Doorgaan naar hoofdcontent

Alberto Contador ziet Vuelta-kansen van Remco Evenepoel slinken: ‘Hij heeft niet alleen tijd verloren’

Alberto Contador ziet Vuelta-kansen van Remco Evenepoel slinken: 'Hij heeft niet alleen tijd verloren'

Eurosport-analist Alberto Contador (39) ziet de Vuelta momenteel als een tweestrijd tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. 'Op dit moment is het fiftyfifty. Maar Roglic heeft het mentale voordeel', aldus de Spaanse ex-Tourwinnaar.

Lees verder

Zwarte rookpluim boven Gentse haven: brandweer vraagt om ramen en deuren te sluiten

In de Gentse haven woedt zondagochtend een hevige afvalbrand. Een zwarte rookpluim is van ver zichtbaar. Brandweerzone Centrum is ter plaatse.

Lees verder

Zelenski waarschuwt: 'Rusland wil normale leven van elke Europees verwoesten'

Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski wil Rusland de Europese energiemarkt komende winter een 'beslissende klap' toebrengen. Dat zei hij zaterdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap. Zelenski roept Europa op dringend meer eensgezindheid aan de dag te leggen.

Lees verder

Paus ontbindt leiding Orde van Malta

Paus Franciscus heeft een decreet gepubliceerd waarbij de leiding van de Orde van Malta wordt ontbonden. Tegen begin volgend jaar moet een nieuwe Grootmeester gekozen worden.

Lees verder

Voortvluchtige die enkelband doorknipte gearresteerd in Antwerpen

Na drie maanden is voortvluchtige Abdelgani El Haouari woensdag in Merksem opgepakt. Hij werd op 31 mei veroordeeld tot negen jaar cel, maar enkele minuten voordien knipte hij zijn enkelband door en nam hij de vlucht.

Lees verder

Dave Grohl emotioneel tijdens 'tribute concert' voor Taylor Hawkins

De Amerikaanse rockband Foo Fighters heeft samen met de familie van Taylor Hawkins twee concerten georganiseerd ter nagedachtenis van de overleden drummer. Zaterdagavond vond het eerste concert plaats in het Wembley Stadion in Londen met onder meer Liam Gallagher, Nile Rodgers en de Foo Fighters zelf, die het beste van hun zelf gaven. Toen frontman Dave Grohl het podium op kwam, kon hij zijn tranen moeilijk bedwingen.

Lees verder

Zo wil Duitsland de hoge energieprijzen aanpakken

De Duitse regering heeft een akkoord gevonden over een derde hulppakket om de hoge energieprijzen het hoofd te bieden. De steunmaatregelen kosten meer dan 65 miljard euro.

Lees verder

De Croo: 'We dreigen in oorlogseconomie te belanden als EU niet ingrijpt'

'Wij zullen geen bedrijven over de kop laten gaan vanwege de impact van de energiefacturen en we gaan niet toelaten dat er duizenden mensen op straat worden gezet', dat belooft premier Alexander De Croo. 'Maar deze crisis gaat over veel meer dan energie. Dit gaat over de stabiliteit en veiligheid van het Europese continent.'

Lees verder

Zandstorm van 80 kilometer breed trekt over Arizona

De staat Arizona in het zuidwesten van de Verenigde Staten werd vrijdag geteisterd door een enorme zandstorm. De stofwolk belemmerde het zicht en veroorzaakte een stroompanne voor zo'n 7.000 inwoners. Het gaat om de grootste stofwolk sinds het begin van het Amerikaanse moessonseizoen dit jaar. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Jens Dendoncker en Lauren Versnick uit elkaar

Na een relatie van vier jaar gaan comedian Jens Dendoncker (32) en model Lauren Versnick (28) uit elkaar. Dat laten ze weten op sociale media.

Lees verder

Fietser komt onder wielen van landbouwvoertuig terecht en overlijdt

In Roeselare is zondagochtend een tachtiger met zijn elektrische fiets onder de wielen van een landbouwvoertuig beland. De man heeft het ongeval niet overleefd.

Lees verder

Fabio Silva behoedt Anderlecht voor derde nederlaag op rij

Anderlecht is thuis tegen OH Leuven niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Paars-wit moest twee keer een achterstand ophalen. Jan Vertonghen debuteerde in de tweede helft, die andere debutant - Amadou Diawara - luidde met balverlies de 1-2 in.

Lees verder

CD&V wil kinderbijslag fors optrekken: 'Huidig systeem is achterhaald'

Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle en zijn partijvoorzitter Sammy Mahdi (CD&V) pleiten voor een volledige indexering van het Groeipakket. Daarmee zouden ze een beslissing van hun eigen ex-minister Wouter Beke terugdraaien.

Lees verder

Neerslagtekort in Vlaanderen nu groter dan tijdens droge zomer van 1976

Het hydrologisch neerslagtekort - de combinatie van weinig neerslag en veel verdamping - heeft voor het eerst dat van zowel 1976 als dat 2018 overschreden. Dat meldt hydroloog Patrick Willems van de KU Leuven op Twitter.

Lees verder

Max Verstappen bezorgt thuisfans opnieuw delirium met vlotte zege in Zandvoort

Max Verstappen heeft zijn tiende zege van het seizoen geboekt. En eentje die kan tellen: hij won voor het tweede opeenvolgende jaar zijn thuisrace in Zandvoort. De Nederlander kwam nooit écht in de problemen, George Russell en Charles Leclerc mochten mee het podium op.

Lees verder

Arensman wint koninginnenrit Vuelta op Sierra Nevada, Evenepoel behoudt rode trui

Remco Evenepoel is toch de 'mentale winnaar' geworden van de koninginnenrit in de Vuelta. De leider werd serieus onder druk gezet maar werkte de Sierra Nevada fenomenaal sterk af en gaat met een voorsprong van 1'34" op Roglic de derde en laatste rustdag in. De dagwinst was voor Thymen Arensman die de laatste negen kilometer voorbij Marc Soler snelde.

Lees verder

Meester-oplichter uit Netflix­-documentaire geklist op E40

Robert Hendy-Freegard was een aartsgevaarlijke man die zich James Bond waande en vrouwen wijsmaakte dat ze een doelwit waren van de IRA.

Lees verder

Antwerp evenaart beste seizoensstart sinds 1930 met simpele zege tegen Westerlo

We waren op de Bosuil getuige van een stukje geschiedenis. Antwerp won tegen Westerlo voor de zevende keer op rij en evenaart zo het beste seizoensbegin sinds 1930. Westerlo moet dringend nog eens punten pakken met het oog op het behoud.

Lees verder

Twee doden nadat motard fietser aanrijdt in Genk

Bij een zwaar ongeval op een kruispunt in Genk vielen zondagnamiddag twee doden. Een motard reed in op een fietser.

Lees verder

Stunt van formaat: Belgian Lions verslaan basketgrootmacht Spanje

Op het EK in Tbilisi, Georgië, hebben de Belgian Lions zondag wereldkampioen Spanje verslagen met 73-83. De Lions doen zo een gouden zaak voor de kwalificatie. België won al twee van zijn drie wedstrijden op het EK.

Lees verder

Lancering maanvlucht zal nog even op zich laten wachten, wat is er aan de hand? 'Beter dit dan ontploffing in de lucht'

De lancering van Nasa-raket Artemis I is voor de tweede keer op een week tijd uitgesteld door technische problemen. Een volgende poging zou nu pas voor over enkele weken zijn. 'Er wordt al gesproken over gezichtsverlies. Maar beter te voorzichtig dan een ontploffing in de lucht', zegt wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel.

Lees verder

Vraag is niet of maar hoe fel gasprijs de hoogte zal ingaan

Hoe fel gaan de aardgasprijzen maandag omhoog? En zijn we op weg naar een oorlogswinter met een gebrek aan gas? De onzekerheid is nog gegroeid, nu het Russische concern Gazprom de rechtstreekse gasverbinding met Duitsland, Nord Stream 1, voor onbepaalde tijd buiten gebruik stelt.

Lees verder

Tienkoppig AA Gent verslikt zich in Charleroi na vroege rode kaart

Charleroi heeft de drie punten thuis gehouden tegen AA Gent. De Buffalo's kwamen wel op voorsprong maar moesten nog voor de rust met tien verder na dom rood van Okumu. Na de pauze besliste Zorgane de wedstrijd: 2-1.

Lees verder

Live energiecrisis | Zweden en Finland bieden energiebedrijven miljardensteun aan uit vrees voor 'Lehman-schok'

Het plafond van de stijgende energieprijzen lijkt nog niet bereikt. Steeds meer landen nemen maatregelen om hun burgers én bedrijven te beschermen. Download de app DS Nieuws en krijg een melding bij belangrijke updates.

Lees verder

Een vrouw als flik? Lachen!

Chantal Vantomme is terug. Mathias Sercu, die ook meespeelt in de reeks, bedacht en schreef met Chantal een spin-off rond de populaire politieagente uit Eigen kweek, vertolkt door Maaike Cafmeyer. Die hitreeks over het landsbouwersgezin Welvaert dat in een West-Vlaamse dorp cannabis begint te telen, liep uiteindelijk drie seizoenen op Eén.

Lees verder

'Twee leiders Nederlands-Belgische drugsbende gearresteerd in Spanje'

In het Spaanse Marbella zijn twee spilfiguren van een belangrijke criminele organisatie gearresteerd. Volgens Spaanse media gaat het om een Nederlander en een Belg. Eén van hen zou op de vlucht geweest zijn voor de Belgische autoriteiten, meldt TeleCinco.

Lees verder

Vliegtuigje stort neer in Oostzee, van inzittenden geen spoor

Zondag is een Cessna-vliegtuigje uit Spanje neergestort in de Oostzee ter hoogte van Letland. Omdat alle contact met de piloot verbroken was, stuurden verschillende omringende landen straaljagers de lucht in om de situatie te controleren.

Lees verder

Union kent geen problemen met Zulte Waregem en pakt de volle buit

Union pakt de drie punten op het veld van Zulte Waregem na een aangename wedstrijd. Zulte Waregem speelde een moedige eerste helft, maar kon in de tweede helft niets meer forceren. In de extra tijd moest Union nog met tien man verder na een gevaarlijke tackle van Guillaume François. Dat veranderde niets meer aan de score.

Lees verder

Zeker 10 doden bij steekpartijen in Canada, politie zoekt twee verdachten

Bij meerdere steekpartijen kort na elkaar in dorpjes in de Canadese provincie Saskatchewan zijn volgens de politie tien mensen om het leven gekomen.

Lees verder

Italiaanse regisseur maakt bekend dat hij als meisje ter wereld kwam

Op het filmfestival van Venetië vertelde Italiaans filmmaker Emanuele Crialese dat hij bij de geboorte een meisje was. Het inspireerde hem tot het maken van zijn nieuwe film L'immensità, die op het festival kanshebber is voor de Gouden Leeuw.

Lees verder

Zijn de geheime documenten die Trump verborg het schandaal te veel?

Mar-a-Lago, het buitenverblijf van Donald Trump, was een paar weken geleden een plaats delict. Er slingerden honderden vertrouwelijke documenten rond die de voormalige president had moeten afgeven bij zijn aftreden. Welke documenten hield Trump achter en waarom? Wat waren de veiligheidsrisico's? En speelt deze saga in de kaart van zijn tegenstanders?

Lees verder

Zijn de geheime documenten die Trump verborg het schandaal te veel?

Mar-a-Lago, het buitenverblijf van Donald Trump, was een paar weken geleden een plaats delict. Er slingerden honderden vertrouwelijke documenten rond die de voormalige president had moeten afgeven bij zijn aftreden. Welke documenten hield Trump achter en waarom? Wat waren de veiligheidsrisico's? En speelt deze saga in de kaart van zijn tegenstanders?

Lees verder

Belgian Lions stunten tegen wereldkampioen Spanje

Dankzij een uitmuntende verdediging en een collectief sterke prestatie stuntten de Belgian Lions met 73-83 tegen wereldtopper Spanje. 'We hebben de 1/8ste finales in het vizier', zegt coach Dario Gjergja, de architect van het onverwachte succes.

Lees verder

Straks naar Ineos, eerst de koninginnenrit: Arensman wint 'met niet eens superbenen'

De Sierra Nevada werd de col waarop Thymen Arensman doorbrak als rondetalent. Na een solo van bijna zeven kilometer boekte de 22-jarige ex-crosser van Team DSM zijn eerste zege in een grote ronde. 'En zeggen dat ik niet eens superbenen had.'

Lees verder

Geweldig goed afgezien

In het weekend waarin Remco Evenepoel zich het kwetsbaarst toonde, bleef hij met stalen zenuwen overeind. Hij beheerst het wapengekletter in de Ronde van Spanje met het mentale overwicht van een groterondewinnaar.

Lees verder

'Ik heb het mentale spelletje gewonnen'

Tijd verloren, maar vertrouwen getankt. Remco Evenepoel overleefde dit weekend zijn voorspelde 'mindere dag'. 'De naweeën van mijn valpartij zijn stilaan weg.'

Lees verder

Wisselvallige week voor de boeg

Maandag begint nog vrij zonnig. In het westen neemt de bewolking echter snel toe en kunnen er enkele buitjes ontstaan.

Lees verder

Jongeren stellen vertrek uit ouderlijk huis langer uit: 'Wie gaat in onstabiele tijden op eigen benen staan?'

De gemiddelde leeftijd waarop Belgische jongeren op eigen benen staan, is in 2021 met meer dan een half jaar toegenomen.

Lees verder

Westerlo staat dicht bij Nacer Chadli, die voor twee jaar kan tekenen

Westerlo zit achter Nacer Chadli (33) en heeft zijn slag bijna thuisgehaald.

Lees verder

Chilenen wijzen nieuwe grondwet af in referendum

Ongeveer 62 procent van de Chilenen heeft zich uitgesproken tegen een nieuwe, progressieve grondwet. Het land houdt zo vast aan een grondwet met wortels in de dictatuur van Augusto Pinochet.

Lees verder

Titelverdediger Daniil Medvedev uitgeschakeld op US Open

De achtste finales op de US Open zijn het eindstation geworden voor titelverdediger en 's werelds nummer 1 Daniil Medvedev.

Lees verder