Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Bestuurster rijdt in etalage oogkliniek: “Dankzij de veiligheidsbalk zijn er geen gewonden, het had erger kunnen af...

HLN
Bestuurster rijdt in etalage oogkliniek: "Dankzij de veiligheidsbalk zijn er geen gewonden, het had erger kunnen aflopen"
Maandagmiddag beleefden een zes-tal patiënten en enkele personeelsleden de schrik van hun leven toen een auto in de wachttruimte van oogkliniek Focus Eye reed. Dankzij het sterke veiligheidsglas bleef de schade gelukkig beperkt.
Lees verder

Bestuurster rijdt in etalage van oogkliniek: "Dankzij de veiligheidsbalk zijn er geen gewonden, het had erger kunnen aflopen"
Maandagmiddag beleefden zes patiënten en enkele personeelsleden de schrik van hun leven toen een auto in de wachttruimte van oogkliniek Focus Eye knalde. Dankzij het sterke veiligheidsglas bleef de schade gelukkig beperkt.
Lees verder

KOERS KORT. Van Gils stapt uit Vuelta met corona - Quick.Step sluit partnership met opleidingsploeg van Evenepoel en Boonen
Quick.Step-Alpha Vinyl gaat een formele samenwerking aan met Balen BC, een opleidingsploeg waar onder meer Remco Evenepoel en Tom Boonen als youngsters de eerste knepen van het vak leerden. Het team van Patrick Lefevere kondigde vorige maand al de oprichting van het Soudal-Quick.Step Devo Team aan, een jongerenploeg die een plaats krijgt in de structuur van de Belgische WorldTour-formatie. Met Balen BC zal vanaf februari 2023 nauw worden samengewerkt "om het beste jonge wielertalent op te sporen en hen te helpen hun talent te ontwikkelen", meldt Quick.Step, dat in een ideaal scenario hoopt juniorentalent te zien doorstromen naar de eigen jongeren- of WorldTourploeg.
Lees verder

Actievoerders vragen Europa te kiezen tussen biobrandstof of hongersnood
De organisaties Oxfam, Transport & Environment en Deutsche Umwelthilfe hebben dinsdagochtend op het Luxemburgplein voor het Europees Parlement actiegevoerd om voedselgewassen niet langer te gebruiken voor biobrandstof, maar wel om hongersnood tegen te gaan. Ze houden de actie voorafgaand aan een stemming rond hernieuwbare energie, die volgende week plaatsvindt.
Lees verder

Slagveld bij de start van het tv-seizoen: 'De tafel van vier' van Gert Verhulst lokt maar 200.000 kijkers
De kijkcijfers van het beginnende tv-najaar vallen erg tegen. Geen enkel programma haalde maandagavonden de kaap van één miljoen fans.
Lees verder

Kunstenaar verwijdert na commotie muurschildering van knuffelende Oekraïense en Russische soldaat
Een Australische artiest die een golf van kritiek over zich heen kreeg voor zijn muurschildering van een knuffelende Russische en Oekraïense soldaat, heeft het werk weer verwijderd. Maker Peter Seaton - kunstenaar CTO - wou met zijn mural in Melbourne een "vreedzame oplossing" tussen de twee landen bepleiten, maar haalde zich vooral veel woede op de hals. CTO begrijpt de commotie, zegt hij.
Lees verder

Waarom de Zweedse royals niet naar huwelijk van prinses Maria Laura komen
Het heeft er alle schijn van dat de Zweedse koninklijke familie komende zaterdag niet vertegenwoordigd zal worden bij het huwelijk van prinses Maria Laura (34), de oudste dochter van prinses Astrid (60). Die geeft in Brussel haar jawoord aan haar Brits-Franse verloofde William Isvy.
Lees verder

"Ik nam selfies tijdens Pedro zijn besnijdenis": Rik Verheye en Pedro Elias over hun hechte vriendschap in 'De Allerslimste Mens'
Rik Verheye (35) en Pedro Elias (47), dat zijn twee handen op één buik. Woensdagavond zitten de twee samen aan de jurytafel van 'De Allerslimste Mens', en daar bewijst het duo hoe close ze wel niet zijn. "Bij alle kernmomenten van ons leven waren we bij elkaar", begint Pedro. Zelfs bij die laatste zijn besnijdenis ontbrak zijn goede vriend Rik niet. "Ik trok terwijl selfies", verklapt Verheye.
Lees verder

"Ik nam selfies tijdens de besnijdenis van Pedro": Rik Verheye en Pedro Elias over hun hechte vriendschap
Rik Verheye (35) en Pedro Elias (47), dat zijn twee handen op één buik. Woensdagavond zitten de twee samen aan de jurytafel van 'De Allerslimste Mens', en daar bewijst het duo hoe close ze wel niet zijn. "Bij alle kernmomenten van ons leven waren we bij elkaar", begint Pedro. Zelfs op Pedro's besnijdenis ontbrak zijn goede vriend Rik niet. "Ik trok terwijl selfies", verklapt Verheye.
Lees verder

"Er is iets met mij aan de hand": nieuwslezeres krijgt live op Amerikaanse televisie een beroerte
Ze struikelde voortdurend over haar woorden en brak uiteindelijk de nieuwsuitzending zelf vervroegd af. "Er is deze ochtend iets met mij aan de hand en ik bied iedereen mijn excuses aan", zei nieuwslezeres Julie Chin zaterdagochtend aan de kijkers van de lokale zender KJRH-TV in Tampa (Florida). Een dag later deelde het schermgezicht op Facebook dat ze een beroerte had gekregen.
Lees verder

"Er is iets aan de hand met mij": nieuwslezeres krijgt live op Amerikaanse televisie een beroerte
Ze struikelde voortdurend over haar woorden en brak uiteindelijk zelf de nieuwsuitzending vervroegd af. "Er is deze ochtend iets aan de hand met mij en ik bied iedereen mijn excuses aan", zei nieuwslezeres Julie Chin zaterdagochtend aan de kijkers van de lokale zender KJRH-TV in Tampa (Florida). Een dag later deelde het schermgezicht op Facebook dat ze een beroerte had gekregen.
Lees verder

Na 'Friends' wordt ook 'The Big Bang Theory' verwijderd van Netflix
Na 'Friends' moet ook 'The Big Bang Theory' eraan geloven. De populaire sitcom gaat z'n laatste dagen tegemoet op het streamingplatform Netflix.
Lees verder

LIVE TRANSFERS. Belgische zomermercato sluit om middernacht: Chadli vandaag in Westerlo voor medische tests - Eupen vindt dubbele versterking bij PSG
Net iets minder dan een week na het einde van de zomermercato in de meeste Europese competities, gaat ook de Belgische zomermercato om middernacht onherroepelijk dicht. Westerlo wil Nacer Chadli op de slotdag aantrekken. Gebeuren er nog transfers? Volg het hieronder vanop de eerste rij.
Lees verder

Zijn ambities staan subtiel op zijn arm: ook na het seizoen en de zomer van zijn leven heeft Thibaut Courtois grootse plannen in de Champions League
Zijn vriendin is ondertussen zijn verloofde. De haren zijn lichter. De liesblessure is geheeld. Na de triomf van zijn leven en de zomer van decompressie heeft Thibaut Courtois (30) grootse ambities in de Champions League, de competitie die hem tussen de besten ter wereld heeft gezet en die vandaag weer van start gaat. Die gewaagde plannen staan ergens uitgetekend op zijn onderarm.
Lees verder

VS trekken 708 miljoen euro uit voor steun tegen dreigende hongersnood in Somalië
De Verenigde Staten trekken 708 miljoen euro uit om Somalië te steunen in de strijd tegen de aankomende hongersnood. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door het Amerikaanse noodhulpagentschap (USAID).
Lees verder

Kiev becijfert Russische verliezen op meer dan 50.000 troepen
In de al meer dan zes maanden durende oorlog in Oekraïne heeft het Russische leger volgens Oekraïense cijfers al meer dan 50.000 soldaten verloren. Na 195 dagen invasie zijn 50.150 Russische soldaten gesneuveld, zo heeft de Oekraïense generale staf dinsdag bekendgemaakt. Daarnaast zegt het Oekraïense leger 2.077 tanks, 4.484 pantservoertuigen, 236 vliegtuigen en 207 helikopters te hebben neergeschoten. Er is geen onafhankelijke bevestiging van de cijfers.
Lees verder

Meer dan 20.000 inspraakreacties op ontwerp van stikstofakkoord
Het totale aantal inspraakreacties op het ontwerp van stikstofakkoord van de Vlaamse regering heeft de kaap van 20.000 overschreden. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Stefaan Sintobin.
Lees verder

Een vleugje magie mee naar huis voor 30 euro? Disneyland Paris tovert oud bouwzeil om tot unieke tassen
We weten het allemaal: aan gadgets en souvenirs geen gebrek in Disneyland Paris. Maar nu brengt het Franse park wel heel bijzondere items op de markt: tassen gemaakt van het gigantische doek dat voor het iconische kasteel van Doornroosje hing tijdens de renovatiewerken. Elk exemplaar is uniek, maar je zult snel moeten zijn om eentje te bemachtigen, want op is op.
Lees verder

LIVE VUELTA. Chaves en Van Gils niet van start, nieuwe sprintkans voor Merlier in Ronde van Spanje
De derde week in de Vuelta begint met een vlakke etappe. Dus is het opnieuw uitkijken naar Tim Merlier en de sprinters. Of is dit een unieke kans voor een late aanvaller? In de finale liggen twee kleine bultjes die voor chaos kunnen zorgen. Mads Pedersen, die snel is én een bergje verteert, is vandaag de grote favoriet. Voor de ploeg van Evenepoel zou dit een relatieve rustdag moeten worden. Volg de 16de etappe op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Hoe krijg je een maagontsteking of maagzweer? En kan je het voorkomen? "Slechte voeding en stress worden vaak onterecht aanzien als boosdoeners"
Je kent het wel: ineens heb je last van je maag. En dan steek je het op de drukke dagen en stressvolle momenten. Of je vermoedt dat je zeker weer iets verkeerds hebt gegeten. Maar klopt dat wel altijd? Dokter Laura Coremans, maag-, darm- en leverspecialist van het AZ Sint-Lucas in Gent, neemt ons mee in de wondere wereld van onze maag. "Eigenlijk is nog niet aangetoond dat er een rechtstreeks verband is tussen maagproblemen en stress, maar mogelijk is er wel een onrechtstreekse link."
Lees verder