Doorgaan naar hoofdcontent

Advocaten klagen optreden politie en parket aan in anti-drugsoperatie Sky ECC: “Procureur wast informatie wit"

HLN
Advocaten klagen optreden politie en parket aan in anti-drugsoperatie Sky ECC: "Procureur wast informatie wit"
"We zijn met een kluitje in het riet gestuurd en vragen de vrijspraak van onze cliënten." In de Antwerpse rechtbank werden deze ochtend de pleidooien in het proces over de drugsgerelateerde 'money drops' afgerond met een nieuwe klachtenregen over het optreden van de politie en parket tijdens operatie Sky ECC. Daarbij werd een chatdienst gekraakt die drugscriminelen gebruikten om te overleggen. Acht verdachten die tot één miljoen euro van een drugskartel uit de Balkan zouden hebben bijgehouden, riskeren celstraffen van 40 maanden tot 12 jaar.
Lees verder

Philip en Sven tonen kinky speelkamer in 'Jambers - Back to the 90's': "De hel om te kuisen"
Zwepen, halsbanden en een resem aan verschillende maskers. In een nieuwe aflevering van 'Jambers - Back to the 90's' gunnen Philip en Sven de kijkers een blik in hun kinky speelkamer. Daarnaast vertelt het tweetal ook wat meer over een nieuwe trend: puppy play.
Lees verder

Gewapende overvallers gaan ervandoor met Audi RS6 in Rotselaar: daders na klopjacht gevat in Westerlo
In Rotselaar is dinsdag een Audi RS6 gestolen nadat het slachtoffer bedreigd werd met een vuurwapen. De politie zette massaal de achtervolging in met behulp van een RAGO-politiehelikopter en kon de daders uiteindelijk vatten in Westerlo.
Lees verder

Oekraïne wil "Neurenbergproces" voor Russische oorlogsmisdaden: "Hoeveel graven van onschuldige Oekraïners moeten er nog gevonden worden"
Terwijl de wereldleiders bijeenkomen voor de Algemene Vergadering van de VN in New York, hoopt de Oekraïense regering het evenement te gebruiken om aan te dringen op een speciaal tribunaal voor de vervolging van oorlogsmisdaden. "We hebben een proces nodig zoals dat van Neurenberg na WOII."
Lees verder

"Hoeveel graven van onschuldige Oekraïners moeten er nog gevonden worden?": Oekraïne wil "Neurenbergproces" voor Russische oorlogsmisdaden
Terwijl de wereldleiders bijeenkomen voor de Algemene Vergadering van de VN in New York, hoopt de Oekraïense regering het evenement te gebruiken om aan te dringen op een speciaal tribunaal voor de vervolging van oorlogsmisdaden. "We hebben een proces nodig zoals dat van Neurenberg na WOII."
Lees verder

Adam Levine ontkent affaire: "Maar ik ben wel over de schreef gegaan"
Adam Levine (43) ontkent dat hij een affaire heeft gehad met het model Sumner Stroh. Wel is de Maroon 5-zanger naar eigen zeggen "over de schreef" gegaan tijdens een "betreurenswaardige periode" in zijn leven, vertelt hij aan entertainmentsite TMZ.
Lees verder

Verlenging kernreactoren Doel 1 & 2 in Kamercommissie goedgekeurd
De Kamercommissie Energie heeft dinsdagnamiddag het wetsontwerp goedgekeurd dat de progressieve uitstap uit de kernenergie van 2015 naar 2025 uitstelt. Meerderheidspartij MR nam niet deel aan de stemming. De plenaire Kamer moet zich nu nog uitspreken.
Lees verder

EXCLUSIEF. "Mijn zoontje zat schreiend op het vliegtuig": emotionele Jan Vertonghen vertelt openhartig over bewogen transfer naar Anderlecht
"Het was de moeilijkste beslissing die ik als voetballer en als mens moest nemen." In het bovenstaande exclusieve video-interview met Gilles De Bilde laat Jan Vertonghen een zeldzame keer in zijn hart kijken. Want zijn onverwachte transfer van Benfica naar Anderlecht heeft emotioneel heel wat teweeggebracht. De wereld van zijn gezin lag in Lissabon. "Ik ben naar mijn kinderen - die op surfkamp waren - gereden, hen aan tafel gezet en het nieuws gebracht dat het ophoudt. Zoiets doet echt veel pijn."
Lees verder

Xander De Rycke verliest z'n moeder: "We hadden geen gemakkelijke relatie"
De mama van stand-upcomedian Xander De Rycke (34) is overleden. Dat laat de Gentenaar weten via een lange afscheidsbrief op Instagram. "De laatste jaren heb je uw best gedaan om een paar van uw fouten te corrigeren."
Lees verder

ONZE OPINIE. "Verontwaardigd over onze woonzorgcentra? Waar te beginnen …"
De veiligheid in onze woonzorgcentra is zo'n zootje dat het moeilijk kiezen is waarover je het meest verontwaardigd bent. Uiteraard waren er al de onthutsende 'insulinemoorden' die HLN naar buiten bracht. Zijn er zo nog zaken, vraag je je dan af? Vandaag bleek dat zelfs minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) het niet goed weet. Zo abominabel communiceert het gerecht over deze dossiers. En dan blijkt ook nog eens de helft van de rusthuizen slordig om te springen met medicatie. Je veilig voelen zou een evidentie moeten zijn in een woonzorgcentrum. Pijnlijk genoeg is het dat niet.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Dedryck Boyata traint niet met de groep
Donderdag spelen de Rode Duivels hun vijfde groepsmatch in de Nations League. Tegenstander op de Heizel is Wales. De officiële uitzwaaimatch ook voor het WK in Qatar. In onderstaande liveblog volgt u de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet. De match is LIVE te bekijken op VTM.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Dedryck Boyata traint niet met de groep, Hazard plaagt De Ketelaere
Donderdag spelen de Rode Duivels hun vijfde groepsmatch in de Nations League. Tegenstander op de Heizel is Wales. De officiële uitzwaaimatch ook voor het WK in Qatar. In onderstaande liveblog volgt u de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet. De match is LIVE te bekijken op VTM.
Lees verder

Uitvaart koningin Elizabeth trekt 25 miljoen Britse kijkers
Britten hebben maandag massaal op televisie gekeken naar de uitvaart van koningin Elizabeth. Naar de live-uitzendingen op BBC One, BBC Two en ITV keken gezamenlijk 25 miljoen mensen, zo heeft de openbare omroep BBC dinsdag gemeld. Het was een van de grootste televisie-evenementen ooit.
Lees verder

Na Oscar and the Wolf komen ook Dimitri Vegas & Like Mike met WK-lied voor Rode Duivels: "Fans moeten weer geloven in deze gouden generatie"
"Showing the world what we try to achieve, we have to believe". Met die duidelijke boodschap sturen Dimitri Vegas (40) en Like Mike (36) de Rode Duivels naar het WK in Qatar. Met hun supportersnummer 'Believe' willen ze het geloof in ons nationaal elftal herstellen. "Soms lijkt het alsof de Gouden Generatie verdwenen is, maar we willen de supporters opnieuw laten inzien wat voor topelftal we hebben."
Lees verder

Een exclusieve babbel met Ronaldinho: "Courtois, De Bruyne... Waarom zouden jullie in Qatar geen wereldkampioen kunnen worden?"
Een gewezen wereldvoetballer demonstreert zijn kunstjes morgenavond in de Gentse Ghelamco. Ronaldinho (42) is de ster in een galamatch tussen AA Gent en Standard, wij konden de oud-wereldkampioen en winnaar van de Gouden Bal strikken voor een exclusieve babbel. Over zijn carrière, die befaamde match in 2002 en de Rode Duivels. "Ik plaats hen en Brazilië nog steeds op dezelfde hoogte."
Lees verder

De veelzeggende lach van Ronaldinho als we hem befaamde, afgekeurde WK-goal van Wilmots laten zien
Een veelzeggende lach bij Ronaldinho (42). De Goddelijke Kanarie is in ons land voor een galamatch tussen AA Gent en Standard. Eén keer speelde hij tegen de Rode Duivels, op het WK in 2002. U weet wel, die achtste finale met Prendergast, toen de goal van Marc Wilmots werd afgekeurd. Wanneer we hem de beelden van die treffer nogmaals laten zien, spreekt zijn brede lach boekdelen. "Of dit een overtreding was? Natuurlijk is dat een fout. Claro! Duidelijk!", roept hij terwijl hij het uitproest van het lachen. Goed wetende dat Brazilië toen is ontsnapt.
Lees verder

Football Talk. Rusland gaat niet in de trommel bij loting 2024 - Atlético Madrid veroordeelt racistische gezangen aan adres Vinicius
Rusland, gesanctioneerd vanwege de invasie van Oekraïne, gaat niet de trommel in bij de loting voor de kwalificaties voor het Europees kampioenschap voetbal in 2024. "De Russische nationale ploeg zal niet deelnemen aan de loting voor de kwalificaties voor het Europees kampioenschap van 2024, die op 9 oktober in Frankfurt wordt gehouden", meldt de Russische federatie in een persbericht. "De reden hiervoor is het besluit van de Europese voetbalbond (UEFA) in februari om de deelname van Russische nationale teams en clubs aan de competities van de organisatie - tot nader order - op te schorten."
Lees verder

KOERS KORT. De Bondt wint Textielprijs Vichte - Benoot verlost van nekbrace
Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) won de achttiende etappe in de Giro d'Italia, maar grossierde dit seizoen vooral in podiumplaatsen. Vier keer werd hij tweede, drie keer derde. "Nu was het eindelijk nog eens prijs. Ik heb er wel tot het einde voor moeten knokken", verklaarde de 31-jarige voormalige Belgische kampioen na zijn zege in de Textielprijs van Vichte.
Lees verder

YouTube gaat strijd aan met TikTok: techgigant zal advertentie-inkomsten delen met makers
Videostreamingdienst YouTube, onderdeel van techgigant van Google, heeft een nieuwe manier onthuld waarmee makers van korte video's (Shorts) geld kunnen verdienen. Daarmee wil het makers aan zich binden, terwijl TikTok aan populariteit wint. Er zullen advertenties worden geïntroduceerd in YouTube Shorts. Makers die aan bepaalde criteria voldoen zullen 45 procent van die reclame-inkomsten krijgen.
Lees verder

"Dan sta ík voor paal": Oranje-bondscoach Louis van Gaal voelt zich in z'n hemd gezet door eigen spelers
Een opvallend moment. Oranje-bondscoach Louis van Gaal heeft zijn spelers vandaag vermanend toegesproken. Hij kwam terug op een moment van maandag. Zijn spelers deelden handtekeningen uit aan de aanwezige fans en negeerden Van Gaal compleet toen hij op zijn fluitje blies om die sessie te beëindigen. "Nu denken ze dat deze coach helemaal geen invloed heeft op z'n spelers."
Lees verder