Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Chaos in Vuelta: Evenepoel rijdt lek na aanval Roglic, die net voor finish zwaar ten val komt - ritzege voor Pedersen

HLN
Chaos in Vuelta: Evenepoel rijdt lek na aanval Roglic, die net voor finish zwaar ten val komt - ritzege voor Pedersen
Chaos alom in de slotfase van de 16de Vuelta-etappe. Primoz Roglic demarreerde in de finale, maar kwam net voor de finish zwaar ten val. Remco Evenepoel reed dan weer lek, de ritzege was een prooi voor Mads Pedersen.
Lees verder

Kernkabinet komt vanavond samen over energiefactuur
Het kernkabinet van de federale regering komt vanavond bijeen om zich over maatregelen tegen de hoge energieprijzen te buigen. Daarbij zal onder meer worden gesproken over de factuur voor de bedrijven. Concrete maatregelen worden nog niet verwacht, al is het wel de bedoeling snel opnieuw rond de tafel te gaan zitten.
Lees verder

Jennifer Lawrence getuigt over twee miskramen: "Ik was eigenlijk van plan om voor abortus te kiezen"
'Passengers'-actrice Jennifer Lawrence (32) mag zich sinds februari voor het eerst mama noemen. Ze stak het nooit onder stoelen of banken dat ze een grote kinderwens had, al raakte die niet op één-twee-drie vervuld. Aan 'Vogue' vertelde ze over de twee miskramen die ze moest doorstaan en hoe de beruchte afschaffing van de 'Roe vs. Wade'-wet haar aan het denken zette toen ze zwanger was. "Soms bedacht ik me: 'Wat als ik hiertoe gedwongen zou worden?'"
Lees verder

Vlaming zat vorig jaar gemiddeld 20 minuten zonder stroom en 18 minuten zonder gas
De gemiddelde Vlaming zat vorig jaar 19 minuten en 52 seconden zonder elektriciteit door een incident op het net, en 18 minuten en 1 seconde zonder gas. Dat blijkt uit een rapport van de Vlaamse energieregulator VREG.
Lees verder

"Ja, absoluut, ik zag een openhartoperatie met onverdoofde patiënt onder hypnose": Gentse prof liegt in talkshow van veroordeelde complotdenker
Professor klinische psychologie Mattias Desmet heeft gelogen in de talkshow van de veroordeelde Amerikaanse complotdenker Alex Jones. Die leugen bekende hij zelf. UGent-rector Rik Van de Walle legt zijn prof geen sanctie op. Portret van Mattias Desmet, de man die in volle coronacrisis beweerde dat de maatregelen de weg naar een totalitaire staat zouden plaveien.
Lees verder

INTERVIEW. Milly Alcock, dé karakterkop uit 'House of the Dragon': "Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn"
Ze is de eerste die na Emilia 'Kahleesi' Clarke het vurige woord 'Dracarys' mocht uitspreken in het 'Game of Thrones'-universum. Drie afleveringen ver is 'House of the Dragon'-gezicht Milly Alcock (22) al bijna even populair als haar voorgangster. Wij spraken met de actrice naar aanleiding van haar grote doorbraak. "Eerlijk? Ik had nog nooit naar 'Game of Thrones' gekeken toen ik auditie deed."
Lees verder

Zoon van Mathias Sercu over zijn strijd tegen kanker: "De gedachte dat ik mijn vriendin zou moeten achterlaten, deed me crashen"
Midden vorig jaar kreeg het gezin van 'Marsman'-acteur Mathias Sercu (51) vreselijk nieuws te verwerken. Tore (23), de oudste zoon van de Vlaamse acteur, kreeg de diagnose kanker. In een interview met 'Humo' vertellen vader en zoon nu bijzonder openhartig hun verhaal. "Met tranen in de ogen heb ik haar toen gezegd: 'Ik heb gewoon één vraag: heb ik nog een maand?'"
Lees verder

Zoon van Mathias Sercu over zijn strijd tegen kanker: "De gedachte dat ik mijn vriendin zou moeten achterlaten, deed me zo hard crashen"
Midden vorig jaar kreeg het gezin van 'Marsman'-acteur Mathias Sercu (51) vreselijk nieuws te verwerken. Tore (23), de oudste zoon van de Vlaamse acteur, kreeg de diagnose kanker. In een interview met 'HUMO' vertellen vader en zoon nu bijzonder openhartig hun verhaal. "Met tranen in de ogen heb ik haar toen gezegd: 'Ik heb gewoon één vraag: heb ik nog een maand?'"
Lees verder

BEKIJK. Roglic lijkt pechvogel Evenepoel een peer te stoven, maar gaat zelf hard tegen de grond in finale
Wat lange tijd de boeken in leek te gaan als een geschiedenisloze etappe, draaide in de slotkilometers nog uit op één grote chaos. Na een lange vlucht van twee onbekende Spanjaarden, blies Primoz Roglic de finale leven in met een verrassingsaanval op een knikje. Remco Evenepoel was niet te bespeuren, en daar was een goeie reden voor: onze landgenoot kreeg af te rekenen met materiaalpech. Gelukkig binnen de laatste drie kilometer, waardoor het verlies slechts tot seconden beperkt zou blijven.
Lees verder

"Iedere speeltijd zwaaide ze naar ons vanop het balkon, tot die dag": Lisa getuigt 20 jaar nadat haar mama plots verdween
Zoals elke morgen huppelde Lisa Dolphen (29) op 6 september 2002 naar school in Oostende. Tijdens de speeltijd zag ze haar mama niet zwaaien vanop het balkon, terwijl ze dat altijd deed. Tania Amand, toen 32 jaar, was spoorloos verdwenen. "Van 'a happy family' naar niets in één dag", doet Lisa, exact twintig jaar later, haar verhaal. "Mama verdient het om in de bloemen gezet te worden hoewel ik realistisch genoeg ben om te weten dat ik haar nooit meer levend terug zal zien."
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Westerlo haalt Chadli: "Blij dat ik weer in België kan spelen" - Verstraete op weg naar Mechelen - Bedrijvigheid bij Standard
Net iets minder dan een week na het einde van de zomermercato in de meeste Europese competities, gaat ook de Belgische zomermercato om middernacht onherroepelijk dicht. Westerlo sloeg alvast z'n slag door Nacer Chadli op de slotdag aan te trekken, maar ook bij onder meer Standard en Mechelen lijkt er nog wat op til. Krijgen ze hun beoogde transfers nog afgerond? Volg het hieronder vanop de eerste rij!
Lees verder

Evenepoel, die rood behoudt, bekommerd om Roglic: "Zo'n lelijke val, dat wens je niemand toe"
Remco Evenepoel (22) blijft ook na rit 16 gewoon leider in de Ronde van Spanje. Onze landgenoot kon door een lekke band niet reageren op een late aanval van Primoz Roglic, maar de Sloveen smakte in de laatste meters zelf tegen het asfalt. "Ik hoop dat hij oké is en kan doorgaan", aldus Evenepoel, die Roglic wel 8 seconden dichterbij ziet komen.
Lees verder

Wissel van de macht? Rafael Nadal gaat bezinnen na vroege exit op US Open: "Je moet snel en jong zijn, ik ben het allebei niet meer"
Voor het eerst sinds 2003 staat er niemand van het kwaliteitskwartet Williams-Federer-Nadal-Djokovic in de kwartfinales van de US Open. De wissel van de macht grijpt plaats. Zeker als Rafael Nadal (ATP 3), maandagnacht geklopt door een ontketende Frances Tiafoe (ATP 26), even gaat bezinnen. "Er spelen belangrijkere dingen in mijn persoonlijk leven op dit moment. Ik heb wat rust nodig."
Lees verder

"Laat me naar buiten, er is een aardbeving": grote verontwaardiging over Chinese coronalockdown tijdens natuurramp
Er duiken verhalen en beelden op van bewoners van de Chinese stad Chengdu die hun huizen niet konden uitvluchten tijdens een aardbeving. De overheid had namelijk hun huizen afgesloten om de verspreiding van Covid te voorkomen. Online leiden de beelden nu tot woede en ongeloof. Sommigen in Chengdu zeggen dat hen gezegd werd binnen te blijven tijdens een aardbeving met een kracht van 6,8 op maandag, die aan minstens 65 mensen het leven heeft gekost.
Lees verder

Nu ook met 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' de prequel piekt: durven studio's niet met iets nieuws te komen?
Ooit wilden filmmakers tonen hoe een verhaal verderging ná de film, maar nu regent het prequels, met de Amazon-reeks 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' als nieuwste op de lijst. Durven studio's niet met iets nieuws te komen of is de prequel een vondst? "Qua verhaal is het natuurlijk niet zo spannend", vertelt filmwetenschapper Dan Hassler-Forest aan 'De Morgen'.
Lees verder

Vijftien jaar 'Assassin's Creed': spot de tijdperken
Dit najaar is het vijftien jaar geleden dat de eerste 'Assassin's Creed'-videogame verscheen. Gamelabel Ubisoft vatte de hele reeks samen in een trailer, waarin gebeurtenissen uit twaalf historische tijdperken kriskras door elkaar aan bod komen. Tijd om ze wat te duiden.
Lees verder

Britse premier Truss presenteert prioriteiten van haar regering: hervormingen moeten VK "modern en briljant" maken
De nieuwe Britse premier Liz Truss heeft in Londen kort de prioriteiten van haar regering gepresenteerd. Economische hervormingen, maatregelen tegen de energiecrisis en hervorming van de gezondheidszorg moeten het Verenigd Koninkrijk "modern en briljant" maken, zei Truss tijdens haar eerste speech voor de deur van haar ambtswoning in 'Downing Street 10'.
Lees verder

Vrouw maakt beelden van tornado in Schotland
Een vrouw is er vanmiddag in geslaagd om beelden te maken van een tornado in Schotland. Volgens de Britse weerman Scott Duncan is het weerfenomeen daar niet ongezien, maar komt het wel "heel zelden" voor dat er opnames van gemaakt worden.
Lees verder

LIVE. Courtois naar goede gewoonte onder de lat bij Real, Eden Hazard voor de zoveelste keer op de bank
• Groep F
Lees verder

Analist en ex-renner twijfelt aan lekke band, maar trekt staart snel weer in - Evenepoel: "Ben niet de persoon die gaat faken"
De materiaalpech van Remco Evenepoel (22) heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien. Eurosport-analist en ex-renner Adam Blythe trok de lekke band openlijk in twijfel, maar stuurde zijn woorden niet veel later al bij. Ook Evenepoel zelf smoorde eventuele insinuaties al snel in de kiem. "Ik ben niets aan het verzinnen, hoor."
Lees verder