Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

De Croo en Jambon beloven maatregelen tegen hoge energiefactuur van gezinnen én bedrijven

HLN
De Croo en Jambon beloven maatregelen tegen hoge energiefactuur van gezinnen én bedrijven
Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur. Jambon kondigde maandag maatregelen voor bedrijven aan op een bijeenkomst van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Premier De Croo kondigde maatregelen aan in 'Het Grote Gelddebat' van VTM NIEUWS en maakte duidelijk "dat niemand zonder gas of elektriciteit zal vallen".
Lees verder

Politie vindt lichaam van een van de twee verdachten steekpartijen Canada
De politie heeft het lichaam van een van de twee verdachten van de steekpartijen in Canada gevonden. Het gaat om het lichaam van Damien Sanderson, zijn broer Myles zou mogelijk gewond zijn. Dat meldt de politie. De twee werden eerder op de dag beschuldigd van moord. De zoektocht naar Myles Sanderson gaat intussen door. Dat meldt de Canadese politie.
Lees verder

KOERS KORT. Van Gils stapt uit Vuelta met corona - Vanmarcke proeft voor het eerst sinds 2019 van zege - Keisse krijgt afscheid in Kuipke in Gent
De 24-jarige Italiaanse Marta Cavalli, dit voorjaar winnares van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, heeft nog altijd last van haar valpartij in de Tour de France Femmes. "Helaas moet ik afzeggen voor Australië, ik doe niet mee aan het WK in Wollongong", schreef Cavalli maandag op Instagram.
Lees verder

Bart De Wever: "Ik heb een maandelijkse elektriciteitsfactuur van 1.312 euro"
N-VA-voorzitter Bart De Wever is vanavond te gast in 'Het Grote Gelddebat' op VTM. Net als veel Vlamingen ziet De Wever zijn energiefactuur stijgen. "Ik betaal maandelijks 1.312 euro", klinkt het. "Vorig jaar was dat 400 euro."
Lees verder

Frankrijk staat klaar om Duitsland gas te leveren
Frankrijk staat klaar om Duitsland gas te leveren deze winter, mocht dat nodig zijn. Volgens de Franse president Emmanuel Macron gaat zijn land de verbindingen met Duitsland snel afmaken. De stap zou Duitsland in staat stellen meer stroom te produceren en ook meer stroom aan Frankrijk te leveren tijdens piekuren, zei Macron na een videogesprek met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.
Lees verder

De Wever: "Huur zou niet geïndexeerd mogen worden als woning op energievlak niet in orde is"
Sommige huurders kunnen geen eigen woning kopen. Zij kunnen niet het initiatief nemen om energiebesparende maatregelen te treffen in hun huidige woning om de energiefactuur te drukken. Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever, een van de gasten tijdens 'Het Grote Gelddebat' op VTM, zou de huurprijs niet geïndexeerd mogen worden als de woning op energievlak niet in orde is.
Lees verder

Portugal maakt 2,4 miljard euro vrij als steun voor huishoudens wegens inflatie
De Portugese regering heeft maandag een pakket maatregelen ter waarde van 2,4 miljard euro aangekondigd om huishoudens te helpen het hoofd te bieden aan de toenemende inflatie. Een van de maatregelen is een lagere belasting op energie.
Lees verder

Moeten er consumptiecheques komen om de koopkracht te verhogen?
Tijdens de coronacrisis was er de consumptiecheque om de koopkracht van mensen te verhogen. N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het een goed idee om mensen opnieuw een consumptiecheque te geven tijdens deze energiecrisis. Dat zegt hij tijdens 'Het Grote Gelddebat' op VTM.
Lees verder

Duitsland rekent er niet op dat Nord Stream 1 pijpleiding opnieuw opgestart wordt
De Duitse minister van Economie Robert Habeck rekent er niet op dat Rusland nog gas zal leveren aan Europa via de pijpleiding Nord Stream 1. "Er komt nog een beetje gas langs de pijpleiding door Oekraïne, maar dat Nord Stream 1 heropgestart wordt, is geen scenario waar ik vanuit ga", verklaarde Habeck deze avond op de Duitse tv-zender ZDF.
Lees verder

WEERBERICHT. Onweer trekt over het land: KMI waarschuwt met code geel
Het KMI waarschuwt voor onweer in het hele land in de nacht van maandag op dinsdag. "Hierbij verwachten we neerslaghoeveelheden die plaatselijk kunnen oplopen tot 10 tot 20 mm in één uur tijd." Er werd een code geel afgekondigd voor het hele land.
Lees verder

LIVE (21u). Slaan PSG-sterren meteen gensters tegen Juventus?
• Groep H
Lees verder

LIVE (21u). Slaan Haaland en De Bruyne ook toe in Sevilla?
• Groep G
Lees verder

LIVE (21u). Courtois (en Hazard?) trappen nieuwe campagne op gang tegen Celtic
• Groep F
Lees verder

LIVE (21u). Charles De Ketelaere en Milan-Belgen trekken naar RB Salzburg
• Groep E
Lees verder

Minstens 35 doden bij explosie in Burkina Faso
Bij een explosie in het noorden van Burkina Faso zijn minstens 35 mensen om het leven gekomen. Nog eens 37 anderen raakten gewond. Dat heeft de gouverneur van de regio Sahel meegedeeld.
Lees verder

Directie en vakbonden Waalse steengroeven bereiken akkoord
De directie en de vakbondsvertegenwoordigers van granulatenproducent Sagrex hebben in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt. Het akkoord komt er nadat er acht dagen gestaakt werd in de Waalse steengroeves uit onvrede over het uitblijven van een vergoeding voor de hoge brandstofprijzen.
Lees verder

Lufthansa-piloten leggen morgen en donderdag opnieuw werk neer
Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, het moederconcern van Brussels Airlines, leggen morgen en donderdag opnieuw het werk neer. Dat heeft de Duitse vakbond Vereinigung Cockpit in de nacht van maandag op dinsdag aangekondigd. Vrijdag legden de piloten ook al het werk neer uit onvrede met hun verloning.
Lees verder

Acht nieuwe gevallen van longonsteking veroorzaakt door legionella ontdekt in Argentinië
In de provincie Tucuman in het noordwesten van Argentinië zijn acht nieuwe gevallen van een mysterieuze longontsteking veroorzaakt door een legionellabacterie aan de oppervlakte gekomen. Dat heeft het provinciale ministerie van Volksgezondheid gemeld.
Lees verder

Boris Johnson dient ontslag in bij koningin Elizabeth
De Britse premier Boris Johnson dient vandaag zijn ontslag in bij koningin Elizabeth. Kort daarna zal deze Liz Truss ontvangen en aanstellen als de nieuwe premier. De koningin ontvangt de nieuwe regeringsleider normaal gesproken in Buckingham Palace, maar om gezondheidsredenen blijft Elizabeth dit keer in Schotland. Johnson en Truss reizen daarom af naar haar landgoed Balmoral Castle.
Lees verder

Staatsbegrafenis vermoorde Japanse oud-premier Abe kost 1 miljard yen
De Japanse regering zal vandaag aankondigen dat de staatsbegrafenis voor voormalig premier Shinzo Abe, die twee maanden geleden werd doodgeschoten bij een campagne-evenement, een miljard yen (ruim 7,1 miljoen euro) gaat kosten. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo News op basis van meerdere bronnen.
Lees verder