Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 september 2022

COMMENTAAR. “Ondanks de nederlaag was het toch nog een mooie avond op het Kiel”

COMMENTAAR. "Ondanks de nederlaag was het toch nog een mooie avond op het Kiel"

Vrijdagavond 19u30. Het sfeervak van Beerschot was al aardig volgelopen en de spelers van Beerschot keken eens verbaasd rond. Het was dan ook al van 25 februari geleden dat de er supporters aanwezig waren in het Olympisch Stadion.

Lees verder

De grote jongens gunnen Remco Evenepoel eindzege in Vuelta: "Hij is al een groot kampioen"

Remco Evenepoel staat in Spanje op een zucht van zijn eerste eindzege in een grote wielerronde. Wij spraken met vijf winnaars van minstens één grote ronde die vandaag ook in de Vuelta nog samen met Evenepoel van start gaan en vroegen hen om advies voor onze 22-jarige landgenoot.

Lees verder

LIVE VUELTA. Cruciale dag voor Remco Evenepoel: stelt hij rode trui definitief veilig?

De voorlaatste rit in de Ronde van Spanje zal alles beslissen. Na 180 kilometer en vijf cols weten we of Remco Evenepoel 44 jaar na Johan De Muynck als Belg een grote ronde zal winnen. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Remco Evenepoel is klaar voor de belangrijkste rit uit zijn carrière: "De zenuwen staan iets strakker gespannen"

Pakt hij hem of niet? Evenepoel kan de Vuelta vandaag in een definitieve plooi leggen. Dat beseft hijzelf maar al te goed.

Lees verder

Wout van Aert teleurgesteld na vierde plek in Quebec: "Helaas is wielrennen niet zoals een computerspel"

Wout van Aert moest vrijdagavond vrede nemen met een vierde plek in de GP van Quebec. Vooraf had hij op meer gerekend waardoor hij ook zichtbaar teleurgesteld was na afloop. Dat vertelde hij bij Cycling News.

Lees verder

LIVE. Verstraete meteen in basis bij KV Mechelen, ook debutant bij Kortrijk

Het nieuwe seizoen loopt niet van een leien dakje bij KV Mechelen. Na een recente 0 op 6 willen de Kakkers op verplaatsing bij Kortrijk iets rapen. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Dimitri Van den Bergh stoot door naar achtste finales op German Darts Open

Met een 6-2 overwinning tegen de Engelsman David Evans heeft Dimitri Van den Bergh zich bij de laatste 16 geschaard tijdens de Interwedden German Darts Open  (ET 11/160.000 euro).

Lees verder

Geen stunt van Belgian Lions tegen Europees kampioen Slovenië: Belgen verlaten met opgeheven hoofd het EK basketbal

Geen stunt van de sterke Belgian Lions op het EK in de Duitse hoofdstad Berlijn tegen Europees kampioen Slovenië. Maar wat toonden de Belgian Lions meer dan drie kwarts hun leeuwenhart tegen de nummer 5 van de wereld. Na een mooi parcours eindigt hun vijfde opeenvolgende Eurobasket na een 3 op 5 in de groepsfase in de 1/8ste finale.

Lees verder

Welgekomen aanmoedigingen in volle koers: mama en papa Evenepoel juichen Remco vooruit

"Goed zo jongen", moedigt Agna Van Eeckhout, mama Evenepoel, haar zoon aan zoals alle moeders hun sportende kinderen steunen. Remco heeft zijn mama en papa gezien en reageert met een duimpje. "Hij heeft het onder controle", zegt ze. "En nu naar de voorlaatste klim. Go!"

Lees verder

Wat een ontlading! Remco Evenepoel barst in tranen uit na finish van voorlaatste etappe Vuelta: "Dit is de mooiste dag van mijn leven"

Hij heeft het klaargespeeld! Remco Evenepoel wordt zondag de allereerste Belgische eindwinnaar van een grote ronde in 44 jaar. Een historische prestatie die ook bij de jongeman in Schepdaal duidelijk stevig binnenkomt. Een duidelijk geëmotioneerde Evenepoel barstte na de finish van de voorlaatste etappe in tranen uit. "Dit is de mooiste dag van mijn leven", vertelde de 22-jarige renner enkele minuten later tijdens het flashinterview.

Lees verder

ONS OORDEEL. Sterk debuut van Verstraete, kapitein Schoofs betrokken bij drie doelpunten

Dit zijn onze spelersbeoordelingen na de wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Mechelen.

Lees verder

22 jaar en al 36 overwinningen, Remco Evenepoel heeft nu al een palmares dat doet dromen

Je zou het bijna vergeten, maar Remco Evenepoel is nog altijd maar 22 jaar oud. De eindzege in de Vuelta is straks al zijn 36ste zege in amper vier jaar als prof. Ze allemaal nog eens in een lijstje gieten, maakt het parcours van Evenepoel, die nota bene maanden out was na zijn val in Lombardije in 2020, er alleen maar indrukwekkender op.

Lees verder

COMMENTAAR. "Lierse mag, neen moét genieten, maar tegelijk waakzaam blijven voor euforie"

Vierde zege op rij, twaalf op twaalf, veertien goals in vijf matchen en de onbetwiste leider. Met de 2-3 zege bij hekkensluiter Dender dook Lierse vrijdagavond een lang en zorgeloos weekend in. Na vele jaren van sportieve kommer en kwel voelt dat zo fijn aan, maar mag het de Pallieters vooral niet verleiden tot overdreven euforie.

Lees verder

Twee overwinningen en totale controle: de Spaanse triomftocht van Remco Evenepoel in 10 momenten

De klus is geklaard, Remco Evenepoel (22) mag morgen met zijn rode trui in Madrid pronken. Het supertalent heeft bij zijn tweede poging al meteen zijn eerste grote ronde binnen. 44 jaar later volgt hij Johan De Muynck op die in 1978 als laatste Belg met de Giro een grote ronde wist te winnen. Een eindoverwinning die Evenepoel alles behalve gestolen heeft. Verspreid over 20 van de 21 ritten was hij een maatje te sterk voor de concurrentie. Als beloning mag hij morgen in de slotrit zijn leiderstrui aan de Spaanse hoofdstad showen. Aan de hand van de tien sleutelmomenten uit zijn Vuelta, blikken we terug op zijn wonderlijk exploot.

Lees verder

Danny Buijs (KV Mechelen) na eerste zege in drie matchen: "Er waren geen revanchegevoelens"

"Zo'n ruime zege hadden we niet verwacht", blikte Malinwacoach Danny Buijs terug op de 1-4-uitzege in Kortrijk. "De eerste helft hadden we grip op de wedstrijd, zonder dat we echt grote kansen creëerden. Bovendien moesten we alert zijn op de tegenprikken. Vervolgens gaven de 0-1 en de 0-2 ons een boost voor het wedstrijdvervolg."

Lees verder

Rob Schoofs en Geoffry Hairemans goed voor helft van Mechelse goals dit seizoen

Met samen acht doelpunten zijn Rob Schoofs en Geoffry Hairemans goed voor exact vijftig procent van de Mechelse doelpuntenproductie dit seizoen. Bovendien zijn hun statistieken netjes verdeeld: beide stonden ze vier keer aan het kanon en waren ze goed voor elk twee assists. "We kunnen een matchke tegen elkaar spelen", kan Hairemans er om lachen.

Lees verder

COMMENTAAR. "Remco Evenepoel vond in de Vuelta de perfecte balans, in alles. Dan behoor je tot de top"

Wielerjournalist Wim Vos ziet hoe Remco Evenepoel een groeiproces volmaakte: "Flirtte hij in het verleden soms nog met de grens van bravoure en overmoed, in Spanje vond hij de perfecte balans. Als renner, als leider. In alles. Dan hoor je onmiskenbaar tot de top."

Lees verder

Ontdekte Remco Evenepoel zijn wielertalent in Boom? "Wat ik hem zag doen met zijn gewone fiets, vond ik heel indrukwekkend"

Twaalf jaar geleden reed hij helling van de Bosstraat in Boom op met z'n neef en beste vriend Dario. Die was toen veertien en zat op een koersfiets, en wat hij de vier jaar jongere Remco zag doen op een gewone fiets met dikke banden zal hij nooit vergeten.

Lees verder

FT Antwerpen krijgt beste kansen op overwinning, maar strandt op gelijkspel tegen Anderlecht: "Zo'n wedstrijd willen we elke week"

FT Antwerpen stond op de tweede speeldag van de competitie al meteen voor de moeilijkste thuiswedstrijd van het jaar. Het ontving Anderlecht, het vroegere Halle-Gooik. De club fuseerde met de recordkampioen in het veldvoetbal en is nu ook razend ambitieus in de zaal. Anderlecht ambieert de Europese top.

Lees verder

Patrick Lefevere glundert na zege Remco Evenepoel: "Hij heeft zelfs mij verrast"

De historische eindzege van Remco Evenepoel in de Vuelta is ook voor Patrick Lefevere een bijzonder moment. Met zijn ploeg Quick Step - Alpha Vinyl won hij door de jaren heen al talloze grote koersen, maar daar was nog nooit eerder een eindzege in een grote ronde bij. "Hopelijk is dit het begin van iets formidabel", vertelde de ploegbaas van Remco Evenepoel.

Lees verder

Remco Evenepoel voelt na historische Vuelta-zege "enorme druk van zijn schouders vallen" en blikt ook al vooruit op het WK

Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Spanje zo goed als beet. Nadat zaterdagavond aan de finish bovenop de Puerto de Navacerrada de tranen waren opgedroogd, maakte de 22-jarige uitgebreid de tijd om terug- en vooruit te blikken op zijn historische Vuelta en de volgende doelen.

Lees verder

Van "ongenaakbaar" tot "en nu wacht de Tour de France": ook internationale pers smult van Vuelta-zege Remco Evenepoel

In België was het de voorbije weken genieten van de Spaanse exploten van Remco Evenepoel, maar in het buitenland genoten ze uiteraard mee. Ook de pers buiten onze landgrenzen zag hoe een 22-jarige jongeman uit Schepdaal de Vuelta naar zijn hand zette. "Een greep uit de reacties op zaterdagavond.

Lees verder

Beveren houdt de drie punten thuis tegen beloften van Standard

SK Beveren heeft zaterdagavond zijn wedstrijd tegen de beloften van Standard op de vijfde speeldag van de Challenger Pro League met 2-1 gewonnen. De Waaslanders bogen een achterstand in een overwinning om.

Lees verder