Doorgaan naar hoofdcontent

Boze Sergio Conceição verlaat na twee vragen de persconferentie

Boze Sergio Conceição verlaat na twee vragen de persconferentie

FC Porto-coach Sergio Conceição heeft zich niet van zijn mooiste kant laten zien op de persconferentie na de zware nederlaag tegen Club Brugge. De Portugees liep na twee vragen boos de zaal uit.

Lees verder

Buren halen slag thuis: er mag niet meer gepadeld worden op padelterreinen aan woningen

Er mag niet meer gepadeld worden op de drie padelterreinen die tennisclub GT in oktober 2018 in gebruik nam in het Limburgse Tessenderlo. Daarover hebben de buren en de club een consensus bereikt. In ruil hebben de buren afstand gedaan van hun rechtszaak tegen de club.

Lees verder

Opvallend: Carl Hoefkens toonde geen emoties bij Brugse goals: "Dat is bewust, heel bewust"

Wie aan dit scenario had gedacht, mag zijn vinger opsteken. Dat deed Carl Hoefkens dan maar. "Ik had wel aan dit scenario gedacht", verraste de Club-trainer na afloop. "Echt wel. Dat was in het geval dat de spelers ons plan perfect zouden uitvoeren.

Lees verder

COMMENTAAR. "Dit is de stunt van het jaar: Club Brugge dreef Porto tot wanhoop"

Een resultaat dat Europa rondgaat. En monden wijd doet openvallen. De droom van een Europese overwintering in de Champions League komt razendsnel dichterbij. Het wordt nu of nooit, want Club Brugge staat na twee speeldagen trots aan de leiding in groep B. Wie had dat gedacht?

Lees verder

Remco Evenepoel na lange vlucht aangekomen in Australië voor WK, Wout van Aert deelt "room with a view"

De renners beginnen stilaan toe te stromen in Australië voor het WK in Wollongong. Remco Evenepoel kwam vanavond laat aan. Ook Tadej Pogacar, die vorig weekend nog de GP de Montréal op zijn naam schreef kwam toe op de luchthaven in Australië.

Lees verder

Portugese kranten wisten niet wat ze zagen: "Club Brugge deelde pak slaag uit aan FC Porto" & "Dit was een horrorfilm"

Een klinkende zege op bezoek bij FC Porto en een zes op zes in de Champions League. Club Brugge viert feest. In Portugal wisten ze even niet wat ze meemaakten.

Lees verder

Emma Meesseman en Julie Allemand vervoegen Belgian Cats in Australië: na dagje vrijaf begint voorbereiding op WK

De Belgian Cats zijn gearriveerd in Australië. Twaalf Cats en het grootste gedeelte van de staf, kwamen vorige zaterdag in Sydney aan. Emma Meesseman en Julie Allemand voegden zich maandag vanuit Amerika (Chicago) bij de selectie. De Cats werken van 22 september tot 1 oktober het WK "down under" af.

Lees verder

De NBA lacht er niet mee: eigenaar topclub Phoenix Suns krijgt schorsing en miljoenenboete voor racisme en seksisme

Robert Sarver, eigenaar van het NBA-team Phoenix Suns (vorig jaar nog verliezend finalist), is door de Amerikaanse basketliga voor een jaar geschorst. Hij moet ook een boete van 10 miljoen dollar betalen.

Lees verder

Anderlecht verliest een clubicoon: Michel Verschueren op 91-jarige leeftijd overleden

Vaarwel 'Mister Michel'. Anderlecht is vandaag een clubicoon verloren met het overlijden van Michel Verschueren. De gewezen voorzitter van paars-wit overleed op 91-jarige leeftijd.

Lees verder

Overlijden van Michel Verschueren laat voetbalwereld niet onberoerd: "Rust zacht, Mister Michel"

De 'Zilveren Vos' is niet meer. Weinig mensen hebben zo'n grote impact gehad op het Belgische voetbal als Michel Verschueren, woensdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat het droevige nieuws de voetbalwereld niet onberoerd laat, is te merken aan de reacties op sociale media.

Lees verder

IN MEMORIAM. Kleurrijk, controversieel en grensverleggend: Mister Michel, die wàs Anderlecht

Michel Verschueren was onmiskenbaar een monument van het Belgisch voetbal. Kleurrijk, controversieel en grensverleggend: met Mister Michel verliest Anderlecht een van zijn meest markante figuren. Op 91-jarige leeftijd overleed de Godfather van de clubmanagers. In memoriam: Michel Verschueren 1931-2022. Maar vooral Anderlecht 1980-2003.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Bij titelconcurrent Antwerp zullen ze met open mond naar dit wervelende Club Brugge hebben gekeken"

De historische 0-4-zege van Club Brugge in Porto liet op iedereen een diepe indruk na, ook op onze huisanalist Patrick Goots. "Veel Belgische voetbalfans zullen in de ogen gewreven hebben. Een 6 op 6 pakken tegen gerenommeerde clubs als Bayer Leverkusen en Porto is nog wat anders dan winnen van Drita en Lillestrøm."

Lees verder

Oud-spelers en ex-coaches nemen afscheid van Michel Verschueren: "Hij was het cement van Anderlecht"

De voetbalwereld is in rouw na het verlies van een icoon. Een icoon voor Anderlecht, maar bij uitbreiding ook het Belgisch voetbal. Spelers en coaches met een paars-wit verleden Aimé Anthuenis, Pär Zetterberg, Glen De Boeck, Frank Arnesen, Walter Baseggio, Jef Jurion en Olivier Deschacht halen herinneringen op aan Michel Verschueren, die woensdag op 91-jarige leeftijd overleed.

Lees verder

Wales mist geblesseerde Aaron Ramsey tegen Rode Duivels in de Nations League

De Welshe bondscoach Rob Page heeft een selectie met 28 spelers bekendgemaakt voor de laatste twee wedstrijden in de Nations League tegen België en Polen. Opvallende afwezige is Aaron Ramsey. De centrale middenvelder is out met een hamstringblessure.

Lees verder

Dit is de kamerverdeling (en het hotel "met een toplocatie") van de Belgische WK-selectie in Australië

De Belgische selectie is in Australië en dus kan de aanloop naar het WK wielrennen (op 25 september) officieel van start gaan. Om te beginnen: wie slaapt bij wie?

Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Belgen aangekomen in hotel, Pogacar rijdt al meteen lek

Remco Evenepoel heeft zijn rode trui nog niet uit kunnen doen of daar staat alweer een wielerhoogtepunt van het jaar 2022 te wachten: het WK. In het Australische Wollongong hoopt Wout van Aert volgende week zondag zijn eerste wereldkampioenentrui aan te trekken terwijl Evenepoel zijn Vuelta-vorm wil verzilveren in weg- én tijdrit. Volg hier alles LIVE.

Lees verder

Geen WK wielrennen voor de nummer drie van de Vuelta: Ivan Garcia Cortina vervangt kopman Juan Ayuso in Spaanse selectie

Juan Ayuso is er niet bij op het WK wielrennen in Australië. De nummer drie van de voorbije Vuelta, die werd gewonnen door Remco Evenepoel, heeft dinsdagavond aan de Spaanse wielerbond laten weten af te zien van deelname.

Lees verder

Nederland wil eindelijk nog eens het WK winnen, met kopman Van der Poel: "Mathieu weet heel goed waar hij mee bezig is"

Vele ogen zullen tijdens de WK wielrennen gericht zijn op Mathieu van der Poel. De 27-jarige Nederlander heeft meer dan ooit zijn zinnen gezet op de wereldtitel in het Australische Wollongong. Met nog twee sterke schaduwkopmannen, Dylan van Baarle en Bauke Mollema, opent Oranje de jacht op goud. Bondscoach Koos Moerenhout verkent al sinds zaterdag de omgeving, en geeft aan: "We hebben de kwaliteiten om voor de winst te gaan."

Lees verder

Baloise Trek Lions ontbindt contract van Toon Aerts na dopingzaak, veldrijder reageert: "Ik blijf vastberaden"

Toon Aerts is niet langer renner bij Baloise Trek Lions. Dat heeft de wielerploeg woensdag zelf bekendgemaakt. Aerts is verwikkeld in een dopingzaak en kreeg, met het veldritseizoen voor de deur, nog steeds geen uitsluitsel van de UCI. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden.

Lees verder

ING stopt sponsoring van Belgische scheidsrechters

ING België verdwijnt na dit jaar als shirtsponsor van de Belgische scheidsrechters. De bank blijft wel als een van de hoofdsponsors van de Belgische voetbalbond (KBVB) op de trainingsuitrusting van de Rode Duivels en de Red Flames prijken.

Lees verder

Spelers van Club Brugge lopen vervelende vertraging op door… een door de bliksem getroffen F16

Vervelend voor de spelers van Club Brugge (en de jongeren van Club NXT), die dinsdag in Porto aan de slag waren in de Champions League. Zij zouden rond 13 uur in Oostende landen en nadien nog een uitlooptraining houden - belangrijk toch voor de recuperatie - maar lopen de nodige vertraging op door… een door de bliksem getroffen F16.

Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert haalt oude bekende Dion Smith binnen

De Nieuw-Zeelander Dion Smith gaat opnieuw de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verdedigen. Hij ondertekent bij de Belgische wielerploeg een contract voor twee seizoenen.

Lees verder

Er was er eentje moe: Remco Evenepoel overslaapt zich en mist eerste trainingsritje met Belgische WK-selectie

Geen Remco Evenepoel op pad met de Belgische selectie die momenteel in Australië vertoeft voor het WK wielrennen. De kersverse Vuelta-winnaar was te lang in zijn bed blijven liggen.

Lees verder

Antwerp-supporter overlijdt op zijn verjaardag na aanrijding op motor: "Onwezenlijk dat hij er niet meer is"

Wat een prachtige verjaardag had moeten worden, is uitgedraaid op een tragedie. Peter van den Bogaert (58) was maandag met zijn motor op weg naar huis, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen in het havengebied. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. "Onwezenlijk dat hij er zo plots niet meer is", reageert een vriend. Peter was een geliefde Antwerpenaar met een hart voor Royal Antwerp FC. Hij laat een vrouw en twee zonen na.

Lees verder

Drama in GP van Wallonië: leidster Justine Ghekiere schiet in laatste bocht uit klikpedaal, ploegmaat Julie De Wilde gaat met de zege lopen

Julie De Wilde (19) is klaar voor het WK in Wollongong. Woensdagmiddag schreef ze in Namen de eerste editie van de GP de Wallonie voor vrouwen op haar naam. Haar tweede profzege die haar vertrouwen nog een flinke boost geeft voor het WK in Australië. Na 136,6 km tussen Blegny en de top van de Citadel van Namen versloeg ze in een sprint haar teamgenoten Justine Ghekiere en de Nederlandse Yara Kastelijn.

Lees verder

"Dat de dopingzaak rond Toon Aerts zo lang aansleept, is een pijnlijke zaak voor iedereen. Maar vooral voor de renner"

Baloise Trek Lions en Toon Aerts zijn niet langer een koppel. Beide partijen lieten vandaag weten dat het contract met de na een afwijkende dopingtest op non-actief geplaatste renner, dat nog liep tot 31 december van dit jaar, in onderling overleg ontbonden wordt. Intussen wacht Aerts nog steeds op een definitieve uitspraak van de internationale wielerunie UCI.

Lees verder

Steven Defour over Brugse pletwals tegen zijn ex-club Porto: "Conceição was in zijn eer gekrenkt"

Net als heel wat landgenoten volgde Steven Defour (34) de Champions Leaguepartij van Club Brugge tegen Porto, waar hij van 2011 tot 2014 voetbalde, met argusogen. "Club heeft me, gezien de forse investeringen, niet verrast. Porto deed dat wel, in zéér negatieve zin."

Lees verder

Maxim De Cuyper (Westerlo) in voorselectie nationale belofteploeg

Maxim De Cuyper (21) ziet zijn sterke prestaties bij Westerlo beloond met een voorselectie voor twee oefenwedstrijden van de nationale belofteploeg: op 23 september in Leuven tegen Nederland en op 26 september in Valenciennes tegen Frankrijk.

Lees verder

Club Brugge scoorde liefst vier keer, maar bij coach Carl Hoefkens kon er niet eens een glimlach af. "Wat een bullshit", zegt collega-trainer

0-1, 0-2, 0-3, 0-4, en geen enkele keer juichte Club Brugge-trainer Carl Hoefkens in Porto. Zelfs een glimlach kon er niet af. Telkens staarde hij voor zich uit, kauwgom kauwend, alsof Club een pijnlijke nederlaag leed. Wat bezielde Hoefkens om schijnbaar onverschillig te blijven bij een stunt waar de halve wereld wild van werd?

Lees verder

Mathieu Van der Poel is klaar voor het WK! De Nederlander klopt Girmay en wint de GP Wallonie

Mathieu van der Poel heeft zijn visitekaartje afgegeven in de GP van Wallonië. De Nederlander ging in de finale nog op en over vluchters Teuns en Serrano. In de sprint kon hij Biniam Girmay afhouden.

Lees verder

Weer feest voor Quick-Step Alpha Vinyl in Ronde van Slovakije: Ethan Vernon wint nu ook eerste massasprint

Na de proloog heeft de Brit Ethan Vernon van het Belgische Quick-Step Alpha Vinyl woensdag ook de eerste rit in lijn van de Ronde van Slovakije (UCI 2.1) gewonnen. Hij was de snelste in de massasprint en zit zo nog steviger in de gele trui.

Lees verder

Bild: "Dieven stalen voor 500.000 euro uit huis van Thomas Müller tijdens Bayern München-Barcelona"

Thomas Müller zal zijn 33ste verjaardag niet snel vergeten. De Duitser versloeg met Bayern München de Spaanse topclub Barcelona met 2-0 in de Champions League, maar verliet na de wedstrijd halsoverkop het stadion. Aanvankelijk dacht iedereen nog dat hij naar een verjaardagsfeestje moest, maar volgens het Duitse dagblad Bild werd er tijdens de wedstrijd ingebroken bij Müller thuis.

Lees verder

Marc Hirschi sprint naar derde seizoenszege in Ronde van Toscane, Lotto-Soudal sprokkelt puntjes in strijd tegen degradatie uit WorldTour

De Zwitser Marc Hirschi (UAE Team Emirates) heeft woensdag de 94e editie van de Ronde van Toscane gewonnen, een Italiaanse eendagskoers van de UCI-categorie 1.1. Hirschi was de snelste in de sprint van vijf koplopers en boekte zo zijn derde zege in een verder bleek seizoen.

Lees verder

Bild: "Dieven stalen voor 500.000 euro uit huis van Thomas Müller tijdens Bayern München-Barcelona"

Thomas Müller zal zijn 33ste verjaardag niet snel vergeten. De Duitser versloeg met Bayern München de Spaanse topclub Barcelona met 2-0 in de Champions League, maar verliet na de wedstrijd halsoverkop het stadion. Aanvankelijk dacht iedereen nog dat hij naar een verjaardagsfeestje moest, maar volgens het Duitse dagblad Bild werd er tijdens de wedstrijd ingebroken bij Müller thuis.

Lees verder

Club Brugge-fans uit Noorderkempen kunnen het nog steeds niet geloven: "Is die 0-4 echt?"

Oprichter Kurt Bevers en voorzitter Greet Loomans van supportersclub Blauw-Zwart Brecht lopen ook de dag na de 'historische' Champions League-zege van hun voetbalploeg Club Brugge op Porto nog steeds op wolkjes. "0-4! Wat een ongelooflijke prestatie", genieten ze nog na.

De leden van de supportersgroep uit de Noorderkempen gaan geregeld samen op pad om (uit)matchen van 'hun' Club Brugge bij te wonen. Helaas: dinsdag geraakten ze niet tot in Porto.

Lees verder

U19 van Racing Genk gaat onderuit tegen Slavia Praag in UEFA Youth League

De U19-ploeg van Racing Genk heeft woensdag een 1-2 nederlaag geleden in de heenmatch tegen Slavia Praag in de eerste ronde van het Domestic Champions Path van de Youth League. Op 5 oktober volgt de return nabij de Tsjechische hoofdstad.

Lees verder

COMMENTAAR. "Michel Verschueren leek onbreekbaar. Dat geloofde vooral hijzelf"

Een speciale man. Hoewel hij nooit de eindverantwoordelijkheid had, was hij één van de meest markante figuren uit de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Michel Verschueren (1931-2022) was Anderlecht en Anderlecht was meer dan twintig jaar Michel Verschueren.

Lees verder

Connor Swift ondertekent tweejarig contract bij INEOS Grenadiers

De Britse renner Connor Swift (26) rijdt vanaf volgend jaar voor INEOS Grenadiers. Hij ondertekende er een contract voor twee jaar. Dat maakte de Britse WorldTourformatie woensdag bekend.

Lees verder

Felice Mazzu zet Anderlecht-spelers op scherp: "De jongens moeten beseffen dat dit een sport is voor volwassenen"

Anderlecht is in rouw door het overlijden van Michel Verschueren, maar ondertussen staat er een erg belangrijke Europese match tegen FCSB op het programma. Paars-wit moet reageren na de pijnlijke 1 op 12 in de competitie en de speech van voorzitter Wouter Vandenhaute in de kleedkamer. Coach Felice Mazzu zet zijn groep wel op scherp: "De opleiding bij Anderlecht is perfect, maar daarna moet er ook de goesting zijn om te strijden."

Lees verder

Antwerpse renners aan de start van WK Gran Fondo: "Dit is nog wat anders dan kermiskoersen in de Kempen"

Dit weekend vindt in het Italiaanse Trento het WK Gran Fondo plaats. Het wat? Gran Fondo's zijn georganiseerde wegwedstrijden voor amateurrenners waar duizenden fietsers aan de start verschijnen. Onder hen ook een aantal renners uit onze provincie. "Of je nu als eerste, tweede of achthonderdste eindigt: dit is puur voor de fun."

Lees verder

Gezin van Sergio Conceiçao belaagd na nederlaag tegen Club Brugge, Porto veroordeelt aanval

De auto van het gezin van FC Porto-coach Sergio Conceição (ex-Standard) is dinsdagavond met stenen bekogeld na de 0-4 nederlaag van de Portugese club tegen Club Brugge in de Champions League, zo melden lokale media woensdag.

Lees verder

Hoe de val van Remco Evenepoel iedereen deed huiveren, en zeker de bondscoach: "Ja, ik heb me daar vragen over gesteld"

Junior of prof? Het maakt Evenepoel allemaal weinig uit. Na acht maanden heeft hij al zijn eerste topkoers beet. Tot het noodlot toeslaat en de renner in een hospitaal aan het Comomeer belandt. Het begin van een annus horribilis. Deel 3: hoe een val iedereen deed huiveren en Evenepoel veranderde.

Lees verder

Thibau Nys begint volgende week aan zijn crosswinter: "Ik wil me binnen enkele jaren kunnen meten met de echte top"

Dit weekend start met de Poldercross in Kruibeke de crosswinter maar pas volgende week duikt Thibau Nys in Beringen het veld in. "Ik kijk ernaar uit. Ik wil een constant seizoen rijden en me af en toe laten zien bij de profs. Ik wil een vaste waarde worden en er staan van het begin tot het einde", vatte de nog altijd maar negentienjarige belofte zijn wensen voor deze winter samen.

Lees verder

Brent Van Der Eycken wint 51e Grote Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré: "Ze zijn hem nog niet vergeten"

Het was gisteren een uitgeregende maar best intensieve editie van de 51e Grote Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré. Het duo Brent Van Der Eycken en Frank Van Den Broek bleef uit de greep van het peloton en na een sprint op het scherpst van de snee was het Van Der Eycken die de bloemen in ontvangst mocht nemen. Uit handen van Annie Victor, weduwe van Jean-Pierre Monseré: "Ik zie hem nog altijd liggen wanneer ik voorbij de plek van het ongeval wandel."

Lees verder

UEFA opent disciplinaire procedure tegen Marseille en Frankfurt voor gooien van projectielen en vuurwerk

De Europese Voetbalconfederatie (UEFA) heeft woensdag een disciplinaire procedure geopend tegen Olympique Marseille en Eintracht Frankfurt, vanwege verschillende incidenten tijdens de Champions League-groepsmatch van dinsdagavond in Zuid-Frankrijk. Frankfurt won de partij met 0-1.

Lees verder

Spelers Anderlecht houden minuut stilte voor Michel Verschueren in aanloop naar duel met FCSB

De spelers van RSC Anderlecht hebben woensdag in de Arena Nationala in de Roemeense hoofdstad Boekarest een minuut stilte gehouden ter ere van voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren, die op 91-jarige leeftijd is overleden.

Lees verder

Thuis op verplaatsing: Union speelt zijn Europese thuiswedstrijden in Leuven

Niet in het eigen Dudenpark, wel aan Den Dreef in Leuven: daar speelt Union ook vanavond Europees. Thuis op verplaatsing, maar als het van?Union afhangt, is dat binnenkort verleden tijd. Het maakt werk van een nieuw stadion.

Lees verder

Wat u moet weten over Shamrock Rovers, vanavond tegenstander van AA Gent: cultspelers en coach met schroefje los

AA Gent krijgt met Shamrock Rovers de Ierse kampioen op bezoek, club van bijzondere spelers en beruchte fans. Omdat het genoemd is naar het nationale symbool van Ierland, een klavertje (shamrock in het Engels): drie zaken die u moet weten voor vanavond.

Lees verder

Niet alleen bibberen bij een tegenaanval: zo kijken we in de winter naar de Rode Duivels op het WK

Nog twee maanden en de Rode Duivels doen in Qatar een poging om wereldkampioen te worden. Een WK in de winter, dat hebben we nog nooit gehad, en dat betekent dat de supporterservaring anders wordt dan ooit tevoren. Geen grote schermen in de buitenlucht, maar wel matchen kijken in tenten, op kerstmarkten of thuis onder een Rode Duivels-fleecedeken.

Lees verder

Mathieu van der Poel na zege in GP de Wallonie: "Ik heb er alles aan gedaan om bij WK-favorieten te horen"

Voor wie nog twijfelde: Mathieu van der Poel (27) zit samen met onder anderen Van Aert, Evenepoel, Matthews, Girmay en co. in het wachtkamertje met favorieten voor het WK. Als daar voor hem nog geen stoel stond, dan krijgt hij er na de GP de Wallonie een fauteuil. "Eigenlijk voelde ik me niet eens zo goed."

Lees verder