Doorgaan naar hoofdcontent

Brugge: Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september

Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september
Tijdens deze week zetten de deelnemende gemeenten hun Duurzame Helden in de kijker. Deze helden zijn burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die bijdragen aan Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).
Lees verder

Brugge start proefproject autodelen voor stadspersoneel
Het is de bedoeling dat de medewerkers zoveel mogelijk de (elektrische) fiets of deelfiets gebruiken. Als de afstand te groot is of de weersomstandigheden het niet toelaten, kunnen ze gebruikmaken van een deelwagen van Coopstroom of Cambio.
Lees verder

Vanaf donderdag 15 september weer dagelijks politietoezicht aan schoolpoorten langs Gistelse Steenweg en Zandstraat
Daarnaast staat de politie ook in voor een flexibel systeem van punctuele ondersteuning aan alle Brugse scholen.
Lees verder

Bellend vlak verbetert toegankelijkheid van handelszaken
Een bellend vlak is een draagbaar en verplaatsbaar metalen oprijvlak, in combinatie met een draadloze bel. Het bellend vlak helpt een rolstoelgebruiker of een ouder met kinderwagen om het pand te betreden.
Lees verder

De Voedselploeg verdeelt voedseloverschotten aan maatschappelijk kwetsbaren
De Voedselploeg is een distributieplatform dat voedseloverschotten inzamelt van supermarkten voor organisaties die zich inzetten voor voedselhulp voor mensen met een beperkt inkomen.
Lees verder

Brugse Klimaatbende gaat opnieuw van start
Op donderdag 15 september kwamen de leerlingen van het 5de leerjaar samen in het Koningin Astridpark om het startschot te geven voor de Brugse Klimaatbende.
Lees verder

Nieuwe buurtcomités en -initiatieven ook welkom op Brugse Buurten Borrel
Hiermee bedankt het stadsbestuur de buurtcomités met een feestelijke fin de saison. Zij namen het initiatief om tijdens de drukke zomermaanden mensen met elkaar te verbinden in de buurt.
Lees verder