Doorgaan naar hoofdcontent

Zangeres Petra werd 50 en duikt weer op in ‘Tien om te Zien’: “Ouder worden is bevrijdend... Met wie ik vroeger...

HLN
Zangeres Petra werd 50 en duikt weer op in 'Tien om te Zien': "Ouder worden is bevrijdend... Met wie ik vroeger was, zou ik zelf geen vriendin kunnen zijn"
'Ik leef voor jou' of 'In een klein stationnetje': in de jaren negentig slechts enkele van de hits waarmee zangeres Petra uit Ursel (Aalter) de hitlijsten én het podium van 'Tien om te Zien' bestormde. Dat laatste doet ze, nu ze net 50 geworden is, zondagavond opnieuw. Minder stormachtig dan vroeger, dat wel. Veel wijzer, dat vooral. "Ik heb als tiener geleefd in een wereld waar tieners niet in moeten leven. Maar wat de buitenwereld van me denkt, maakt me vandaag minder uit." Tijd voor een verjaardagsbabbel.
Lees verder

Bekende drugsadvocaat Mounir Souidi over het Antwerps drugsgeweld: "Dit is criminaliteit waar veel geld mee gepaard gaat"
In Antwerpen lijkt het de afgelopen weken oorlog te zijn. De visitekaartjes van de drugswereld worden tot in de binnenstad afgeleverd: vuurwerkbommen, granaten en schietpartijen. Is er effectief een nieuwe drugsoorlog ontstaan en hoe kan dit aangepakt worden? We vroegen het aan de bekende Antwerpse drugsadvocaat Mounir Souidi: "Sommige politici schreeuwen om meer blauw of het leger op straat te sturen... Dat zijn ideetjes die ik op een paar seconden bedenk op het toilet."
Lees verder

INTERVIEW. Ann Van den Broeck vecht tegen borstkanker: "Eén keer per week mag ik van mezelf huilen"
Het is als een haartje van 2 centimeter dat plots op je kin staat en je niet zag groeien." Maar het knobbeltje dat Ann Van den Broeck (45) begin juni in haar borst ontdekte was minder onschuldig. Vol goede moed heeft ze de strijd tegen de agressieve borstkanker aangevat. "Als ik moe ben, begin ik te huilen en denk ik: waarom ik?"
Lees verder

Dochter Celien verklapt favorieten van Margriet Hermans voor 'Zomerhit 2022'
Vanavond is het zover, dan weten we wie de winnaar van 'Zomerhit 2022' wordt. Margriet Hermans maakt nog steeds kans op die titel met haar nummer 'Lekker blijven hangen', wat ze voor 'Liefde Voor Muziek' opnam. Een van haar meest vurige supporters is niemand minder dan haar eigen dochter Celien. Zij gooit alles in de strijd om mee stemmen te ronselen voor haar mama. Showbits-reporter Desna sprak met Celien over de innige en muzikale band die ze met haar mama heeft en over de kansen van Margriet vanavond in Blankenberge.
Lees verder

Grote brand in munitiedepot in Rusland vlak bij grens met Oekraïne
Mensen werden geëvacueerd uit twee Russische dorpen na een brand in een munitiedepot nabij de Oekraïense grens in de provincie Belgorod.
Lees verder

Belgische fans mengen zich onder de Nederlanders in wielergek Utrecht: "Remco is van ons, olé olééé"
Stevige fiesta gisterenavond in Utrecht. Daar werd de Vuelta op gang getrapt met eindelijk nog eens een ploegentijdrit. Véél decibels, een flinke voorraad bier en amper regen: het bleken dé ingrediënten voor een wild wielerfeest. De Belgische supporters vierden graag mee. "Zondag zijn we hier weer. Met méér bussen."
Lees verder

LIVE VUELTA. Maakt Merlier zijn verzameling compleet bij eerste kans voor sprinters?
Na de demonstratie van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit gisteren is het vandaag een eerste keer aan de sprinters in de Vuelta. Wint Tim Merlier na etappes in de Giro en de Tour ook in Spanje een rit? De officiële start is om 13u32. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet.
Lees verder

Autosalon 2023 zal er heel anders uitzien: "Sommige gevestigde merken zijn er niet bij, maar vooral de Chinezen zullen zich laten opmerken"
Van vrijdag 13 tot en met zondag 29 januari 2023 vindt op de Brusselse Heizel opnieuw het Autosalon van Brussel plaats, na een door de coronapandemie opgelegde onderbreking van twee jaar. In de tussentijd is er heel wat veranderd. Het Autosalon zal hetzelfde niet meer zijn. Onze autokenners Brecht Vanhaelewyn en Joost Bolle hebben via hun contacten anoniem al meerdere zaken vernomen over hoe het autosalon er dit jaar zal uitzien: dit zijn de eerste details van wat de bezoeker mag verwachten.
Lees verder

Het volgende doel van Thiam als het van haar coach afhangt: "Het wereldrecord zit in mijn hoofd en ook in dat van Nafi"
Nafi Thiam (28) won alle belangrijke titels niet één, maar zelfs al twee keer in haar carrière. Hoe kan zij haar al sprakelende palmares nu nóg meer glans geven? Met een wereldrecord, meent haar trainer Roger Lespagnard. "Ik wacht tot ze zegt: 'On y va.'"
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Verfrissend glaasje Martini Bellini voor een prikje: "Bij aankoop van een karton bespaar je maar liefst 12 euro"
De afgelopen dagen kregen we te maken met enkele verkoelende regenbuien, maar in de loop van volgende week belooft het opnieuw volop te zomeren. Ideaal weer voor een drankje in de tuin, en dat kan dankzij een promoactie van verschillende supermarktketens voordelig met een verfrissend glaasje Martini Bellini. De leden van promojagers België zijn alvast enthousiast. "Ik ben mijn doos al gaan halen", klinkt het.
Lees verder

Twaalf doden bij aanval al-Shabaab op hotel in Somalië, terroristen verschansen zich in kamer
Bij een aanval van radicale moslims op een populair hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens twaalf mensen gedood en meerdere gewonden gevallen. Dat melden de veiligheidsdiensten. De terroristen houden zich vanochtend nog steeds in het hotel schuil.
Lees verder

Wereldleiders op de dansvloer: Finse premier Sanna Marin is niet enige leider die al eens de beentjes losgooit
Sanna Marins 'feestgedrag' heeft haar thuis misschien in de problemen gebracht, maar zelfs haar felste critici zullen niet ontkennen dat de Finse premier beter danst dan sommige andere wereldleiders. Zoals de sociale media al snel aangaven, zijn er maar weinig staatshoofden of regeringsleiders die zich nog nooit op een dansvloer hebben gewaagd. Daarom krijg je hier een overzicht toppolitici die de beentjes losgooien.
Lees verder

Als deze waarschuwingslampjes branden moet je direct naar de garage
Remsysteem, oliedruk, ABS, ESP, airbag: iedereen zou deze symbolen op het dashboard moeten kennen en weten wat ze doen, maar wie verdiept zich erin? In dit artikel geven we een overzicht van de signalen die je serieus moet nemen.
Lees verder

Zo blijft Birgit Van Mol gezond en gelukkig ondanks drukte en tegenslag. "Dankzij boksen pieker ik niet meer"
"Geloof me, een mens is zoveel sterker dan je denkt." Dat voormalig nieuwslezeres Birgit Van Mol (54) in de media belandde, was toeval. Maar ze groeide uit tot een vaste waarde, ook al slaat ze nu een iets nieuwe weg in. Eentje die ze dankzij haar familiegeluk thuis, herbronnen in de natuur en sport — veel sport — zelfzeker bewandelt. "Wegens een rimpel hier en daar de laan uit gestuurd worden, dat is toch te absurd voor woorden?"
Lees verder

'Sex and the City'-acteur John 'Aidan' Corbett maakt opwachting in reboot 'And Just Like That...'
John Corbett (61), beter bekend als Aidan Shaw uit 'Sex & The City', zal te zien zijn in het tweede seizoen van 'And Just Like That...', de reboot van de populaire reeks. Dat maakte de Amerikaanse entertainmentsite 'Deadline' op vrijdag bekend.
Lees verder

Mede door het scootertje: Vettel verzamelde tot dusver meeste boetes in F1, Verstappen slechts één keer over de schreef
Met Spa-Francorchamps begint de Formule 1 volgend weekend aan deel twee van het seizoen. Nog een weekje pauze, een ideaal moment om te bekijken wie tot dusver de meeste... boetes verzamelde. Op nummer één: Sebastian Vettel. WK-leider Max Verstappen ging slechts één keer over de schreef.
Lees verder

Minister Demir werft 25 extra tijdelijke justitieassistenten aan voor proces aanslagen Brussel
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) werft 25 extra tijdelijke justitieassistenten aan om de slachtoffers van de aanslagen van 2016 te ondersteunen tijdens het proces over die aanslagen en hen de nodige nazorg te bieden.
Lees verder

Zelfs Covid heeft die bubbel niet doorprikt: waarom de Premier League-clubs miljarden kunnen blijven uitgeven aan transfers
Geen 113 miljoen voor Romelu Lukaku of 118 miljoen euro voor Jack Grealish. Zelfs zonder die excessen stelt de Premier League deze zomer zijn transferrecords opnieuw scherper. Hoezo Covid-impact? Waarom de 'Money League' meer kan spenderen dan de Serie A, La Liga en Bundesliga samen. Le foot à deux vitesses?
Lees verder

IBE staat voor het eerst op het podium van Pukkelpop: "Klaar voor een rollercoaster aan emoties"
Hij won in 2019 'The Voice' en mocht meteen op Rock Werchter spelen. Een visitekaartje van formaat voor Ibe Wuyts (20), alias IBE. Maar toen kwam corona, en kon hij twee jaar lang niet optreden. Maar kijk: IBE is klaar voor een frisse doorstart. Met een eerste album - dat in september uitkomt - en een optreden op Pukkelpop, nu zaterdag. "Na Werchter had ik het gevoel dat ik mijn 'groeiproces' had overgeslagen."
Lees verder

Veel relaties sneuvelen na vakantie. Hoe kan je dat voorkomen? "Vervelende gewoontes worden in die periode uitvergroot"
Na de zomer piekt het aantal relatiebreuken. Wat veroorzaakt een vakantiescheiding? En kun je voorkomen dat je huwelijk strandt tijdens je vrije dagen? Experten leggen uit en geven tips. "Mensen denken: die gemiste seks gaan we in die periode inhalen. Maar hoe dan wanneer je met z'n vieren in een tent ligt?"
Lees verder