Doorgaan naar hoofdcontent

Deense voormalige militaire inlichtingenchef aangeklaagd wegens lekken van gevoelige staatsinfo

HLN
Deense voormalige militaire inlichtingenchef aangeklaagd wegens lekken van gevoelige staatsinfo
Lars Findsen, de geschorste chef van de Deense militaire inlichtingendienst, is vrijdag beschuldigd van het lekken van geheime informatie. De man werd op 9 december 2021 op de luchthaven in Kopenhagen gearresteerd en zou zes keer gevoelige staatsinformatie hebben gelekt, onder meer aan twee journalisten, zo meent openbaar aanklager Jakob Berger Nielsen.
Lees verder

Kersverse coaches Jan en Mathieu geven een rondleiding in de studio van 'The Voice van Vlaanderen'
Gloednieuwe coaches Jan Paternoster (33) en Mathieu Terryn (28) komen voor het eerst in de studio van 'The Voice van Vlaanderen. En voor die gelegenheid geven de twee ook een virtuele rondleiding. "Ik snap wel de ontlading als er iemand draait hier", merkt Jan op.
Lees verder

Bejaarde vrouw (85) thuis overvallen: cash geld en juwelen gestolen
Afgelopen zaterdag werd een 85-jarige vrouw 's nachts overvallen in haar woning in Hasselt. Drie personen braken in de woning in via de voordeur en verplichtten het slachtoffer op een stoel te gaan zitten. De overvallers namen de juwelen en ook het cash geld van de vrouw mee. Het labo voor technische en wetenschappelijke politie van FGP Limburg kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Dat meldt de Hasseltse politie.
Lees verder

Only Fans-sterren klappen uit de biecht: "Ik heb ontdekt dat ik het geil vind om een kuisheidsgordel te dragen"
Hij is binnenkort te zien in de HLN Original 'De wereld van Nanoe', en dat heeft Fabio Godi te danken aan z'n opmerkelijke passage in 'OnlyFans, de naakte Vlaamse waarheid'. Sindsdien is niet enkel z'n volgersaantal flink gestegen, maar heeft hij er ook een nieuwe - en minstens zo fascinerende - job bij. "Ik doe nu ook shower shows", zegt hij. Ook collega's Zoë Coekaerts en Lina Roselina hebben flink wat extra werk sinds hun deelname aan de docu. "Seks verkoopt, maar 't is meer dan de hele dag op je bed liggen."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Making The Cut S3': er is leven na 'Project Runway'
Het Duitse topmodel Heidi Klum en modementor Tim Gunn vormden jarenlang de gouden tandem van 'Project Runway', een reeks waarin ontwerpers hun talent konden showen. In 2017 verlieten Heidi en Tim echter het schip, en werd het stijlvolle duo het uithangbord van 'Making The Cut'. Daarvan werd het derde seizoen nu gelost op Amazon Prime Video.
Lees verder

Een rubberen eland, geconstipeerde schorpioenen en een deurknoptheorie: deze gekke studies wonnen de Ig-Nobelprijs
De Ig Nobelprijs wordt al meer dan dertig jaar uitgereikt aan gekke studies. De voorwaarde is dat de studies je eerst doen lachen, maar vervolgens aan het denken zetten. De competitie is een vette knipoog naar de echte Nobelprijzen die in december zullen uitgereikt worden, maar toch zijn ze ook zeer geliefd in de wetenschapswereld. Dit jaar zijn er alweer knotsgekke winnaars, waaronder een onderzoek naar seks tussen geconstipeerde schorpioenen en een antwoord op de vraag waarom de meest talentvolle mensen soms geen succes hebben.
Lees verder

'Close' van Lukas Dhont is Belgische inzending voor Oscars
'Close' van Lukas Dhont (31), is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag bekendgemaakt. Als de film, die eerder al de Grand Prix won in Cannes, in januari op de shortlist terecht komt, zal hij dus meedingen naar Oscar voor Beste Internationale Film. De 95ste Oscarceremonie vindt plaats op zondag 12 maart 2023.
Lees verder

10 eetadressen onder 10 euro: waar kan je nog goedkoop uit eten in Antwerpen?
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Antwerpen kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van heerlijke tapas tot fancy kebab en Scandinavische streetfood: hier scoor je goedkoop lekkers.
Lees verder

Slijmspoor in luchthaven leidt Duitse douane naar 90 enorme slakken
In de luchthaven van het Duitse Düsseldorf heeft de douane ruim negentig gigantische slakken aangetroffen. Een slijmspoor leidde de douaniers naar de aparte vondst. Oorspronkelijk gingen zij er per vergissing van uit dat het om namaakexemplaren ging, tot een van de dieren plots bewoog.
Lees verder

Bijna één derde van klachten Ombudsdienst Energie gaat over uitblijven van eindafrekening
De Ombudsdienst voor Energie krijgt al maanden veel klachten binnen van consumenten over het uitblijven van eindafrekeningen. Volgens Ombudsman Eric Houtman gaat het zelfs om 30 procent van de klachten. De problemen zouden te maken hebben met de opstart van een nieuw dataplatform. Houtman dringt aan op een snelle oplossing, zeker in de huidige energiecrisis.
Lees verder

David Beckham opgedoken in wachtrij voor Queen Elizabeth, ex-voetballer is al twaalf uur aan het aanschuiven
Dat koningin Elizabeth populair was bij het Britse volk is in de afgelopen dagen wel duidelijk geworden. Inwoners van het VK stonden urenlang aan te schuiven om de Queen nog een laatste keer te groeten. Op vrijdag werd bovendien niemand minder dan David Beckham in de wachtrij gespot. De ex-voetballer zou naar eigen zeggen al meer dan twaalf uur aan het aanschuiven zijn.
Lees verder

Opnieuw uitstel in zaak Propere Handen, verschillende partijen vragen extra onderzoeksdaden
De 56 verdachten in de zaak Propere Handen moesten in principe op 20 september voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling verschijnen. Maar verschillende partijen hebben bijkomende onderzoeksdaden gevraagd, waardoor er opnieuw uitstel komt. Het is nog onduidelijk hoe lang dat zal duren.
Lees verder

ArcelorMittal wil tijdelijk ontslag voor personeel in Spanje door gascrisis
ArcelorMittal voert gesprekken met vakbonden omdat het staalconcern een deel van zijn werknemers in Spanje tijdelijk wil ontslaan. Door de gascrisis in Europa is er minder vraag naar staal. Daarmee is er ook niet genoeg werk om al het personeel bezig te houden.
Lees verder

Het wisselende humeur van Cristiano Ronaldo: Portugees weigert selfie met verzorgster om achteraf jonge fan dolblij te maken
Eindelijk was het raak voor Cristiano Ronaldo dit seizoen. De Portugees knalde Manchester United gisteren vanop de strafschopstip op 0-2 bij Sheriff Tiraspol, meteen ook de eindscore. Toch was Ronaldo, bij het betreden van de spelerstunnel, niet in de moed om een verzorgster te verblijen met een selfie. De aanvaller wees de vrouw op een vrij korte manier af - al schrijven de UEFA-protocollen wel voor dat foto's met spelers verboden zijn op die plek. Na de partij was Ronaldo klaarblijkelijk beter gezind. Een jonge fan wurmde zich tot aan de spelersbus, waar hij een dikke knuffel kreeg van zijn idool.
Lees verder

Kathedraal Barcelona besmeurd met 'Z-symbool' ter ondersteuning van Russische invasie
Bezoekers van de majestueuze kathedraal in het hart van Barcelona moesten donderdagmorgen tot hun ontzetting vaststellen dat het gebedshuis beklad was met het letterteken 'Z'. Ook andere plekken in het stadscentrum moesten eraan geloven.
Lees verder

250 miljoen op overschot? Dan kan u dit penthouse met balzaal in hartje New York op de kop tikken
Wie toevallig 250 miljoen euro op overschot liggen heeft, kan zijn pijlen richten op de Central Park Tower in hartje New York. Het appartement dat daar vanaf maandag te koop zal staan, omvat drie verdiepingen in de nok van de wolkenkrabber. Met een totale oppervlakte van ruim 1.600 m² kan u er gerust ook een zwembad - of twee - in kwijt.
Lees verder

Het Nieuwsblad-hoofdredacteur Liesbeth Van Impe vecht opnieuw tegen borstkanker
Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur bij 'Het Nieuwsblad', vecht opnieuw tegen borstkanker. Dat schrijft ze zelf in een Twitterbericht. In 2019 werd bij haar al eens borstkanker vastgesteld. Daar schreef ze een boek over.
Lees verder

Poetin verzekert Indiase premier Modi dat hij de oorlog in Oekraïne "zo snel mogelijk" wil beëindigen
De Russische president Vladimir Poetin heeft de Indiase premier Narendra Modi verzekerd dat hij de oorlog in Oekraïne "zo snel mogelijk" wil beëindigen. Tijdens een onderhoud tussen de twee wereldleiders, in de marge van een regionale top in Oezbekistan, zei Poetin ook nog begrip te hebben voor de Indiase "ongerustheden" over de oorlog. Modi had Poetin gezegd dat het geen tijd is voor oorlog.
Lees verder

Boekhouders krijgen uitstel tot 28 oktober voor belastingaangiftes
Boekhouders en belastingadviseurs krijgen tot 28 oktober de tijd om aangiftes voor de personenbelasting in te dienen. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aangekondigd in een persmededeling. Hij sloot met de beroepsorganisatie ITAA ook een engagementsverklaring over de wettelijke verankering van de aangiftetermijnen.
Lees verder

Federale regering heeft energieakkoord: basispakket van 135 euro voor gas en 61 euro voor elektriciteit, stookoliecheque van 300 euro
De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, met daarnaast een stookoliecheque. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter.
Lees verder