Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 september 2022

BINNENKIJKER. Celien en Frederic waren de enigen die een bod uitbrachten op het huis dat niemand wou. Nu heeft het de...

HLN
BINNENKIJKER. Celien en Frederic waren de enigen die een bod uitbrachten op het huis dat niemand wou. Nu heeft het de uitstraling van een boetiekhotel
Celien en Frederic gaven hun verouderde burgerwoning opnieuw een statige look en trokken achteraan een moderne nieuwbouw op, 120 cm onder straatniveau. Het interieur in beide delen straalt de sfeer van een boetiekhotel uit en maakt één passend geheel van oud en nieuw. Kijk mee achter de gevel van dit prachtige huis.
Lees verder

"Europese Centrale Bank onderzoekt of banken voorbereid zijn op impact van energiecrisis"
De Europese Centrale Bank (ECB) wil nagaan of de banken in de eurozone voorbereid zijn op de gevolgen van een verdere verslechtering van de energiecrisis. De toezichthouder heeft aan bankdirecteuren gevraagd om te onderzoeken wat de impact op hun bedrijf zal zijn in het geval Rusland de gaskraan naar Europa volledig dichtdraait. Dat heeft persbureau Bloomberg vernomen van betrouwbare bronnen.
Lees verder

Vlaams, federaal én Europees overleg over energiefactuur vandaag, maar wie beslist wat? En komt er ook iets uit?
Groot overleg over de energiefactuur vandaag. Zowel Europees, federaal als Vlaams zitten ministers rond de tafel over maatregelen om de hoge energieprijzen te drukken voor gezinnen en bedrijven. Maar wat ligt er precies en waar op tafel? Hoe komen de beslissingen tot stand? En wie ligt er nog dwars?
Lees verder

LIVE VUELTA. Trek-Segafredo controleert in dienst van Pedersen, Evenepoel: "Ik verwacht geen aanval van Mas, maar je weet nooit"
De Vuelta nadert zijn ontknoping, want vandaag zijn we toe aan de 19de etappe. Onderweg moet twee keer de Puerto de Piélago beklommen worden, maar die lijkt niet zwaar genoeg voor een slagveld bij de klassementsrenners. Andermaal een dag voor de vluchters dan maar? Volg het hier op de voet.
Lees verder

Kleiner, efficiënter én goedkoper: zo zal King Charles' monarchie 2.0 eruit zien. "Hij is kordater dan zij, klaar voor moeilijke beslissingen"
Na meer dan zeventig jaar voorbereiding - want ja, die begon al in zijn kindertijd - nadert prins Charles (73) het moment van de waarheid: de dag dat hij zelf de troon zal bestijgen. Hoewel hij zijn conservatieve vader graag zag en veel respect had voor de traditionele waarden van zijn moeder Elizabeth, zal zijn monarchie er heel anders uitzien dan die van de zopas overleden Queen. Kleiner, efficiënter én goedkoper: dit mogen we verwachten van Charles' 'monarchie 2.0'.
Lees verder

Hoe gaat het nog met 'Olivier de Rijke'? "Ik zou het meteen ­opnieuw doen mochten ze 't mij vragen"
De naam Olivier Bertels (44) zal niet meteen een belletje doen rinkelen, maar Olivier de Rijke wél. In 2003 leidde de toen 25-jarige Olivier als zogezegde multimiljonair vijftien jonge vrouwen om de tuin. In het VTM-programma 'Olivier de Rijke' gaf hij zich uit als eigenaar van een jacht, een privéjet en een villa in Italië. Hij had zogezegd 32 miljoen euro geërfd. In 'zijn' Franse kasteel probeerden de kandidates zijn hart te veroveren. Olivier koos uiteindelijk voor Lindsay en onthulde zich als niet-miljonair. Hun relatie liep al snel op de klippen. TV Familie zocht uit hoe het nu met hem gaat.
Lees verder

Blik achter de schermen bij Evenepoel, ook naast de koers 100% een leider: "Remco is zo kalm, hij heeft het onder controle"
Remco Evenepoel (22) oogt ongenaakbaar in zijn rode trui. Maar wat als de camera's niet meer draaien? Is hij wel eens zenuwachtig op de bus? Wordt er soms gevloekt in het hotel? Een blik achter de schermen met Phil Lowe: perschef, bodyguard en boksbal van de rode truidrager. "Remco's muzieksmaak! Jezus Christus, voor mij klinkt het als een migraine. Hij luistert naar techno en dance. Mag er echt geen gitaar bij?"
Lees verder

Giek die leven kostte van Tara (12) op oud zeilschip brak af door houtrot, net als bij eerdere incidenten
De giek die eind augustus afbrak van een klassiek zeilschip bij Terschelling was zwak geworden door houtrot. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in Nederland. De 12-jarige Tara uit Den Haag kwam bij het incident om het leven. Schippers worden opgeroepen om hun klassieke zeilschepen extra goed op houtrot te controleren. Eerder kwamen nog al mensen om het leven in Nederland nadat ze geraakt werden door een mast die door houtrot was aangetast, melden onze collega's van AD.nl.
Lees verder

Grote Zwitserse rederij MSC maakt omweg om walvissen te ontlopen
Containervervoerder MSC gaat zijn vaarroutes langs de zuidkust van Sri Lanka verleggen. Daar komen relatief veel blauwe vinvissen voor, een ernstig bedreigde walvissensoort. Het in Zwitserland gevestigde MSC belooft nu vrijwillig vijftien zeemijl verder naar het zuiden langs het Aziatische land te varen. Daarmee zou de kans op een aanvaring met een walvis met 95 procent afnemen.
Lees verder

Onze reporter aan Buckingham Palace in Londen: "De Britse bovenlip trilt toch een beetje. Overal bloemen voor de Queen, af en toe een sneer naar Meghan"
Ergens weten de Britten wel dat het gek is, treuren om een vrouw die tenslotte 96 werd. Maar dit gaat over emoties en aan Buckingham Palace laten ze die de vrije loop. Oudere mensen zijn hun voorbeeld kwijt: "Wat zij nog allemaal deed!" Jonge mensen missen hun heldin uit 'The Crown'. En iedereen vreest dat de wereld nu echt de pedalen zal verliezen. Een verslag vanuit Londen, waar het miezert uit de hemel en in het gemoed. "Tot de laatste dag konden we fier zijn op ons staatshoofd. Gelukkig heeft ze niet geleden, en was Harry zo slim om Meghan niet mee te nemen."
Lees verder

Deal over Europees prijzenplafond op gas, minister Van der Straeten: "Een duidelijk signaal"
Er is een akkoord bereikt over een Europees prijzenplafond op alle gas. Dat bericht minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) op Twitter. Vandaag kwamen de energieministers van de 27 lidstaten samen tijdens een spoedberaad. Er werden maatregelen besproken om de torenhoge energiefactuur te verlagen.
Lees verder

LIVE F1. Na Hamilton krijgt ook Verstappen gridstraf door motorwissel, Leclerc snelste in oefenritten in Monza
De Formule 1-karavaan houdt halt in Italië. Op het iconische circuit van Monza kan Max Verstappen een nieuwe stap zetten richting een tweede wereldtitel op rij. Volg de aanloop, kwalificaties op zaterdag en race zelf zondag hieronder op de voet.
Lees verder

Poetin wil graanovereenkomst met Erdogan herbekijken
De Russische president Vladimir Poetin wil met zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan opnieuw rond de tafel zitten over de gecontesteerde graanovereenkomst die Oekraïne toelaat graan te exporteren. Dat laat het Kremlin vandaag weten.
Lees verder

Chique hoeft niet duur te zijn: 15 klassetassen voor minder dan 100 euro
Voor een stijlvolle handtas hoef je niet per se het budget van een designer item neer te tellen. De truc is om een tas te vinden die prijzig oogt, maar dat niet per se is. Deze vijftien toppers zien er duur uit, maar kosten je minder dan 100 euro.
Lees verder

Vlaamse regering komt ten laatste volgende vrijdag met energiepakket: dit ligt op tafel
De Vlaamse regering last komende woensdag een extra ministerraad in, gewijd aan de energiecrisis. Dat is vandaag te horen na afloop van de reguliere ministerraad. De bedoeling is om ten laatste volgende week vrijdag met een energiepakket te komen.
Lees verder

LIVE (zo, 16u). Van Bommel en Antwerp trekken zondag naar Cercle: "Onze reeks? Zou gek zijn om te zeggen dat we er niet mee bezig zijn"
• Achtste speeldag • Aftrap: 16u • Jan Breydelstadion • Pakt Antwerp 24 op 24?
Lees verder

"Acht burgers omgekomen bij Russische aanval in Oost-Oekraïne"
Bij een Russische aanval op de stad Bakhmoet, in het oosten van Oekraïne, zijn acht burgers om het leven gekomen. Zeventien anderen raakten gewond. Dat meldt regionaal gouverneur Pavlo Kirilenko op Telegram.
Lees verder

Groot-Brittannië voert maximumenergiefactuur in van 2.790 euro per jaar voor gemiddeld gezin: kan dat ook in België?
Kersvers Brits premier Liz Truss voert een prijsplafond in voor de energiefactuur van alle Britten op maximum 2.500 pond per jaar - zo'n 2.790 euro. Ze breekt daarmee met haar harde neoliberale imago en roept een halt aan de stijgende energieprijzen. Waarom kan dit wel in het VK en niet in ons land?
Lees verder

Man aangehouden die gelinkt wordt aan aanslag in Manchester in 1996
Er is gisterenavond een man aangehouden die gelinkt wordt aan een bomaanslag van het Iers Republikeins Leger (IRA) in Manchester in 1996. Dat laat de politie van Manchester vandaag weten.
Lees verder

GETEST. Welke airfryersnacks zijn het lekkerst? Sterrenchef proeft er 10 en deelt goede en minder goede punten uit: "Hier bijt je je tanden op stuk"
De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. "De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse."
Lees verder