Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

Bewoners identificeren eerste slachtoffers Canadees bloedbad als moeder van twee, haar partner en 77-jarige weduwnaar

HLN
Bewoners identificeren eerste slachtoffers Canadees bloedbad als moeder van twee, haar partner en 77-jarige weduwnaar
Bewoners hebben enkele van de slachtoffers van de dodelijke reeks steekpartijen in de Canadese provincie Saskatchewan geïdentificeerd. Het zou gaan om moeder van twee Lana Head, haar partner en Wes Petterson, een 77-jarige weduwnaar. Dat melden 'APTN National News' en het Canadese persagentschap 'The Canadian Press News'.
Lees verder

"Haar vader heeft haar destijds gered": fans van Britney Spears woest na interview met ex Kevin Federline
De fans van Britney Spears (40) konden hun ogen niet geloven toen ze het interview met Spears' ex-man Kevin Federline (44) zagen. Volgens Federline redde Britneys vader Jamie Spears (70) haar leven door de controle volledig over te nemen, in de vorm van een heftig curatorschap. "Ze waren gewoon bezorgd en haar vader deed er alles aan om haar te helpen."
Lees verder

Tot 120 euro per jaar: dit ziekenfonds betaalt het meeste terug voor de schooluitstappen van je kind
Het nieuwe schooljaar is gestart. Straks volgen de eerste schoolrekeningen. In de kosten voor inschrijving, schoolboeken en ander didactisch materiaal komt het ziekenfonds niet tussen. Voor schooluitstappen of -reizen vaak wel. Het bedrag varieert per ziekenfonds en bij sommige mutualiteiten zelfs per afdeling. Hoeveel betaalt jouw ziekenfonds terug als uw kinderen een schooluitstap maken? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Al zes mensen overleden aan longontsteking veroorzaakt door legionella in Argentinië
In de provincie Tucumán in het noordwesten van Argentinië zijn in een week tijd nu al minstens zes mensen overleden aan de gevolgen van een longontsteking veroorzaakt door een legionellabacterie. Dat heeft het provinciale ministerie van Volksgezondheid gemeld.
Lees verder

"Het is even knap als triest dat een jongen van 16 toonde hoe het wel moet": onze chef voetbal zag hoe Duranville Anderlecht gisteren redding kwam brengen
Tien dagen geleden danste het Lotto Park van vreugde. De succesvolle penaltyreeks zou voor een boost zorgen. Maar vandaag blijkt niets minder waar. Er was ook tegen OHL te weinig originaliteit bij Anderlecht, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. "Maar een jongen van zestien kwam redding brengen. Julien Duranville: lef, branie, acrobatie, snelheid en efficiëntie in één."
Lees verder

Deze 3 chefs serveren vanaf nu elke weekdag verse inspiratie op je bord: "Koken moet plezant zijn, ook na een drukke werkdag"
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. "Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen."
Lees verder

"Ik ben klaar voor kindjes, en dat schrikt af": maak kennis met de deelnemers van 'Blind Getrouwd'
Jong, kinderloos en op zoek naar de liefde, dat is wat alle kandidaten van het zevende seizoen van 'Blind getrouwd' met elkaar gemeen hebben. Al liggen hun levens en relatieverledens wel ver uit elkaar. Zo heeft de ene nog nooit een relatie gehad, waar de andere zeventien jaar lang met dezelfde persoon lief en leed deelde. Wij vroegen hen alvast de kleren van het lijf. "Die relatiebreuk anderhalf jaar geleden was echt zwaar."
Lees verder

Nog 6 keer volhouden: dit staat Remco Evenepoel nog te wachten in slotweek
Op de Alto Mora de la Hoya gaf Remco Evenepoel amper terrein prijs in de Vuelta. En zo gaat hij als leider de derde week in. Maar ook daar liggen nog enkele uitdagingen. Ontdek hieronder wat Remco nog te wachten staat.
Lees verder

HOROSCOOP. Onverwachte kosten voor Vissen en een seksboost voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeet Mars ligt dwars, waardoor je meer werk op je bord krijgt dan verwacht, Maagd."
Lees verder

Succes vernieuwd Vlaams Opleidingsverlof blijft achterwege: hoe komt dat en waarom is dat wél interessant?
Amper 1 op de 61 werknemers in Vlaanderen – ofwel 1,63 procent – maakte vorig schooljaar gebruik van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De verdubbeling van het aantal uren VOV bracht dus geen zoden aan de dijk. "Nochtans biedt het een grote meerwaarde voor werknemers en werkgevers", zegt Miet Vanhegen, experte educatief verlof bij Acerta Consult, in een gesprek met Jobat.be.
Lees verder

Werknemers kunnen tot 250 uren Vlaams Opleidingsverlof nemen: hoe vraag je dat aan? En wat zijn de voordelen?
Amper 1 op de 61 werknemers in Vlaanderen – ofwel 1,63 procent – maakte vorig schooljaar gebruik van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De verdubbeling van het aantal uren VOV bracht dus geen zoden aan de dijk. "Nochtans biedt het een grote meerwaarde voor werknemers en werkgevers", zegt Miet Vanhegen, experte educatief verlof bij Acerta Consult, in een gesprek met Jobat.be.
Lees verder

Zo leer je jouw kind omgaan met geld: "Tieners die geld opzij zetten, doen dat later als volwassenen meestal ook"
Als je kind jong leert hoe het met geld moet omgaan, is de kans dat het later in de financiële problemen komt een stuk kleiner. Maar hoe pak je dat aan als ouder? Pedagoog Ingeborg Dijkstra en lector schuldpreventie Tamara Madern geven advies: "Ook als volwassene kun je hebberig zijn maar niet alles kopen wat je wilt. Door te leren dat je die behoefte even kunt uitstellen, begin je eigenlijk met de financiële opvoeding."
Lees verder

Game of Thrones-ster Iain Glen gespot bij Lierse bistro Het Looks
Wie de Schotse acteur Iain Glen wil spotten, moet in Lier zijn. De Game of Thrones-ster is momenteel te gast in de Pallieterstad voor opnames van de film 'The Last Front'. Dineren deed hij deze week bij café-bistro Het Looks.
Lees verder

Zuidwesten China opgeschrikt door aardbeving met kracht van 6,8
De zuidwestelijke provincie Sichuan in China is vanochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,8. De autoriteiten maken voorlopig geen gewag van doden of gewonden.
Lees verder

Motorrijder (37) komt om het leven nadat hij inrijdt op vrachtwagen op E17 in Beervelde, trucker in levensgevaar bij tweede ongeval in staart van file
Afgelopen nacht is de E17 richting Gent bijna vier uur volledig afgesloten geweest na twee zware ongevallen op de grens van Beervelde en Laarne. In totaal vielen er één dode, één zwaargewonde en een tiental mensen verkeerde in shock.
Lees verder

Verdachte die Argentijnse vicepresident wou neerschieten werd vorig jaar al opgepakt voor wapenmisbruik
De verdachte die donderdag de Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner probeerde neer te schieten, werd in 2021 al eens opgepakt voor wapenmisbruik, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender 'CNN'. Volgens een van de advocaten van Fernández de Kirchner handelde de 35-jarige verdachte, Fernando Sabag Montiel, bovendien niet alleen. Gisteren werd de vriendin van de man ondervraagd.
Lees verder

Vrijevalattractie in India valt van 15 meter hoog op de grond: verschillende gewonden
In India zijn minstens 10 mensen gewond geraakt nadat een vrijevalattractie neerstortte. Het ongeval vond plaats op een kermis in Mohali in de staat Punjab. Bijna 50 inzittenden vielen zo'n 15 meter naar beneden. Door de harde klap vlogen verschillende mensen uit hun zitje. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en brachten gewonden over naar het ziekenhuis.
Lees verder

"Ergens betekenis zoeken was het enige dat hielp, want ik voelde me gefaald op elk vlak": Maaike Cafmeyer openhartig over zaak De Pauw
Na alle heisa rond het proces Bart De Pauw (54) kruipt Maaike Cafmeyer (49) in de hoofdrol van de nieuwe fictiereeks 'Chantal'. Daarover, en over de moeilijke periode die ze doormaakte tijdens de zaak, vertelt ze openhartig bij 'Touché'. "Zoveel mannen en vrouwen zijn blij met wat wij hebben gedaan. Ze hebben zo ook zelf de stap durven te zetten om naar de politie of een vertrouwenspersoon te gaan."
Lees verder

De energie-efficiëntste spits ter wereld: hoe spaarzame Erling Haaland er toch in slaagt alle records te verpulveren
Was Erling Braut Haaland (22) een elektrisch apparaat, dan kreeg de ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City ongetwijfeld energielabel A+++. Een inzicht in de beestige statistieken van de zuinigste spits in Europa, die het ene record na het andere breekt in de Premier League en de Champions League. En waarom ene Micky Quinn een mijlpaal blijft betwisten. Telt u even mee?
Lees verder

"Laden op het kantoor om thuis je wasmachine te laten draaien? "Vanaf nu kan je jouw elektrische auto als thuisbatterij gebruiken"
Eindelijk is de eerste laadpaal gehomologeerd waarmee een particulier zijn elektrische wagen als extra krachtige thuisbatterij kan gebruiken. Zo kan je niet alleen zonnepanelen optimaal inzetten, maar ook stroom op het werk opladen en thuis verbruiken, mits je baas dat toelaat en je over de juiste technologie beschikt. Aan Tim Briers van Watt's Next, dat zo'n laadpalen installeert, vragen we hoe dat werkt en hoeveel het kost. "Met 5.000 Watt kan je al wel een en ander van elektriciteit voorzien, doorgaans is dat zelfs voldoende voor een gemiddeld gezin."
Lees verder