits, Cuypers op de bank bij AA Gent
• Inhaalmatch • Aftrap: 20u30 • Lotto Park • Anderlecht-AA Gent
Lees verder

Mikado- en Petit Ecolier-koekjes beperkt beschikbaar, na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut
De koekjes van het merk Mikado en Petit Ecolier zijn beperkt beschikbaar in België als gevolg van de salmonellabesmetting bij Barry Callebaut. Die levert chocolade aan Mondelēz, fabrikant van de koekjes, en die besliste op zijn beurt dat de fabriek waar die geproduceerd worden in Frankrijk manueel te reinigen.
Lees verder

Bedrijf uit Wilrijk ontwikkelt slim toilet, Singapore bestelde al 200 exemplaren
Een bedrijf uit Wilrijk heeft een slimme wc ontwikkeld. Het toilet weet of je een kleine of grote boodschap hebt gedaan en beslist dan zelf om met veel of weinig water door te spoelen. Bij wc's op heel drukke plaatsen zoals luchthavens of ziekenhuizen kan dat veel water besparen.
Lees verder

Delhaize snijdt in klantenkaartkorting
Delhaize past zijn Superplus-kortingensysteem aan. Klanten moeten voortaan meer kopen bij de supermarktketen om recht te krijgen op een korting, de korting zal op minder producten gelden en ze kan maar oplopen tot 10 procent in plaats van 15 procent.
Lees verder

(Ex-)Rode Duivels halen laatste jaren hun neus niet op voor retour België: de top en flops op een rijtje
Vertonghen wordt na Boyata en Alderweireld de derde Rode Duivel die deze zomer na een lange buitenlandse carrière in de heimat komt voetballen. Eerder haalden ook andere (ex-)internationals sinds het WK 2014 hun neus niet op voor een retour. Hoe brachten zij het er vanaf? Een overzicht met een waarde-oordeel van top naar flop.
Lees verder

IAEA-directeur na inspectie: "Fysieke integriteit kerncentrale Zaporizja is geschonden"
De "fysieke integriteit van de kerncentrale" in het Oekraïense Zaporizja, en bezet door Russische troepen, "is geschonden". Dit heeft directeur van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie Rafael Grossi donderdag na inspectie van deze installatie gezegd. De kerncentrale staat sinds maart onder controle van Russische troepen.
Lees verder

Autoverkoop voor het eerst in 15 maanden gestegen in België
De verkoop van nieuwe personenwagens is in augustus voor de allereerste keer sinds mei vorig jaar gestegen. Dat melden sectorkoepel Febiac en de federale overheidsdienst Mobiliteit. De voorbije maanden wogen de productievertragingen bij de constructeurs - onder meer door het tekort aan chips - op de verkoop.
Lees verder

LIVE. Lille biedt 18 miljoen euro voor Lang, Club weigert - Batshuayi op weg naar Nottingham - Faes voor 20 miljoen naar Leicester
Het is Transfer Deadline Day! In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE. Aftrap in Lotto Park: Stroeykens naast Silva in spits, Cuypers op de bank bij AA Gent
• Inhaalmatch • Aftrap: 20u30 • Lotto Park • Anderlecht-AA Gent
Lees verder

LIVE. Batshuayi op weg naar Nottingham - Faes voor 20 miljoen naar Leicester
Het is Transfer Deadline Day! In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

"Europese Commissie overweegt prijsplafond voor producenten van stroom uit zon en wind"
De Europese Commissie overweegt stroomproducenten die niet op gas draaien te laten meebetalen aan maatregelen die de energierekening voor burgers betaalbaar moeten houden. Bedrijven die met zonnepanelen, windmolens of kerncentrales elektriciteit opwekken, zouden daarbij gebonden zijn aan een prijsplafond, melden persbureau's Reuters en dpa op basis van een document van de Europese Commissie.
Lees verder

Club weigerde Lille-bod van 18 miljoen euro op Noa Lang, ook Brandon Mechele blijft
Het bod van 18 miljoen euro vanuit Rijsel werd van tafel geveegd, de speler in kwestie was sowieso van plan om te blijven. Net als Vanaken en Mechele gaat ook Noa Lang uiteindelijk nergens heen.
Lees verder

LIVE. Geen 1-0! Delcroix treft op hoekschop de paal
• Inhaalmatch • Aftrap: 20u30 • Lotto Park • Anderlecht-AA Gent
Lees verder