Doorgaan naar hoofdcontent

Andy Peelman steekt de handen uit de mouwen: “Voor ‘preloved fashion’ moet je vanaf oktober in Aalst zijn”

HLN
Andy Peelman steekt de handen uit de mouwen: "Voor 'preloved fashion' moet je vanaf oktober in Aalst zijn"
Tv-gezicht Andy Peelman is volop aan het werk in een winkelpand in Aalst, want daar opent hij begin oktober Lorelie & Feline, een winkel voor 'preloved fashion'. Je vindt er binnenkort kledij, handtassen en schoenen van de bekendste merken, maar aan tweedehandsprijzen. Karen Damen zal er trouwens ook haar Kristina Knitwear verkopen.
Lees verder

Na meer dan veertien uur in de wachtrij: David Beckham groet Queen Elizabeth in Westminster Hall
Dat koningin Elizabeth populair was bij het Britse volk is in de afgelopen dagen wel duidelijk geworden. Inwoners van het VK stonden urenlang aan te schuiven om de Queen nog een laatste keer te groeten. Op vrijdag werd bovendien niemand minder dan David Beckham in de wachtrij gespot. De ex-voetballer zou naar eigen zeggen meer dan veertien uur aangeschoven hebben.
Lees verder

KIJK LIVE. Federale regering stelt energieakkoord voor: 392 euro korting op gas en elektriciteit tijdens november en december
De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, met daarnaast een stookoliecheque. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. Tijdens een persconferentie benadrukt de eerste minister dat het belangrijk blijft om minder te verbruiken. De Croo bekijkt op welke vlakken de energieleveranciers daarbij kunnen helpen.
Lees verder

KIJK LIVE. Federale regering stelt energieakkoord voor: 135 euro korting voor gas, 61 euro voor elektriciteit en ook stookoliecheque van 300 euro
De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, met daarnaast een stookoliecheque. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter.
Lees verder

Energieakkoord federale regering: 392 euro korting op gas en elektriciteit tijdens november en december, ook stookoliecheque van 300 euro
De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, met daarnaast een stookoliecheque. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. Tijdens een persconferentie benadrukt de eerste minister dat het belangrijk blijft om minder te verbruiken. De Croo bekijkt op welke vlakken de energieleveranciers daarbij kunnen helpen.
Lees verder

RECENSIE. 'Killing Eve 4': "Teleurstellende finale van 'Game of Thrones' was niets in vergelijking met dit"
Een flink jaar geleden danste het vierde seizoen van 'Killing Eve' in Amerikaanse en Britse huiskamers over de buis. Op heden kunt u dat langverwachte hoofdstuk (en tevens ook sluitstuk) ook zelf bewonderen op VRT MAX. Maar voor u een gat in de lucht springt, moeten we u toch behoeden. Als u iet of wat van deze reeks houdt, kijk dan niet, want het is niet om aan te zien. Waarom? Evelien Delgouffe legt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

"Het snackgehalte is gelijk aan dat van een cervela uit de frituur": wat is een corndog en waarom wil je deze worst op een stokje geproefd hebben?
Of het nu op TikTok of Instagram was, in de straten van Antwerpen, Gent, Leuven of Amerika: misschien zag je al wel eens hotdogs op een stokje passeren. Na de gewone hotdog maakt deze 'corndog' zijn opmars als nieuw streetfood. Maar wat is het precies? The Messy Chef, Jelle Beeckman legt het uit en deelt een recept om er zelf eentje te maken. "De Koreaanse versies zijn nog cooler dan de Amerikaanse."
Lees verder

Dankzij deze nieuwe methode is tatoeages zetten weldra misschien pijnloos én kan je het thuis zelf doen
Naalden die honderden keren per minuut door de huid gaan? Please no. Een tattoo laten zetten schrikt veel mensen nog altijd af. Maar er is goed nieuws, want wetenschappers aan Georgia Institute of Technology ontdekten een nieuwe methode voor pijnloze tatoeages die je ook nog eens zélf kan zetten. En voor wie twijfelt: er is ook een tijdelijke optie.
Lees verder

Max Colombie spreekt over 'Warrior', het WK-lied van de Rode Duivels: "We moeten als mens allemaal ergens door"
'Warrior', het nieuwe nummer van Oscar and the Wolf dat al op Pukkelpop te horen was, moet de Rode Duivels dit najaar in Qatar naar de wereldtitel loodsen. Max Colombie, de zanger van de groep, geeft zijn reactie op de keuze voor 'Warrior' als WK-lied.
Lees verder

Volkswagen kan honderden miljoenen euro's verdienen aan duur gas
Automaker Volkswagen kan honderden miljoenen euro's verdienen aan de verkoop van aardgas die het eerder goedkoop heeft aangekocht. Dat blijkt uit documenten die persbureau Bloomberg kon inkijken.
Lees verder

Nieuwe batterij voor elektrische wagens laadt op in 3 minuten en heeft levensduur van 20 jaar: "Dit kan gamechanger zijn"
Een batterij die in amper drie minuten is opgeladen en die ook nog eens twintig jaar meegaat. Welke eigenaar van een elektrische wagen zou daar niet voor staan springen? Het zou over een paar jaar zomaar kunnen. Onderzoekers van de universiteit van Harvard ontwikkelden de technologie daarvoor en de start-up uit Massachusetts heeft nu de licentie beet om ze ook te produceren. Een van hen spreekt van een "mogelijke gamechanger".
Lees verder

LIVE (zo, 16u). Geraerts waarschuwt na Europees succes Union: "Wil nu resultaat zien in Eupen"
Het Europese succes tegen Malmö maakt Unioncoach Karel Geraerts niet onbekommerd voor de competitie. Integendeel, na vorige zeges tegen Rangers en Union Berlijn verloor Union het weekend erna. Dat moet nu anders: "Ik wil zondag een resultaat zien in Eupen."
Lees verder

PORTRET. Jevgeni Prigozjin, de chef-kok die nu soldaten ronselt voor Poetin: "In de hel zullen wij de besten zijn"
Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator.
Lees verder

Nucleaire waakhond kritisch voor regering: "Dit is geen blijk van goed bestuur"
Kan de ontmanteling van Doel 3 nog uitgesteld worden? De nucleaire waakhond toont zich in een advies erg kritisch voor de regering. "Dit is geen blijk van goed bestuur", schrijft directeur-generaal Frank Hardeman.
Lees verder

IN BEELD. Koning Filip bezoekt Circuit Zolder... en trekt daarvoor hetzelfde pak aan als gouverneur
Koning Filip heeft vrijdagnamiddag een bezoek gebracht aan het Circuit van Zolder. Daar woonde hij de iLumen European Solar Challenge bij op het voormalige F1-circuit, de enige 24 uur uithoudingsrace in de wereld voor voertuigen op zonne-energie. Grappig detail: zijn kostuum leek wel érg hard op dat van de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters.
Lees verder

Opnieuw voldoende zonnebloemolie in de winkelrekken
De supermarkten hebben opnieuw voldoende zonnebloemolie in hun aanbod. Bij de start van de oorlog in Oekraïne kampten heel wat winkels nog met lege rekken.
Lees verder

Qmusic komt naar Sportpaleis met eerste editie van Q-Pop
Qmusic brengt nationale en internationale artiesten naar het Sportpaleis voor eerste editie van Q-Pop. Tijdens de show op zaterdag 26 november kunnen fans rekenen op een avond vol Q-hits. Dat kondigde Q-dj Vincent Fierens vrijdagochtend aan tijdens de ochtendshow van Maarten & Dorothee.
Lees verder

'Historisch' pakket maatregelen in Nederlandse begroting: koopkracht stijgt met 3,9 procent
De miljoenennota is traditiegetrouw op de vrijdag voor Prinsjesdag, de opening van het nieuwe parlementair jaar in Nederland, gelekt. De begroting voor volgend jaar bevat een koopkrachtpakket dat "historisch in omvang" is: de maatregelen tellen volgens ingewijden inmiddels op tot dik 17 miljard euro. Daardoor gaat de bestedingsruimte van huishoudens volgend jaar in de plus: de koopkracht stijgt met 3,9 procent, becijfert het Centraal Planbureau volgens verschillende bronnen. Dat verzacht enigszins de financiële pijn van dit jaar: de koopkracht gaat er in 2022 volgens ramingen van het CPB bijna 7 procent op achteruit.
Lees verder

Dit bedrag krijgt Evenepoel of Van Aert van UCI als ze wereldkampioen worden (maar Belgische bond doet er nog flinke schep bovenop)
Uiteraard valt er ook wat te verdienen aan een wereldtitel (en zilver en brons) op het WK wielrennen. De Internationale Wielerunie (UCI) deelt over alle categorieën 124.250 euro uit.
Lees verder

Bizarre gedrag van onherkenbare Cara Delevingne baart haar familie zorgen: "Ze heeft dringend hulp nodig"
Overdreven spraakzaam, 'vreemde' manier van doen, gekneusde benen en ingevallen ogen. De wereld maakt zich zorgen om Cara Delevingne (30). Het Britse model haalde deze week alle krantenkoppen met haar bizarre gedrag. Donderdag nog, toen vriendin Margot Robbie op bezoek ging en met tranen in haar ogen buitenkwam. Haar omgeving zou een interventie plannen, en dat is niet voor het eerst. "Ik probeerde mezelf bewusteloos te slaan door met mijn hoofd tegen een boom te stoten."
Lees verder