Doorgaan naar hoofdcontent

Daar is het wit konijn: Zeno Debast opgeroepen voor Nations League-duels, Romelu Lukaku ontbreekt - Jérémy Doku bij...

HLN
Daar is het wit konijn: Zeno Debast opgeroepen voor Nations League-duels, Romelu Lukaku ontbreekt - Jérémy Doku bij U21
30 spelers, 1 nieuwe naam. Zeno Debast maakt zijn opwachting in de selectie van Roberto Martínez voor de Nations League-duels tegen Wales en Nederland. Ook de clubloze Jason Denayer is een opvallende naam in de kern. De geblesseerde Romelu Lukaku is er dan weer niet bij, net als Jérémy Doku, die opgeroepen is voor de U21.
Lees verder

Vijftien jaar na 'Ocean's Thirteen': George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon tekenen voor vervolg
'Ocean's Thirteen' zou de laatste film zijn, maar vijftien jaar later krijgt de populaire franchise toch nog een vervolg. George Clooney (61), Brad Pitt (58) en Matt Damon (51) zullen opnieuw samen te zien zijn in een nieuwe 'Ocean's'-film. Dat meldt 'The Sun'.
Lees verder

Even échte paniek: brand breekt uit tijdens optreden van Panic! At The Disco
Er was even paniek tijdens het optreden van Panic! At The Disco wanneer er plots vuur te zien was op het podium. Tijdens hun show in het Xcel Energy Center in Minnesota vloog er een effectenmachine in brand. De band zelf had het niet snel door. Gelukkig werd de brand snel geblust en kon het concert zonder problemen doorgaan.
Lees verder

Enorme brand in Chinees telecombedrijf: beelden tonen wolkenkrabber in lichterlaaie
In Changsa is een enorme brand uitgebroken in het kantoorgebouw van het Chinese 'Telecom'. Videobeelden tonen hoe tientallen verdiepingen van het meer dan 200 meter hoge gebouw in lichterlaaie staan. De brand zorgt ook voor een enorme zwarte rookwolk die van ver te zien is. De brand zou ondertussen geblust zijn, maar over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.
Lees verder

REPORTAGE. 38 (!) lege winkels op minder dan één kilometer afstand: overheid bindt strijd aan tegen leegstand op Bredabaan, maar valt de ooit zo chique Merksemse winkelstraat nog te redden?
Ooit was de Bredabaan een van de chicste boulevards van het land. Nu haalt de Merksemse winkelas de kranten met nieuws over leegstand en verpaupering. Vorig jaar nog vertrok de zestig jaar oude fotozaak Foto Rembrandt, en sinds deze zomer staat ook de bekende brasserie Palux op overnemen. De slotsom is somber: over een afstand van amper één kilometer staan momenteel 38 (!) winkelpanden leeg. In een (zoveelste) zoektocht naar een nieuw elan voor de Bredabaan strijkt dit najaar een expertenteam van de Vlaamse overheid neer in Merksem. Kunnen zij het tij keren? Of is de Bredabaan écht ten dode opgeschreven? Wij zochten het uit.
Lees verder

Na dagen van stijgingen duikt Europese gasprijs weer richting de 200 euro
De gasprijs in Europa duikt vrijdag na enkele dagen van koersstijgingen weer richting de 200 euro per megawattuur.
Lees verder

Enkele Ierse voetbalsupporters verteren verlies tegen KAA Gent slecht: man aangehouden na steekpartij in Overpoortstraat
KAA Gent heeft haar wedstrijd tegen Shamrock Rovers in de Conference League gemakkelijk gewonnen met 3-0. Nochtans werd de bezoekende ploeg gesteund door maar liefst 1.000 afgereisde Ieren. Waar ze het donderdagmiddag nog gezellig maakten in het centrum, sloeg de sfeer na de verliespartij om in de Overpoortstraat. Eén Ier werd gearresteerd na een steekpartij.
Lees verder

Veroordeelde brandstichter verschijnt voor rechter in trui van... de brandweer
Een veroordeelde brandstichter moest vrijdagmorgen opnieuw voor de rechter verschijnen. Hij had zich namelijk niet aan de opgelegde voorwaarden gehouden. Maar de jongeman maakte voornamelijk indruk op vestimentair vlak. Hij stapte namelijk naar voor in een trui van… de brandweer.
Lees verder

VIDEO. De weekenddilemma's van prinses Delphine van Saksen-Coburg. "Mijn weekend-uniform ... champagne"
"In het weekend sta ik op om papaja te kopen. Mijn vast ritueel? Veel wortels eten." Prinses Delphine van Saksen-Coburg weet hoe ze verrassend uit de hoek kan komen, en dat is haar ten voeten uit. "Tja, ik ben wie ik ben hé", zegt ze zelf met een glimlach.
Lees verder

We deden dezelfde boodschappen in België, Frankrijk en Nederland: welke winkelkar vol A-merken is nu écht het goedkoopst?
Alle beetjes helpen tegenwoordig en dus steken ook heel wat Vlamingen de grens over om boodschappen te doen. Maar waar zijn die nu écht het voordeligst, bij onze noorder- of zuiderburen? We gingen zelf langs bij Albert Heijn in het Nederlandse Hulst, Auchan in het Franse Roncq en Colruyt in Kortrijk. Telkens vulden we onze winkelkar met dezelfde 40 A-merken. Wat bleek? Tussen het goedkoopste en duurste land zit een stevige 53 euro (!) verschil.
Lees verder

Hergebruik van hemelwater benutten verlaagt je waterfactuur. Expert legt uit waarvoor je het best wel én niet gebruikt
Na een lange periode van droogte begint het eindelijk weer te regenen. Voor veel mensen handig om hun regenton weer bij te vullen. Maar waarvoor kunnen en mogen we dat regenwater eigenlijk gebruiken? En waarvoor zeker niet? Pieter-Jan De Buyck van de WaterKlimaatHub van kenniscentrum VITO, geeft uitleg. In vergelijking met afvalwater en oppervlaktewater is afspoelend hemelwater vaak een relatief propere waterbron."
Lees verder

De nieuwe iPhone 14 ligt vanaf vandaag in de winkel: wat zijn de verschillen met zijn voorganger?
Het is een hoogdag voor Apple-fanaten: de gloednieuwe iPhone 14 is vanaf vandaag verkrijgbaar. Op welke vlakken verschilt hij van zijn voorganger? Loont het de moeite om erin te investeren? En worden die eerdere modellen nu goedkoper? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers helpt je op weg.
Lees verder

Oudste hart ter wereld ontdekt in prehistorische vis
Wetenschappers hebben een hart ontdekt dat maar liefst 380 miljoen jaar oud is. Het hart is bewaard gebleven in de fossielen van een uitgestorven prehistorische vis, gevonden in West-Australië. De onderzoekers spreken van een sleutelmoment in de evolutie van het orgaan bij gewervelde dieren, inclusief de mens.
Lees verder

KOERS KORT. Filippo Ganna doet gooi naar werelduurrecord - Alec Segaert wordt prof bij Lotto Dstny
Filippo Ganna heeft zonet samen met zijn team INEOS Grenadiers en performance partners Bioracer, Pinarello en Kask bekend gemaakt dat hij het werelduurrecord zal aanvallen. Zijn poging zal plaatsvinden in de 'Grenchen Velodrome' in Zwitserland op 8 oktober om 20u.
Lees verder

Wie zijn per categorie de topfavorieten en wanneer moet ik mijn wekker zetten? Ontdek het allemaal in onze ultieme WK-gids
Australia calling. Het WK wielrennen in Wollongong staat voor de deur. Hoog tijd om de parcoursen, de deelnemers, start- en aankomsturen te overlopen om tijdig de wekker te kunnen zetten. U ontdekt alles over het WK in deze gids.
Lees verder

Nieuwe single van Hooverphonic is meteen de soundtrack van Australische dramaserie
'Mysterious', de nieuwste single van Hooverphonic, is vanaf vandaag te beluisteren. Het nummer is tevens ook de soundtrack van de Australische dramaserie 'Love Me'. Met dansbare elektronische beats en een tikkeltje nostalgie keert de band terug naar hun roots. "Ons nieuwe album wordt héél nineties", zegt Alex Callier.
Lees verder

Schiphol beperkt aantal reizigers nog verder deze herfst: dagelijks 9.250 passagiers minder
Schiphol beschikt komende herfst over zo weinig beveiligingspersoneel dat het nog minder reizigers kan verwerken dan verwacht. Dagelijks kunnen daarom 9.250 mensen minder vliegen, zo laat de luchthaven weten. Dat geldt voor vluchten tot zeker 31 oktober.
Lees verder

De Bleeker en Child Focus slaan handen in elkaar om jongeren te beschermen tegen online oplichting
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) en Child Focus slaan de handen in elkaar om jongeren online beter te beschermen tegen oplichters. Zij worden op websites en sociale media immers op jonge leeftijd vaak geconfronteerd met commerciële aanbiedingen, die vaak misleidend zijn of gewoon neerkomen op oplichting. En dan trappen ze wel eens in de val.
Lees verder

Duits leger moet best uitgeruste leger van Europa worden, zegt bondskanselier Scholz
Duitsland is klaar om een leidende rol op zich te nemen bij het waarborgen van de veiligheid van Europa, zegt bondskanselier Olaf Scholz vrijdag. Hij belooft de Duitse strijdkrachten te veranderen in de "best uitgeruste" op het continent. Hij roept de Europese landen ook op meer verantwoordelijkheid te nemen binnen de NAVO.
Lees verder

Rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard wordt verfilmd
De veelbesproken smaadzaak van Johnny Depp (59) tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) wordt verfilmd. Volgens Amerikaanse media heet de film 'Hot Take: The Depp/Heard Trial'.
Lees verder