Doorgaan naar hoofdcontent

Auto brandt uit op E40 in Wetteren

HLN
Auto brandt uit op E40 in Wetteren
Op de E40 in de richting van Brussel brandde dinsdagavond ter hoogte van Wetteren een voertuig helemaal uit.
Lees verder

Mensenzoo met 144 Congolezen in 1894 stond voor het KMSKA: "We zullen dit duistere verhaal met een studiedag een plaats geven"
Het KMSKA is begaan met de kritiek op het koloniale verleden. Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1894 stond een mensenzoo met 144 Congolezen op het Museumplein. In 2024 komt er een studiedag om het duistere verhaal na 130 jaar een plaats te geven.
Lees verder

Zal Poetin Rusland toespreken over "schijnreferenda" in bezette Oekraïense gebieden? Onze expert Robin Ramaekers: "Druk op hem neemt toe"
Er wordt verwacht dat de Russische president Vladimir Poetin zijn land zal toespreken dinsdagavond. Dat zou hij doen nadat bezette gebieden in Oekraïne hebben aangekondigd een "referendum" te houden om zich bij Rusland te voegen. Volgens oorlogsverslaggever Robin Ramaekers neemt de druk op Poetin toe. Dat zei hij in de studio van VTM NIEUWS.
Lees verder

Spreekt Poetin woensdag over "schijnreferenda" in bezette Oekraïense gebieden? Onze expert Robin Ramaekers: "Druk op hem neemt toe"
Er wordt verwacht dat de Russische president Vladimir Poetin in de loop van woensdag zijn land zal toespreken. Dat zou hij doen nadat bezette gebieden in Oekraïne hebben aangekondigd een referendum te houden om zich bij Rusland te voegen. Het plan wordt internationaal sterk veroordeeld. Volgens oorlogsverslaggever Robin Ramaekers neemt de druk op Poetin toe. Dat zei hij in de studio van VTM NIEUWS.
Lees verder

Macron noemt Russische invasie Oekraïne "terugkeer van het imperialisme"
De Franse president Emmanuel Macron heeft er Rusland tijdens zijn speech op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van beschuldigd een "terugkeer van het imperialisme" in Europa te hebben veroorzaakt.
Lees verder

"Hij gebruikte babyolie als glijmiddel": Holly Madison beweert dat ze infectie kreeg na seks met Hugh Hefner
Ex-Playmate Holly Madison heeft zich nog maar eens uitgesproken over haar seksleven met Hugh Hefner, de inmiddels overleden Playboy-baas. Volgens Madison gebruikte Hefner continu babyolie in plaats van glijmiddel waardoor de voormalige Playmate regelmatig last had van infecties. "Het was gewoon vuil."
Lees verder

Republikeinen sturen vlucht met migranten richting buitenverblijf Biden
Het Witte Huis bevestigt dinsdag dat het op de hoogte is van een vlucht met migranten die onderweg is naar een gebied nabij het vakantieverblijf van de Amerikaanse president Joe Biden in Reboboth Beach, Delaware. Een "politieke stunt" van de Republikeinen, zegt het Witte Huis, dat belooft met de lokale autoriteiten samen te werken voor de opvang van de migranten.
Lees verder

"Republikeinen sturen vlucht met migranten richting buitenverblijf Biden" - eindbestemming toestel gewijzigd
Het Witte Huis bevestigt dinsdag dat het op de hoogte is van een vlucht met migranten die onderweg is naar een gebied nabij het vakantieverblijf van de Amerikaanse president Joe Biden in Reboboth Beach, Delaware. Een "politieke stunt" van de Republikeinen, zegt het Witte Huis, dat belooft met de lokale autoriteiten samen te werken voor de opvang van de migranten. Later op de dag bleek echter dat het toestel zijn koers had gewijzigd en naar Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zou vliegen.
Lees verder

Gamelabel Square Enix concentreert zich op Japanse games, verwacht hetzelfde van publiek
Eerst zo goed als al je westerse titels van de hand doen, en vervolgens je Aziatische werk aan deze zijde van de aardbol proberen te forceren op een breed gamerpubliek: dat is nu duidelijk de nieuwe strategie van het Japanse gamelabel Square Enix. De maker van 'Final Fantasy' en ooit die van 'Tomb Raider' - om de twee bekendste titels maar te noemen – organiseerde eind vorige week een pers- en influencer-event in Londen waarin het alle twijfel wegnam.
Lees verder

Biden draagt ervaren diplomaat voor als ambassadeur in Moskou
De ervaren diplomaat Lynne Tracy wordt de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Moskou, als het aan president Joe Biden ligt. Zij is sinds 2019 ambassadeur in Armenië en adviseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington eerder over Rusland.
Lees verder

Discovery+ deelt eerste beelden van nieuwe docu 'Johnny vs Amber: The US Trial'
Op 'Hot Take: The Depp/Heard Trial', de film over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard is het nog een tijdje wachten, maar 'Johnny vs Amber: The US Trial', een gloednieuwe docu over het veelbesproken proces, is wel al uit.
Lees verder

Gilles Van Bouwel verklapt geheim in 'De allerslimste mens': "Mijn mama gaat kwaad zijn dat ik dit op televisie zeg"
Kennis. Kunde. Stressbestendig. Koelbloedigheid. Vier trefwoorden waarmee je bij 'Open Deur' in 'De Slimste Mens' op de vraag 'Hoe heeft Gilles Van Bouwel de finale tegen actrice Joke Emmers kunnen winnen?' altijd 80 seconden zou scoren. Van Bouwel verkoos immers om zich bij een 80-62-score niet zomaar te laten zakken, bleef zoeken naar de eerste vijf landen die met een I beginnen, bleef kalm en beheerst, zocht en vond. En won. De finale dan toch. Want Bart Cannaerts lag toen al lang uit te rusten na alweer directe winst.
Lees verder

Onderzoekers schatten dat er 2,5 miljoen mieren zijn voor elke mens op aarde
De wereldbevolking zal de komende maanden de 8 miljard overschrijden. Vergeleken met mieren is dat slechts een "schattige mijlpaal". Onderzoekers hebben de meest grondige beoordeling tot nu toe gemaakt van de wereldwijde mierenpopulatie en het geschatte totaal is een verbijsterende 20 quadriljoen, of ongeveer 2,5 mieren miljoen voor elke mens.
Lees verder

Roger Federer heeft nog één wens voor afscheid: "Nog één keer met Nadal spelen zou een droom zijn"
Nog eenmaal wil hij (proberen) optreden. De 41-jarige Roger Federer neemt vrijdag in Londen afscheid van de tennisgemeenschap door op de Rod Laver Cup aan te treden in het dubbel. "Als ik nog één keer met Rafa (Nadal) zou kunnen spelen, zou dat een droom zijn", zei de 20-voudige grandslamwinnaar in de Zwitserse pers.
Lees verder

Amerikaanse oorlogsschepen varen door zeestraat van Taiwan nadat Biden heeft gezworen het eiland te verdedigen
Amerikaanse en Canadese oorlogsschepen zijn dinsdag door de Straat van Taiwan gevaren nadat president Joe Biden in het weekend had verklaard dat de VS Taiwan zouden verdedigen als het door China zou worden aangevallen.
Lees verder

Luchtvaartpolitie op luchthaven van Luik start 24 urenstaking
De politieagenten op de luchthaven van Luik gaan dinsdagavond vanaf 23.30 uur in staking. Dat heeft vakbond CGSP aangekondigd.
Lees verder

KOERS KORT. Tiesj Benoot, verlost van nekbrace, maakt opnieuw tochtje op de fiets
Nieuwe stap in de revalidatie van Tiesj Benoot. Onze landgenoot mist het WK na een aanrijding op training in Livigno begin augustus. Benoot liep een breuk op in een nekwervel en moest sindsdien met een nekbrace leven. Nu mag hij die brace achterwege laten en een zachte ondersteunende moussekraag dragen. Hij maakte ook voor het eerst opnieuw een ritje op de fiets. Benoot komt hoe dan ook niet meer in actie dit seizoen, de Oost-Vlaming neemt een pauze om in de winter weer fit de voorbereiding op het nieuwe jaar aan te vatten.
Lees verder

Morning-afterpil wordt gratis voor alle vrouwen in Frankrijk
De morning-afterpil wordt gratis voor alle vrouwen in Frankrijk. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid François Braun aangekondigd in een interview met de krant 20 Minutes.
Lees verder

Jens Verbrugghe reageert voor het eerst zelf op afgekeurde fiets: "Een jammere zaak door een menselijke fout, maar zeker niet bewust"
Jens Verbrugghe heeft voor het eerst gereageerd op zijn onreglementair afgestelde fiets voor het WK tijdrijden. Dat enkele uren nadat zijn (toekomstige) ploeg FDJ-Groupama aan onze redactie bevestigde dat zij mee verantwoordelijk zijn voor de keuzes die zijn gemaakt. "Wij hebben de fiets zo opgebouwd. In het verleden is die configuratie meermaals goedgekeurd door de UCI."
Lees verder

"Koning Charles plant eerste staatsbezoek aan Frankrijk"
De Britse koning Charles zou van plan zijn volgende maand voor het eerst op staatsbezoek te gaan. Volgens de krant The Telegraph wordt het een reis naar Frankrijk.
Lees verder