Doorgaan naar hoofdcontent

Zestiger in levensgevaar na valpartij met elektrische fiets, mogelijk kleine aanrijding met bromfiets

HLN
Zestiger in levensgevaar na valpartij met elektrische fiets, mogelijk kleine aanrijding met bromfiets
In Uitbergen bij Berlare is zondag een fietser gewond geraakt nadat hij ten val kwam in Uitbergen. Over het incident is nog veel onduidelijkheid. Mogelijk kwam het tot een kleine aanrijding met een bromfiets waardoor de fietser ten val kwam, maar alle omstandigheden worden nog onderzocht.
Lees verder

Families gaan op de vuist tijdens trouwfeest: politie ontruimt feestzaal
Verschillende families zijn zondagnacht met elkaar op de vuist gegaan tijdens een trouwfeest in het bioscoopcomplex van Siniscoop op het Stationsplein. De politie kwam massaal ter plaatse en stuurde iedereen naar huis.
Lees verder

India viert 75 jaar onafhankelijkheid: premier Modi roept op om India "vooruit te laten gaan"
Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de onafhankelijkheid van India heeft premier Narendra Modi de patriottische gevoelens aangezwengeld. Hij riep op om India "vooruit te laten gaan" op het pad richting een geavanceerd industrieel land.
Lees verder

Trekt jouw hond hard aan de leiband? Hondencoach geeft advies: "Je kan duidelijke commando's geven, zonder streng te zijn of te roepen"
Rustig wandelen met de hond is niet voor alle hondenbaasjes even evident. Sommige honden hebben immers de neiging om continu hard aan de leiband te trekken. Hoe je dat kan aanpakken, vertelt hondencoach Laura Lefebvre (30), die het boek "Beter communiceren met jouw hond" heeft geschreven. "Als een hond trekt aan de leiband, ligt dat vaak aan een verkeerde communicatie van de eigenaar.
Lees verder

Bosbranden in Spanje woeden voort, opnieuw duizenden mensen geëvacueerd
In Spanje zet de brandweer de strijd tegen de bosbranden onvermoeid voort. Een brandhaard op ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Alicante heeft volgens tv-zender RTVE sinds zaterdag al zo'n 3.500 hectare natuurgebied verwoest. Zowat 1.000 mensen moesten hun woning in het stadje Pego uit voorzorg verlaten.
Lees verder

Walrus Freya afmaken was "te drastische beslissing", vindt Nederlandse bioloog
Walrus Freya, die al een tijdlang rondhing in Noorwegen, is gisteren afgemaakt. Volgens Noorse dierenartsen omdat het dier de stress van de vele aandacht van toeristen niet meer aankon. Niet de beste oplossing, vindt een Nederlandse bioloog die het dier een tijdlang van dichtbij heeft gevolgd tijdens haar doortocht in de Nederlandse Waddenzee. "Het ging nog best goed met Freya", vindt hij.
Lees verder

Waasland Shopping opende halve eeuw geleden de deuren in Sint-Niklaas: "Schandvlek werd winkelparadijs"
Waasland Shopping viert in september haar 50ste verjaardag in Sint-Niklaas. Ere-burgemeester Freddy Willockx (74) maakte in 1972 de opening van het 'Koopcentrum Waasland' mee, en was in 2004 de katalysator van het nieuwe, grotere winkelcomplex. "Over de komst van zowel het oude als het nieuwe winkelcentrum is er áltijd eensgezindheid geweest", blikt de minister van Staat terug.
Lees verder

Japanse economie op precoronaniveau
De Japanse economie is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van de drie voorgaande maanden. Ten opzichte van een jaar eerder nam het bruto binnenlands product met 2,2 procent toe, zo blijkt uit voorlopige cijfers die de Japanse regering maandag publiceerde. De omvang van de Japanse economie is opnieuw groter dan eind 2019, net voor de coronacrisis uitbarstte.
Lees verder

Duitsland voert extra heffing op gas in: gezinnen zullen gemiddeld 500 euro meer moeten betalen
De Duitse gasprijsheffing, die de hoge kosten voor de vervanging van Russisch gas moet opvangen, gaat een gemiddeld gezin van vier personen jaarlijks zo'n 500 euro kosten. De Duitse overheid wil namelijk ruim 2 eurocent per kilowattuur gaan heffen.
Lees verder

Intimiteitscoördinator doet boekje open over filmseksscènes: "Wat is een merkin?"
De Amerikaanse Jessica Steinrock is een zogenaamde 'intimiteitscoördinator' op filmsets. Jessica bedenkt seksscènes en zorgt voor het welzijn van acteurs die deelnemen aan intieme scènes. Sinds de opkomst van #Metoo worden intimiteitscoördinators meer en meer gebruikt op filmsets. Bekijk hierboven enkele van haar onthullingen die ze deelt op haar TikTok.
Lees verder

Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314: "Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn"
Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en 'Lane Assist' kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat voor 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te rijden.
Lees verder

Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen
Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en 'Lane Assist' kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang.
Lees verder

Rani Rosius haalt halve finales 100m ondanks "slechtste race uit haar leven", ook Delphine Nkansa stoot door ondanks kuitcontractuur
Rani Rosius en Delphine Nkansa sneuveldenvandaag niet in de eerste ronde van de 100m op het EK atletiek. Al scheelde het voor Rosius niet veel na een misstap in haar reeks. Nkansa vreesde dan weer dat haar kuit het niet zou houden nadat ze gisteren bij het steppen een contractuur opliep. En zo kirden de twee twintigers toch van de pret: morgen lopen ze de halve finales.
Lees verder

EK atletiek: Rani Rosius haalt halve finales 100m ondanks "slechtste race uit haar leven", ook Delphine Nkansa stoot door ondanks kuitcontractuur
Rani Rosius en Delphine Nkansa vandaag niet in de eerste ronde van de 100m op het EK atletiek. Al scheelde het voor Rosius niet veel na een misstap in haar reeks. Nkansa vreesde dan weer dat haar kuit het niet zou houden nadat ze gisteren bij het steppen een contractuur opliep. En zo kirden de twee twintigers toch van de pret: morgen lopen ze de halve finales.
Lees verder

Tien jaar na de dood van Odilon Mortier, rouwt z'n weduwe Simonne nog steeds: "Ik kijk nog elke dag naar 'De Kotmadam' om zijn stem te horen"
Tien jaar geleden overleed Odilon Mortier, maar de acteur verschijnt nog dagelijks op tv in herhalingen van 'De Kotmadam'. Z'n weduwe, Simonne Keymeulen (89), vindt er troost in. "Hem zien, dat doet me niks, maar z'n stem horen... Da's iets anders", vertelt ze aan Dag Allemaal. Ze blikt terug op de man die Odilon was, als vader en als echtgenoot. "Hij was een vrije vogel en ik gunde hem z'n vrijheid. Hij kwam soms dagen niet naar huis. Daar ruzie over maken? Nee, dat deed ik niet."
Lees verder

Belle-vue, Lindemans of Rodenbach: wat is het lekkerste fruitbier? Biersommelier proeft er 10 en deelt een 8/10 uit: "Dit is een écht pareltje"
Fruitbieren: je bent er fan van of niet. "Ofwel zal het verfrissend smaken, ofwel zal het lijken op een vloeibare snoepwinkel", vertelt biersommelier Sofie Vanrafelghem. "Met zure of frisse basisbieren zou je geen al te zoete smaak mogen hebben." Welke scoren dan goed in een smaaktest? Ze proeft er 10 en deelt trucjes om het basisbier van een fruitbier te herkennen.
Lees verder

Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft en beoordeelt 12 BBQ-wijnen: "Voor amper 4,49 euro krijg je hier echt goede kwaliteit"
Bij een gezellige barbecue smaakt een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn kies je dan? En kan je die samen met het vlees in de supermarkt scoren? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde 6 rode en 6 witte wijnen die de supermarkten dezer dagen aanprijzen voor bij de barbecue. "Dit is absoluut een barbecuewijn om te serveren bij een goed stuk vlees met een vetrandje, maar kan evengoed tijdens de wintermaanden gedronken worden."
Lees verder

Benoit (27) heeft (veel) moedervlekken. Dermatoloog legt uit welke gevaarlijk zijn en bespreekt de oplossingen
"Ik schaamde me voor de moedervlekken die heel dik op mijn huid lagen, zeker als ik op het strand liep." Benoit (27) had — en heeft — moedervlekken, vooral op zijn rug. Iedereen telt er gemiddeld een dertigtal, maar wanneer zijn ze kwaadaardig en moet je ze laten wegnemen? En hoe dan? Dermatoloog Griet Voet verheldert de alarmsignalen, hoe vaak je op controle moet en wat je beter mijdt als je gezond wil blijven. "Als een moedervlek na je dertigste verandert, is dat niet normaal."
Lees verder

Egan Bernal viert zeven maanden na zware val rentree in Ronde van Denemarken
Egan Bernal keert zeven maanden na zijn zware val terug in het peloton. Morgen maakt de Colombiaan zijn rentree in de Ronde van Denemarken (16-20 augustus). "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe zwaar de afgelopen maanden voor mij zijn geweest, zowel fysiek als mentaal", aldus de ex-winnaar van de Tour en Giro.
Lees verder

Adele over afgelaste Las Vegas-shows: "Ik schaamde me maandenlang"
Adele vond het heel erg moeilijk om haar shows in Las Vegas af te zeggen eerder dit jaar. Maandenlang liep de zangeres met een schuldgevoel rond, zo vertelt ze in het tijdschrift 'Elle'.
Lees verder