Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

6 familieleden verdrinken tijdens reddingsactie nabij watervallen in India

HLN
6 familieleden verdrinken tijdens reddingsactie nabij watervallen in India
Zes leden van dezelfde familie zijn verdronken tijdens een poging om twee zussen uit het water te redden nabij de Ramdaha-watervallen in Chattisgarh, India. Shraddha (14) en Shweta Singh (22) probeerden samen een selfie te nemen aan de waterval tijdens hun uitstap met vijftien andere familieleden, maar de jongere zus verloor haar evenwicht en viel in het diepe water. Eén iemand overleefde de reddingsactie, de zes andere familieleden verdronken.
Lees verder

Bekende weerman Armand Pien wordt dit jaar waarschijnlijk een storm
De eerste storm die dit seizoen opduikt in ons land, Luxemburg, Frankrijk, Spanje of Portugal, zal mogelijk Armand heten. Dat heeft KMI-weerman David Dehenauw bekendgemaakt. De stormnaam verwijst naar wijlen Armand Pien, de bekende weerman die 37 jaar lang het weer voorspelde op de BRT en later de VRT.
Lees verder

Officieel: Anderlecht haalt Jan Vertonghen terug naar België, Rode Duivel tekent voor twee seizoenen
De kogel is door de kerk: Jan Vertonghen (35) voetbalt dit seizoen voor Anderlecht. De recordinternational van de Rode Duivels (139 caps) komt over van het Portugese Benfica en tekende in het Lotto Park een contract voor twee seizoenen. Met een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro netto wordt hij een van de recordverdieners van paars-wit.
Lees verder

Dol op drones? Onze techjournalist testte de DJI Avata: "De besturing is zo intuïtief dat je zonder moeite door smalle plekjes vliegt"
De DJI Avata is een drone die je bestuurt met een bril op je hoofd en een controller die je handbewegingen volgt. "Hij geeft je het gevoel dat je rondvliegt als een superheld. Maar dan wel eentje die af en toe tegen een boom knalt", vindt onze techexpert Kenneth Dée, die het nieuwe model aan een proef mocht onderwerpen.
Lees verder

Politie onderzoekt inbraak in Brugs politiemuseum: "Vals alarm, dacht ik. Tot het alarm even later wéér afging"
De politie van Brugge onderzoekt een inbraak in het politiemuseum rechtover het commissariaat aan de Lodewijk Coiseaukaai. Volgens de uitbater van het museum zijn er diverse stukken verdwenen en gaat het om een gerichte diefstal. "Het onderzoek is volop aan de gang", zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
Lees verder

Europees arrestatiebevel tegen imam die van Frankrijk naar België gevlucht zou zijn
Een Franse rechter heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen imam Hassan Iquioussen, die beschouwd wordt als op de vlucht nadat zijn uitwijzingsbevel door Frankrijk werd gevalideerd. Dat melden bronnen dicht bij het dossier. Het arrestatiebevel geldt enkel indien de man zich nog in Frankrijk bevindt, maar volgens de autoriteiten zou hij naar België gevlucht zijn.
Lees verder

Ticketverkoop van spektakel-musical 'Red Star Line' kent vliegende start: al meer dan 25.000 tickets verkocht
'Red Star Line', de nieuwe spektakel-musical van Studio 100, werd pas begin deze week voorgesteld, maar dat er veel interesse is voor de show staat nu al buiten kijf. Amper vier dagen na de lancering zijn er namelijk al meer dan 25.000 tickets verkocht.
Lees verder

LIVE VUELTA. "Goed herstelde" Evenepoel over Ayuso, die ondanks positieve coronatest toch verder koerst: "Riskant. Ik ga goed ver weg van hem staan aan de start"
In de dertiende etappe van de Vuelta krijgen de sprinters weer een kans op succes. De laatste hectometers lopen licht bergop - ideaal voor de echte machtssprinters. Vallen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar voor Tim Merlier? De 19-jarige Juan Ayuso testte vanmorgen positief op corona, maar mag toch starten wegens 'asymptomatisch'. Op deze pagina volgt u de rit op de voet.
Lees verder

LIVE VUELTA. Remco Evenepoel beleefde probleemloze nacht na valpartij gisteren: "Heb goed geslapen en ben goed hersteld"
In de dertiende etappe van de Vuelta krijgen de sprinters weer een kans op succes. De laatste hectometers lopen licht bergop - ideaal voor de echte machtssprinters. Vallen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar voor Tim Merlier? De 19-jarige Juan Ayuso testte vanmorgen positief op corona, maar mag toch starten wegens 'asymptomatisch'. Op deze pagina volgt u de rit op de voet.
Lees verder

Bijna 1 op de 2 Belgen is digitaal kwetsbaar: "Niet iedereen surft vlot mee op de digitale golf"
Bijna één op de twee Belgen is digitaal kwetsbaar, ondanks de digitalisering, die sinds 2019 alleen maar toegenomen is. Zo blijkt vrijdag uit de resultaten van de nieuwe 'Barometer Digitale Inclusie'. Op initiatief van de Koning Boudewijnstichting legden onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB drie grote digitale kloven bloot. "Technologie verandert onze samenleving in ijltempo, maar niet iedereen surft vlot mee op de digitale golf", klinkt het.
Lees verder

Japanse minister "verklaart oorlog aan floppydisks"
De Japanse minister van Digitale Zaken, Taro Kono, verklaart de oorlog aan floppydisks. Dat heeft hij zelf letterlijk getweet. "Waar kan je vandaag überhaupt nog floppydisks kopen?", vraagt hij zich af. Ook van andere achterhaalde technische hulpmiddelen, zoals faxmachines, wil Kono de Japanse bureaucratische kantoorcultuur verlossen. Hij zegt daarvoor de steun te hebben van premier Fumio Kishida.
Lees verder

Is het Bruce Springsteen of Woody Allen? Foto van 'The Boss' gaat viraal op sociale media
"Zeg mij alsjeblieft dat dit een filter of Photoshop is." Het is slechts één van de vele reacties op een nieuwe foto van Bruce Springsteen (72). De Amerikaanse zanger ziet er op het kiekje in kwestie inderdaad onherkenbaar uit. Volgens fans lijkt hij nu eerder op Woody Allen of Martin Scorsese.
Lees verder

25 jaar naar Diana's dood valt haar droom volledig in duigen: "Ze draait zich vast om in haar graf"
Net als iedereen had ze haar zwaktes, maar in één ding heeft Diana altijd uitgeblonken: de prinses van Wales was een fantastische moeder. Ze brak met traditie en heeft hard gevochten om haar zonen de best mogelijke jeugd te geven. "Ze verzette zich hard tegen de 'stiff upper lip'-mentaliteit. Soms iets te veel zelfs." Schrijnend dus, dat ze 25 jaar later niet meer tegen elkaar spreken. "Diana had een plan voor William en Harry. De jongens hebben haar visie doen falen."
Lees verder

Op bezoek bij de eerste club van Elise Mertens: "Die kleine aap stond altijd op de juiste plek"
September is Maand van de Sportclub. Omdat elke topcarrière klein begint, gingen we op bezoek bij de eerste club van opmerkelijke sporthelden. Vandaag: TC Hamont, de eerste club van Elise Mertens.
Lees verder

Ben kocht online een scooter met gebreken, gaf hem mee met een monteur en zag hem nooit meer terug: "2.900 euro en mijn scooter in rook opgegaan"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Ben van Vliet (39) uit Pernis, die online een scooter kocht voor 2.900 euro, en deze nooit meer terugzag.
Lees verder

Moskou dreigt met olieboycot tegen landen die maximumprijs willen instellen
Rusland zal geen olie meer verkopen aan landen die maximumprijzen voor Russische olie willen instellen. De Verenigde Staten pleiten voor een dergelijk prijsplafond. De G7, een groep van zeven grote industrielanden, zou dat plan vrijdag officieel willen steunen.
Lees verder

BNP Paribas Fortis: "Simpelweg te vroeg om uitspraken te doen over spaarrente"
Een verhoging van de rente op de spaarboekjes bij BNP Paribas Fortis is voorlopig niet aan de orde. "Het is simpelweg te vroeg", zei CEO Max Jadot vrijdag bij de toelichting van de halfjaarresultaten van de bank.
Lees verder

Met een radiatorventilator verbruikt je verwarming 10 procent minder gas: zo werkt het
Nu de energieprijzen de pan uitswingen, is het meer dan ooit tijd om te snoeien in je verbruik. Daar zijn legio manieren toe: gaande van isoleren en de keuze voor een zuinige verwarmingsinstallatie tot simpelweg de thermostaat terugdraaien, je ketel goed onderhouden en radiatorfolie bevestigen. Een bijkomende optie is het plaatsen van radiatorventilatoren. Ben je nog niet vertrouwd met deze relatief nieuwe en eenvoudige manier om te besparen? HLN Shop overloopt wat je moet weten.
Lees verder

Alleenstaande Quinten móet gevel herstellen, anders krijgt hij 2500 euro boete: "Maar hij heeft nog niet eens een keuken binnen"
Een post van Nadia Tytgat op facebook maakt heel wat los. Haar zoon Quinten moest de gevel van zijn huis in de Kortrijksesteenweg in Harelbeke vernieuwen, of hij zou een boete van 2500 euro krijgen omdat zijn woning zorgt voor 'verwaarlozing in het straatbeeld'. "En dat terwijl hij als alleenstaande amper rondkomt, en liever zijn geld in een deftige keuken had gestoken."
Lees verder

7 lessen over de clitoris voor een gelukkigere vrouw in bed. "Maak je vingers áltijd nat bij stimulatie"
De clitoris is dé sleutel voor vrouwelijk genot in bed. En toch leven er veel foute fabels over de magic spot. In haar boek 'It's all about the clit' doorprikt seksuologe Lotte Sierens de zeven grootste: de clitoris is géén klein bolletje, tekeer gaan als een dj brengt géén genot en de clit is niet altijd 'ready to go'. Wat je dan beter wel doet voor maximaal effect, schetst Lotte haarfijn. "Een zachte aai, trilling of natte tongbeweging kan soms helemaal anders voelen naargelang de stemming."
Lees verder