Doorgaan naar hoofdcontent

17- en 18-jarigen vluchten van alcoholcontrole, crashen in voortuin en bestuurder blijkt onder invloed van drugs: “...

HLN
17- en 18-jarigen vluchten van alcoholcontrole, crashen in voortuin en bestuurder blijkt onder invloed van drugs: "Wakker geworden van hevige knal"
Een 18-jarige bestuurder heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote ravage aangericht in een voortuin in Veltem-Beisem. De jongeman was wat eerder aan een alcoholcontrole in Everberg ontsnapt, waarna de politie de achtervolging inzette. Na de crash in de voortuin kon de bestuurder uiteindelijk gevat worden aan het station van Veltem. Hij bleek onder invloed van drugs en vervoerde drie 17-jarige vrienden.
Lees verder

IN BEELD. De rij is terug: publiek kan laatste rustplaats Queen in Windsor Castle bezoeken
De deuren van Windsor Castle zijn weer geopend voor publiek, dat daarmee de laatste rustplaats van koningin Elizabeth II kan bezoeken. Windsor Castle was sinds 8 september, de dag waarop de Queen overleed, gesloten voor bezoekers.
Lees verder

'Duivelskoppel' zet nieuwe stap richting derde assisenproces na uitspraak Grondwettelijk Hof: "Dit arrest kan zelfs gevolgen hebben voor assisenprocessen in de toekomst"
Jean-Claude Lacote (56) en Hilde Van Acker (59) staan opnieuw een stap verder in hun strijd om een derde assisenproces te krijgen. Het Hof van Cassatie besliste vorig jaar om de zaak van het zogenaamde 'Duivelskoppel' te laten bekijken door het Grondwettelijk Hof nadat hun advocaten zich vragen stelden bij de gang van zaken na een beslissing van de voorzitter. Dat Grondwettelijk Hof spreekt nu inderdaad van 'discriminatie'. "Dit is een eerste horde die genomen is", reageert Kris Vincke, de advocaat van Hilde Van Acker.
Lees verder

Noord-Korea voert rakettest uit net wanneer Amerikaanse vicepresident Kamala Harris Zuid-Korea verlaat
Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket afgevuurd, enkele uren nadat de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris uit Zuid-Korea is vetrokken. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger.
Lees verder

Overlijdensakte met doodsoorzaak van Queen Elizabeth vrijgegeven
De overlijdensakte van koningin Elizabeth II is vandaag vrijgegeven door National Records of Scotland. Uit het document blijkt dat de langst regerende monarch uit de geschiedenis van het land wel degelijk aan ouderdom is gestorven. Bovendien komen we ook het exacte tijdstip van haar overlijden te weten.
Lees verder

Van Quickenborne vraagt Staatsveiligheid voortaan ook georganiseerde misdaad in het vizier te nemen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) was een opgemerkte aanwezige in het halfrond. Hij verblijft met zijn gezin immers al enige tijd in een veilig onderkomen, nadat een ontvoeringspoging tegen hem kon worden verijdeld. Voor aanvang van het vragenuurtje kreeg Van Quickenborne een kamerbreed applaus uit steunbetuiging.
Lees verder

Iran dreigt ermee "actie te ondernemen" tegen beroemdheden die betogers steunen: "Zij hebben vuur van protesten aangewakkerd"
Iran dreigt ermee om nationale beroemdheden die hun steun hebben betuigd aan de betogers in het land "aan te pakken". "We zullen actie ondernemen tegen zij die het vuur van de protesten hebben aangewakkerd", zo werd de gouverneur van de provincie Teheran, Mohsen Mansouri, geciteerd door het Iraanse persagentschap 'ISNA'.
Lees verder

Evi Hanssen over haar zieke mama. "Verdrietig zijn dat ze doodgaat zou afbreuk doen aan het feit dat ze nog leeft"
"We praten heel open met elkaar over dat ze zal sterven." Evi Hanssens (43) mama Arlette (75) heeft borstkanker en zal nooit meer genezen. Ze leeft met een deadline, maar hoe je ga je daarmee om, vanop de zijlijn? Hoe zorg je dat de dood niet als een zwaard boven je laatste momenten samen hangt? Evi vertelt openhartig hoe zij een manier vond om de kanker recht in de ogen te kijken. "Misschien denkt iemand nu: 'Ah, zo kan ik het dus ook bekijken.'"
Lees verder

Corona-afdelingen in Nederland weer voller: nu bijna 700 mensen opgenomen
Het aantal mensen met corona in de ziekenhuizen in Nederland neemt verder toe. Ziekenhuizen behandelen momenteel 694 positief geteste mensen. Dat zijn er 36 meer dan op woensdag. Half augustus hadden ziekenhuizen voor het laatst zoveel mensen onder hun hoede.
Lees verder

Uber-chauffeur Roni merkt dat klant maîtresse heeft zet ze allebei af bij zijn echtgenote
Een Uber-chauffeur uit Texas gaat viraal met een video waarin ze uitlegt hoe ze een man en zijn maîtresse te kijk zette. Roni vertelt hoe ze de man thuis oppikte. "Zijn vrouw en kinderen wandelden mee naar de auto en zeiden dat ze hem graag zagen, blablabla."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Empress': het liefdesleven van Sissi
Geen royaal liefdesverhaal dat - sorry Meghan en Harry - zo tot de verbeelding spreekt als dat van de Oostenrijkse hertogin Elisabeth 'Sissi' von Wittelsbach, die verliefd werd op de Oostenrijkse keizer Franz Joseph I. Die blijvende interesse vertaalt zich op Netflix in 'The Empress', een Duitse reeks over de jonge vrouw.
Lees verder

Tips van de chef: hoe gebruik je die tomaten uit blik uit de voorraadkast op? Peppe Giacomazza geeft 7 snelle en goedkope bereidingen
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. "Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt.
Lees verder

Nog veel tomaten uit blik in de voorradkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. "Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt.
Lees verder

11.11.11: "Gebrekkig crisisbeleid is fundamenteelste crisis"
De crisissen die de wereldbevolking de voorbije jaren moest ondergaan, blijven zich voordoen, omdat politici er maar niet in slagen de problemen bij de wortels aan te pakken. Dat stelt de koepel van internationale solidariteit 11.11.11 donderdag in een trendrapport. "Als het brandt, moet je blussen. Dat betwist niemand, maar de focus op de eigen achtertuin maakt problemen alleen maar groter", hekelt 11.11.11-directeur Els Hertogen.
Lees verder

Minister van Justitie Van Quickenborne niet langer in safehouse, wel nog onder verhoogde beveiliging
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft het safehouse mogen verlaten waar hij sinds eind vorige week verbleef. Dat is donderdagnamiddag gebleken bij de plechtigheid voor de 50ste verjaardag van de Directie van de speciale eenheden van de federale politie, in Etterbeek.
Lees verder

Kwart Vlamingen voelt zich onveilig in eigen buurt
Bijna een kwart van de Vlamingen voelt zich soms, vaak of altijd onveilig in de buurt of wijk waarin ze wonen. Dat meldt Statistiek Vlaanderen op basis van een enquête afgenomen in het voorjaar van 2022. Van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder geeft 34 procent aan zich nooit onveilig te voelen, 41 procent voelt zich zelden onveilig.
Lees verder

Meghan Trainor verklapt waarom ze een bezoekje bracht aan een seksshop: "Het was voor een vriendin"
Meghan Trainor (28) vertelt op TikTok wat ze enkele jaren geleden in een sekswinkel deed met haar man, Daryl Sabara (30). Paparazzi namen toen foto's die al snel viraal gingen, maar dankzij een nieuwe TikTok-trend klapt ze nu uit de biecht. In de trend rappen mensen over hun gênante verhalen op het ritme van 'Super Freaky Girl' van Nicki Minaj (39). Het bleek dat zij en haar man inkopen gingen doen voor een vriendin. "Ze durfde niet, dus ik ben een vibrator en glijmiddel voor haar gaan kopen", klinkt het.
Lees verder

Expert noemt nieuw alzheimermedicijn hoopgevend: "Dit kan achteruitgang van patiënten aanzienlijk vertragen"
Het nieuwe alzheimermedicijn lecanemab, dat de verstandelijke achteruitgang van patiënten aanzienlijk vertraagt, is volgens expert Sebastiaan Engelborghs een bijzonder belangrijke doorbraak. "Het geneesmiddel pakt de gevolgen van de ziekte aan in een mate die we nog nooit eerder hebben gezien." Toch wil dat nog lang niet zeggen dat we in de buurt komen van een heiligmakende pil die alzheimer de kop indrukt.
Lees verder

Takelwagen duwt container tegen gevel: enorme schade aan woning
In Moleneinde in Desteldonk is een takelwagen tegen een container op straat gereden en heeft deze zo tegen de gevel van een huis geduwd en heel wat schade aangericht.
Lees verder

Atousa (33) vreest voor levens van dierbaren in Iran: "Liever dat ze me meteen doodschieten dan me te arresteren, verkrachten en uiteindelijk doodslaan"
Atousa Haghani (33) werd geboren in Iran, maar woont intussen al 20 jaar in Beersel. Machteloos moet ze nu al weken toekijken hoe haar vrienden in het thuisfront worden afgesloten van het internet en er koelbloeding vermoord worden. "De moord op Mahsa Amini was de druppel die de emmer deed overlopen. Haar dood is een symbool geworden van vrijheid", vertelt ze ons.
Lees verder