Doorgaan naar hoofdcontent

Alberto Contador ziet Vuelta-kansen van Remco Evenepoel slinken: “Hij heeft niet alleen tijd verloren...”

Alberto Contador ziet Vuelta-kansen van Remco Evenepoel slinken: "Hij heeft niet alleen tijd verloren..."

Eurosport-analist Alberto Contador (39) ziet de Vuelta vanaf nu als een tweestrijd tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. "Op dit moment is het fifty-fifty. Maar Roglic heeft het mentale voordeel", aldus de Spaanse ex-Tourwinnaar.

Lees verder

Zijn tweede match en het is nu al boel tussen Lamkel Zé en KV Kortrijk: "Hij was gewoon teleurgesteld dat hij naar de kant moest"

Adnan Custovic (44) had zich geen betere start kunnen wensen. De kersverse hoofdcoach van KV Kortrijk debuteerde met een nipte overwinning Am Kehrweg. Naast de mooie overwinning was er ook een boze Didier Lamkel Zé, die meteen de kleedkamers opzocht bij zijn vervanging. "Hij was gewoon teleurgesteld dat hij naar de kant moest."

Lees verder

COMMENTAAR BEERSCHOT. "Vooral de club heeft schuld aan de saga rond Mike Vanhamel"

Beerschot won zaterdagmiddag met 1-2 op het veld van Club NXT en stond zo eventjes aan de leiding in de Challenger Pro League. De ploeg van Andreas Wieland speelde andermaal fris en energiek en verdiende de voorbije weken misschien zelfs meer dan de nochtans hoopvolle 7 op 12. Tot zover het positieve nieuws.

Lees verder

COMMENTAAR KV MECHELEN. "Met de vele kinderen in het stadion was dit voor Malinwa een gemiste kans om aan klantenbinding te doen"

"Meester Frank, ik kom waarschijnlijk morgen niet naar school." Wie gisteren iets voor zes met de wagen onderweg was naar het AFAS Stadion en naar de Lage Landenlijst van Radio 1 luisterde, hoorde hoe Kommil Foo met deze woorden het winnende nummer inzette. "En ook overmorgen zal wat moeilijk zijn."

Lees verder

Fair play-ouders moeten onruststokers naast de lijn in toom houden

Dit weekend lanceerde Voetbal Vlaanderen de fair play-ouders in het gewestelijk jeugdvoetbal. Die vrijwilligers moeten erop toezien dat het supportersgedrag naast het veld niet uit de hand loopt. De Antwerpse primeur was voor de U15-wedstrijd tussen City Pirates en Rupel Boom in het Bobsam Elejiko stadion op de Luchtbal.

Lees verder

COMMENTAAR LIERSE. "Als de fans achter de ploeg gaan staan, kan het Lisp toch zo heerlijk bruisen"

De champagne of de taart zullen vandaag smaken ten huize Tom Van Imschoot, wanneer de coach van Lierse klinkt op zijn 41ste verjaardag. Hij zag zijn ploeg één dag eerder tegen Deinze een derde overwinning op rij happen, maar vooral een beresterke tweede helft spelen. Het Lisp kirde daarbij van de pret, je kon er haast een zweem van lichte euforie bij ruiken. Iedereen tevreden dus. Jongens, was dat lang geleden.

Lees verder

Spanning troef om wereldtitel in MX2: Jago Geerts moet WK-leiding in slotmanche na eerste reeks uit handen geven

Motorcrosser Jago Geerts (Yamaha) is als tweede geëindigd in de eerste reeks van de Grote Prijs van Turkije in de MX2. De beslissing over de wereldtitel valt later op de dag in de tweede en afsluitende reeks.

Lees verder

Profrenner Gianni Marchand is zijn koersfiets kwijt na diefstal uit eigen garage

Gianni Marchand is zijn Giant-koersfiets kwijt. De 32-jarige prof van Tarteletto-Isorex plaatste zaterdagavond laat een wanhopig bericht op zijn Facebook-pagina met daarbij een foto van zijn fiets.

Lees verder

Remco Evenepoel verschijnt na offday weer vol vertrouwen aan de start: "Gisteren was ik moe, de benen voelen vandaag frisser aan"

Een dag na zijn dip op de Sierra de La Pendera verklaart Remco Evenepoel zijn mindere dag. "Gisteren was ik moe en had ik last van stijve benen." Vandaag staat er met een etappe met aankomst in de Sierra Nevada mogelijk nog een zwaardere rit op het menu. Maar ook daarvoor laat Evenepoel zich niet afschrikken. "We moeten blijven vechten."

Lees verder

Soap van de mercato blijft voortduren: Bamba Dieng aangeboden bij Antwerp

Aanvaller Bamba Dieng (22) is door makelaars aangeboden op de Bosuil. Antwerp hapt niet meteen: uiteraard is Dieng een interessante speler, maar is een extra spits wel opportuun?

Lees verder

Birger Verstraete, gisteren aanwezig tegen Seraing, verkiest uitleenbeurt aan KV Mechelen

Birger Verstraete (28) was gisteren een opvallende aanwezige tijdens KV Mechelen-Seraing (2-3). De centrale middenvelder, die nog twee jaar onder contract ligt op de Bosuil, mag weg bij Antwerp en staat al een tijdje in de belangstelling van verschillende clubs. Ook Malinwa wil de Oostendenaar huren en een deel van zijn loon overpakken.

Lees verder

LIVE VUELTA. Kopgroep van 27 renners bepaalt het tempo richting Sierra Nevada. Volg het HIER!

De eerste kilometers van deze koninginnenrit in de Sierra Nevada was eentje met veel valpartijen, met onder meer Wilco Kelderman als voornaamste slachtoffer. Deelt Roglic opnieuw een opdoffer uit aan Evenepoel? Krijg hier de laatste updates!

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Met het publiekelijk aanvallen van zijn spelers moet Danny Buijs toch opletten"

"De vele tegengoals, veertien nu al in zeven wedstrijden, blijven de achilleshiel van KV Mechelen. Door de euforie van de 5-4-zege tegen Westerlo raakten de vier tegentreffers uit die match ondergesneeuwd, maar als je er thuis opnieuw drie incasseert tegen degradatiekandidaat nummer één Seraing, is dat meer dan een teken aan de wand."

Lees verder

Volg hier GP Beerens in Aartselaar, de slotmanche in de SKM Ladies Cycling Cup

Volg hier via de ATV-livestream van 15 tot 17 uur de Grote Prijs Beerens, ook bekend als de Ster van Aartselaar. Het is meteen ook de slotmanche van de Ladies Cycling Cup, een nieuw klassement voor vrouwen met vijf wedstrijden in de provincie Antwerpen.

Lees verder

Nederland tweemaal aan het feest: Lorena Wiebes steekt eindzege Simac Ladies Tour op zak, Mischa Bredewold wint slotrit

De Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM) heeft de 25ste editie van de Simac Ladies Tour (WorldTour) op haar naam geschreven. De zege in de slotetappe was voor haar landgenote Mischa Bredewold (Parkhotel Valkenburg).

Lees verder

En dan moet de nieuwe piste nog gelegd worden: dit was sportief de allerbeste editie ooit van de Memorial Van Damme

De 46ste Memorial Van Damme vrijdagavond was sportief de meest hoogstaande editie ooit. Dat maken de statistieken duidelijk. Met 87.339 punten behaalt de Memorial 2022 zijn hoogste meetingscore ooit, 535 punten meer dan de vorige beste waarde (uit 2018).

Lees verder

LIVE. Stengs meteen in de basis bij Antwerp, eerste basisplek voor Reynolds die de geblesseerde Jordanov vervangt bij Westerlo

Antwerp hoopt om het record van 1930-1931 te evenaren. Maar Westerlo toonde de voorbije partijen de nodige grinta en gaat er alles aan doen om de Antwerpse streak te verbreken - zelfs zonder Lukas Van Eenoo, die lange tijd aan de kant blijft staan. Wie wint er zondagnamiddag? Dat verneem je HIER!

Lees verder

Fabio Silva behoedt Anderlecht voor derde nederlaag op rij

Anderlecht is thuis tegen OH Leuven niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Paars-wit moest twee keer een achterstand ophalen. Jan Vertonghen debuteerde in de tweede helft, die andere debutant - Amadou Diawara - luidde met balverlies de 1-2 in.

Lees verder

Domper voor Jago Geerts! Concurrent Tom Vialle pakt wereldtitel MX2 GP na twee zeges in de slotmanche

Motorcrosser Jago Geerts (Yamaha) is er niet in geslaagd om de wereldtitel in de MX2 GP te veroveren. Onze landgenoot begon als leider aan de slotmanche, maar zag concurrent Tom Vialle de twee reeksen winnen. De Fransman springt zo nog over Geerts naar de leidersplaats.

Lees verder

ONS OORDEEL. Hoge punten voor assists en goals, zes spelers bij Westerlo flirten met een buis

We waren op de Bosuil getuige van een stukje geschiedenis. Antwerp won tegen Westerlo voor de zevende keer op rij en evenaart zo het beste seizoensbegin sinds 1930. Westerlo moet dringend nog eens punten pakken met het oog op het behoud.

Lees verder

REACTIES ANTWERP. Vincent Janssen: "Mijn penalty ging er lekker in, beter dan die tegen Union", Gerkens: "Gewonnen met mooi voetbal"

Antwerp zette zondagmiddag Westerlo opzij met overtuigende 3-0-cijfers. "Maar makkelijk was het niet", vertelde Vincent Janssen, goed voor een goal en een assist, direct na affluiten.

Lees verder

Remco Evenepoel begint in het rood aan de slotweek: "Maar ik ben toch blij dat het morgen een rustdag is"

Remco Evenepoel is ook na de vijftiende etappe de leider in de Ronde van Spanje. In de rit richting de Sierra Nevada verloor onze landgenoot zestien seconden op Primoz Roglic, zijn grootste concurrent. Toch was Evenepoel tevreden met het resultaat.

Lees verder

REACTIES. Primoz Roglic: "Beter om tijd te winnen dan tijd te verliezen", Louis Vervaeke: "Geen verrassing dat Remco standhield"

De tweede week in de Ronde van Spanje zit erop. Primoz Roglic liep vandaag in de etappe richting Sierra Nevada zestien seconden in op Remco Evenepoel, maar heeft in de slotweek nog heel wat werk om de eindzege te pakken in de Vuelta.

Lees verder

Belgian Lions stunten tegen wereldkampioen Spanje, 1/8e finales EK komen in vizier: "Dit is emotioneel"

Wat een stunt van de Belgian Lions op het EK in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Met een waanzinnige defense en een collectieve prestatie zegevierde het met 73-83 van wereldkampioen Spanje. Na drie speeldagen telt België in poule A twee zeges is een stek in de 1/8ste finales bijna een feit. "Wat een prestatie", reageerde uitblinker Manu Lecomte (20 punten, 5 punten, 4 assists).

Lees verder

COMMENTAAR WESTERLO. "De flow van de kampioen uit 1B is nu helemaal verdwenen"

Het was een logische en terechte nederlaag op Antwerp. Eentje die op voorhand ook ingecalculeerd kon worden. Het verschil in kwaliteit tussen Westerlo en Antwerp is gewoon groot. Te groot als de voetballogica gerespecteerd wordt, zeker nu Jonas De Roeck met Daci, Bernat en Van Eenoo drie belangrijke pionnen moet missen. Drie dragende en bepalende spelers in het kampioenenjaar in 1B.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Antwerp, dat telkens toeslaat op de juiste momenten, laat elk doelpunt er makkelijk uitzien"

"Antwerp evenaart het clubrecord dat al 92 jaar op de tabellen staat. Het toont aan hoe straf de competitiestart met 21 op 21 is. Ook tegen Westerlo zag het er, op de cruciale momenten, weer zo makkelijk uit. De wedstrijd kabbelde nochtans van links naar rechts, ook Westerlo rook af en toe zijn kans, maar net dan sloegen de Nederlanders genadeloos toe."

Lees verder

Kirsten Flipkens vlot naar kwartfinales dubbelspel op de US Open

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op de US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Onze landgenote had bijna twee uur nodig om samen met de Spaanse Sorribes Tormo het duo Guarachi/Klepac opzij te zetten.

Lees verder

COMMENTAAR. "Niets lijkt een historische 'acht op een rij' in de weg te staan voor Antwerp"

Een dansende Ria Gheysens, de duim van de voorzitter richting Mark van Bommel en een evenaring van een historische zegereeks: all smiles op de Bosuil na een perfecte zondagnamiddag. De uitschuiver tegen Basaksehir lijkt al een ver verleden en geschiedenis lijkt in de maak. Want als Royal Antwerp op de juiste momenten blijft scoren en wedstrijden dood kan maken, lijkt niets de historische 'acht op een rij' nog in de weg te staan.

Lees verder

Ook geen Tom Pidcock op het WK in Australië: "Mentaal gaat het niet om opnieuw op te bouwen"

Tom Pidcock geeft forfait voor het WK in het Australische Wollongong. De wereldkampioen veldrijden rijdt met de Tour of Britain - waarin hij zondag als vijfde finishte - zijn allerlaatste wegwedstrijd van het seizoen.

Lees verder

De sfeer is opperbest op de Bosuil na evenaring record: "Alsof winst vanzelfsprekend is geworden"

Het was een historische dag op de Bosuil. Royal Antwerp evenaarde zijn 92 jaar oude record van de beste seizoensstart. We vonden na de wedstrijd niemand die er in 1930 ook al bij was, maar wel een paar fraaie vader-zoonduo's. Ze waren wreed content, maar nog lang niet euforisch.

Lees verder

Emma Meesseman en Julie Allemand winnen on the road met Chicago Sky en hebben WNBA-finale in het vizier

De derde wedstrijd van de halve finale van de WNBA play-offs bracht een knappe zege van Chicago Sky in Connecticut Sun. Emma Meesseman en Julie Allemand staan met het team uit de Windy City nu op een 2-1 voorsprong en hebben nog één zege nodig voor een stek in de finale.

Lees verder

Westerlo dicht bij Nacer Chadli, die voor twee jaar kan tekenen

Westerlo zat zoals eerder gemeld achter Nacer Chadli (33) en heeft zijn slag bijna thuisgehaald. Het bereikte een akkoord met Basaksehir, zijn Turkse werkgever, en ook de speler zelf, die afgelopend weekend niet in de selectie zat, is bereid om naar het Kuipje te komen.

Lees verder

Remco Evenepoel verliest dit weekend minuut op Roglic en Mas, maar… is nog steeds in pole position richting Madrid

Wordt Remco Evenepoel de eerste Belg die een grote ronde wint sinds Johan De Muynck 44 jaar geleden? Een week voor het slotakkoord van de Vuelta is het antwoord: de kans is groot. De ­22-jarige Vlaams-Brabander verloor in een moordend weekend op de Spaanse Sierra's een minuut op Roglic en Mas. Maar de bonus op zijn twee belangrijkste uitdagers is nog altijd aanzienlijk en de etappes in de slotweek zijn minder zwaar dan wat hij al voor de wielen heeft gekregen.

Lees verder

Tom Van Imschoot krijgt gedroomd verjaardagsgeschenk met ruime zege: "Fantastisch"

Vier goals, begeestering op én naast het veld en vooral een deugddoende én verdiende 4-1 thuiszege tegen titelkandidaat Deinze. Het Lisp kirde zaterdag als vanouds van de pret. Tot groot jolijt van coach Tom Van Imschoot, voor wie de gala avond de prelude was naar zijn 41ste verjaardag.

Lees verder

Beerschot wint verdiend dankzij twee doelpunten van Thibo Baeten: "En het beste moet nog komen"

Beerschot heeft zaterdagmiddag de verplaatsing naar Roeselare tot een goed einde gebracht. Het klopte de jonkies van Club NXT met 1-2. Uitgerekend ex-Clubspeler Thibo Baeten maakte beide goals voor de Kielse Ratten.

Lees verder

Nog geen paniek bij coach Jonas De Roeck: "We creëren nog steeds voldoende kansen"

Westerlo deed op de Bosuil een slechte zaak. Tot aan de strafschopfase hielden de bezoekers gelijke tred. Na de 2-0 zakte Westerlo door het ijs. Met vijftien doelpunten tegen - de meest gepasseerde verdediging in de JPL - en de derde opeenvolgende nederlaag kleurt de hemel plots wat zwarter in de Kempen. "Toch maak ik me geen zorgen", reageerde Jonas De Roeck sereen. "We moeten efficiënter leren omgaan met de kansen die we krijgen."

Lees verder

Jago Geerts verliest wereldtitel MX2 in dramatische slot-GP: "Waarom heb ik nooit eens geluk?"

Stefan Everts kende in 1998 een Griekse tragedie, Jago Geerts dit jaar een Turkse drama. De Balenaar (22) greep in Afyonkarahisar nipt naast de wereldtitel MX2. Vooral de manier waarop deed enorm veel pijn: Vialle viel, Geerts kon zijn rivaal niet meer ontwijken en verloor het meeste tijd. Weg wereldtitel.

Lees verder