Doorgaan naar hoofdcontent

Bij 4 op de 10 bedrijven dreigt tijdelijke werkloosheid: “Met pijn in het hart, maar het kan niet anders”

HLN
Bij 4 op de 10 bedrijven dreigt tijdelijke werkloosheid: "Met pijn in het hart, maar het kan niet anders"
De steunmaatregelen van de Vlaamse regering worden verwelkomd door de industrie maar de bedrijven kijken met grote angst naar komende winter. Voka waarschuwt voor recessie. Eén op drie ondernemingen moest zijn activiteiten al terugschroeven. Bedrijven denken al aan minder aanwervingen en ontslagen om de oplopende personeelskost de baas te kunnen. Voor problemen met hoge energiefacturen grijpt men naar economische werkloosheid. Dat laatste plan rijpt al bij Aluminium Duffel, zegt de general manager. Bij GM Recycling probeert de baas het te rekken.
Lees verder

Colruyt krijgt zware klappen: kan dochter Lisa Colruyt voor kentering zorgen?
Het aandeel Colruyt verloor gisteren bijna een kwart van zijn waarde en noteerde op zijn laagste niveau sinds 2006. Dat zorgt voor kopbrekens in de Colruyt-familie en niet in het minst bij CEO Jef Colruyt. Binnenkort wordt hij 64 jaar en dat is in de Laagste Prijzencultuur al twee jaar over datum. Zijn opvolging lijkt op een tantaluskwelling.
Lees verder

Rusland houdt vandaag ceremonie voor annexatie Oekraïense regio's: VN-Veiligheidsraad stemt over veroordelen referenda
Rusland annexeert vandaag de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja. De Russische president Vladimir Poetin houdt om 15.00 uur (lokale tijd) een speciale ondertekeningsceremonie in het Kremlin. Ook zal hij dan een speech geven.
Lees verder

Nieuwe munten met portret koning Charles onthuld, over enkele maanden in handen van Britten
Het portret van de Britse koning Charles III voor toekomstige munten is vrijdag onthuld door de Royal Mint, de instantie die verantwoordelijk is voor het slaan van Britse munt.
Lees verder

Groot waterlek leidt tot ontdekking van cannabisplantage in opbouw, in loods achter leegstaande woning
Langs de drukke Menenstraat, vlakbij het centrum van de Wervikse deelgemeente Geluwe, is een cannabisplantage in opbouw aangetroffen. Dat gebeurde in een loods die vanaf de straatkant niet zichtbaar is. Er zijn voorlopig geen arrestaties verricht.
Lees verder

Keiharde business, rauwe industrie, liefdadigheid en passie voor sport: Ineos, een wereldwijde mastodont die overal tentakels heeft
Als het op geld aankomt, zou Patrick Lefevere de strijd tegen Ineos nooit kunnen winnen. Het Britse chemiebedrijf van Sir Jim Ratcliffe is een wereldwijde mastodont die overal tentakels heeft. Een verhaal dat begon in Antwerpen, doorspekt is met liefde voor sport en gekruid wordt met een eigen gefabriceerde 4x4-wagen als persoonlijk folietje.
Lees verder

HLN Energiedag. Stel vandaag live uw energievraag aan ons panel met energie-experts
Vandaag organiseert 'Het Laatste Nieuws' de HLN Energiedag. Een hele voormiddag lang kan u live uw energievraag stellen aan een panel van energie-experten.
Lees verder

VIDEO. Achter de erotische webcam met Jolynn en Jason: "Op sommige maanden verdienen we 8.000 euro"
In de vijfde aflevering van de HLN Original 'De Wereld van Nanoe' ontmoet OnlyFans-ster Nanoe Vaesen Jolynn (31) en Jason (37). Jolynn liet twee jaar geleden haar job als poetsvrouw voor wat het was om een carrière uit te bouwen van achter de erotische webcam. Haar vriend Jason steunt haar volop in die beroepskeuze en duikt zelfs af en toe mee het bed in. "Als mijn kinderen vragen wat mama doet voor de kost ga ik daar niet over liegen. Iedereen heeft seks. Da's de normaalste zaak van de wereld." Bekijk de volledige aflevering hierboven.
Lees verder

Ex-deelnemer Christophe haalt uit naar tv-makers 'Blind Getrouwd' : "Toxisch beeld dat Dziubi het 'vrouwtje' is"
Kleine rel in 'Blind Getrouwd'-land. Ex-deelnemer Christophe Ramont dropte op Twitter een bommetje over het tweede homohuwelijk in het programma, dat van Dziubi en Brecht. "Het toxische beeld dat ook als twee mannen trouwen er een mannetje en een vrouwtje is, blijkbaar is Dziubi het vrouwtje", schrijft Christophe. Het viel de kijkers ook al op dat Brecht net als de andere mannen de bedankingsspeech mag houden op het trouwfeest en dat Dziubi voor de eerste huwelijksnacht over de drempel wordt gedragen. Heeft Christophe hier een punt. Showbits vraagt het aan Dziubi zelf.
Lees verder

Onderwijsminister van Franse gemeenschap wil vak Nederlands opnieuw verplichten
Minister van Onderwijs in de Franse gemeenschap Caroline Désir (PS) wil het vak Nederlands of Duits verplichten vanaf het derde leerjaar basisonderwijs, en dat vanaf het schooljaar 2027-2028. Dat schrijft La Libre Belgique.
Lees verder

Vlaamse Sportfederatie wil steun voor verenigingen: "Helft clubs in problemen door energieprijzen"
De helft van de Vlaamse amateursportclubs verkeert in financiële moeilijkheden door de torenhoge energieprijzen. Dat zegt de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van 65 sportfederaties in Vlaanderen, op basis van een bevraging bij 750 clubs. De organisatie vraagt de overheden om ondersteunde maatregelen.
Lees verder

Mathieu Terryn en Jan Paternoster zijn de nieuwe coaches bij 'The Voice van Vlaanderen': "Wij zorgen voor het alternatieve sausje"
Opmerkelijke personeelswissel bij 'The Voice van Vlaanderen'. Niels Destadsbader en Tourist LeMC geven als coaches de fakkel door aan Mathieu Terryn en Jan Paternoster. Goed voor een stevige geut rock 'n roll, én de nodige rivaliteit. "Natuurlijk hebben we op sommige momenten gevochten voor een kandidaat."
Lees verder

Buren over 'de vriendelijke man op de koersfiets' Yannick V.: "Niemand kon vermoeden hij zo'n wapenarsenaal verborgen hield in zijn appartement"
De bewoners van de Molenlei in Merksem zijn een dag na de fatale inval in het appartement van Yannick V. amper bekomen van de commotie. "Niemand kon vermoeden dat die Yannick V., die vriendelijke man op zijn koersfiets, zo'n wapenarsenaal verborgen hield in zijn appartement", klinkt het in de buurt.
Lees verder

WEERBERICHT. Brede opklaringen en droog vandaag, regenbuien in het weekend
Na het oplossen van het ochtendgrijs krijgen we vandaag brede opklaringen. Later neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. Het blijft nog droog. De maxima lopen op van 11 tot 17 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Adil en Bilall willen met 'Rebel' hun verdriet wegspoelen: "Toen het nieuws over 'Batgirl' kwam, ben ik met Will Smith gaan praten"
Hoe hard het verdriet om 'Batgirl' nasnijdt, nog dieper kerft hun nieuwste 'Rebel' onder uw vel. Een meesterlijk antwoord op hoe Adil & Bilall de terreuraanslagen door IS beleefden. "Heel de moslimgemeenschap stond in een slecht daglicht, terwijl wij daar níks mee te maken hadden." 'Rebel' is hun persoonlijkste film ooit die zelfs al Amerikaanse felicitaties mocht ontvangen. "Onze Hollywooddroom is allesbehalve kapot, we gaan gewoon iets meer waakzaam zijn."
Lees verder

Adil en Bilall willen met 'Rebel' hun verdriet wegspoelen: "Zonde dat 'Batgirl' zelfs nooit in de afprijsbak zal belanden"
Hoe hard het verdriet om 'Batgirl' nasnijdt, nog dieper kerft hun nieuwste 'Rebel' onder uw vel. Een meesterlijk antwoord op hoe Adil & Bilall de terreuraanslagen door IS beleefden. "Heel de moslimgemeenschap stond in een slecht daglicht, terwijl wij daar níks mee te maken hadden." 'Rebel' is hun persoonlijkste film ooit die zelfs al Amerikaanse felicitaties mocht ontvangen. "Onze Hollywooddroom is allesbehalve kapot, we gaan gewoon iets meer waakzaam zijn."
Lees verder

Orkaan Ian laat spoor van vernieling achter in Florida, voorlopig sprake van 12 doden
In de Amerikaanse staat Florida heeft de orkaan Ian een spoor van verwoesting achtergelaten. In de staat zouden al twaalf mensen omgekomen zijn en zijn enkele steden verwoest. Ian is ondertussen onderweg naar het zuidoosten van de Verenigde Staten.
Lees verder

ASSISEN. Campingmoord. Ex-partner van slachtoffer getuigt: "Onze dochter is héél kwaad op die drie daar"
"Mihael leek wel voor het ongeluk geboren. Hij heeft veel tegenslag gekend. Al zocht hij de problemen ook zelf wel op." Zo vatte Samuel Parrent het korte leven van zijn broer Mihael bondig samen. Leven dat op een winternacht van 2017 eindigde in de koffer van een Seat Ibiza. Mihael Parrents ex Lotte getuigde over de gelukkige momenten. "Ons geluk was helaas teveel voor hem. Het ging té goed. Hij verdween."
Lees verder

HLN ENERGIEDAG. 'Kan ik zelf mijn eindafrekening berekenen?' Stel jouw vraag live aan het HLN Energiepanel
Van 's morgens 7u tot 's middags 13u, beantwoordt het HLN Energiepanel hier live al uw energievragen. Hieronder kan je de HLN Energiedag rechtstreeks volgen in video en je kan ook inloggen om live de antwoorden van onze experten te lezen en zelf jouw vraag te stellen.
Lees verder

Britse premier Liz Truss zal deelnemen aan eerste vergadering van Europese politieke gemeenschap
De Britse premier Liz Truss heeft besloten om deel te nemen aan de eerste vergadering van de Europese politieke gemeenschap op 6 oktober in Praag. Dat melden verschillende Britse media donderdagavond. Er zouden in totaal 44 landen zijn uitgenodigd.
Lees verder