Doorgaan naar hoofdcontent

Atletiekclubs AC Lyra en AC Lierse smelten op 16 oktober samen tot AV Lyra-Lierse

Atletiekclubs AC Lyra en AC Lierse smelten op 16 oktober samen tot AV Lyra-Lierse

Atletiekclubs AC Lierse en AC Lyra smelten op 16 oktober samen tot AV Lyra-Lierse. Het belooft een win-winsituatie te worden voor beide clubs: een efficiëntere werking, professionelere omkadering en een betere inzet van vrijwilligers.

Lees verder

Lennert Van Eetvelt na zijn tijdrit: "Niet de benen waarop ik hoopte"

Lennert Van Eetvelt ging als zevende van start in de tijdrit voor beloften. De Vlaams-Brabander was niet tevreden over zijn race.

Lees verder

Waarom het resultaat voor de Belgen in de Mixed Team Relay van ondergeschikt belang is: "We gaan zeker geen risico nemen"

Julie De Wilde, Valerie Demey, Jesse Vandenbulcke, Quinten Hermans, Nathan Van Hooydonck en Pieter Serry zijn de Belgische vertegenwoordigers in de Mixed Relay die woensdag wordt afgewerkt.

Lees verder

Standard is Porto niet: na de polonaise in Portugal wachtte Club Brugge een flinke Luikse draai rond de oren

Wat een draai om de oren. Dinsdag werd in Porto nog de polonaise gedanst na de 0-4 die Europa verbaasde, op Sclessin werd het een 3-0-bolwassing die België en niet het minst Club Brugge zelf verbaasde. Kwestie van de voeten op de grond te houden.

Lees verder

Blaasveld van Lobke De Jong start terugkeer in nationale 1 met zege: "Hier horen we thuis"

De vrouwen van Blaasveld hebben hun start niet gemist. Na zeges in de Beker van België tegen reeksgenoten Stekene en Zandhoven wonnen ze nu de eerste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Zandhoven met 3-1. Meteen de bevestiging dat de titel van vorig seizoen in nationale 2 geen toevalstreffer was.

Lees verder

Rupel Boom zakt compleet door het ijs en is alleen laatste: "We moeten met z'n allen diep beschaamd zijn"

Treurnis troef gisteren in Boom, waar de thuisploeg na de 1-2-nederlaag de twijfelachtige eer heeft om alleen de rode lantaarn te dragen.

Lees verder

PK VORSELAAR. Julian Siemons mag Antwerpse trui nog een jaar langer houden

Met een knappe solo zette Julian Siemons zaterdag het PK in Vorselaar naar zijn hand. Siemons volgt daarmee zichzelf op als provinciaal kampioen bij de elite 2. Toch kwam de zege er naar eigen zeggen niet zo vlot als werd verwacht.

Lees verder

Brabo Antwerpen mist zijn start niet: "Concurrentie houdt ons scherp"

Brabo Antwerpen heeft de start van het nieuwe seizoen niet gemist. Donderdagavond plaatste het zich weliswaar nipt voor de volgende ronde van de Beker van België ten koste van Noorderkempen en zaterdagavond nam het in de eerste competitiewedstrijd met 0-3 de maat van een niet te onderschatten Amigos Zoersel. Spelverdeler Stef Van Heyste bleef op bezoek bij zijn ex-club voortdurend aan de bank gekluisterd.

Lees verder

Geel buigt achterstand om tegen Wezel Sport: "We zijn er altijd in blijven geloven"

De toeschouwers van de wedstrijd tussen Geel en Wezel zijn zeker niet op hun honger blijven zitten. In de wedstrijd voor de eerste plaats zorgden de twee ploegen voor een waar spektakelstuk. Geel trok uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2-overwinning.

Lees verder

Tisselt pakt nu ook volle buit op Heikant: "Plan goed uitgevoerd"

Op het veld van Heikant is Tisselt met het kleinste verschil gaan winnen. De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar een in blok strijdend Sporting trok langs Nourdine Benali aan het langste eind. "We hebben ons plan goed uitgevoerd", weet ook doelpuntenmaker Benali.

Lees verder

Berchem moet ondanks prima prestatie blij zijn met een punt, City Pirates-coach: "Best een gevleid gelijkspel"

Berchem Sport is zaterdagavond niet verder geraakt dan een punt op bezoek bij City Pirates. De jongens van trainer Geert Emmerechts waren nochtans in een sterke tweede helft heer en meester, maar pakten pas in de slotfase een verdiend punt. "Dat is voetbal", zuchtte Emmerechts in een eerste reactie.

Lees verder

Senne Vanderheyden en Nijlen demonstreren op het veld van Zwarte Leeuw: "Laten zien dat we kunnen voetballen"

Nijlen had iets recht te zetten na de 2-5-nederlaag van vorige week tegen Geel. Die boodschap was doorgedrongen, want op het veld van Zwarte Leeuw speelde het zaterdagavond een uitstekende match en won het met 0-4. Senne Vanderheyden was goed voor twee doelpunten en vond de zege meer dan verdiend. "We wilden laten zien dat we een goede ploeg hebben", zegt Vanderheyden.

Lees verder

De Ceuster en Witgoor deelden de punten met Betekom: "Koelbloediger worden voor doel"

Witgoor Dessel is zaterdagavond in Betekom niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. Op die manier nestelt het team van coach Wes De Ceuster zich in de buik van het klassement na eerder een nederlaag en een zege. Dat zorgt voor lichte ontgoocheling.

Lees verder

Dessel van Hendrik Swerten gaat zwaar onderuit tegen Patro Eisden: "Dit is de toekomstige kampioen"

Dessel Sport moest zaterdag nederig het hoofd buigen voor Patro Eisden Maasmechelen. De Limburgers hadden niet alleen meer kwaliteit in huis, ze speelden ook met meer grinta. Dat resulteerde in ruime 0-4-eindcijfers.

Lees verder

PK VORSELAAR. Jarno Bellens herrijst met zilver, Keano Geens pakt eerste titel

Totaal uit het niets kwam de 22-jarige Jarno Bellens zaterdag in Vorselaar aan de start van het PK voor elite zonder contract. Nog verrassender was de tweede plaats die de gewezen Belgisch kampioen bij de junioren wegkaapte achter de rug van favoriet Julian Siemons. "Dit was mijn allereerste wedstrijd in bijna tien maanden", zei Bellens achteraf.

Lees verder

Racing-doelman Senne Goossens baalt na late Limburgse gelijkmaker: "Het was een miscommunicatie"

RC Mechelen heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen niet winnend kunnen afsluiten. Het zag er nochtans een lange tijd naar uit dat Racing tegen Hades de drie punten ging pakken, maar een late tegengoal gooide roet in het eten.

Lees verder

Koen Weuts en Lyra-Lierse hebben nood aan ommekeer na nederlaag op Cappellen: "We moeten ons niveau dringend opkrikken"

In de topper tegen Cappellen slikte Lyra-Lierse zondag een tweede competitienederlaag in drie wedstrijden. Met 1 op 9 op het rapport hebben de Pallieters dringend nood aan een ommekeer. "Dit komt aan", zuchtte de jarige Koen Weuts.

Lees verder

Sam Vermeylen en Sint-Lenaarts blijven achter met 3 op 9: "Voor rust te weinig als ploeg gespeeld"

Na de 1-0-nederlaag van vorige week tegen Schoonbeek-Beverst verloor Sint-Lenaarts ook zaterdagavond voor eigen publiek van Termien met 1-2. De troepen van trainer Sam Vermeylen blijven zo na drie speeldagen achter met een schamele drie op negen.

Lees verder

Laurens Symons en Cappellen alleen leider: "Openingsgoal was verlossing"

Helemaal alleen op nummer één! Met een knappe 2-0-thuiszege tegen het hoog aangeschreven Lyra-Lierse hees Cappellen zich eenzaam naar de top van het klassement in tweede afdeling VV B. De Antwerpenaars pronken nog als enige ploeg met het maximum van de punten en zijn optimaal uit de startblokken geschoten.

Lees verder

Sander Emmen (KFC Turnhout) scoort derde week op rij: "Sta nu dichter bij het doel"

Na Tongeren pakte KFC Turnhout zaterdagavond ook de scalp van Londerzeel. Sander Emmen trapte het winnende doelpunt binnen en scoorde meteen voor de derde week op rij. "In de meer aanvallende rol sta ik dichter bij het doel en krijg ik meer kansen", zegt Emmen.

Lees verder

Vincent Van Hemelen strandt op zesde plek in GP Rik Van Looy: "De volgende jaren nog wat extra boterhammen eten"

Morkhovenaar Vincent Van Hemelen is zaterdag in de GP Rik Van Looy knap zesde geworden. De overwinning ging naar de Nederlander Coen Vermeltfoort, die zich de beste toonde in de sprint. Met de Deen Wallin en de Noor Larsen kreeg de organisatie een mooi internationaal podium.

Lees verder

PK VORSELAAR. Daan Wilmsen kan ontgoocheling niet verbergen: "Het was geen slim manoeuvre"

De wisselende weersomstandigheden zorgden zaterdag voor een verraderlijk parcours op het PK veldrijden in Vorselaar. Al was dat bij de eerstejaarsnieuwelingen nog niet het geval. Daar ging de titel naar Seppe Sprangers uit Rijkevorsel. In een spurt met drie won hij voor De Peuter en Sam Corsus. Al was niet die spurt het gespreksonderwerp van de dag, maar wel de botsing tussen Sprangers en ploegmaat Daan Wilmsen.

Lees verder

Gerwyn Price wint World Series of Darts, maar Nederlandse dartsfans misdragen zich weer: "Dit is gewoon een schijtpubliek"

's Werelds nummer een Gerwyn Price heeft zondag in Amsterdam voor de tweede keer in zijn carrière de World Series of Darts gewonnen. In de finale versloeg hij thuisspeler Dirk van Duijvenbode (PDC-13) met het kleinste verschil: 11-10. "The Iceman" liet daarbij een gemiddelde van  100,14 optekenen, "Titan" Van Duijvenbode kwam aan 97,69. Price hield aan de toernooizege 70.000 pond (80.000 euro) over. De 37-jarige Welshman won het toernooi een eerste keer in 2020.

Lees verder

Opkomend surftalent sterft onverwacht op 24-jarige leeftijd

Kalani David, een rijzende ster in de surf- en skatewereld, is afgelopen zaterdag om het leven gekomen tijdens het surfen in Costa Rica. De jongeman van 24 stierf aan een hartaanval.

Lees verder

Zilver voor Alec Segaert op WK tijdrijden! Alleen drie jaar oudere Noor Waerenskjold is sneller bij de beloften

Alec Segaert heeft zilver gepakt op het WK tijdrijden voor beloften, goed voor de tweede Belgische medaille in Wollongong. De 19-jarige Europese kampioen tijdrijden - eerstejaars (!) - ging snel van start en had lang de beste tussentijden, maar kwam in het slot 16 seconden te kort tegen de Noor Soren Waerenskjold (22 jaar en prof bij Uno-X). Die laatste volgt de Deen Johan Price-Pejtersen op. Het brons was voor Leo Hayter, die al een profcontract tekende bij INEOS. Lennert Van Eetvelt reed naar een 14de plaats.

Lees verder

Familie van vicewereldkampioen Alec Segaert is apetrots: "Alles is perfect volgens plan verlopen, doel is nu wereldtitel volgend jaar"

Alec Segaert heeft maandag op het WK wielrennen in het Australische Wollongong zilver gewonnen in de tijdrit bij de beloften (U23). De negentienjarige Segaert, een eerstejaarsbelofte, legde de 28,8 km af in 34:29. Daarmee was hij zestien seconden trager dan de drie jaar oudere Noor Soren Waerenskjold. Die haalde het in 34:13 (gem. 50,50 km/u).

Lees verder

Ze waren al gelekt, nu zijn ze officieel: in deze rode shirts met vlammen spelen de Rode Duivels op het WK

De Rode Duivels trekken naar het komende WK voetbal in Qatar met nieuwe truitjes. Adidas lanceerde maandag alvast de rode thuisoutfits waarmee onze nationale ploeg de groepsfase met Canada, Marokko en Kroatië aanvat. Met vlammen op de armen, dus.

Lees verder

Iedereen kijkt uit naar de Laver Cup, maar gaat afscheidnemende Roger Federer wel spelen? "Beslissen op het laatste moment"

Roger Federer zal pas last minute de knoop doorhakken over deelname aan de Laver Cup, het laatste toernooi voor de tennislegende zijn rackets opbergt. Dat maakte zijn fysical coach Pierre Paganini bekend.

Lees verder

Eerste goal van Christian Benteke levert DC United geen punten op, maar de viering van de spits ging wel over de tongen

Christian Benteke scoorde zondag zijn eerste doelpunt voor DC United in de Amerikaanse Major League Soccer. Het leverde zijn team wel geen punten op.

Lees verder

Stond het in de sterren geschreven? Nieuwe wereldkampioen bij de beloften klopte ooit… Remco Evenepoel in een tijdrit

Soren Waerenskjold kroonde zich maandag tot de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Voor Alec Segaert, die België een tweede WK-medaille bezorgde na het brons van Remco Evenepoel bij de tijdrit voor profs. En toeval: Evenepoel kent de nieuwe Noorse regenboogtruidrager.

Lees verder

KV Mechelen verlengt het aflopende contract van Bas Van den Eynden tot 2025

Het contract van Bas Van den Eynden (20) bij KV Mechelen wordt met twee jaar verlengd. Dat maakte Malinwa maandag bekend.

Lees verder

Tadej Pogacar over WK-wegrit: "Jongens zoals Wout van Aert of Mathieu van der Poel los je niet op dit parcours, maar..."

Tadej Pogacar finishte als zesde op het WK tijdrijden en hield daar een goed gevoel aan over. "Ik tankte vertrouwen en kijk uit naar de wegrit. Of ik kan winnen met een lange solo? Ik denk niet dat het op dit WK kan lukken", blikte hij vooruit.

Lees verder

De enige die de wereldtitel van Tobias Foss zag aankomen was zijn vader (en het leverde hem nog centen op ook)

Tobias Foss snelde zondag naar een onverwachte wereldtitel tijdrijden bij de profs. De 25-jarige Noor, die voor Jumbo-Visma rijdt, was in Australië alle topfavorieten te snel af. Een van de weinigen die dat zag aankomen: zijn papa.

Lees verder

Wansmakelijk: honderden Atlético-fans zingen racistisch spreekkoor richting Real-spits Vinícius

Supporters van Atlético Madrid zijn zondagavond gefilmd terwijl ze racistische leuzen uitten richting Real-Madrid-spits Vinícius Júnior in de derby. Real Madrid won met 2-1.

Lees verder

Elise Mertens stoot vlot door naar tweede ronde in Tokio

Elise Mertens (WTA 44) kende maandag weinig moeite met de Chinese Qiang Wang (WTA 92) in de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/757.900 dollar). Ze haalde het in een uur en 21 minuten met 6-0 en 6-3.

Lees verder

Voetbalwereld neemt afscheid van gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren

In de Sint Servaas-basiliek in Grimbergen is afscheid genomen van Michel Verschueren. De gewezen Anderlecht-manager stierf vorige woensdag op 91-jarige leeftijd. Heel wat prominenten uit de voetbal- en sportwereld woonden de dienst bij.

Lees verder

Cercle Brugge grijpt in en zet trainer Dominik Thalhammer op straat

Cercle Brugge heeft de samenwerking met Dominik Thalhammer beëindigd, zo maakte De Vereniging maandag bekend. Assistent-coach Miron Muslic wordt gepromoveerd tot hoofdtrainer en zal vanaf dinsdag samen met Jimmy De Wulf de trainingen leiden. Een extra, nieuwe assistent-coach zal later toetreden tot de technische staf.

Lees verder

TUSSENTIJDS RAPPORT. Nét geen perfectie bij Antwerp, 'vintage Westerlo' en verzachtende omstandigheden bij KV

De eerste interlandbreak van het seizoen is een feit en de Jupiler Pro League is negen speeldagen ver. Een uitgelezen moment dus om een tussentijdse balans op te maken van de drie Antwerpse eersteklassers. Het feilloze Antwerp krijgt een 9 op 10 en ook promovendus Westerlo doet het knap met een 7,5 op 10. Bij KV Mechelen verloopt het dan weer iets moeizamer: 6 op 10. Lees hieronder hoe we aan die quoteringen kwamen.

Lees verder

Speelt Frans bondscoach Voeckler blufpoker op WK met komst van extra renner?

Wat is Thomas Voeckler van plan? De Franse bondscoach lijkt in extremis Benoît Cosnefroy (26) nog aan zijn selectie voor de wegrit te willen toevoegen. De renner van AG2R-Citroën kondigde recentelijk na zijn overwinning in de GP van Québec nog aan niet naar Australië af te zakken. Alleen kreeg hij die dag zelf – 9 september – Voeckler al aan de lijn.

Lees verder

Guy Niv (Israel - Premier Tech) beëindigt op zijn 28ste zijn wielercarrière: "De moeilijkste beslissing die ik ooit heb genomen

Guy Niv zet op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière. Dat bevestigt hij maandag op de website van zijn ploeg Israel - Premier Tech.

Lees verder

Getuigenis van Paul Pogba gelekt in afpersingszaak: "Ze hielden mij onder schot"

De Franse krant Le Monde heeft een deel van een getuigenis van Paul Pogba gelekt.

Lees verder

Jonas Rickaert viert woensdag al zijn rentree: "Dit is een grote stap in mijn revalidatie"

Jonas Rickaert (28) verschijnt woensdag aan de start van de Omloop van het Houtland (1.1). Dat heeft de renner van Alpecin-Deceuninck maandag bekendgemaakt op zijn Instagrampagina. Eind juni werd Rickaert geopereerd aan een vernauwde liesslagader in zijn linkerbeen.

Lees verder

Of Thibaut Courtois zin heeft in de Nations League? "Euh, neen. Maar deze matchen zijn wel goed voor het WK"

Het is weer zover: eind deze week is de Nations League terug. Komende donderdag nemen de Rode Duivels het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Wales, zondag volgt de verplaatsing naar Nederland. Inzet: een plaats in de Final Four. Maar voor Thibaut Courtois is dat tweeluik niet meer dan een goede voorbereiding voor het WK.

Lees verder

LIVE. Volg de persbabbel van Youri Tielemans en Dodi Lukebakio voor het Nations League-tweeluik hier op de voet

Vergeet het WK nog even, want deze week nemen de Rode Duivels het eerst nog op tegen Wales (donderdag) en Nederland (zondag) in de Nations League. Youri Tielemans en Dodi Lukebakio spreken vanaf 16u15 de pers toe. Volg het hier op de voet.

Lees verder

TUSSENTIJDS RAPPORT. Lierse K. fiere leider ondanks vele tegengoals, Wieland drukt meteen zijn stempel bij Beerschot, zoeken naar automatismen bij Beveren

De eerste interlandbreak van het seizoen is een feit en de Challenger Pro League is zes speeldagen ver. Een uitgelezen moment dus om een tussentijdse balans op te maken van de drie clubs uit onze regio in de op één na hoogste voetbalklasse. Eenzame leider Lierse scoort uiteraard het hoogst met 8,5 op 10. Beerschot en SK Beveren krijgen respectievelijk X en Y op 10. Ontdek hier hoe onze clubwatchers tot deze scores kwamen.

Lees verder

IN BEELD. Rode Duivels verzamelen in Tubeke voor beslissend tweeluik in Nations League

De Rode Duivels hebben zich maandagmiddag in Tubeke aangemeld voor de eerste interlands van het seizoen. Eind deze week staat het belangrijke tweeluik in de Nations League op het programma: komende donderdag nemen de Belgen het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Wales, zondag volgt de verplaatsing naar Nederland. Inzet: een plaats in de Final Four van de Nations League.

Lees verder

Olympisch kampioene Nina Derwael stelt comeback nog heel even uit

Nina Derwael zou dit weekend normaal in Parijs aantreden, haar eerste competitie sinds de Spelen van Tokio, maar de tweevoudige olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers stelt haar comeback nog even uit. Derwael herneemt nu op het WK, van 29 oktober tot 6 november in Liverpool.

Lees verder

Pijnlijk: Senegalese aanvaller mist WK in Qatar wegens procedurefout bij dopingcontrole

De Senegalese international Keita Baldé (27) is geschorst tot en met 5 december vanwege een overtreding bij een antidopingcontrole in Italië. Hij zal dus niet kunnen deelnemen aan het komende WK in Qatar.

Lees verder

Van een sputterende David Goffin tot het definitieve einde van de Kimback: het Belgisch tennis is dringend op zoek naar een nieuw elan

Drie interlands, drie nederlagen: ook de Davis Cup bracht België weinig vreugde. ?Met de meeste topevenementen achter de rug bespreken wij de stand van het land, afdeling tennis. Dat België behoudens een wonderlijke herfst van Elise Mertens en/of David Goffin op de Australian Open 2023 voor het eerst sinds 2014 geen reekshoofd meer zal kennen, toont alvast dat 2022 ver van een tricolore topjaar was.

Lees verder

Kylian Mbappé weigert aan fotoshoot deel te nemen met Franse nationale ploeg wegens onenigheid over portretrechten

Kylian Mbappé heeft beslist om niet deel te nemen aan de dinsdag voorziene fotoshoot met de Franse nationale ploeg omdat de Franse bond (FFF) weigert om de overeenkomst over de portretrechten van de spelers te wijzigen. Dat heeft de sterspeler van Les Bleus en Paris Saint-Germain maandag in een persbericht laten weten aan het Franse persagentschap AFP.

Lees verder

Rudi Smidts geeft deze week allicht de fakkel door aan Toby Alderweireld: "Was ík de laatste Rode Duivel van Antwerp? Eerlijk, dat wist ik zelfs niet"

Wie is de laatste Rode Duivel die Antwerp afleverde? De geoefende voetbalkwisser antwoordt op die vraag nu al 25 jaar lang "Rudi Smidts". Maar naar alle waarschijnlijkheid komt daar later deze week verandering in, nu Toby Alderweireld - vaste waarde in de selectie van Roberto Martinez - de kleuren van de Great Old verdedigt. De 59-jarige Smidts geeft met plezier de fakkel door: "Van mij had dit al veel eerder mogen gebeuren."

Lees verder

Pro League heeft nu ook officieel een nieuwe raad van bestuur, waarin voor het eerst een vrouw zetelt

De Pro League heeft op de eerste algemene vergadering van het seizoen een nieuwe raad van bestuur gekozen. Voor het eerst zetelt daarin met de onafhankelijke Isabelle Mazzara een vrouw. De andere leden zijn de onafhankelijke Bart De Smet, Wouter Vandenhaute (Anderlecht), Sven Jaecques (Antwerp), Philippe Bormans (Union) en Harm Van Veldhoven (Lommel SK). Een voorzitter voor de raad van bestuur is er nog niet, dus blijft Pro League-CEO Lorin Parys die taak voorlopig nog op zich nemen.

Lees verder

Bondsparket eist twee speeldagen schorsing voor Alessio Da Cruz (KV Mechelen)

Alessio Da Cruz (KV Mechelen) liep zaterdag tegen een rode kaart aan tegen OH Leuven. Het Bondsparket kwam maandag met een schorsingsvoorstel van drie speeldagen -waarvan twee effectief- op de proppen.

Lees verder

Broer Loïc coachte Alec Segaert naar de zilveren medaille op het WK: "Als Alec elk jaar drie seconden rapper rijdt, zit er een wereldtitel in"

Aan moral support geen gebrek voor zilveren Alec Segaert aan de andere kant van de wereld. De 19-jarige West-Vlaming die in de tijdrit bij de beloften enkel de Noor Søren Waerenskjold moest laten voorgaan, kreeg in Wollongong de steun van ouders Frank en Karen, boezemvriend Tijs, maar vooral broer Loïc, coach van de nieuwe vicewereldkampioen.

Lees verder

Voor het eerst zijn er twee versies van Rode Duivels-shirt te koop: waarom kost het ene 50 euro meer dan het andere?

Dat de Rode Duivels op het WK vlammen op hun shirts krijgen, wisten we al. Nu heeft Adidas ook bekendgemaakt dat fans voor het eerst twee versies kunnen kopen. Een exacte kopie en – zoals altijd – een replica. Beide zien er zo goed als hetzelfde uit, maar het prijsverschil is wel 50 euro. En daar is volgens Adidas een goeie reden voor.

Lees verder

Louis van Gaal laat niets aan het toeval over en roept hulp van ex-volleyballer in om op penalty's te trainen

Nederland staat nog altijd aan de leiding in onze Nations League-groep en zondag is het de derby der Lage Landen. Bondscoach Louis van Gaal wil - ook met het oog op het WK - niets aan het toeval overlaten. Hij wil met zijn doelmannen ook extra trainen op penalty's. "In alle toernooien is al gebleken dat penalty's vaak de doorslag geven", aldus Van Gaal op zijn persconferentie maandag. "Daar geef ik nu extra aandacht aan en we gaan dat wetenschappelijk onderbouwen. Innovatie heet dat."

Lees verder

Rode Duivels werken eerste training achter gesloten deuren af, groot deel van de selectie traint binnen

De Rode Duivels werkten maandag een eerste training af in aanloop naar de Nations League-wedstrijden van komende week tegen Wales (donderdag in Brussel) en Nederland (zondag in Amsterdam). Een groot aantal Rode Duivels kwam zondag nog in actie in clubverband, zij hielden het maandag bij indoor oefeningen.

Lees verder

Thibaut Courtois dient scheldende Atlético-fans van antwoord en wijst naar tattoo: "Ouders roepen hele slechte dingen in bijzijn van kinderen"

Het komt niet meer goed tussen de fans van Atlético Madrid en Thibaut Courtois (30). De Belgische doelman moet het voor, tijdens en na de derby's telkens ontgelden sinds hij voor stadsrivaal Real Madrid speelt.

Lees verder

Zizou Bergs plaatst zich voor hoofdtabel ATP Metz en treft vijfde reekshoofd in eerste ronde

Kwalificatiespeler Zizou Bergs (ATP-134) neemt het in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Metz op tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-36), vijfde reekshoofd op het hardcourt in Noord-Frankrijk. Het wordt het eerste duel tussen de 23-jarige Belg en 30-jarige Georgiër.

Lees verder

CEO Peter Bossaert is trots bij officiële opening bondsgebouw KBVB: "Speciaal moment voor ons"

Maandagavond heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) haar nieuwe bondsgebouw in Tubeke officieel geopend. De voetbalbond verliet in oktober vorig jaar al het 'Glazen Huis' aan de Houba De Strooperlaan in Brussel voor een gloednieuw hoofdkwartier bij het Proximus Basecamp in Tubeke. De plechtige opening volgde maandag.

Lees verder

Schrijft Biniam Girmay zondag opnieuw wielergeschiedenis? "Voor mij is Van Aert favoriet nummer één"

Wie trekt er zondag met een gerust gemoed met Biniam Girmay (22) naar de meet? Het antwoord op die vraag luidt allicht: niemand. De Eritreeër brak na zijn zilver op het WK bij de beloften van vorig jaar helemaal door in 2022 met mijlpalen als zijn eerste klassieke zege in Gent - Wevelgem en een rit in de Giro. Krijgen we straks voor het eerst een Afrikaan in de regenboogtrui? "Dat ik tot de favorieten behoor, geeft me een morele boost."

Lees verder

Verloren zoon is weer thuis: Pascal Volant moet na wereldreis FC Ekeren mee aan promotie helpen

Pascal Volant, de 26-jarige goaltjesdief van derdeprovincialer FC Ekeren, is weer in het land. Na een wereldreis van enkele maanden is hij weer helemaal klaar om zijn ploeg terug te brengen naar tweede provinciale. Toch? "Na drie trainingen was ik al geblesseerd. Ik ben het zichtbaar niet meer gewoon om op een voetbalveld te staan..."

Lees verder

Herboren Standard pakt 12 op 12, met dank aan excentrieke coach: Rock 'n roll Ronny doet Rouches swingen

Van een zootje ongeregeld tot een herboren Standard dat zelfs de vloer aanveegde met de landskampioen: hoe kan dat? Wel, daar zit Ronny Deila (46) voor veel tussen. De Noorse trainer heeft iets met etentjes, striptease en vetpercentages.

Lees verder

WK Wielrennen: waarom België zonder toppers aan de start van de mixed relay zal staan

Woensdagochtend, tussen 6.00u en 9.00u Belgische tijd, wordt in Wollongong het WK mixed relay gereden. ?Een ploegentijdrit met eerst drie mannen, dan drie vrouwen. Terwijl Nederland, Italië en Duitsland met een topteam aan de start komen, doet België het met zes 'vrijwilligers'. Hun voornaamste doel: "Niet vallen."

Lees verder

Quinten Hermans helemaal terug na turbulent seizoen: "Mijn vertrouwen in de mensen was een klein beetje weg"

Het WK veldrijden eind januari moest hij op de valreep laten schieten als gevolg van een positieve coronatest, de Ronde van Frankrijk werd in laatste instantie van zijn programma gehaald als gevolg van een intern conflict bij Intermarché - Wanty - Gobert. Voor Quinten Hermans (27) is de WK-selectie de perfecte apotheose na een vreemd seizoen.

Lees verder

Kempenaar Dave Bruylandts valt net buiten de prijzen op WK Gran Fondo Wielrennen: "Een topdag nodig om te winnen, maar zoiets komt niet op bestelling"

Het voorbije weekend vond het WK Gran Fondo plaats in het Italiaanse Trento. Onze landgenoten hebben het uitstekend gedaan en brachten vier medailles terug naar huis. Ils Van der Moeren en Frederic Glorieux verzamelden een zilveren plak en Sieben Devalckeneer en Tim Alleman kregen een bronzen medaille om de nek.

Lees verder