Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 september 2022

Candice uit 'Blind getrouwd' reageert voor het eerst op scheiding: "We gaan even door heel moeilijk moment”

HLN
Candice uit 'Blind getrouwd' reageert voor het eerst op scheiding: "We gaan even door heel moeilijk moment"
Candice en en Marijn uit 'Blind getrouwd' zetten een punt achter hun huwelijk, zo maakten ze eerder deze week bekend. De twee leerden elkaar in 2020 kennen tijdens het VTM-programma, maar na bijna twee jaar als getrouwd koppel gaan ze voortaan "als vrienden" verder. Via de sociale media wil Candice nu iedereen bedanken voor de vele steunberichten die ze heeft ontvangen.
Lees verder

Kandidaten 'De allerslimste mens ter wereld' doen geheimzinnig over voorbereiding: zijn ze er klaar voor?
Volgende week start de twintigste editie van 'De slimste mens ter wereld', voor de gelegenheid omgedoopt tot 'De allerslimste mens ter wereld'. De beste kandidaten uit de vorige seizoenen nemen het daarin tegen elkaar op. Showbits strikte drie deelnemers om eens te peilen naar hun voorbereiding en speltactiek. Bereiden ze zich grondig voor of vertrouwen ze op hun parate kennis? Senne vraagt het aan Merol, Jelle Cleymans en Gert Verhulst.
Lees verder

Marie Vinck leerde duiken voor hoofdrol in 'Ritueel': "Urenlang onder water blijven, dat doet iets met je geest"
She's back. Vijf jaar nadat ze met 'Sprakeloos' voor het laatst op het witte doek te zien was, staat Marie Vinck (39) er weer. En hoe. Als forensisch duikster Kiki - haar tweede hoofdrol - gaat ze in 'Ritueel' de strijd aan met de demonen uit haar verleden. En ook zelf moest ze een aantal obstakels overwinnende. "Voor deze rol ben ik echt uit mijn comfortzone moeten stappen."
Lees verder

Tientallen doden bij nieuwe overstromingen in zuiden van Pakistan
Tientallen mensen zijn omgekomen bij nieuwe overstromingen in het zuiden van Pakistan. Dat melden de autoriteiten in Islamabad. De dodentol stijgt zo tot 1.265.
Lees verder

Tennislegende en mode-icoon Serena Williams: "Ik dacht: zo kan ik niet het veld op. Maar ik deed het toch"
Na haar laatste Amerikaanse U.S. Open verlaat tennislegende Serena Williams (40) voorgoed het veld. Maar de impact die ze had op de mode in haar sport? Die blijft. Met haar tegendraadse outfits zette ze meermaals de tenniswereld op z'n kop. Voormalig sportvrouw Sabine Appelmans en mode-expert David Devriendt schetsen hoe. "Serena was niet bang om te shockeren."
Lees verder

Osbournes maken na 17 jaar comeback op televisie: "We beginnen een nieuw leven"
Ozzy (73) en Sharon (69) Osbourne keren na zeventien jaar terug met een nieuwe realityserie. De BBC volgt de rocker en zijn vrouw bij hun verhuizing vanuit de Verenigde Staten naar Engeland, liet de omroep vrijdag aan Britse media weten.
Lees verder

Hongaarse premier Orbán reist naar Moskou voor begrafenis Gorbatsjov
De Hongaarse premier Viktor Orbán zal vandaag naar Moskou reizen voor de begrafenis van de laatste Sovjetleider Michail Gorbatsjov. Dat meldt de Hongaarse staatssecretaris voor Internationale Communicatie Zoltan Kovacs. Orbán zal "hulde brengen aan wijlen Michail Gorbatsjov", vergezeld van een Hongaarse delegatie, schreef Kovacs op Twitter.
Lees verder

Herman (66) belandt in ziekenhuis na twee steken van hoornaar: "Mijn apotheker herkende me zelfs niet doordat mijn lijf zo opgezwollen was"
"In onze stiel heb je geregeld een confrontatie met wespen of bijen." Landbouwer Herman De Meyer (66) zou het haast schouderophalend vertellen, want gevolgen hadden die confrontaties nooit. Tot afgelopen week. Herman werd twee keer gestoken door een Europese hoornaar en reageerde extreem allergisch.
Lees verder

De zomervakantie is jammer genoeg gedaan, maar deze 'terug naar school'-memes laten je ongetwijfeld lachen
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de start van het nieuwe schooljaar tot het Overlegcomité over de energiecrisis: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Oekraïne wil elektriciteit uitvoeren naar Duitsland
Oekraïne wil Berlijn ondersteunen in zijn inspanningen om energieonafhankelijk te worden van Rusland door zijn overschotten aan energie aan Duitsland te leveren. Dat meldt premier Denys Sjmyhal.
Lees verder

Brusselaar brengt huisgenoot om het leven na ruzie over hond
Brusselaar Mohamed S.D. zit in de cel nadat hij zijn huisgenoot om het leven bracht. Naar eigen zeggen handelde hij in een vlaag van woede nadat het slachtoffer zijn hond mishandeld had.
Lees verder

Begrafenis van Michail Gorbatsjov in Moskou begonnen
In de Russische hoofdstad Moskou is de begrafenisplechtigheid voor de laatste Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91) begonnen. Honderden mensen verzamelden zich in het Huis van de Vakbonden, waar zijn lichaam opgebaard is. Er werden geen Europese politieke leiders verwacht op de begrafenis, maar de Hongaarse premier Viktor Orbán reisde toch naar Moskou om "hulde te brengen" aan Gorbatsjov.
Lees verder

Patissier proeft 10 voorverpakte sandwiches en is bij 2 merken niét teleurgesteld: "Even lekker, maar deze is de helft goedkoper"
Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en 'Bake Off'-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: "Deze stinkt zelfs een beetje."
Lees verder

Kiev: "Sinds begin oorlog zeker 380 kinderen omgekomen", ruim 2 miljoen uit Oekraïne gevlucht
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne op 24 februari zijn zeker 380 kinderen om het leven gekomen. Dat meldt de Oekraïense regering op Telegram. De afgelopen zes maanden zijn zeker ook 737 kinderen gewond geraakt. In realiteit liggen de aantallen waarschijnlijk nog hoger.
Lees verder

Weerman Frank Deboosere (64) kondigt pensioen aan: "De afscheidstournee is begonnen"
Frank Deboosere gaat met pensioen en neemt in het voorjaar van 2023 afscheid van zijn job als weerman. Dat maakte hij zaterdag bekend in het radioprogramma 'Weekwatchers' op Radio 2. Zijn vertrek wordt ook bevestigd door de VRT. "Dit is de afscheidstournee, maar het gaat nog heel lang duren", aldus Frank.
Lees verder

Massage is de rage voor een gezonde huid. 3 experts tippen de beste tools en technieken: "Wat een mooie glow"
Regelmatig je gezicht masseren als deel van je skincare zou je een jeugdige blos geven. Meer zelfs: het vermindert je rimpels en maakt de huid weer gezond. Klopt dat wel? Twee experten gooien hun argumenten op tafel. "Als je bepaalde 'trigger points' níét masseert, kan dat op termijn ook een bron van hoofdpijn zijn." Onze beautyredactrice leert je de kneepjes van het vak — van zuigen tot schrapen — en tipt de zeven beste massagetools.
Lees verder

Jongen (11) bijna verdronken in zee in Blankenberge: "Gelukkig zwom hij in een bewaakte zone"
Een 11-jarige jongen uit Charleroi is afgelopen donderdag van de verdrinkingsdood gered in een bewaakte strandzone in Blankenberge. Door een verraderlijk sterke onderstroom kwam hij ter hoogte van de hoofdredderspost in de problemen. "Op een andere locatie had dit fataal kunnen zijn", aldus hoofdredder Tom Cocle.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel en co krijgen loodzware finale voorgeschoteld: blijft de rode trui onwrikbaar op zijn troon zitten?
Cruciaal weekend voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Met een aankomst bovenop de onbekende Sierra de la Pandera moet hij vandaag zijn rode aspiraties opnieuw kracht bij zetten. Doorstaat hij de lakmoesproef? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Koning Sihamoni van Cambodja, de man die de troon nooit wilde: "Hij zit gevangen in zijn eigen paleis"
De Cambodjaanse koning Norodom Sihamoni (69) is samen met zijn moeder vertrokken naar Peking. De vorst reist twee keer per jaar naar de Chinese hoofdstad om er een medische behandeling te ondergaan. Waarvoor hij wordt behandeld, is een raadsel, en dat is een terugkerend thema in het leven van de monarch. Maak kennis met de koning die met veel tegenzin gekroond werd, gecontroleerd wordt door waakhonden en achtervolgd wordt door geruchten over zijn geaardheid. "De koning moet de premier zoveel mogelijk behagen om te overleven. Het is triest om te zien."
Lees verder

1 weekmenu, 5 gerechten, 12,50 euro: met deze recepten overleef je betaalbaar én voorbereid de eerste schoolweken
Het nieuwe schooljaar dat van start is gegaan, betekent voor velen onder ons terug een drukker schema om alles en iedereen overal op tijd te krijgen. Geen zin om tijdens die eerste week al meteen weer een heel eetmenu uit te denken? Dan komen deze 5 recepten als geroepen. Met deze maaltijden ben je makkelijk én betaalbaar voorbereid op die nieuwe routine.
Lees verder