Doorgaan naar hoofdcontent

Anticonceptie staat niet stil: 11 nieuwe inzichten voor man én vrouw. “De ‘eikelpleister’ komt met wat gedoe”

HLN
Anticonceptie staat niet stil: 11 nieuwe inzichten voor man én vrouw. "De 'eikelpleister' komt met wat gedoe"
Over de (mannen)pil, het spiraal en andere anticonceptie wordt veel gezegd en geschreven. Maar wat is waarheid en wat bangmakerij? Vandaag, op Wereld Anticonceptiedag, delen we elf inzichten over de kleinoden die we aftoetsten bij experten. Is 'de knip' voor mannen pijnlijk? Komt er echt een 'eikelpleister' op de markt? Hoe werkt die natuurlijkere temperatuurmethode voor vrouwen? En maakt de pil je PMS nu erger of net niet?
Lees verder

Slechtste seizoen in 10 jaar, het aantal nederlagen loopt op... Duivelse kopzorgen in vijf cijfers
De tijd van grootse winstreeksen en doelsaldo's ligt achter ons. Het verlies tegen Nederland betekende ook een nieuwe dreun voor de Belgische statistieken. De Duivelse kopzorgen in vijf cijfers.
Lees verder

Oppositie furieus over uitstel Septemberverklaring: "Dit is een ongelooflijke blamage"
De Vlaamse oppositiepartijen reageren bijzonder scherp op het uitstel van de Septemberverklaring. Dat minister-president Jan Jambon (N-VA) zonder begrotingsakkoord naar het parlement moest trekken, is volgens hen ronduit "beschamend".
Lees verder

Vijf doden bij gevechten in Libië
Bij gevechten tussen gewapende milities in Libië zijn zeker vijf mensen, onder wie twee kinderen, omgekomen. Dat melden de hulpdiensten. Dertien anderen raakten gewond.
Lees verder

KOERS KORT. Tourwinnaar Vingegaard viert rentree in Kroatië - Valverde sluit carrière af in Ronde van Lombardije
Tom Van Asbroeck rijdt ook de volgende twee seizoenen voor Israel-Premier Tech. Onze 32-jarige landgenoot draagt het shirt van de Israëliërs sinds 2019. Daarvoor was hij aan de slag bij Cannondale, LottoNL-Jumbo en Topsport Vlaanderen. Van Asbroeck sprintte in 2019 naar winst in Binche-Chimay-Binche (voor Oliver Naesen) en won ook al een rit in de Ronde van Wallonië en de GP Cholet (allebei in 2014 in een spurt). Vorig najaar finishte hij als achtste in Parijs-Roubaix (net na Wout van Aert).
Lees verder

Onorthodoxe afbraakwerken aan het Rogierplein gaan viraal: "Wat een prachtige Belgische oplossing!"
Een video van nogal robuuste afbraakwerken in hartje Brussel is momenteel viraal aan het gaan.
Lees verder

Jason Denayer heeft een ploeg gevonden: Rode Duivel trekt naar Shabab Al Ahli, een club uit Dubai
Na tweeënhalve maand zonder club heeft Jason Denayer (27) eindelijk een nieuwe ploeg gevonden. De Rode Duivel staat op het punt om een contract tot het einde van het jaar te tekenen bij Shabab Al Ahli, een club uit Dubai.
Lees verder

'De vier seizoenen van Caroline Pauwels': een intiem portret van oud-VUB-rector vanavond op Canvas
In augustus verloor oud-VUB-rector Caroline Pauwels de oneerlijke strijd tegen kanker. Vanavond wordt op Canvas de documentaire 'De vier seizoenen Caroline Pauwels' uitgezonden, ter gelegenheid van de start van het academiejaar. Het is een intiem portret van de boeiende en inspirerende persoonlijkheid die ze was.
Lees verder

Gwyneth Paltrow viert haar 50ste verjaardag met een bikinifoto: "Ik accepteer mijn lichaam"
De 50ste verjaardag van de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow (49) staat voor de deur. Het is een mijlpaal waar ze op Instagram graag even bij stilstaat. Ze deelt een vrolijke bikinifoto en verwijst naar een emotionele post op haar website Goop, waarin ze uitlegt wat deze verjaardag voor haar betekent. "Ik wil mezelf volledig erkennen", klinkt het.
Lees verder

Ook ondernemer blijft pessimistischer worden, vooral in handel
Het ondernemersvertrouwen is in september opnieuw fors gedaald. Het vertrouwen valt nu al voor de vijfde maand op rij terug. Het vertrouwensverlies is bijzonder scherp in de handel, maar de verslechtering van het ondernemingsklimaat doet zich voor in alle bevraagde activiteitssectoren. Dat blijkt maandag uit de resultaten van de maandelijkse enquête van de Nationale Bank van België (NBB).
Lees verder

"Dit is een deuk in imago van Jambon én Mahdi"
De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. In een kort statement verduidelijkte minister-president Jan Jambon dat alle betrokkenen "hard zullen blijven werken om voor de laatste knelpunten een oplossing te vinden". VTM Nieuws-journaliste Hannelore Simoens noemt de hele vertoning een deuk in het imago van Jambon én van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi.
Lees verder

Een eigen butler, exclusieve wijncollectie en toegang tot een 'geheim' restaurant: zo luxueus is het honeymoon-resort van 'Blind Getrouwd'
De pasgehuwde koppels van 'Blind Getrouwd' trekken voor hun gezamelijke huwelijksreis naar het luxueuze resort 'Lujo Bodrum' in Turkije, een hotel met een echte wow-factor. Meerdere zoet- en zoutwaterzwembaden, wellness en liefst tien restaurants. De koppels verblijven er aparte luxevilla's met een eigen zwembad. Onze Showbits-reporter Desna trok afgelopen weekend ook naar Bodrum om het resort te bezoeken. Aan die luxe hangt ook een prijskaartje. Voor een verblijf in de villa betaal je in het hoogseizoen meer dan 1.000 euro per nacht. Maar in ruil krijg je dan wel alles wat je hart verlangt.
Lees verder

Corgi's in trek na dood koningin Elizabeth
In het Verenigd Koninkrijk is de populariteit van corgi's fors gestegen na de dood van koningin Elizabeth II. Zij bezat tijdens haar leven een dertigtal van de kleine herdershonden.
Lees verder

"Ik ga naar huis, mijn zusje is op mij aan het wachten", maar garagist Romeo (24) verongelukt op weg naar huis
"Hij laat bij veel mensen een grote leegte achter." Aan het woord is de zus van de betreurde Romeo Gonzales-Lopez, de 24-jarige jongeman die dit weekend het leven liet op de oprit van de E314. Op de terugweg naar huis, van zijn vakantiejob als garagist, verloor hij de controle over zijn stuur en botste op een verlichtingspaal. Alle hulp zou te laat komen. Vrienden richtten intussen een steunactie op voor de familie van Romeo.
Lees verder

Ruziënde vrouwen op concert van Harry Styles: wie neemt drumstick mee naar huis?
Na een concert van Harry Styles (28) in New York, ging het er even hevig aan toe op het middenplein. Twee dames probeerden de drumstick van Harry's drummer te vangen, maar hadden het stokje net op hetzelfde moment vast. Samen probeerden ze er al ruziënd uit te raken wie het voorwerp mocht hebben. Op TikTok vroeg iedereen zich af wie de discussie uiteindelijk had gewonnen. Maar volgens een omstaander was het meisje met de zwarte haren uiteindelijk de gelukkige.
Lees verder

Paleismedewerker onthult reactie van de Queen op Megxit: "Het kan me niet schelen, ik wil het er niet meer over hebben"
De Britten hebben nog maar pas afscheid genomen van Elizabeth II, of er ligt al een nieuw boek over haar en haar familie in de rekken. In 'The New Royals' sprak royalty-experte Katie Nicholl met verschillende paleismedewerkers. Die onthullen onder andere wat de reactie van de Queen op de Megxit was. "Ze was er het hart van in."
Lees verder

"Zelfs koffie kan de oorzaak van je stinkende adem zijn": welke voedingsmiddelen verergeren een onfrisse geur in de mond?
Wanneer we na die scampi's in looksaus of na een pita in de nachtelijke uurtjes last hebben van een slechte adem zijn we doorgaans niet verrast. Maar wat als je adem overdag stinkt en je helemaal geen look hebt gegeten: wat is dan de oorzaak? En waarom heeft niet iedereen er evenveel last van? Professor Frank Herrebout, voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen legt uit welke voeding een onfrisse adem in de hand werkt en welke middeltjes écht werken.
Lees verder

Na alle kritiek rond geschrapte 'Kampioenen'-afleveringen: VRT past beleid aan én zet meeste afleveringen weer online
VRT past haar publicatiebeleid aan in antwoord op de vele vragen die deze zomer zijn gesteld bij het schrappen van enkele afleveringen van 'F.C. De Kampioenen'. Dat laat de zender vandaag weten. De meeste afleveringen zullen weer te zien zijn via hun streamingkanaal VRT Max, maar niet op tv.
Lees verder

Zware loting voor Belgen op World Grand Prix: Huybrechts moet voorbij Wright, Van den Bergh tegen man-in-vorm Chisnall
De Oktoberhallen in Wieze hebben nog maar net de deuren gesloten, of het volgende toernooi komt al aankloppen. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts kennen hun tegenstanders op de World Grand Prix in Leicester, en dat zijn niet de minsten.
Lees verder

IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veiligheidszone kerncentrale Zaporizja
Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) heeft maandag aangedrongen op verdere gesprekken over een veiligheidszone rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja. In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, heeft IAEA-chef Rafael Grossi vorige week al gesproken met vertegenwoordigers van Rusland en Oekraïne. "Ik ben bereid het overleg met beide landen deze week voort te zetten", zei Grossi maandag in Wenen.
Lees verder