Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

COLUMN. Queen Elizabeth was the soundtrack of a lifetime. Ze is er altijd geweest, zoals de zon elke dag opkwam en oo...

HLN
COLUMN. Queen Elizabeth was the soundtrack of a lifetime. Ze is er altijd geweest, zoals de zon elke dag opkwam en ook weer onderging
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: wijlen Queen Elizabeth II.
Lees verder

Russische oligarch biedt Oekraïne miljard dollar in ruil voor opheffen sancties tegen hem
De Russische oligarch Mikhail Fridman (57) zou een miljard dollar (990.000 euro) geboden hebben aan Oekraïne om af te raken van de Westerse sancties die al sinds maart tegen hem van kracht zijn. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant 'The Wall Street Journal'.
Lees verder

LIVE (16u). KV Mechelen gaat bij KV Kortrijk op zoek naar broodnodige zege
• Achtste speeldag • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Beide ploegen kamperen in de grijze middenmoot met 7 punten
Lees verder

LIVE (18u15). KV Oostende krijgt Eupen over de vloer
• Achtste speeldag • Aftrap: 18u15 • Diaz Arena • Beide ploegen verloren vier van hun laatste vijf matchen
Lees verder

LIVE (20u45). Milan-Belgen gaan op bezoek bij Sampdoria
• Zesde speeldag • Aftrap: 20u45 • Stadio Luigi Ferraris • Welke Belgen komen in actie bij Milan?
Lees verder

LIVE (20u45). Wie komt als winnaar uit duel tussen OHL en Charleroi?
• Achtste speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • Charleroi heeft één puntje minder dan OHL
Lees verder

Aanhanger Braziliaanse president Bolsonaro steekt supporter van tegenkandidaat Lula dood in aanloop naar verkiezingen
Een politieke discussie tussen twee mannen is in de Braziliaanse staat Mato Grosso zwaar uit de hand gelopen. Een aanhanger van de extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro stak een volgeling van de linkse ex-president en huidig presidentskandidaat Luiz Inacio Lula da Silva dood. Dat melden de autoriteiten vrijdag. In Brazilië vinden in oktober presidentsverkiezingen plaats, maar de gemoederen lopen nu al hoog op.
Lees verder

VS "erg bezorgd" over Russische behandeling Navalny
De Verenigde Staten maken zich grote zorgen over de behandeling door de Russische regering van de gevangengenomen oppositieleider Alexey Navalny. Dat heeft woordvoerder Ned Price van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Max (37) zwicht voor druk van speciale eenheden… maar blijft nog twee dagen zitten in torenkraan
De wanhopige vader die al sinds donderdag 1 september verschanst zit in een torenkraan op een failliete werf in het Noord-Franse Halluin, zal zondag om 17 uur naar beneden komen. Het is voor de politie- en hulpdiensten onmogelijk de man te evacueren. De risico's op een drama, voor beide partijen, zijn te groot. Onderhandelingen leverden ook vrijdagavond eerst niks op. Maar toen de speciale eenheden de cabine van de torenkraan - het toevluchtsoord van Max Winne - begonnen te ontmantelen, gaf de man dan toch toe.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,2 op schaal van Richter treft Papoea in Indonesië
Een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter heeft zaterdagochtend Papoea, een provincie in Indonesië, getroffen. Enkele minuten later volgde een aardbeving met een kracht van 5,9. Daarna kwam nog een aardbeving met de kracht van 6,2. Dat meldt het Amerikaanse seismologische instituut (USGS) op zijn website.
Lees verder

Dochter van Russische president Poetin vloog ongemerkt naar België
Uit gelekte gegevens blijkt dat Katerina Tichonova, de dochter van de Russische president Vladimir Poetin, in 2018 ongemerkt naar ons land kon reizen. Dat schrijft De Tijd vandaag op basis onderzoek van het Duitse collectief Paper trail media, het tijdschrift Der Spiegel en de onafhankelijke Russische website IStories. De Belgische veiligheidsdiensten lijken niet te hebben gecontroleerd wat ze in ons land deed, stelt de krant.
Lees verder

Amerikaanse sancties voor Iran wegens cyberaanvallen
De Verenigde Staten hebben vrijdag sancties opgelegd aan het Iraanse ministerie van Inlichtingen en zijn minister. Volgens de Amerikanen zijn de Iraniërs betrokken geweest bij een cyberaanval die Albanië in juli trof en bij soortgelijke activiteiten tegen de VS en hun bondgenoten.
Lees verder

ONZE OPINIE: "We kunnen alleen hopen dat het triomfalisme van Van der Straeten ook echt een triomf wordt"
Tinne Van der Straeten (Groen) kraait victorie. Want terwijl de Vlaamse en federale regering zwijgen, zoeken, twijfelen en nog wachten, nam de Europese Raad op aansturen van België een eerste horde: Europa onderzoekt een prijzenplafond op gas, alle gas. We kunnen alleen maar hopen dat ons land niet te vroeg victorie kraait.
Lees verder

Triomf voor Tinne Van der Straeten, maar de weg naar een prijsplafond op gas is nog lang
Tegen de verwachtingen en het dreigement van Vladimir Poetin in, kwamen de 27 Europese energieministers gisteren tóch overeen om een prijsplafond op gas te onderzoeken. Een triomf voor minister Tinne Van der Straeten, maar de weg naar zo'n echte maximumprijs is nog lang.
Lees verder

LIVE. Charles vandaag tot koning gekroond
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in rouw sinds Queen Elizabeth II donderdagmiddag overleed. Haar zoon Charles zal vandaag formeel uitgeroepen worden tot koning Charles III tijdens een historische ceremonie in St James's Palace. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

"Breng die rode trui mee naar België!": bekend Vlaanderen duimt voor Evenepoel (44x, één voor elk jaar dat we geen grote ronde wonnen)
België kleurt rood. Nog één lastige etappe overleven, en Remco Evenepoel (22) komt als leider aan in Madrid. De eerste Belg in 44 jaar die een grote ronde op z'n naam weet te zetten. Ploegmakkers, politici en ook charmezangers: iedereen leeft mee met de Ket uit Schepdaal. Wij verzamelden een resem originele steunbetuigingen.
Lees verder

PORTRET. Luka Doncic: 'Baby LeBron', man van 215 miljoen en vandaag met Slovenië tegen Belgian Lions
De scalp van wereldkampioen Spanje bengelt al aan hun gordel, maar zijn de Belgian Lions vandaag in staat om weer te stunten op het EK basketbal? In de achtste finale kruisen ze het pad van titelverdediger Slovenië en hun NBA-ster Luka Doncic (23). Bijgenaamd 'El Matador'. Dient hij de Belgen de genadesteek toe of verslinden de Lions hem?
Lees verder

En wat met de erfenis? Op papier wordt Charles baas van 28 miljard euro aan onroerend goed, privé wordt hij 500 miljoen euro rijker aan geld, kastelen en... postzegels
Met de kroon krijgt Charles III meteen ook een 'familiebedrijf' van 28 miljard euro in handen. Want zoveel is de Britse monarchie waard. Al strijken hij en de rest van de koninklijke familie daar jaarlijks 'slechts' enkele tientallen miljoenen van op. Dan lijkt de rechtstreekse nalatenschap van de overleden Queen aanlokkelijker: minstens 500 miljoen euro aan geld, landgoed en - jawel - zeldzame postzegels. Bovendien vrij van successiebelasting.
Lees verder

Noordelijkste eiland ter wereld blijkt met grind bedekte ijsberg
Wat werd beschouwd als 's werelds meest noordelijke eiland, blijkt helemaal geen eiland te zijn, maar een met aarde en grind bedekte ijsberg. Dat zegt de Deense wetenschapper Rene Forsberg tegen het Duitse persbureau DPA.
Lees verder

Pensioensparen nog populairder als extralegaal voordeel
Multimedia en vooral pensioensparen zijn momenteel erg gegeerd als extralegaal voordeel. Mobiliteitsoplossingen en zeker warrants doen het dan weer een pak slechter. Dat blijkt uit een analyse van Acerta van zo'n 15.000 cafetariaplannen.
Lees verder