Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 augustus 2022

Zo vrijen we in de toekomst. Antropologe over 5 vernieuwingen: “Weinig mensen zijn gebaat bij een seksrobot”

HLN
Zo vrijen we in de toekomst. Antropologe over 5 vernieuwingen: "Weinig mensen zijn gebaat bij een seksrobot"
"De middelen waarmee we op zoek gaan naar de liefde van ons leven zijn razendsnel aan het veranderen." Liggen we binnenkort allemaal met een sekspop in bed? Of zullen we onze gevoelens boosten met 'liefdesmedicijnen'? Toekomstantropologe Roanne van Voorst verdiepte zich in de toekomst van seks en relaties en ziet vijf belangrijke trends die binnen enkele jaren wellicht ook in jouw slaapkamer opduiken. "Wie kan er een pil weerstaan met de naam 'Horny Goat'? Ik niet."
Lees verder

Hoe maak je komaf met bloedluizen? "Je kippen zijn het eerste doelwit, maar ook jij kan gebeten worden"
Bloedluizen zijn de grote schrik van alle kippeneigenaars. Maar vormen die minuscule beestjes ook een gevaar voor jou en je andere dieren? En hoe krijg je ze het best weg? Dierenarts en professor An Garmyn (UGent) is gespecialiseerd in vogels en pluimvee en hun ziektes en geeft nuttig advies.
Lees verder

Een confrontatie met Philippe Clement? Union treft Monaco of PSV als het Rangers uitschakelt - AA Gent tegen Omonoia uit Cyprus
Vandaag wordt er geloot voor de play-offs van de Champions League, Europa League en Conference League. Als Union het Schotse Rangers kan uitschakelen, wacht in de laatste voorronde van het kampioenenbal een confrontatie met de winnaar van het duel AS Monaco-PSV. AA Gent treft in de play-offs van de Europa League Omonoia uit Cyprus.
Lees verder

Aannemer (32) komt om na val van stelling in Eeklo
In Eeklo is dinsdagmorgen een 32-jarige aannemer om het leven gekomen. De man stond op een stelling om werken aan een woning uit te voeren, maar kwam ongelukkig ten val. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.
Lees verder

Wetenschappers waarschuwen voor 'climate endgame': "Er zijn voldoende redenen om te geloven dat klimaatverandering kan leiden tot een catastrofe"
Het mogelijke verval van de maatschappij of de kans op uitsterven door de klimaatverandering wordt onvoldoende onderzocht. Dat schrijven klimaatwetenschappers in een analyse in een wetenschappelijk vaktijdschrift. Er zijn volgens hen voldoende redenen om te geloven dat de klimaatverandering tot een apocalyptische ramp of 'climate endgame' zou kunnen leiden, een scenario waar we momenteel niet op voorbereid zijn.
Lees verder

Belgische zwembadprofessionals herinneren aan "zorgeloos zwemmen door de juiste reflexen"
De Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals (BFZ) waarschuwt dinsdag voor de risico's die aan zwemplezier vasthangen, vooral voor kleine kinderen. De beroepsvereniging steunt daarom ook #ZorgeloosZwemmen, de bewustmakingscampagne van FOD Economie.
Lees verder

Streamz lanceert opvallende trailer van nieuwe serie 'Chasing Beauty: Perfectie te Koop?'
Streamz komt na teasers nu ook met trailer van gloednieuwe serie 'Chasing Beauty: Perfectie te Koop?'. Een trailer die er geen doekjes om windt.
Lees verder

Streamz lanceert trailer van 'Chasing Beauty: Perfectie te Koop?': "Ik ben verliefd op mijn neus, maar ik kan niet ademen"
Streamz komt na teasers nu ook met trailer van gloednieuwe serie 'Chasing Beauty: Perfectie te Koop?'. Een trailer die er geen doekjes om windt.
Lees verder

Grappige beelden: man in fluohesje trekt aanhangwagen verder op de E19
Bijzondere beelden vanop de autostrade E19 richting Antwerpen. Een autobestuurder filmde er hoe een man, met fluohesje en op de pechstrook, een aanhangwagen vooruit trekt. Het incident vond plaats ter hoogte van Mechelen. Volgens Jana Verdegem van de Federale Politie dateren de beelden van maandag. Wat er exact gebeurde of wat de aanleiding ertoe was, is nog niet bekend. Wel leverde het tafereel alvast zeer opmerkelijke beelden op.
Lees verder

Duits spoorbedrijf geeft werknemers bonus van minstens 100 euro voor energiebesparingen
Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn wil werknemers motiveren om energie te besparen op de werkplek door een eenmalige bonus uit te reiken van minstens 100 euro. "We willen alle 200.000 werknemers in Duitsland activeren, om alle kleinere en grotere hefbomen te gebruiken, en uit te komen op een aanzienlijke besparing", zei topman Martin Seiler dinsdag.
Lees verder

Leerlingen uit huis gezet, schandaal bij studentenclub: opleiding van prinses Amalia nu al overschaduwd
Prinses Amalia (18) is klaar om haar hogere studies aan te vatten. De oudste dochter van koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) studeert vanaf september aan de Universiteit van Amsterdam en verhuist daarom ook naar de Nederlandse hoofdstad. Iets wat veel reactie uitlokt, want de prinses wil zich aansluiten bij een omstreden studentenclub en neemt haar intrek in een miljoenenpand, waar de huidige bewoners moesten vertrekken voor haar komst. "De studie van Amalia stelt geen reet voor."
Lees verder

Handdoekje leggen niemand zeggen: Jaz (18) en Dean (27) reserveren altijd hun ligstoel. "Het hoort bij mijn vakantie"
Het hoogseizoen van de luie zwembadvakanties is aangebroken. En wie in een hotel logeert, is bekend met het fenomeen van de zogenaamde 'handdoekleggers'. Ook Jaz (18) en Dean (27) staan bij het opkomen van de zon al met hun handdoek in de aanslag om de beste ligstoel te 'reserveren'. "De 'luxeplaatsen' onder de parasol zijn instant weg. Dat geeft toch wat stress." Maar soms zijn hun inspanningen tevergeefs: enkele hotels treden er ondertussen tegen op.
Lees verder

Jaz en Dean zijn schaamteloze 'handdoekleggers' op hotel. "Als je het niet doet, moet je op de grond zitten."
Het hoogseizoen van de luie zwembadvakanties is aangebroken. En wie in een hotel logeert, is bekend met het fenomeen van de zogenaamde 'handdoekleggers'. Ook Jaz (18) en Dean (27) staan bij het opkomen van de zon al met hun handdoek in de aanslag om de beste ligstoel te 'reserveren'. "De 'luxeplaatsen' onder de parasol zijn instant weg. Dat geeft toch wat stress." Maar soms zijn hun inspanningen tevergeefs: enkele hotels treden er ondertussen tegen op.
Lees verder

Vorig jaar waren er 11 vluchtmisdrijven per dag: "Een vluchtende chauffeur onder invloed, dat is geen nieuw fenomeen"
Een 16-jarige fietser is maandagavond om het leven gekomen na een aanrijding in Temse. De bestuurder (33) sloeg na het ongeval op de vlucht, werd gevat en was onder invloed van drank en drugs. Twee weken geleden werd nog een 29-jarige fietsster aangereden in Gent, ook hier was de bestuurder (20) die vluchtte onder invloed. Gaat het om fout gelopen 'knaldrang' bij de bestuurders en zijn er meer vluchtmisdrijven hierdoor? We vroegen het aan het verkeersinstituut Vias.
Lees verder

Oekraïne meldt zware gevechten rond oostelijke stad Bachmoet
De Oekraïense generale staf maakt dinsdag melding van hevige gevechten tussen Russische en Oekraïense troepen rond de stad Bachmoet, in de oostelijke regio Donetsk. Ook in Soledar, acht kilometer ten noorden van Bachmoet, wordt naar verluidt gevochten. De berichten konden niet onafhankelijk worden gecontroleerd.
Lees verder

Klanten Leen Bakker slaan hun slag met onbedoelde monsterpromo: wat zijn je rechten bij een foute korting?
Wie vorige week de aanbiedingen bekeek op de webshop van interieurwinkel Leen Bakker, kon een unieke slag slaan. De interieurwinkel bood gedurende enkele uren eetkamerstoelen aan met een korting van maar liefst 91 procent. Achteraf bleek het om een vergissing te gaan. Maar wat als jij op zo'n onbedoelde promotie stuit? Professor consumentenrecht Reinhard Steennot legt uit wat je rechten zijn als consument.
Lees verder

Football Talk. Utkus (Cercle Brugge) half jaar out met gescheurde kruisband - Ishaq (RSCA) twee weken geschorst
Dramatisch nieuws voor Edgaras Utkus. De Litouwer van Cercle Brugge heeft een zware knieblessure opgelopen en zal ten minste zes maanden onbeschikbaar zijn. Utkus (22) moest vorige zaterdag tegen Anderlecht al na een half uur worden vervangen. Na intens medisch onderzoek werd een scheurtje in de voorste kruisband en in de meniscus van zijn rechterknie vastgesteld. De Litouwer wordt eerstdaags geopereerd. (LUVM)
Lees verder

Belgische langetermijnrente zakt tot laagste peil sinds april
De Belgische rente op tien jaar is vandaag gezakt tot zowat 1,28 procent. Dat is het laagste peil sinds april.
Lees verder

Preventieve vaccinatie tegen apenpokken lijkt beste optie
Volgens een voorlopige studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die afgelopen donderdag werd gepubliceerd, wordt best elke man met een hoog risico op een apenpokkeninfectie preventief gevaccineerd. Het onderzoek heeft nog geen peerreview gekregen, al lijken de Belgische onderzoekers zeker van hun stuk.
Lees verder

Security tackelt bandlid Rage Against The Machine in plaats van fan die op podium dringt
Tijdens een optreden van Rage Against The Machine werd gitarist Tom Morello (58) getackeld door een bewakingsagent. De man wou eigenlijk een fan tegenhouden die op het podium was geklommen, maar greep per ongeluk de gitarist. De tackel was zo hard dat Morello van het podium vlieg. Het concert werd stilgelegd maar wanneer Morello weer bovenkwam, stak hij zijn vuisten in de lucht en ging het publiek door het dak.
Lees verder