Doorgaan naar hoofdcontent

Ben jij ook zo’n stresskonijn in de auto? Met deze tips blijf je kalm in het verkeer

HLN
Ben jij ook zo'n stresskonijn in de auto? Met deze tips blijf je kalm in het verkeer
Nu de vakantie achter de rug is en het een pak drukker is op de baan, blijkt achter het stuur zitten weer even wennen. Wennen aan hoe 'slecht' de ander rijdt, en aan al die auto's rondom ons. Nochtans maken haast en stress ongelukkig. Arts en mindfulnesstrainer David Dewulf legt uit wat de oorzaak is van die stress en geeft drie simpele oefeningen voor meer zen in de auto.
Lees verder

Beelden tonen hoe mensen in vrijevalattractie in India 15 meter naar beneden storten
In India zijn minstens 10 mensen gewond geraakt nadat een vrijevalattractie neerstortte. Het ongeval vond plaats op een kermis in Mohali in de staat Punjab. Bijna 50 inzittenden vielen zo'n 15 meter naar beneden. Door de harde klap vlogen verschillende mensen uit hun zitje. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en brachten gewonden over naar het ziekenhuis.
Lees verder

Personeel gevangenis Wortel is agressie gedetineerden en laks optreden directie beu: "Agressie en doodsbedreigingen kunnen toch niet de norm worden?"
Het bewakingspersoneel van de strafinrichting in Wortel is de agressie en de straffeloosheid binnen de gevangenismuren beu. De druppel die de emmer deed overlopen, waren de doodsbedreigingen aan het adres van een van de collega's eind augustus. Maar er is ook het overgooien van verboden spullen zoals gsm's en drugs over de omheining, de gebrekkige infrastructuur en de overbevolking. "Laat dit een signaal zijn dat we écht wel oplossingen willen op lange termijn." Het gevangenispersoneel legt nu voor 48 uur het werk neer.
Lees verder

"Ik voelde me gefaald op elk vlak": Maaike Cafmeyer openhartig over zaak De Pauw
Na alle heisa rond het proces Bart De Pauw (54) kruipt Maaike Cafmeyer (49) in de hoofdrol van de nieuwe fictiereeks 'Chantal'. Daarover, en over de moeilijke periode die ze doormaakte tijdens de zaak, vertelt ze openhartig bij 'Touché'. "Zoveel mannen en vrouwen zijn blij met wat wij hebben gedaan. Ze hebben zo ook zelf de stap durven te zetten om naar de politie of een vertrouwenspersoon te gaan."
Lees verder

Traag internet? Dit zit erachter
Is je internet traag, komen bestanden niet door of hapert je beeld tijdens streamen? Dan heb je waarschijnlijk last van netwerkcongestie. Hoe ontstaat zoiets en belangrijker, hoe los je dat op? Mijntelco.be weet raad.
Lees verder

Opladen met zonnepanelen en die stroom gebruiken in de daluren: "Vanaf nu kan je jouw elektrische auto als thuisbatterij gebruiken"
Eindelijk is de eerste laadpaal gehomologeerd waarmee een particulier zijn elektrische wagen als extra krachtige thuisbatterij kan gebruiken. Zo kan je niet alleen zonnepanelen optimaal inzetten, maar ook stroom op het werk opladen en thuis verbruiken, mits je baas dat toelaat en je over de juiste technologie beschikt. Aan Tim Briers van Watt's Next, dat zo'n laadpalen installeert, vragen we hoe dat werkt en hoeveel het kost. "Met 5.000 Watt kan je al wel een en ander van elektriciteit voorzien, doorgaans is dat zelfs voldoende voor een gemiddeld gezin."
Lees verder

Larry 4 leader: Kat Downing Street 'doet mee' aan strijd Britse verkiezingen
Larry, de bekende kat van de Britse premierswoning aan Downing Street, heeft zich 'verkiesbaar gesteld' als nieuwe premier van Engeland.
Lees verder

Top 10 van minst betrouwbare tweedehands auto's staat vol met dure 'premium' modellen
De peperdure Range Rover is uitgeroepen tot de meest onbetrouwbare gebruikte auto tot tien jaar. Ook de rest van de top 10 van minst betrouwbare modellen wordt gedomineerd door dure merken.
Lees verder

LIVE US OPEN. Kyrgios schakelt titelverdediger Medvedev uit - Jabeur en Gauff bereiken kwartfinales
David Goffin en Elise Mertens zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld op de US Open. Ze verloren van respectievelijk Lorenzo Musetti en Irina-Camelia Begu. Een serieuze aderlating. Maryna Zanevska en Alison Van Uytvanck gingen eruit in de tweede ronde. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Minstens zes doden bij aardbeving in Afghanistan
In het oosten van Afghanistan zijn in de nacht van zondag op maandag minstens zes mensen om het leven gekomen bij een aardbeving. Dat heeft de Afghaanse regering meegedeeld. Negen anderen raakten gewond.
Lees verder

BV 24/7. Philippe Geubels heeft een idee en Griet Vanhees toont zich van haar meest sensuele kant
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jonge Cercle-supporter (23) slachtoffer van zinloos geweld na Brugse derby: "Hij kreeg rake klappen in het gezicht"
Een 23-jarige supporter van Cercle Brugge is vrijdagavond in elkaar geslagen op de terugweg naar huis na de derby tegen Club. De twintiger liep diverse zware verwondingen op in het gezicht en moet eerstdaags geopereerd worden. De dader vluchtte na de vechtpartij weg. "Of het geweld een uitloper is van de derby, moet nog blijken uit het onderzoek", zegt Lien Depoorter van de Brugse politie.
Lees verder

Minister van Economie Jo Brouns komt met kader voor steunmaatregelen Vlaamse bedrijven
Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) heeft een kader uitgewerkt waarbinnen de regering maatregelen kan nemen om Vlaamse bedrijven te midden van de energiecrisis te ondersteunen. Dat heeft de minister zelf bekendgemaakt. "We moeten onze competitiviteit en de werkgelegenheid vrijwaren. Elke regering moet vanuit haar eigen finaliteit de vraag stellen: wat kunnen wij doen om de factuur voor onze gezinnen en bedrijven te verlichten?", klinkt het.
Lees verder

Marc (70) is terminaal, maar blijft feesten: "Dansen, zingen en plezier maken is gewoon wie ik ben"
Marc 'opa' Van Landeghem uit Sint-Niklaas heeft terminale kanker en is uitbehandeld door de dokters, maar is niet van plan om al treurend zijn einde af te wachten. Samen met honderden vrienden, een hele reeks Vlaamse artiesten én zijn echtgenote danst hij nog elke week de benen vanonder zijn lijf.
Lees verder

KOERS KORT. Sep Vanmarcke proeft voor het eerst sinds 2019 van zege: "Voel me opgelucht"
Na drie jaar zonder overwinning mocht Sep Vanmarcke zondag vieren in de eerste editie van de Maryland Cycling Classic (1.Pro). De 34-jarige West-Vlaming toonde zich de snelste van een vluchtersgroep. "Ik voel me opgelucht. Het was lang geleden dat ik nog een wedstrijd kon winnen (sinds de Bretagne Classic-Ouest-France op 1 september 2019, red.), ik was vaak ziek of geblesseerd, en dit zet mij weer op de kaart", reageerde de renner van Israel-Premier Tech. "De voorbije maanden was het niet eenvoudig om opnieuw een goed niveau te halen en twee weken geleden kneusde ik nog mijn ribben. Daarom moest ik even wat tijd nemen en miste enkele belangrijke wedstrijden. Dat was een grote ontgoocheling maar dit is een leuke manier om er weer te staan."
Lees verder

Beter slapen, opslag krijgen of gezond afvallen? Experts delen 15 ultieme inzichten over hun vakgebied
Een smoothie is net zo gezond als een glas cola. Slechte slapers moeten dringend stoppen met vroeger in bed te kruipen. En wist je dat masturberen goed is voor je immuniteit? Omdat je nooit te oud bent om bij te leren, delen vijftien experts eyeopeners uit hun vakgebied. Pas deze inzichten toe, en je gaat gelukkiger, gezonder en onbezorgd door het leven. "Een dik haartje op je kin? Dat overkomt elke gezonde vrouw weleens – mezelf incluis."
Lees verder

Politie neemt vijf voertuigen in beslag: "Ze hadden samen nog voor ruim 71.500 euro aan boetes te betalen"
De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen zaterdag vijf voertuigen getakeld. De eigenaars ervan hadden allen nog openstaande boetes.
Lees verder

Iran biedt zich aan als energieleverancier Europa
Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne en een mogelijk tekort aan gas deze winter heeft Iran zich aangeboden als energieleverancier voor Europa. "Wij hebben zoals bekend de nodige gasreserves alsook het potentieel en kunnen daarom de behoeften van Europa in dit verband dekken", verklaarde woordvoerder Nasser Kanaani van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
Lees verder

Wagen uitgebrand na crash tegen boom in Stekene: bestuurder (34) overleden
Deze ochtend rond 4 uur reed een wagen tegen een boom op Baggaart Zuid in Stekene, een parallelweg van de E34. De auto vatte vuur en het slachtoffer kon niet meer gered worden. Het slachtoffer is een 34-jarige man uit Mortsel. De weg is afgesloten. De politie is ter plaatse.
Lees verder

CELEB 24/7. Alec Baldwin zorgt voor zichzelf en Kourtney Kardashian poseert met haar man
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder