Doorgaan naar hoofdcontent

Beelden tonen bombardement nabij kerncentrales in Oekraïne

HLN
Beelden tonen bombardement nabij kerncentrales in Oekraïne
De nucleaire site van Pivdennooukraïnsk, in het zuiden van Oekraïne, is gebombardeerd. Dat melden de Oekraïense autoriteiten. Videobeelden tonen de krachtige ontploffing nabij de kerncentrales. De explosie gebeurde op amper 300 meter van de reactoren.
Lees verder

Zilver voor Alec Segaert op WK tijdrijden voor beloften, wereldtitel voor Waerenskjold: "Heb nog drie jaar tijd om stapje beter te doen"
Alec Segaert heeft de zilveren medaille veroverd op het WK tijdrijden voor beloften. Onze 19-jarige landgenoot, een eerstejaarsbelofte, moest het na een titanenstrijd afleggen tegen de bijna drie jaar oudere Noor Sören Waerenskjold - het verschil bedroeg finaal 16 seconden. De Brit Leo Hayter vervolledigde het podium. Segaert toonde zich na afloop dan ook een tevreden man.
Lees verder

Bitcoin bijna op laagste niveau sinds 2020
Door een daling van de waarde van cryptomunten staat de bitcoin maandag bijna op het laagste niveau sinds 2020. Cryptohandelaren zetten zich schrap voor de wereldwijde economische maatregelen om de inflatie tegen te gaan.
Lees verder

"Noem het gerust een tijdritcultuur": waarom Tobias Foss dan toch niet zo'n verrassende wereldkampioen tijdrijden is
Dat de Noorse hardrijder Tobias Foss de nieuwe wereldkampioen is, is zelfs voor zijn team Jumbo-Visma een verrassing. Maar tegelijk ook niet. "Renners in onze ploeg denken: er is een tijdrit, we kunnen winnen. Niemand van ons team was in Australië voor Tobias Foss. Toch wist hij precies wat hij moest doen."
Lees verder

HOROSCOOP. Geldzorgen voor Maagd en vlotte (first) dates voor Weegschaal: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "De invloed van planeet Neptunus zorgt ervoor dat je andere mensen goed aanvoelt, Schorpioen."
Lees verder

Dit zijn de duurste gemeenten in Vlaanderen en Brussel, en deze huizen staan er te koop van 350.000 euro tot 3,5 miljoen
Notaris.be berekende dat de woningprijs tijdens de eerste helft van dit jaar in Vlaanderen steeg tot 341.635 euro (+6,1%) en in Brussel tot 565.866 euro (+4,9%). Afhankelijk van de locatie waar je koopt, moet je soms dus meer betalen dan elders. Onze woonexpert Björn Cocquyt spotte deze prachtige huizen die te koop staan in zes uiteenlopende gemeenten die de duurste van hun provincie of gewest zijn.
Lees verder

Britten: "Russen verliezen steeds meer gevechtsvliegtuigen"
De Russische strijdkrachten hebben in Oekraïne de afgelopen anderhalve week waarschijnlijk minstens vier gevechtsvliegtuigen verloren. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie, dat op basis van eigen inlichtingen updates geeft over het verloop van de oorlog in het Oost-Europese land.
Lees verder

Parket onderzoekt verdacht overlijden in Leuven
In de Kardinaal Mercierlaan in Leuven waren de hulpdiensten zondagvoormiddag massaal aanwezig in verband met een verdacht overlijden.
Lees verder

57-jarige vrouw dood aangetroffen op parking appartementsgebouw: "Het gaat om een verdacht overlijden"
In de Kardinaal Mercierlaan in Leuven waren de hulpdiensten in de nacht van zaterdag op zondag massaal aanwezig in verband met een verdacht overlijden. Een 57-jarige vrouw werd er dood aangetroffen op een parking.
Lees verder

Wallaby Pavel op de loop in Hooglede: "Hij is behoorlijk bang"
In de omgeving van Sint-Jozef De Geite hupt ergens een wallaby rond. Het gaat om een ontsnapt dier. Wie de kangoeroeachtige spot, wordt gevraagd contact op te nemen met de eigenaars.
Lees verder

Gasprijs halveert ten opzichte van recordkoers eind augustus: zullen we dat ook voelen in onze portemonnee?
De gasprijzen blijven dalen. De Nederlandse TTF-gasfuture, die bepalend is voor de prijzen in Europa, bedraagt nog 174,50 euro per megawattuur. Dat is het laagste peil sinds 25 juli en is bijna de helft van de recordkoers van eind augustus. Maar zal je die daling ook in je portemonnee gewaar worden? Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

Gasprijs op laagste pijl sinds eind juli
De prijs van Europees gas op de internationale markten zet zijn daling maandag voort. De toonaangevende Nederlandse TTF-future zakte maandagochtend met bijna 7 procent tot 175 euro per megawattuur. Dat is het laagste peil sinds 25 juli. Maar tegenover het jaargemiddelde voor deze periode, kost aardgas nog altijd ongeveer zeven keer meer.
Lees verder

Hacker deelt tientallen beelden van langverwachte game Grand Theft Auto VI
Tientallen video's van de langverwachte game Grand Theft Auto VI (GTA6) zijn online verschenen. Ze werden gedeeld door een vermeende hacker, die nu dreigt meer te publiceren als de gamemakers niet met hem in onderhandeling gaan.
Lees verder

Lichte daling van inbreuken bij zomersolden, ondanks meer controles
De Economische Inspectie noteerde tijdens de afgelopen soldenperiode een lichte daling van het totaalaantal inbreuken. Er werden 55 inbreuken vastgesteld, waarvan 21 tegen de nieuwe reglementering rond de referentieprijs. Dat is procentueel een kleine daling tegenover vorig jaar, zo meldt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) maandag.
Lees verder

In schaduw van Haaland beleeft 'droogkast' De Bruyne op een na beste seizoensstart: "Hij staat in mijn top 10"
De overtreffende trap moet de enige zijn die Kevin De Bruyne (31) niet beheerst. Wanneer hij het pallet afloopt met alle spelers die hij bij Man City ooit van een assist heeft voorzien, ziet een artiest grote namen en context. Waarom De Bruyne zo gul is met passes en zo spaarzaam met superlatieven, ook na zijn op een na beste seizoenstart. "Hij is een toonbeeld van hoe een voetballer zich zou moet gedragen."
Lees verder

5 tips om te besparen op je verzekeringen
Elke euro telt tegenwoordig. Voor je verzekeringen is dat niet anders. Betaal jij niet voor iets dat je niet nodig hebt? Of zit je met een te prijzig pakket aan verzekeringen? Met deze 5 tips van Independer.be kun je zo aan de slag om te besparen op je premie.
Lees verder

Streamen in plaats van lineair televisiekijken: zoveel geld spaar je daarmee uit
Lineair televisiekijken behoort meer en meer tot het verleden. Een decoder is dan ook niet langer een must, want tegenwoordig kun je ook online of via een app tv-kijken. Vaak is het perfect mogelijk om je decoder weg te laten uit je abonnement, en dat scheelt op je rekening voor internet en tv. Mijntelco.be laat zien wat je kan besparen.
Lees verder

Bioscopen en filmvertoners zetten schouders onder campagne Open Cinema
Tussen 1 en 6 oktober 2022 verrassen 21 bioscopen en filmvertoners in 11 steden met een uitgebreid aanbod van nieuwe films, zeldzame parels en inspirerende programma's. Dat gebeurt met de slogan 'Open Cinema: Kom binnen en ontdek waar filmpassie huist', zo laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maandag weten.
Lees verder

Ontwerp van de lijkwagen en optreden van haar doedelzakspeler: hoe de Queen mee haar eigen begrafenis regelde
Maandag 19 september neemt de wereld definitief afscheid van een icoon, Queen Elizabeth II. Miljarden mensen zullen de eredienst volgen, en die zal een persoonlijke toets van de Queen bevatten. Ze had namelijk zelf inspraak in de plannen en had enkele specifieke wensen voor haar begrafenis. "Ze wilde geen lange en saaie begrafenisdienst. Haar gasten mogen zich niet vervelen."
Lees verder

200 Belgen krijgen na uur wachten in vliegtuig via sms te horen dat vlucht uit Gran Canaria niet meer vertrekt
Zo'n tweehonderd Belgen zijn gisteravond laat gestrand op Gran Canaria. Ze zaten al een uur in het toestel te wachten toen ze plots een sms'je kregen van luchtvaartmaatschappij TUIfly: door een vertraging was het maximum aantal uren van de crew bereikt. Diezelfde avond nog terugvliegen naar Oostende zat er dus niet meer in. Gestrande reiziger Geert De Cuyper uit Geraardsbergen hekelt de late en onpersoonlijke communicatie van TUIfly. "Het gebrek aan menselijkheid is ontstellend." Uiteindelijk bleek een probleem met de pushback truck aan de basis te liggen.
Lees verder