Doorgaan naar hoofdcontent

Bo renoveerde haar hoeve en ging voor gewaagd, kleurrijk en excentriek interieur: “Ik speel niet op safe”

HLN
Bo renoveerde haar hoeve en ging voor gewaagd, kleurrijk en excentriek interieur: "Ik speel niet op safe"
Als het aan haar ligt, zou Bo's interieur er nog een stuk kleurrijker en uitbundiger uitzien. Maar nu al is het een geweldig kijkstuk waar (bijna) alleen met tweedehandsmeubels en -decoratie overal originele composities zijn gemaakt. Ze geeft een rondleiding in haar excentrieke, gerenoveerde hoeve. "Ik hou van het eclectische: een fijne mix van antiek tot space age."
Lees verder

Dolgedraaide chauffeur (49) rijdt man aan op pechstrook E40 na discussie: "Hij reed achteruit met de intentie hem te doden"
Een 49-jarige man hangt vijf jaar effectieve gevangenisstraf boven het hoofd nadat hij op de pechstrook doelbewust een man aanreed. De veertiger vluchtte vervolgens weg. Het 32-jarige slachtoffer overleefde de aanrijding, maar lag wekenlang in het ziekenhuis. De beklaagde ontkent dat hij de intentie had de man te doden. "Ik was in paniek en was de kluts kwijt."
Lees verder

Politicus van Italiaanse extreemrechtse partij geschorst na lofzang op Hitler
De extreemrechtse Italiaanse partij Fratelli d'Italia, koploper in de peilingen voor de verkiezingen van zondag, heeft een kandidaat geschorst nadat berichten op sociale media waren opgedoken waarin hij zich een fan toont van Adolf Hitler. Dat is dinsdag vernomen.
Lees verder

OPROEP. Mild ouderschap of een pedagogische tik? Welke ouder bent u?
Met zijn boek 'Mogen we nog wel straffen?' stelt Philippe Noens, pedagoog en lector Gezinswetenschappen aan hogeschool Odisee, zichzelf en elke ouder de heikele vraag of de pedagogische tik – en bij uitbreiding straffen – al dan niet verantwoord is anno 2022. "Vier op de tien keuren een pedagogische tik niet per definitie af", aldus Noens. "In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, voeden jonge ouders hun kinderen best streng op."
Lees verder

Ophef in Amerika: Wayne Rooney wisselt ploegmaat van Benteke na vermeend gebruik van 'n-woord'
Opmerkelijke actie van Wayne Rooney, de coach van DC United, in de Major Soccer League. Halfweg de tweede helft haalde de gewezen Engelse international een van zijn spelers naar de kant omdat die het 'n-woord' tegen een speler van Inter Miami zou gebruikt hebben. Een onderzoek is ingesteld.
Lees verder

Onze reporter trok naar de Oekraïense stad waar zopas een massagraf met 450 lijken werd ontdekt: "De geur van de dood is overal"
In de bossen van de Oekraïense stad Izjoem zijn recent minstens 450 lichamen ontdekt. Het onderzoek is nog volop bezig. Het Laatste Nieuws trok naar de verwoeste stad en sprak er met overgebleven inwoners. "We waren doodsbang dat de Russen ons zouden meenemen naar het politiekantoor, daar waren de martelruimtes."
Lees verder

Waar komen ringen van Saturnus vandaan? Misschien wel het resultaat van een vermiste maan
Saturnus, de zesde planeet in ons zonnestelsel, staat vooral bekend om zijn opvallende ringen. Waar deze ringen precies vandaan komen, is echter lange tijd een mysterie geweest. Nu denken wetenschappers het mysterie opgelost te hebben. In het vaktijdschrift Science schrijven ze over een ijsmaan waarvan de overblijfselen tot ringen zijn herleid.
Lees verder

Jullie volgden massaal de begrafenis van de Queen via HLN en VTM Nieuws
De begrafenis van de Queen werd gisteren massaal gevolgd via HLN en VTM Nieuws. HLN was opnieuw de grootste nieuwssite én app van Vlaanderen met maar liefst 2,4 miljoen bezoekers. Ook de extra nieuwsuitzendingen van VTM Nieuws waren erg populair.
Lees verder

WK 2026 in Montréal, WK 2027 naar Franse Alpen
Het WK in Wollongong is nog volop aan de gang, maar de UCI vergadert deze dagen op Australische bodem over welke steden en regio's de WK's van binnen vier en vijf jaar mogen organiseren.
Lees verder

Slecht nieuws voor huizenkopers: Belgische langetermijnrente nu 2,475 procent, hoogste niveau in acht jaar
De Belgische rente op tien jaar blijft stijgen en nadert vandaag met 2,475 procent stilaan de 2,5 procent, meteen het hoogste peil sinds eind 2013 - begin 2014. Alle landen in Europa zien hun rente stijgen, omdat beleggers verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) verder zal ingrijpen om de hoge inflatie te bekampen. De centrale bank van Zweden verhoogde vandaag haar rentetarief in één klap met 1 procentpunt.
Lees verder

Charles erft 'vervloekte' kroon: "Hij brengt zijn eigenaar steeds ongeluk"
Alsof de kersverse koning Charles III nog niet genoeg miserie op zijn pad kende, erft hij volgende de legende binnenkort ook en 'vervloekte' kroon. De Britse kroon zou namelijk een spoor van onheil en verderf achterlaten voor elke man die hem draagt. Dat zou verklaren waarom vooral koninginnen het in de recente eeuwen zo goed hebben gedaan.
Lees verder

Britse defensie: "Rusland trekt onderzeeërs terug van de Krim uit angst voor Oekraïense aanvallen"
Door het gevaar van mogelijke Oekraïense aanvallen heeft Rusland de onderzeeërs van de Kilo-klasse weggehaald van het geannexeerde schiereiland de Krim. Dat oordelen de Britse inlichtingendiensten.
Lees verder

Onzekere bestuurders krijgen rijles in ondergrondse parking: "Ik rij al 20 jaar met de auto, maar durfde die enge en smalle parkeergarage nooit in. Tot nu"
Hoe rij je zonder schrammen of brokken een ondergrondse parkeergarage in en uit? Het stadsbestuur van Sint-Niklaas toonde dinsdagochtend onzekere bestuurders de weg, en organiseerde een spoedcursus 'parkeergarage-rijden' onder de Grote Markt. Een succes, zo bleek, want 36 mensen van alle leeftijden tekenden in.
Lees verder

Iraans parlementslid uit kritiek op zedenpolitie na dood van Amini (22)
Een Iraans parlementslid heeft na de dood van een jonge vrouw kritiek geuit op de zedenpolitie in het land. Mahsa Amini (22) kwam om het leven nadat ze hardhandig aangepakt werd door agenten van die dienst. De jongedame werd volgens getuigen geslagen en mishandeld in een busje omdat ze haar hijab niet correct droeg. Intussen is ook een protestbeweging op gang gekomen.
Lees verder

De uitgeleefde bungalow van Ken en Ben veranderde in een luxevilla die 1,2 miljoen waard is: "En zelfs aan dat bedrag zou de verkoop snel gaan"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Greet Germeys van ERA Visitas een luxueuze villa die nieuw gebouwd lijkt te zijn, maar eigenlijk gerenoveerd is. De prachtige tuin maakt het plaatje compleet en rechtvaardigt mee de vraagprijs van 1,2 miljoen euro.
Lees verder

Wat zijn de beste televisies van het moment? Per prijscategorie één tip
Televisies bestaan in alle formaten en prijsklassen. Weet je niet waar je de zoektocht naar een nieuwe televisie moet beginnen? Technologiesite Tweakers pluisde uit wat de beste televisies van het moment zijn. We selecteerden de beste geteste televisie, een uitstekend model tegen een scherpe prijs en een innovatieve, luxueuze tv.
Lees verder

Linda de Mol eerlijk over relatiebreuk na 'The Voice'-schandaal: "Ik betrapte hem eerder op flirten met een andere vrouw"
Linda de Mol (58) heeft haar intussen ex-man Jeroen Rietbergen (51) al eerder betrapt op flirten met een andere vrouw. "Het leidde tot een relatiecrisis", schrijft ze dinsdag in het voorwoord voor haar blad 'Linda'. De presentatrice blikt zo terug op de ophef die ontstond na de uitzending van 'Boos' over 'The Voice of Holland'. Rietbergen werd daarin beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "We zijn intussen niet meer samen."
Lees verder

Steeds meer single jonge mannen die geen lief vinden. "Op café lukt het niet meer, en datingapps zijn zo vluchtig"
Gespot: een opvallende evolutie in de datingwereld. Steeds meer jonge mannen zijn single en op zoek naar een relatie, terwijl veel vrouwen juist minder haast hebben om te settelen. Vier Belgische relatiebureaus bevestigen die tendens. "Tegenwoordig zijn de verwachtingen van vrouwen héél hoog", klinkt het. Maar er is nog meer aan de hand. Hugo (35), Gunther (29) en Mathias (31) vertellen over hun hobbelige zoektocht naar de juiste persoon. "Als je de ene na de andere afwijzing krijgt ... Dat zorgt voor een deuk in je zelfvertrouwen."
Lees verder

Vicepremier De Sutter: "Federale ambtenaren welkom op kantoor, en toch zullen we 15% energie besparen"
Petra De Sutter, Groen-vicepremier en minister van Ambtenarenzaken, en Mathieu Michel (MR), die als staatssecretaris belast is met Regie der Gebouwen, stellen vrijdag tijdens de ministerraad een plan voor om 15 procent minder gas en elektriciteit te gebruiken in federale instellingen. Dat willen ze doen zonder dat ambtenaren moeten thuisblijven of dat de dienstverlening aan de burger in gedrang komt. Het plan wordt naar alle waarschijnlijkheid goedgekeurd, waardoor het volgende week maandag in werking kan treden.
Lees verder

IN BEELD. Dit is St George's Chapel: de laatste rustplaats van Queen Elizabeth II
Queen Elizabeth II vond maandagavond haar laatste rustplaats in de St George's Chapel in Windsor, een kasteelkapel die werd gebouwd in de late middeleeuwen. Het is een grafplaats voor vele monarchen, al krijgt de koningin toch een speciaal plekje.
Lees verder