Doorgaan naar hoofdcontent

De Dreef is uitverkocht voor Noorwegen: de Red Flames willen morgen WK-poort openbeuken

HLN
De Dreef is uitverkocht voor Noorwegen: de Red Flames willen morgen WK-poort openbeuken
Bijna twee jaar geleden kwalificeerden de Flames zich voor het EK. 4-0 tegen Zwitserland. Met die score staan de Belgische vrouwen morgen op een zucht van kwalificatie voor het WK. Het wordt er weer een voor de geschiedenis in Leuven: voor het eerst gaan de Flames Den Dreef uitverkopen.
Lees verder

LIVE. 0-0 halfweg in voorlopig flauwe pot, goal van Depoitre afgekeurd wegens offside
• Inhaalmatch • Aftrap: 20u30 • Lotto Park • Anderlecht-AA Gent
Lees verder

Aster Vranckx nu ook officieel vierde Belg bij AC Milan
AC Milan heeft voortaan vier Belgen op zijn loonlijst. Aster Vranckx landde gisteravond in Milaan om zijn overgang van Wolfsburg af te ronden. Nu de medische testen zijn geslaagd, is de overgang officieel. Milan huurt Vranckx, met optie tot aankoop.
Lees verder

LIVE. Batshuayi op weg naar Nottingham - Aston Villa kondigt komst Dendoncker aan
Het is Transfer Deadline Day! In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Gorbatsjov stierf geschokt en verbijsterd door oorlog, vertelt zijn tolk
In de maanden voor zijn overlijden was Michail Gorbatsjov erg geschokt door de Russische inval in Oekraïne en hij zat de voorbije jaren erg in met de steeds verslechterende relatie tussen Moskou en Kiev. Dat meldt zijn voormalige tolk donderdag.
Lees verder

GEZIEN? 'Het jachtseizoen': "Dit voelde als een eindeloze autorit, met twee kwebbelende zusjes op de achterbank"
Jagen lijkt wel het nieuwe verbouwen in tv-land. Terwijl op Play4 het tweede seizoen van 'Klopjacht' is gestart, pakken ze op VTM uit met 'Het jachtseizoen'. Een Vlaamse versie van een format dat bij de noorderburen vooral online potten gebroken heeft. Laura Tesoro (26), influencer Jamie-Lee Six (24) en 'Familie'-acteur Maarten Cop (22) kruipen in de huid van de speurders en moeten elke week twee 'ontsnapte' BV's klissen. In de eerste aflevering zetten ze de achtervolging in op Sergio (57) en Sam Gooris (49). Klinkt spannend, maar is het dat ook? "Na een uur of twee was het vat af - wellicht speelden de pintjes die Sergio onderweg nuttigde daar een rol in."
Lees verder

Poetin tegen kinderen op eerste schooldag: "Ga niet voor je ambities maar voor dienstbetoon"
De Russische president Vladimir Poetin heeft een aantal kinderen toegesproken op de eerste schooldag, maar zijn boodschap was niet zo positief. Hij had het onder meer over een oude mentor bij de voormalige geheime dienst KGB en wat die hem geleerd had over de waarde van het leven: "Dat is niet de bevrediging van je ambities, maar dienstbetoon".
Lees verder

Rotsblokken ter grootte van huizen vallen van Mont Blanc: "Dat was dichtbij"
Enkele klimmers zijn de Mont Blanc aan het beklimmen wanneer gigantische rotsblokken van de bergwand naar beneden tuimelen. "Rotsblokken ter grootte van een huis vielen als een donderslag bij heldere hemel", zei klimmer Nick Lozica op zijn Instagramprofiel.
Lees verder

LIVE. 0-1! Cuypers trapt penalty hard en hoog binnen
• Inhaalmatch • Aftrap: 20u30 • Lotto Park • Anderlecht-AA Gent
Lees verder

Martine Tanghe staat binnenkort op de planken: "Geen zorgen, ik ga niet zingen"
Binnenkort zal Martine Tanghe (66) deel uitmaken van een nieuwe muzikale voorstelling, genaamd 'Morris'. In 'De wereld vandaag' op Radio 1 vertelde ze uitgebreid over haar ervaring. Want ondanks dat het ruim anderhalf jaar geleden is dat ze op pensioen ging als journaalanker bij VRT, heeft Martine Tanghe niet stilgezeten.
Lees verder

Anderlecht is aan bezinning toe: derde nederlaag in één week, Cuypers schenkt AA Gent zege vanop stip
Zo creatief Anderlecht zich de voorbije dagen toonde op de transfermarkt, zo inspiratieloos voetbalde het tegen AA Gent. De Buffalo's wonnen verdiend met het kleinste verschil, 0-1. De kloof met Antwerp bedraagt al negen punten voor paars-wit.
Lees verder

Anderlecht is na derde nederlaag in één week aan bezinning toe, Mazzu: "Vertonghen gaat ons présence bijbrengen"
Zo creatief Anderlecht zich de voorbije dagen toonde op de transfermarkt, zo inspiratieloos voetbalde het tegen AA Gent. De Buffalo's wonnen verdiend met het kleinste verschil, 0-1. De kloof met Antwerp bedraagt al negen punten voor paars-wit.
Lees verder

Na beschuldigingen van seksueel wangedrag frontman Arcade Fire: voorprogramma Feist stapt uit tour
Feist (46) zal niet langer het voorprogramma van de Europese tournee van Arcade Fire verzorgen. Dat liet de Canadese zangeres in een verklaring op Instagram weten. De keuze komt er nadat Arcade Fire-frontman Win Butler door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel wangedrag.
Lees verder

Graanschip uit Oekraïne in Bosporus aan de grond gelopen
Een vrachtschip geladen met 3000 ton Oekraïense mais is donderdag in de Bosporus aan de grond gelopen. De 173 meter lange Lady Zehma, geregistreerd in Panama, raakte op drift door problemen met het roer. Volgens de gouverneur van Istanbul deden zich aan boord geen ongelukken voor en ligt de boot op een veilige plek voor anker. De Turkse kustwacht is in de buurt.
Lees verder

EuroBasket 2022. Tabu knalt Belgian Lions naar knappe openingszege tegen gastland Georgië
Veelbelovende start voor de Belgian Lions op het EK 2022 in Georgië. Tegen het gastland won het zijn openingsmatch na een thriller: 79-76 na één verlenging. Meteen zitten de Lions op het juiste spoor richting kwalificatie voor de tweede ronde. Zaterdag wacht Montenegro als tweede opponent in poule A.
Lees verder

Wielertoerist (53) overleden bij verkeersongeval
Donderdagavond is in Dilsen-Stokkem een wielertoerist om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het ongeval speelde zich af aan Driepaal, waar het fietspad op de oude spoorweg met de baan kruist.
Lees verder

Brand legt meerdere hectaren natuur in de as in Esneux
Een brand heeft donderdagnamiddag meerdere hectaren natuur in de as gelegd in Esneux, in de provincie Luik. Dat is vernomen van de brandweerdiensten, die de grote middelen moesten inschakelen om het vuur te bedwingen.
Lees verder

Nooit eerder zoveel gerapporteerde gevallen van seksuele agressie in Amerikaans leger
Het aantal gerapporteerde gevallen van seksuele agressie in het Amerikaans leger is vorig jaar met 13 procent toegenomen ten opzichte van 2020. Na een korte periode van stabilisatie werden in 2021 nieuwe recordniveaus bereikt, zo blijkt donderdag uit een jaarlijks rapport van het Pentagon.
Lees verder

Tien jaar cel voor gepensioneerde agent die deelnam aan bestorming Capitool
Een gepensioneerde agent van de politie van New York is donderdag in Washington veroordeeld tot tien jaar cel voor zijn deelname aan de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het gaat om de langste celstraf die tot dusver uitgesproken werd tegen een van de deelnemers aan de bestorming.
Lees verder

Zelensky: Rusland laat geen buitenlandse media toe in Zaporizja
Het team van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) dat sinds donderdag bij de grote kerncentrale in de regio Zaporizja is, wordt niet vergezeld door internationale media, terwijl dat wel de afspraak was. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt donderdagavond in zijn videoboodschap dat Russische troepen alleen Russische media hebben doorgelaten.
Lees verder