Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 augustus 2022

Ze bijten en weken later heb je er nog last van: zwermen knijten houden inwoners van Kastel ’s avonds uit hun tuinen

HLN
Ze bijten en weken later heb je er nog last van: zwermen knijten houden inwoners van Kastel 's avonds uit hun tuinen
Al enkele weken kampt Kastel met een zware knijtenplaag. De beestjes, een soort kleine muggen, zijn dol op warmte en droogte, en komen daarom de laatste weken in grote getale voor. Heel wat bewoners van Kastel werden al gebeten. "Tot bloedens toe bleef ik maar krabben", zegt Veerle Van Damme uit Kastel.
Lees verder

Zijn 'cheat days' (on)gezond? 2 diëtisten over zondigen: "Liever meteen een grotere kom chips dan bij te vullen"
Na een week vol groenten durven we in het weekend de remmen los te gooien: frituursnacks en zoetigheden vieren hoogtij op de cheat day. Maar zo'n 'zondigdag' waarop je à volonté mag eten wat je wil doet meer kwaad dan je denkt, weten diëtistes Sanne Mouha en Celien Rombouts. Ze tippen slimmere manieren om je gezonde zelf die ongezonde lekkernijen te gunnen, van wildcards inlassen tot genotsmomentjes afbakenen. "Overvol zitten geeft net zin om te snacken."
Lees verder

Omstreden zomerbar Zanzibar mag terug open maar moet zich houden aan beperkingen om overlast te beperken: "Er zal op regelmatige basis gecontroleerd worden"
De pop-up zomerbar 'Zanzibar' in Merchtem mag de activiteiten hernemen, dat heeft het gemeentebestuur deze week beslist. De organisatie moet zich wel houden aan bepaalde opgelegde beperkingen om de overlast naar de omgeving te beperken. Zo zullen er minder mensen aanwezig mogen zijn en zal er een beperking van muziekvolume gelden. "De activiteiten brengen op die manier het agrarisch gebied niet in het gedrang", klinkt het.
Lees verder

Gaat 'Grey's Anatomy' verder zonder dokter Grey? Actrice Ellen Pompeo weinig te zien in nieuw seizoen
De Amerikaanse actrice Ellen Pompeo (52) werd wereldberoemd dankzij haar hoofdrol -Meredith Grey- in de succesvolle dokterserie 'Grey's Anatomy'. Het negentiende seizoen is in de maak en er zijn zelfs al nieuwe castleden aangekondigd. Maar het ziet er naar uit dat het personage Meredith Grey niet veel in beeld gaat komen. Betekent dit haar afscheid? En wat is de reden?
Lees verder

Elektrische auto's hebben plots groter rijbereik na update: hoe kan dat? "Ook zonder echte aanpassingen kan je wagen soms opeens verder rijden"
Steeds vaker krijgen nieuwe auto's tussendoor een update. Een vernieuwde versie van de software. Inderdaad, precies zoals dat ook bij een computer het geval is. Bij een elektrische wagen kan het zomaar zijn dat je erna een groter rijbereik hebt. Hoe kan dat eigenlijk? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn licht toe: "Ingenieurs zoeken permanent uit hoe ze autorijden efficiënter kunnen maken".
Lees verder

Vloggers filmen hoe gemakkelijk ze backstage bij K3 raken tijdens Herentals Feest: "Ik heb gezegd dat ik foto's kwam maken bij de VIP"
Vlogger Siaz probeerde afgelopen weekend samen met een vriend backstage te geraken bij het Herentals Feest. De twee raakten na twee keer proberen backstage binnen en konden even babbelen met K3. Uiteindelijk werden ze wel ontdekt door security en werden ze weggestuurd.
Lees verder

Gwen (19) toont trots haar beachbody: "Zelfs mijn familie zei me vroeger dat ik 'te dik' was"
Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That's it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Gwen (19) in badkleding. Als kind kreeg ze van haar ouders en familie te horen dat ze 'te zwaar' was, maar ze heeft geleerd om zich daar niks van aan te trekken. "Ik heb geen strakke buik, maar ik ben er wél tevreden over."
Lees verder

Gwen (19) toont trots haar beachbody: "Poseren voor de spiegel doet wonderen voor mijn zelfvertrouwen"
Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That's it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Gwen (19) in badkleding. Als kind kreeg ze van haar ouders en familie te horen dat ze 'te zwaar' was, maar ze heeft geleerd om zich daar niks van aan te trekken. "Ik heb geen strakke buik, maar ik ben er wél tevreden over."
Lees verder

Kijkers op post: 'Waarheid, durven of doen' wordt een uur vroeger uitgezonden
Het VTM-programma 'Waarheid, durven of doen' zal vanaf maandag een uur vroeger op de buis zijn. Hierdoor wordt er wat geschoven in het avondschema. Dezelfde programma's, een ander tijdstip.
Lees verder

Hondenhater aan het werk in Kortrijk: "Iemand gooit gehaktballen met rattenvergif in het park"
Mila, een Vizsla van zes jaar oud, at enkele weken geleden rattenvergif in park De Blauwe Poort. Ze werd er erg ziek van, maar overleefde de vergiftiging. "Nu durf ik met mijn honden amper nog te gaan wandelen in het park", vertelt baasje Griet Vancraeyveldt, die vlak aan het park woont.
Lees verder

Hondenhater aan het werk in Kortrijk: "Iemand gooit gehaktballen met rattenvergif in park"
Hond Mila, een Vizsla van zes jaar oud, at enkele weken geleden rattenvergif op in Park Blauwe Poort. Ze werd er enorm ziek van, maar overleefde de vergiftiging. "Nu durf ik met mijn honden amper nog te gaan wandelen in het park", vertelt baasje Griet Vancraeveldt, die vlak aan het park woont.
Lees verder

Prima week voor de Belgische coëfficiënt: zeges van Union, Anderlecht en Antwerp brengen ons dichter bij grootste concurrenten
De Belgische coëfficiënt heeft er een goede week opzitten. Dankzij de Europese overwinningen van Union, Anderlecht en Antwerp maken we terrein goed op de grootste concurrenten.
Lees verder

Ouders Archie vangen opnieuw bot: hersendode 12-jarige mag niet naar palliatieve instelling
Een High Court in Londen heeft een verzoek om de 12-jarige hersendode Archie Battersbee van een ziekenhuis naar een palliatieve instelling over te brengen afgewezen. Ook mag hij van de rechtbank niet naar het buitenland worden gebracht voor een behandeling. De familie gaat in beroep, meldt ITV News.
Lees verder

LIVE. Volg hier de voorstelling van Charles De Ketelaere bij AC Milan
Charles De Ketelaere wordt om 14 uur voorgesteld als nieuwe speler van AC Milan. Wat heeft de Rode Duivel te vertellen? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE. "Ik wilde enkel naar Milan komen": volg hier de voorstelling van Charles De Ketelaere bij AC Milan
Charles De Ketelaere wordt om 14 uur voorgesteld als nieuwe speler van AC Milan. Wat heeft de Rode Duivel te vertellen? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Slecht nieuws voor Club Brugge en Anderlecht: Belfius wil sponsorcontract niet verlengen
Staatsbank Belfius is niet van plan om z'n sponsorcontracten met Club Brugge en Anderlecht, goed voor meerdere miljoenen, te verlengen. Dat gaf CEO Marc Raisière vandaag aan tijdens een persconferentie. Het contract met Club Brugge loopt nog tot eind 2023, dat met Anderlecht tot eind 2024.
Lees verder

Jaak Broekx, oudste man van België, viert zijn 108ste verjaardag: "Het geheim? Ben nooit getrouwd geweest"
In woonzorgcentrum De Gerkenberg viert men feest. Jaak Broekx uit Bree wordt zaterdag 108 jaar oud en is daarmee de oudste man van België. Jaak is geboren toen de Eerste Wereldoorlog losbrak. Hij heeft altijd thuis gewoond en op de boerderij gewerkt.
Lees verder

Vlaamse werkgelegenheidsgraad stijgt tot boven 70 procent
De werkgelegenheidsgraad dit jaar in Vlaanderen wordt geraamd op 70,4 procent. Dat meldt Statistiek Vlaanderen vrijdag. De Vlaamse werkgelegenheidsgraad blijft hiermee wel onder de 80 procent die België zich tegen 2030 voor het hele land als doel gesteld heeft. Hij ligt ook lager dan de gemiddelde werkgelegenheidsgraad in de Europese lidstaten (73,8 procent).
Lees verder

Jackpot! Vrouw uit Waals-Brabant wint 4 miljoen euro
Een inwoner van Waals-Brabant wint de Lotto Jackpot van 4 miljoen euro. Dat meldt de Nationale Loterij.
Lees verder

"Een ongecontroleerde stoelgangtransplantatie kan je juist nog zieker maken": experten over de voordelen én risico's van deze behandeling voor je darmen
Er zijn steeds meer aanwijzingen dat tal van aandoeningen beïnvloed worden door de samenstelling van onze darmflora. Stoelgangtransplantatie – waarbij uitwerpselen van een gezonde donor naar de darmen van een zieke ontvanger worden getransplanteerd – lijkt daardoor niet langer van de pot gerukt als behandelmethode voor allerlei kwalen. Professor maag- en darmziekten Danny De Looze en biomedisch onderzoeker Hannelore Hamerlinck leggen uit hoe het werkt. Wat mag je verwachten van de behandeling en wat mag je zeker niet doen?
Lees verder