Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. “Verkracht? Die vrouwen boden zich aan, kleedden zich uit en kwamen zomaar klaar” Moraliteitsonderzoek i...

HLN
ASSISEN. "Verkracht? Die vrouwen boden zich aan, kleedden zich uit en kwamen zomaar klaar" Moraliteitsonderzoek is niet flatterend voor Selahaddin Tankisi
In de levens van zowel Mehmet Özkaraman als Selahaddin Tankisi bleken vrouwen een problematische sleutelrol te spelen. Dat werd duidelijk tijdens het moraliteitsonderzoek van zowel slachtoffer als dader. Maar hoewel de problematiek bij Mehmet zich leek te beperken tot unilaterale polygamie en ontrouw, kon Selahaddin zijn handen niet thuis houden en werd hij zelfs veroordeeld voor verkrachting. "Hij leek altijd zwakkere vrouwen uit te kiezen."
Lees verder

VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens over bocht van Sammy Mahdi: "Rode lijn blijkt stippellijn te zijn"
Na lange onderhandelingen heeft de Vlaamse regering dan toch een akkoord over de begroting. Hoewel coalitiepartij CD&V bijzonder hoog had ingezet op het groeipakket – de vroegere kinderbijslag – is voorzitter Sammy Mahdi dan toch akkoord gegaan met een eerder voorstel. Dat voorstel bevat echter geen koppeling van de kinderbijslag aan de spilindex, iets wat Mahdi maandag nog de "rode lijn" voor zijn partij had genoemd. "Die rode lijn blijkt meer een stippellijn te zijn", reageert VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens.
Lees verder

"Uitgeverij weigert eerste versie van memoires prins Harry"
De Britse prins Harry (37) werkt nu al maanden aan zijn autobiografie. De kleinzoon van Queen Elizabeth tekende een contract bij uitgerij Penguin Random House, die hem een voorschot van bijna 21 miljoen euro betaalde voor het boek. Volgens 'The Mail on Sunday' diende de prins inmiddels de eerste versie van het manuscript in, maar werd dat geweigerd wegens "onbruikbaar".
Lees verder

Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealistisch: "Uiteraard hebben ze de middelen"
Remco Evenepoel naar Ineos-Grenadiers, volgens Michel Wuyts is het niet onrealistisch. "Ineos heeft uiteraard de middelen", zegt onze wieleranalist in bovenstaande video. "Het bedrijf Ineos heeft een omzet van 60 miljard per jaar, bij Soudal - de volgende hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere, is dat 1,1 miljard. Als we naar de ploegen kijken dan heeft Ineos een jaarbudget van 51 miljoen euro. Bij de ploeg van Lefevere gaat het straks om een goeie twintig miljoen euro.
Lees verder

Martien Meiland gaat zingen in nieuwe Sinterklaasfilm
De Nederlandse realityster Martien Meiland (61) kennen we al vanop tv in 'Chateau Meiland', maar hij zal binnenkort te zien zijn op het grote scherm. En dan wel in een nieuwe Sinterklaasfilm.
Lees verder

OVERZICHT. Hogere kinderbijslag en huurprijzen energieslurpende huizen bevroren: dit staat in het Vlaamse begrotingsakkoord
Het heeft bloed, zweet en een kleine crisis gekost, maar de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt. Maar wat staat er allemaal in dat akkoord? Voor de gezinnen en de bedrijven zal er een en ander veranderen. Dit weten we al.
Lees verder

OVERZICHT. Hogere kinderbijslag en uitgebreide jobbonus: dit staat in het Vlaamse begrotingsakkoord
Het heeft bloed, zweet en een kleine crisis gekost, maar de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt. Maar wat staat er allemaal in dat akkoord? Voor de gezinnen en de bedrijven zal er een en ander veranderen. Dit weten we al.
Lees verder

ANALYSE. Jürgen Conings handelde alleen. Maar die fase zijn we nu voorbij
Het is de kruisbestuiving tussen het coronaprotest, allerlei andere complottheorieën en extreemrechts, die in Merksem voor een dode heeft gezorgd. Een dreiging die we leerden kennen toen Jürgen Conings gewapend de bossen introk, maar die nu een nieuw niveau bereikt: dat van een samenzwering tussen meerdere mensen met gewelddadige plannen.
Lees verder

Belgische gezinnen verbruikten bijna vijfde minder gas in eerste jaarhelft
De gezinnen en kleine ondernemingen in België hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 49 terrawattuur (TWh) gas verbruikt, 18 procent minder dan in de eerste helft van 2021. Dat blijkt vandaag uit het persbericht over de halfjaarcijfers van gasnetbeheerder Fluxys Belgium.
Lees verder

Bekijk de eerste trailer van 'Hot Take': de film over het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard
De veelbesproken smaadzaak van Johnny Depp (59) tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) wordt verfilmd. Het streamingkanaal Tubi komt vandaag met de eerste trailer, waarin herkenbare fragmenten uit de rechtszaak te zien zijn.
Lees verder

Brussel Brost voor het eerst indoor in Paleis 12: "Kunnen eindelijk tot 3 uur 's nachts blijven doorgaan"
Vorig jaar vond het gratis studentenfestival nog plaats op de site van Tour & Taxis. Maar dit academiejaar kunnen studenten de sfeer van Brussel Brost opsnuiven in Paleis 12, op een steenworp van het Atomium. "We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om het concept van Brussel Brost te behouden en het in een indoor-jasje te steken", vertelt organisator Marieke Naessens.
Lees verder

Paramore komt na zes jaar weer met een album, nieuwe single vanaf vandaag te beluisteren
De Amerikaanse band Paramore brengt na zes jaar weer een nieuw album uit. De rockband kondigde woensdag aan dat het zesde studioalbum, getiteld 'This Is Why', op 10 februari 2023 uitkomt. De gelijknamige single valt nu al te beluisteren.
Lees verder

Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: "Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan"
Sonja Gevaerts woont in Fort Myers, recht op het pad van orkaan Ian. VTM NIEUWS kan haar even voordat de orkaan aan land gaat bellen, wanneer de eerste windstoten al beginnen. Voor de ramen van Sonja's huis zijn speciale luiken aangebracht om ze te beschermen tegen de orkaankracht. Toch blijft het bang afwachten, want orkaan Ian zou de zwaarste orkaan kunnen zijn die Florida ooit heeft meegemaakt. "We gaan boven gaan in de badkamer, weg van alle vensters zodat er niks kan gebeuren", aldus Sonja.
Lees verder

Twijfels rond Bernal en commercieel interessant: waarom Ineos Grenadiers al maanden bezig is met het opvrijen van Remco Evenepoel
Het begrip 'Trust the Process' is Brits, maar past niet in het kraam van Ineos Grenadiers. Het wil, moet en zal snel weer aankloppen met winst in grote rondes. Enter Remco Evenepoel, dé enige optie. Want de huidige draconische maatregelen zullen niet volstaan en voor Primoz Roglic kreeg het al een 'neen' van Jumbo-Visma. Een situatieschets.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Op het slagveld van enkele dagen politiek liggen Sammy Mahdi, CD&V en de hele Vlaamse regering"
De Vlaamse regering overleeft, maar wat rest is een slagveld van gebroken relaties. CD&V zou deze keer niet plooien. De partij zou deze keer de broek niet aftrekken. (sic). En toch gebeurde dat. Weg geloofwaardigheid. Het is omdat Jo Brouns op z'n eigen departement (werk en economie) nog alle lades op zijn departement opentrok en nog enkele miljoenen vond, dat CD&V met 'iets' meer kan uitpakken dan wat ze maandag afketste. Maar die iets, is bijna niets. Tout ça pour ça.
Lees verder

Hailey Bieber sprak na huwelijk met Justin nog met Selena Gomez: "Wij zijn allemaal verder gegaan, waarom de rest van de wereld niet?"
Hailey Bieber en Justin Bieber vierden op veertien september nog hun vierde huwelijksverjaardag, maar toch kunnen velen de afgelopen relatie tussen Justin en Selena Gomez niet loslaten. Volgens Jelena-fans zou Hailey Justin van haar hebben afgepakt. Het model praat nu voor het eerst over de beschuldigingen in een podcast-aflevering van Alex Cooper's 'Call Her Daddy' en onthult dat ze Selena Gomez zelf nog heeft gesproken. "Ik had nooit iets met Justin terwijl hij in een relatie zat."
Lees verder

Selectie van meer dan één miljard en 35 matchen zonder verlies: Brazilië en Argentinië in piekvorm naar WK
België en veel andere Europese toplanden dubben over hun sportieve vorm op minder dan twee maanden voor het WK. In schril contrast blaken Brazilië en Argentinië: gaat de WK-trofee voor het eerst in 20 jaar weer naar Zuid-Amerika?
Lees verder

Geween en tandengeknars bepalen de gameplay in 'Moonscars'
Wie eens goed gepijnigd wil worden door een videogame kan zich aan 'Moonscars' wagen, een tweedimensionale slasher die weinig cadeau geeft. Behalve dan misschien zijn intrigerend grimmige pixelgraphics.
Lees verder

Frankrijk en Verenigde Staten maken opnieuw hulpgoederen vrij voor Oekraïne
Zowel Frankrijk als de Verenigde Staten hebben opnieuw hulpmiddelen vrijgemaakt voor Oekraïne. Vanuit Marseille is een vrachtschip met meer dan duizend ton hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken. Het is het grootste humanitaire transport van Frankrijk sinds het Russische leger buurland Oekraïne eind februari binnenviel. De Verenigde Staten kondigden nog eens 1,1 miljard dollar militaire hulp aan Oekraïne aan, in de vorm van wapenbestellingen bij de Amerikaanse defensie-industrie.
Lees verder

Ed Sheeran lost eerste beelden van 'Celestial'-videoclip, in samenwerking met 'Pokémon'
Het nieuwste lied van Ed Sheeran (31), dat hij in samenwerking met het team achter de 'Pokémon'-franchise heeft gemaakt, is pas vanaf donderdag te beluisteren. Maar nu maakt hij zijn fans al warm door een tipje van de sluier op te lichten. De zanger lost op sociale media de eerste beelden van zijn videoclip, inclusief schattige 'Pokémon'-figuurtjes.
Lees verder