Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

Zot van Berge (maar niet in poleposition): waarom Club ongeziene inspanningen wil leveren voor ‘missing link’ op ...

HLN
Zot van Berge (maar niet in poleposition): waarom Club ongeziene inspanningen wil leveren voor 'missing link' op het middenveld
Zélfs de reeds geboden 15 miljoen plus bonussen zijn voorlopig niet genoeg. En toch droomt Club Brugge van 'longshot' Sander Berge (24), al sinds januari in beeld. Achtergrond bij de zoektocht van blauw-zwart naar de 'missing link' op het middenveld.
Lees verder

FBI neemt telefoon Republikeins Congreslid in beslag
FBI-agenten hebben dinsdag de mobiele telefoon van het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Scott Perry in beslag genomen, meldt Perry zelf. Hij zei er niet bij waarom dit gebeurd is, maar erkende dat de FBI een gerechtelijk bevel voor de inbeslagname voorlegde.
Lees verder

Marc en Lisette zijn nog steeds gelukkig samen na 'B&B zoekt lief': "Ik volg hem zeker naar Frankrijk, maar nu nog niet"
Ook tien maanden na de opnames bloeit hun liefde nog volop. 'B&B zoekt lief'-uitbater Marc (60) en verpleegkundig diensthoofd Lisette (59) vonden elkaar in het zomerse datingprogramma. "Op het werk geef ik leiding aan meer dan honderd mensen, maar in de B&B volg ik Marcs aanwijzingen."
Lees verder

Jarno Boone warmt TOTZ-fans op: Vrolijkheid zelve voor 5.000 man, thuis gekweld door zorgen om mama met kanker
Vijfduizend fans op de zeedijk en allemààl hangen ze elke avond aan de lippen van Jarno Boone (27): publieksopwarmer bij 'Tien Om Te Zien'. Al vijf jaar achter de schermen bij grote tv-shows - van 'The Masked Singer' tot 'De Cooke & Verhulst Show' - en binnenkort ervoor, als acteur in de nieuwe 'Dertigers'. Gedreven door de humor van zijn zieke mama. "De dokters hebben haar nog een jaar gegeven, maar zelfs nu lacht ze élke dag."
Lees verder

Witte dolfijn uit sluis in Seine gehaald, maar transport naar zee opgeschort
De beloega die zich al enkele dagen in een sluis in de Franse rivier de Seine bevindt, is vannacht uit het water gehaald. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP vastgesteld. Daarmee is de eerste fase van de uitzonderlijke reddingsactie achter de rug. Maar het transport richting de zee van de beloega is opgeschort in afwachting van de resultaten van medische onderzoeken.
Lees verder

Onze tenniswatcher vindt Serena Williams de beste ooit: "Die vlammende ogen, dat imposante postuur, het ingehouden briesen"
Serena Williams de beste ooit? No doubt about that, vindt onze tenniswatcher Filip Dewulf. Duurzaamheid, power, wilskracht, mentaliteit, gamechanger, recordhoudster, icoon. Woorden schieten tekort om haar invloed te omschrijven.
Lees verder

Musk verkoopt 6,9 miljard dollar aan Tesla-aandelen, geeft potentieel verplichte aankoop van Twitter als reden
Tesla-CEO Elon Musk verkocht voor 6,9 miljard dollar (omgerekend 6,75 miljard euro) aan aandelen in de maker van elektrische voertuigen. Hij zei dat het geld kan worden gebruikt om een potentiële Twitter-deal te financieren als hij de juridische strijd met het social media-platform verliest.
Lees verder

Musk verkoopt 6,9 miljard dollar aan Tesla-aandelen
Tesla-CEO Elon Musk verkocht voor 6,9 miljard dollar (omgerekend 6,75 miljard euro) aan aandelen in de maker van elektrische voertuigen. Hij zei dat het geld kan worden gebruikt om een potentiële Twitter-deal te financieren als hij de juridische strijd met het social media-platform verliest.
Lees verder

Prinses Amalia ziet 'nu' af van lidmaatschap Amsterdams corps
Prinses Amalia ziet op dit moment af van lidmaatschap van het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (ASC/AVSV).
Lees verder

Welkom in Amerika: poema sluipt rond op domein van Harry en Meghan. "Ze moeten hun kippen beschermen"
Het zal je maar overkomen: de Britse prins Harry en zijn echtgenote, hertogin Meghan Markle, kregen deze week een verontrustende boodschap van de lokale overheid. Ze moeten hun deuren op slot doen en zo veel mogelijk binnen blijven, want hun buurt wordt geteisterd door een wilde poema.
Lees verder

Luiks bewakingsbedrijf haalt megacontract van Europese Commissie binnen ter waarde van 286 miljoen euro
Het Luikse bewakingsbedrijf Protection Unit heeft een contract binnengehaald om de gebouwen van de Europese Commissie in Brussel te bewaken. Dat schrijven verschillende Franstalige kranten woensdag.
Lees verder

Waarom Club Brugge ongeziene inspanningen wil leveren voor 'missing link' Sander Berge
Zélfs de reeds geboden 15 miljoen plus bonussen zijn voorlopig niet genoeg. En toch droomt Club Brugge van 'longshot' Sander Berge (24), al sinds januari in beeld. Achtergrond bij de zoektocht van blauw-zwart naar de 'missing link' op het middenveld.
Lees verder

"Een werkloze die begint te werken, ziet 91 procent van zijn aanvullend brutoloon in de staatskas verdwijnen": werkexpert wil werkloosheidsval aanpakken
Volgens cijfers van de Europese Commissie bedraagt de werkloosheidsval in België 91 procent. Dat betekent dat een werkloze die begint te werken, meteen 91 procent van zijn aanvullend brutoloon in de staatskas ziet verdwijnen, door belastingen op arbeid en doordat uitkeringen en sociale voordelen wegvallen. Werken levert met andere woorden soms maar 9 procent extra op. "Niet bepaald bemoedigend", vindt werkexpert Stijn Baert.
Lees verder

Ahold Delhaize bevestigt uitstel beursgang bol.com
Supermarktconcern Ahold Delhaize brengt de onlinewinkel bol.com nog niet naar de beurs, zo bevestigde het Nederlands-Belgische concern woensdag in de marge van zijn kwartaalresultaten.
Lees verder

Stybar open over lijdensweg met hartproblemen en miskraam: "Toen ik 'burn-out' en 'depressie' googelde, dacht ik: 'Nu is het genoeg'"
Zdenek Stybar (36) weet nu ook wat het leven is. Méér dan koersen winnen, in elk geval. 920 dagen droog inmiddels? Voorlopig geen team meer voor 2023? Ach. "Dat ik opnieuw geniet en me niet liet afglijden naar een depressie, is me een zege waard." Een openhartig gesprek.
Lees verder

Ex-politicus (41) woont na faillissement al drie weken in tent aan kanaal: "Dit toont aan dat het systeem te traag werkt"
Het is een decor dat je dezer dagen eerder op een festivalweide of kampeerterrein verwacht, maar voor Björn Verhaeghe (41) is zijn verblijf in een tent aan het kanaal bij de Emelgembrug bittere ernst. De voormalige Open VLD-politicus is na een faillissement en daaropvolgend conflict met de huisbaas het dak boven zijn hoofd kwijt en woont al drie weken buiten.
Lees verder

Russen willen kerncentrale Zaporizja verbinden met de Krim
Russische troepen die de Oekraïense kerncentrale Zaporizja bezetten, bereiden zich voor om ze te verbinden met de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd. Het gevolg is dat de Russen, volgens de Oekraïense exploitant Energoatom, schade toebrengen aan de kerncentrale door de stroomopwekking om te leiden.
Lees verder

Dashcam filmt hoe piloot riskante noodlanding maakt op drukke snelweg in VS
Een vliegtuigje moet een noodlanding maken op een drukke snelweg in Californië. Het toestel raakt een rijdende truck en gaat daarna in vlammen op. De piloot en een inzittende kunnen tijdig het brandende voertuig verlaten, ook de drie inzittenden van de truck zijn ongedeerd. Dankzij de goede noodlanding van de piloot kon een groter ongeluk vermeden worden.
Lees verder

PORTRET. Lara Switten, onze columniste die vocht voor het leven. "Ik zou het zo weer allemaal opnieuw doen"
In haar columns voor NINA vertelde Lara Switten (35), mama van drie, ons openhartig over haar leven met baarmoederhalskanker. Ze schreef over bevallen van een zoontje dat ze nooit zou zien opgroeien. Over leven met een deadline en, bovenal, over lichtpuntjes koesteren. Op 10 augustus 2021 namen we afscheid van Lara. Eén jaar later blikken we terug op haar onvermoeibare strijd, verteld in haar eigen mooiste woorden. "Ik heb nergens spijt van. De clue is dat liefde alles overstijgt."
Lees verder

Leningen met langere looptijd worden populairder: is het verstandig om een woonlening op 25 of 30 jaar te nemen?
De interesse in leningen met een lange looptijd groeit. Steeds meer kredietnemers kiezen voor een lening met een looptijd van 25 jaar, dat blijkt uit data van Spaargids.be. Waarom zou je kiezen voor een lening met een langere looptijd? En wat zijn de nadelen ervan?
Lees verder