Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

De Vuelta is van Remco Evenepoel!

HLN
De Vuelta is van Remco Evenepoel!
Zonder ongelukken wint Remco Evenepoel morgen de Vuelta. Onze landgenoot kwam in de laatste bergrit nooit in verlegenheid. Concurrent Enric Mas kwam niet verder dan een bescheiden aanval, die Evenepoel makkelijk beantwoordde. De ritzege in Puerto de Navacerrada was voor bergkoning Richard Carapaz.
Lees verder

Het feest kan beginnen in Schepdaal... Supporters schreeuwen Remco naar zege in Vuelta aan In De Rustberg
Schepdaal hield de adem in, maar hun 'ket' deed het. In zijn rode leiderstrui legde hij een foutloos parcours af en morgen wordt hij tot eindwinnaar gekroond van de Vuelta. Enkele honderden supporters verzamelden voor het grote scherm aan café In De Rustberg, het supporterslokaal van Remco Evenepoel op een steenworp van zijn ouderlijke woning.
Lees verder

BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen
Geschiedenis. Remco Evenepoel overleefde de laatste bergrit in de Vuelta en wordt zo de eerste Belgische groterondewinnaar sinds 1978. Enric Mas, die als tweede zal eindigen, kon Evenepoel nauwelijks onder druk zetten. Op de voorlaatste beklimming pareerde onze landgenoot eenvoudig een aanval van de Spanjaard, waarna de twee een blik uitwisselden. Mas wist toen al hoe laat het was en hield zich nadien koest op de slotklim. De ritzege was dan weer een prooi voor Richard Carapaz.
Lees verder

Rusland trekt troepen terug uit Izjoem en Balaklia na succesvol tegenoffensief van Oekraïne
Rusland is zijn troepen in Oekraïne aan het "hergroeperen" en daarom worden militairen teruggetrokken uit de plaatsen Izjoem en Balaklia, beiden in de regio Charkiv. Zij gaan naar de nabijgelegen regio Donetsk. Het ministerie van Defensie heeft dat volgens het Russische staatspersbureau TASS bekendgemaakt.
Lees verder

Rusland trekt troepen rondom Charkiv terug na succesvol tegenoffensief van Oekraïne
Rusland is zijn troepen in Oekraïne aan het "hergroeperen" en daarom worden militairen teruggetrokken uit de plaatsen Izjoem en Balaklia, beide in de regio Charkiv. Zij gaan naar de nabijgelegen regio Donetsk. Het ministerie van Defensie heeft dat volgens het Russische staatspersbureau TASS bekendgemaakt.
Lees verder

BV 24/7. Karen Damen is zes jaar getrouwd en Sam Gooris en Kelly Pfaff kussen erop los
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

4 op de 10 horecazaken zitten door hun financiële buffer: "Moet ik aan de hostelgasten vragen om een koude douche te nemen?"
4 op de 10 horecazaken in ons land hebben geen eigen financiële buffer meer om de oplaaiende energiefactuur nog langer te betalen. Dat blijkt uit berekeningen van GraydonCreditsafe. Na de klap die corona de sector al uitdeelde, wordt de horeca ook het eerste slachtoffer van deze energiecrisis.
Lees verder

KV Mechelen wint met 1-4 op het veld van een matig KV Kortrijk en schuift zo wat op in de klassering
KV Mechelen heeft een belangrijke driepunter gepakt op het veld van KV Kortrijk. Malinwa kwam nooit in de problemen. Kortrijk kon in het Guldensporenstadion nog geen enkele keer aan het langste eind trekken.
Lees verder

Dolgelukkige Remco Evenepoel barst in tranen uit: "Na al de slechte commentaren heb ik het eindelijk waargemaakt"
Dolgelukkig. Remco Evenepoel verzekerde zich in de laatste bergrit van eindwinst in de Vuelta en barstte na de finish in tranen uit. "Dit is de mooiste dag van mijn leven."
Lees verder

Oudjes beslissend in beloftentopper: RSCA Futures en Club NXT houden elkaar in evenwicht
Voor zij die het eerder voor jong voetbal- dan voor koerstalent hebben, was er deze namiddag de interessante affiche tussen RSCA Futures en Club NXT in 1B. Enkele jonkies sprongen in het oog, maar het waren de oudjes die het verschil maakten: 1-1.
Lees verder

Geweldige beelden van Evenepoel die in armen van ouders vliegt: "Wat Remco zei? Niets. Hij kon enkel wenen"
Beelden die je kippenvel bezorgen meteen na de finish in de Vuelta. Remco Evenepoel vloog in de armen van zijn geëmotioneerde ouders - Patrick en Agna. "Geen woorden hé", aldus een trotse papa. "Alleen maar emoties. Dat hij de Ronde van Spanje wint? Ja, onwezenlijk eigenlijk. Maar het is gelukt. Wat Remco zei toen hij me vastnam? Niets. Hij kon niets zeggen. Hij kon alleen maar wenen." Tranen van geluk, zowel bij de klasbak als de ouders.
Lees verder

LIVE. Maandag 19 september staatsbegrafenis Queen Elizabeth - Charles III tijdens historische ceremonie officieel beëdigd als koning
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in rouw sinds Queen Elizabeth II donderdagmiddag overleed. Haar zoon Charles is vandaag formeel uitgeroepen tot koning Charles III tijdens een historische ceremonie in St James's Palace in London. Daarna legde Charles III de eed af en volgde trompetgeschal vanop het balkon. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Begrafenis van Queen Elizabeth vindt plaats op maandag 19 september
De begrafenis van Queen Elizabeth zal op maandag 19 september plaatsvinden. Dat bevestigt het paleis. Daarvoor ligt haar lichaam vier dagen opgebaard in Westminster Hall, waar duizenden mensen de kans krijgen om hun respect te betuigen.
Lees verder

De begrafenis van Queen Elizabeth vindt op maandag 19 september plaats
De begrafenis van Queen Elizabeth zal maandag 19 september plaatsvinden. Dat bevestigde het paleis. Daarvoor ligt haar lichaam vier dagen opgebaard in Westminster Hall, waar duizenden mensen de kans krijgen om hun respect te betuigen.
Lees verder

Albanië beschuldigt Iran verantwoordelijk te zijn van nieuwe cyberaanval
Albanië is opnieuw het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het Oost-Europese land wijst met een beschuldigende vinger naar Iran.
Lees verder

"Het zal tijd kosten voor ik zal beseffen dat 'Grannie' er niet meer is": Prins William deelt sterk statement na de dood van Queen Elizabeth
"Donderdag verloor de wereld een uitzonderlijke leider", opent prins William (40) zijn statement. De prins van Wales neemt duidelijk afscheid van Queen Elizabeth, maar nog meer van zijn 'Grannie'. "Ik zal haar nagedachtenis eren door mijn vader, de koning, te ondersteunen op elke manier dat ik kan."
Lees verder

LIVE. Club stelt voorlopig teleur in Seraing: veel balbezit, maar nauwelijks kansen voor blauw-zwart
• Achtste speeldag • Aftrap: 18u15 • Stade du Pairay • Zet Club z'n zegereeks in de competitie verder?
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Guido Bellemans (82) alias de "sheriff", de man die de Bende van Nijvel onderzocht en zo één van de grootste voetbalschandalen blootlegde
De "sheriff" van voetballand is niet meer. Guido 'Guy' Bellemans (82) overleed vorige zaterdag in het UZ Jette. Het is een naam die in de voetbalwereld nog steeds voor koude rillingen en knikkende knieën zorgt. Hij was de onderzoeksrechter die het grootste voetbalschandaal in ons land liet losbarsten. Het verhaal van hoe zijn onderzoek rond de Bende van Nijvel in 1982 de speurders tot de zwarte boekhouding van een ex-Anderlechtspeler en voetbalmakelaar bracht.
Lees verder

Sint-Lenaarts dé hotspot voor Pokémonliefhebbers uit heel Europa: "Liefhebbers, verzamelaars en investeerders: Pokémon trekt veel mensen aan"
Verzamelaars en liefhebbers van Pokémon hebben dit weekend hun uitvalsbasis gevonden het 't Centrum in Sint-Lenaarts. Flash Cards uit Hoogstraten organiseert er een beurs en tornooi en dat lokt bezoekers uit héél België en zelfs het buitenland. Wij dompelden ons enkele uren onder in de Pokémonwereld waar best wel wat geld in circuleert. Ook zondag kan je er nog terecht. "Het mooie is dat zowel jong en oud hier stralend rondloopt", zegt organisator Yves Bruynen die zelf een van de zeldzaamste kaarten in zijn bezit heeft.
Lees verder

Eerste stap richting verzoening? William en Kate vertonen zich samen mét Harry en Megan
Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (41) verschenen samen met prins William (40) en prinses Kate (40) in het openbaar. Samen bekeken ze de bloemenzee aan Windsor Castle. Het is de eerste keer sinds de dood van Queen Elizabeth dat we Meghan zien.
Lees verder