Doorgaan naar hoofdcontent

6 liefdestips van beroemde relatietherapeute Esther Perel, geridderd door ons land: “Zorgzaam zijn is een sekskille...

HLN
6 liefdestips van beroemde relatietherapeute Esther Perel, geridderd door ons land: "Zorgzaam zijn is een sekskiller"
Relatietherapeute Esther Perel (64) woont en werkt al dertig jaar in New York, maar de iconische 'liefdesdokter' heeft haar roots in óns land. Om haar te eren, benoemde premier De Croo haar dit weekend tot ridder in de Kroonorde. Nochtans heeft de therapeute weleens controversiële opinies. Dit zijn zes nieuwe inzichten van haar over moderne liefde. "Val je altijd op de bad boy? Dat is een typisch voorbeeld van verborgen vrouwelijk narcisme."
Lees verder

Actrice Sand Van Roy (34) wil Franse regisseur Luc Besson (63) voor Belgische rechter slepen na klacht over meerdere verkrachtingen: "Zijn verhoren lijken meer interviews met een vedette"
De klacht van de Belgische actrice Sand Van Roy (34) tegen de Franse regisseur Luc Besson (63) werd woensdagmorgen in de raadkamer van Brugge behandeld. De jonge vrouw zegt dat ze meermaals verkracht werd door de bekende Fransman. In Frankrijk werd de zaak geklasseerd, maar ze hoopt nu om via het Belgische gerecht toch verder te geraken. "Ik ben mijn vertrouwen in bepaalde mensen kwijt. Niet in het ganse rechtssysteem", zegt ze.
Lees verder

Ons land kent meeste diagnoses van borstkanker ter wéreld: wat doen Belgische vrouwen verkeerd?
Hoe goed ken jij je boezemvriendinnen? Met die vraag trok Pink Ribbon naar 1.000 Belgische vrouwen en de conclusies bleken bikkelhard. Gevaarlijk, zegt de organisatie, dat vrouwen zo weinig met hun borsten bezig zijn, want "in België stellen we de meeste borstkanker vast van heel de wereld". Ze lijsten de symptomen op waar 1 op de 4 vrouwen níét alert voor is en ontwikkelden een quiz die jou helpt vast te stellen of je ook risico loopt.
Lees verder

Ons land kent meeste diagnoses van borstkan­ker ter wéreld: wat doen Belgische vrouwen best anders?
Hoe goed ken jij je boezemvriendinnen? Met die vraag trok Pink Ribbon naar 1.000 Belgische vrouwen en de conclusies bleken bikkelhard. Gevaarlijk, zegt de organisatie, dat vrouwen zo weinig met hun borsten bezig zijn, want "in België stellen we de meeste borstkanker vast van heel de wereld". Ze lijsten de symptomen op waar 1 op de 4 vrouwen níét alert voor is en ontwikkelden een quiz die jou helpt vast te stellen of je ook risico loopt.
Lees verder

3 op de 10 Belgische vrouwen lopen risico op late diagnose van borstkanker omdat ze niet durven kijken
Hoe goed ken jij je boezemvriendinnen? Met die vraag trok Pink Ribbon naar 1.000 Belgische vrouwen en de conclusies bleken bikkelhard. Gevaarlijk, zegt de organisatie, want "in België stellen we de meeste borstkanker vast van heel de wereld". Ze lijsten de symptomen op waar 1 op de 4 vrouwen níét alert voor is en ontwikkelden een quiz die jou helpt vast te stellen of je ook risico loopt.
Lees verder

Hoe maak je garnalen zelf het lekkerst klaar? En hoe herken je een slechte garnaal? Sterrenchef tipt: "Bewaar ze nooit langer dan 2 dagen"
De grijze garnaal werd eind augustus verkozen tot Vis van het Jaar 2022, en is nog tot eind december op zijn best. Het populairste gerecht ermee is zonder twijfel de tomaat-garnaal. Maar hoe weet je of garnalen van goede kwaliteit zijn wanneer je ze zelf koopt om klaar te maken? Moet je ze zelf pellen? En hoe bewaar je ze het langst? We vroegen het aan sterrenchef Frédéric Chabert van zeevruchtenrestaurant Dôme sur Mer in Antwerpen. "Goedkoper is niet altijd beter."
Lees verder

Een overhellend zwembad, kanonnen die uit het gazon prijken, een zwevende trap... Voor bijna 30 miljoen koop je een van de bijzonderste huizen
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Canada.
Lees verder

Vangrails bieden te weinig bescherming voor moderne auto's: "Bij een test met een zware SUV boog de vangrail meer dan 1,5 meter door"
Vangrails kunnen de ernstige gevolgen van ongevallen verminderen door te voorkomen dat voertuigen van de weg raken. Maar omdat de rails zijn gemaakt volgens compleet verouderde Europese voorschriften, is de bescherming voor moderne auto's ondermaats. Die zijn immers doorheen de jaren steeds zwaarder geworden.
Lees verder

Ruimterots meteen na inslag NASA-satelliet helderder dan alle sterren errond
De DART-missie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA was een succes. Zoals gepland sloeg gisterochtend rond 1.15 uur onze tijd de DART-satelliet in op maanrots Dimorphos, die zich op dat moment op 11 miljoen kilometer van de aarde bevond. Meteen daarna lichtte de grotere rots Didymos, waarrond Dimorphos roteert, helderder op dan alle sterren errond.
Lees verder

Giro maakt opener op maat van Evenepoel bekend: Ronde van Italië start volgend jaar met 18 kilometer lange tijdrit
De eerste lappen van het parcours van de Ronde van Italië zijn bekend. Organisator RCS maakte de eerste twee ritten bekend, de openingsproef is er eentje tegen de tijd.
Lees verder

Sportieve toekomst Van der Poel voorlopig onduidelijk: gaat hij nog najaarskoersen in Italië rijden?
Of en waar Mathieu van der Poel dit wegseizoen nog in actie komt, is voorlopig onduidelijk. Zijn team Alpecin-Deceuninck wil hem nu eerst rustig laten bekomen van de lange en vermoeiende terugreis uit Australië en de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld.
Lees verder

Poetin stuurt nieuwe rekruten totaal onvoorbereid naar het front "als kanonnenvoer"
Het Russische leger zet in Oekraïne nieuwe rekruten in die maximaal twee trainingsdagen in de benen hebben of zelfs helemaal onvoorbereid op het slagveld komen. Volgens experten kunnen deze soldaten weinig bijdragen en worden ze op die manier louter gebruikt als kanonnenvoer.
Lees verder

Poetin stuurt nieuwe rekruten totaal onvoorbereid als "kanonnenvoer" naar het front
Het Russische leger zet in Oekraïne nieuwe rekruten in die maximaal twee trainingsdagen in de benen hebben of zelfs helemaal onvoorbereid op het slagveld komen. Volgens experten kunnen deze soldaten weinig bijdragen en worden ze op die manier louter gebruikt als "kanonnenvoer".
Lees verder

Erik (68) ontdekt dat zijn vrouw na 40 jaar huwelijk vreemdgaat met een vriend. "Onze seks had geen passie meer"
Veertig jaar is Erik (68) gelukkig getrouwd met de vrouw waarmee hij twee kinderen heeft. Tot hij via berichtjes ontdekt dat zij al een jaar vreemdgaat met een 'vriend' des huizes. Ze proberen hun huwelijk nu te redden: "Maar we maken veel ruzie en ik slaag er niet in om erover te zwijgen." Relatietherapeut Wim Slabbinck legt uit wat je als koppel na de ontrouw kan doen om het trauma te boven te komen. "Eén iets maakt het verwerkingsproces voor partners tegenwoordig zo moeilijk."
Lees verder

Cuba legaliseert homohuwelijk na historisch referendum
De Cubanen hebben een ingrijpende familiewet goedgekeurd, waardoor mensen van hetzelfde geslecht kunnen trouwen. In dezelfde wet werden ook zaken aangepast aan het adoptieproces en kregen kinderen en vrouwen meer rechten.
Lees verder

"Er wordt pas gevuurd wanneer verdachte naar onze mensen of omstaanders richt"
Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is deze ochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Wanneer mogen speciale eenheden precies hun wapen gebruiken?
Lees verder

Hof van Justitie van Europese Unie houdt volgende maand openbare hoorzitting over transfer Messi naar PSG
Het Hof van Justitie van de Europese Unie gaat na of er een onderzoek nodig is over vermeende onrechtmatige staatssteun bij de transfer van Lionel Messi van FC Barcelona naar PSG vorige zomer. Op 18 oktober is daarover een publieke hoorzitting gepland in het hof in Luxemburg.
Lees verder

Handboeien bij minderjarigen voortaan beperkt tot strikt noodzakelijke situaties
De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft specifieke regels voor het gebruik van handboeien bij minderjarigen goedgekeurd. Tot nu maakte de wet geen onderscheid tussen volwassenen en kinderen, maar voortaan zullen handboeien bij minderjarigen enkel onder specifieke voorwaarden kunnen.
Lees verder

"De Queen betrapte Meghan toen ze schreeuwde tegen de kok": achter de schermen bij de vete van de Britse royals
Zijn de brokken tussen Harry, Meghan en de rest van de royals gelijmd? Het is moeilijk in te schatten als buitenstaander, maar de kans lijkt kleiner dan ooit. In wel twee nieuwe boeken schetsen royalty-experts hoe het er áchter de schermen aan toe ging de afgelopen jaren, en dat is nog minder fraai dan eerst gedacht. Roepen en tieren tegen het personeel, bitse ruzies over woningen en geschenken, en een zeer beledigend voorstel verziekten de relaties: "Camilla spuwde haar thee uit toen ze dat hoorde."
Lees verder

"De Queen betrapte Meghan toen ze schreeuwde tegen de kok": hoe de vete van de Britse Royals zich achter de schermen ontvouwde
Zijn de brokken tussen Harry, Meghan en de rest van de royals gelijmd? Het is moeilijk in te schatten als buitenstaander, maar de kans lijkt kleiner dan ooit. In maar liefst twee nieuwe boeken schetsen royalty-experts hoe het er áchter de schermen aan toe ging de afgelopen jaren, en dat is nog minder fraai dan eerst gedacht. Roepen en tieren tegen het personeel, bitse ruzies over woningen en geschenken, en een zeer beledigend voorstel verziekten de relaties: "Camilla spuwde haar thee uit toen ze dat hoorde."
Lees verder