Doorgaan naar hoofdcontent

Amerikaanse producent maakt serie over de vrouw achter Van Gogh

HLN
Amerikaanse producent maakt serie over de vrouw achter Van Gogh
De Amerikaanse productiemaatschappij Double Nickel Entertainment zal een serie maken over de biografie van de schoonzus van Vincent van Gogh. De drama- en documentairerechten van het boek Alles voor Vincent van Hans Luijten, over Jo van Gogh-Bonger, zijn verkocht aan het bedrijf uit New York. De serie wordt ontwikkeld samen met het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Lees verder

Gedwongen vertrek van Campenaerts, drastische verjonging en degradatiestrijd: het was nooit rustig onder John Lelangue
Vier volledige jaren zal John Lelangue als CEO bij de Lotto-ploeg hebben gezeten. Wel: het was nooit rustig. Van een gedwongen vertrek van de werelduurrecordhouder over de mislukte zet met Gilbert en Degenkolb tot het grote personeelsverloop. Een overzicht.
Lees verder

Russische oligarch Deripaska riskeert tientallen jaren cel door schending van sancties VS
De Russische oligarch Oleg Deripaska heeft Amerikaanse sancties tegen hem overtreden, zeggen openbaar aanklagers in New York. Ze hebben de steenrijke zakenman en vermeende Poetin-vertrouweling, zijn vriendin en twee andere personen aangeklaagd wegens de overtredingen. Die riskeren daarmee tot wel tientallen jaren cel.
Lees verder

Met de twaalfde rode bal via twee banden: Mark Selby pot op British Open al zijn vierde 147 maximumbreak
Mark Selby (WS-3) heeft in het Engelse Milton Keynes een 147 maximumbreak weggepot in de achtste finales van het British open. In zijn partij tegen zijn landgenoot Jack Lisowski (WS-12) liet de 39-jarige Engelsman al in het eerste frame vijftien keer rood en zwart en alle kleuren van tafel verdwijnen. De twaalfde rode potte hij daarbij via twee banden.
Lees verder

Amerikaanse Senaat keurt 12 miljard dollar extra steun voor Oekraïne goed
De Amerikaanse Senaat heeft donderdag 12 miljard dollar (12,2 miljard euro) extra steun voor Oekraïne goedgekeurd. Dat gebeurde bij de beslissing om de Amerikaanse begroting tot december te verlengen. De tekst, die door senatoren van beide partijen werd goedgekeurd, bevat een grote militaire luik voor Kiev nu de Russische president Vladimir Poetin voorbereidingen treft om de Russische annexatie van vier Oekraïense regio's te formaliseren.
Lees verder

LIVE (20u45). Wint Standard ook Luikse derby tegen Seraing?
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Sclessin • Boekt Standard vijfde zege op rij?
Lees verder

BASKET ACTUA. Vanavond start BNXT League * Maxime De Zeeuw en Limburg United: "Klaar voor nieuwe verrassing"
Vanavond gaat de tweede editie van de BNXT League van start. Limburg United-Bergen is de openingsaffiche. Met bij United als nieuwe smaakmaker: Maxime De Zeeuw (35). Na acht seizoenen in het buitenland keert de voormalige 'Speler van het Jaar' (2014) terug naar België. Een toptransfer voor de Limburgse club: "We zijn klaar voor een nieuwe verrassing."
Lees verder

Yellow Tigers nog voor de clash met Nederland zeker van tweede groepsfase op WK volleybal
De Yellow Tigers (FIVB-13) zijn zeker van hun plaats in de tweede groepsfase van het wereldkampioenschap volleybal. Ze hoefden daarvoor zelf niet in actie te komen. Puerto Rico (FIVB-19) hielp hen een handje door op de vierde speeldag met 3-0 (25-23, 25-16, 25-11) te winnen van Kameroen (FIVB-27).
Lees verder

Toerist nog welkom in coffeeshops Amsterdam: burgemeester viseert cannabismarkt om banden met cokehandel
Wie als buitenlandse toerist naar de Nederlandse hoofdstad afzakt voor een jointje, kan nu nog terecht bij de coffeeshop. Maar als het aan de lokale burgemeester, officier van justitie en politie ligt, zouden buitenlanders daar geen cannabis meer mogen kopen. De lokale politiek loopt echter nog niet warm voor een dergelijk verbod.
Lees verder

Poetin erkent onafhankelijkheid Cherson en Zaporizja: VN-Veiligheidsraad stemt over veroordelen referenda
De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren decreten ondertekend die de weg vrijmaken voor de formele annexatie door Rusland van de bezette Oekraïense regio's Cherson en Zaporizja. In de decreten erkent Poetin de twee regio's als onafhankelijke territoria. Dit is een tussenstap die nodig is voordat Poetin als verwacht later vandaag aankondigt dat de regio's deel uitmaken van Rusland. Eveneens vandaag zal de VN-Veiligheidsraad stemmen over het verwerpen van de referenda.
Lees verder

Poetin erkent onafhankelijkheid Cherson en Zaporizja: noodzakelijke stap voor annexatie door Rusland gezet
De Russische president Vladimir Poetin heeft de onafhankelijkheid van de Oekraïense regio's Cherson en Zaporizja erkend. Hij ondertekende daarvoor een decreet.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Het is niet omdat Jambon niet rancuneus is, dat N-VA berust. De oorlogsmachine staat klaar"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) riep gisteren op tot een 'coalition of the willing', maar zijn eigen coalitie is er eentje van 'nog niet helemaal willen', schrijft politiek journaliste Astrid Roelandt. "Een deel van de CD&V-fractie kan nog steeds niet applaudisseren voor het compromis dat ze morgen zullen goedkeuren, wat N-VA'ers dan weer gretig delen." Hoezo, geen rancune?
Lees verder

Aantal Belgische multinationals in Nederland flink gestegen
Het aantal buitenlandse multinationals met een vestiging in Nederland is tussen 2015 en 2020 aanzienlijk gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde Nederland begin 2020 ruim 37.000 buitenlandse bedrijven met vestigingen in meerdere landen, waaronder ook Nederland. Dat zijn er 15 procent meer dan vijf jaar eerder.
Lees verder

Bij 4 op 10 bedrijven dreigt tijdelijke werkloosheid: "Met pijn in het hart, maar het kan niet anders"
De steunmaatregelen van de Vlaamse regering worden verwelkomd door de industrie maar de bedrijven kijken met grote angst naar komende winter. Voka waarschuwt voor recessie. Eén op drie ondernemingen moest zijn activiteiten al terugschroeven. Bedrijven denken al aan minder aanwervingen en ontslagen om de oplopende personeelskost de baas te kunnen. Voor problemen met hoge energiefacturen grijpt men naar economische werkloosheid. Dat laatste plan rijpt al bij Aluminium Duffel, zegt de general manager. Bij GM Recycling probeert de baas het te rekken.
Lees verder

Twee 'preppers' blijven aangehouden: "Wij staatsgevaarlijk? Dat is compleet belachelijk"
"Er waren geen plannen voor een aanslag." Dat zeggen de verdachten in Operatie Argentum, die volgens het parket "gewapend verzet wilden plegen tegen de overheid". Volgens de advocaat van Marc D. - een van de twee verdachten die in de cel blijven - greep het gerecht in omwille van de combinatie van hun "preppers-gedachtengoed, het gegeven dat zij over wapens beschikten en lid waren van een schietclub".
Lees verder

Inkijk in de Vlaamse paardenfokkerij: voor één rietje sperma van de grootste springkampioen betaalt men tot 40.000 euro
Van pasgeboren springveulentjes tot beloftevolle embryo's en rietjes roemrucht paardensperma: ze worden tegenwoordig verkocht voor bedragen met vier en zelfs vijf nullen. Daarbij lijkt de handel in ongeboren paardenleven intussen al minstens evenveel of soms meer op te brengen dan die in volgroeide dieren. Een inkijk in de Vlaamse paardenfokkerij die als nooit tevoren floreert.
Lees verder

GO!-topman Koen Pelleriaux onder vuur na "vertrouwensbreuk"
De communicatiestijl en de invulling van het leiderschap van Koen Pelleriaux veroorzaken ontevredenheid binnen het Gemeenschapsonderwijs. De topman van het GO! wordt nu begeleid door (media)experten. Dat schrijft De Standaard vrijdag.
Lees verder

Advocaten verdachten Operatie Sky dagvaarden minister Van Quickenborne
Drie beklaagden in grote drugsdossiers die voortkomen uit de kraak van Sky ECC hebben justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gedagvaard in kortgeding. Hun advocaten eisen inzage in het moederdossier rond de berichtendienst. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen vrijdag.
Lees verder

Nieuwe K3-single 'Vleugels' is beetje biografisch voor Julia: "Die Metejoor-geruchten... Gelukkig werd ik goed opgevangen"
"Een dromerige K3-hemel", zo beschrijven Marthe en Julia de videoclip van hun kersverse single 'Vleugels'. Bij de voorstelling had iedereen het over Hannes zwangerschap, al rolde ook Julia's vermeende escapade met Metejoor over de tongen. De blondine sprak zich voor het eerst uit over de heisa, in een uitgebreid gesprek over de K3-shows - die midden in Hannes uitgerekende periode vallen -, de heftige verhalen van hun fans, 'Liefde voor muziek' en Julia's jubileum. "Ik wist dat er vervelende dingen bij 'bekend zijn' hoorden, maar ik hoopte dat het niet zover hoefde te komen."
Lees verder

Dankzij deze app kan je nog last minute gaan eten in een sterrenzaak
Restaurants krijgen steeds meer annulaties op hun bord. Heel wat gasten nemen zelfs die moeite niet en dagen simpelweg niet op. "De schroom om een lunch of diner af te zeggen, lijkt compleet verdwenen", zeggen restauranthouders. De app Yeat, waar last-minute vrijgekomen tafeltjes worden aangeboden, draait op volle toeren.
Lees verder