Doorgaan naar hoofdcontent

Wout van Aert voor reclamespot achtervolgd door Max Verstappen: “Lekke band op ongelukkig moment”

HLN
Wout van Aert voor reclamespot achtervolgd door Max Verstappen: "Lekke band op ongelukkig moment"
Geen alledaags beeld. Max Verstappen in de achtervolging op Wout van Aert. Voor hun sponsor Red Bull lieten de twee zich overhalen. Van Aert: "Ik ben het gewend om achtervolgd te worden, maar niet door een F1-wagen". Die van Verstappen dan nog, de autoritaire WK-leider die uitkijkt naar de GP Francorchamps dit weekend. "Ik ben geboren in België, dus hier racen is altijd speciaal."
Lees verder

Fietser sterft na aanrijding door vrachtwagen in Ieper
In Ieper is maandagnamiddag een fietser overleden na een verkeersongeval.
Lees verder

Bart en Louis gingen op vakantie met hun ex. "Het gaf ons de kans dingen uit te praten in een ontspannen omgeving"
De vakantie van een voormalig, Belgisch koppel is niet zo goed uitgedraaid. Is zo'n reis met je ex dan gedoemd om te mislukken? Niet volgens Bart (42), die tien dagen naar Turkije ging met zijn ex, en Louis (46), voor wie een reisje naar Zuid-Frankrijk tot een verzoening leidde. Een relatiecoach licht toe wat de valkuilen zijn. "Mijn ex vroeg me of ik ervoor open stond om met de kinderen op reis te gaan als 'test'. Het zou niet zonder risico zijn: bijna twee jaar lang konden we nauwelijks een gesprek voeren zonder dat het explodeerde."
Lees verder

Belgisch kampioen Tim Merlier en Cameron Vandenbroucke verwachten kindje: "Ons mooiste geheim"
Tim Merlier (29) heeft heuglijk nieuws te melden op de rustdag van de Vuelta. De sprinter van Alpecin-Deceuninck en zijn vriendin Cameron Vandenbroucke (23) verwachten een kindje. "Ons mooiste geheim", schrijven de Belgische kampioen en de dochter van wijlen Frank Vandenbroucke bij een foto die ze samen postten op Instagram. Merlier en Vandenbroucke meldden begin 2020 dat ze een koppel zijn. De geboorte van hun eerste kindje is voorzien voor februari 2023.
Lees verder

Euro op laagste niveau tegen dollar in 20 jaar
De waarde van de euro is maandag weer onder die van de dollar gezakt, tot het laagste niveau sinds de start van de Europese eenheidsmunt in 2002.
Lees verder

De filmgeheimen van 'Gladiator': geen scenario, Russell Crowe in de lappenmand en een plots overlijden
22 jaar geleden kwam het epische 'Gladiator' in de zalen, waarin Russell Crowe (58) schitterde als de dappere generaal Maximus. Een glansrol waarvoor hij beloond werd met een Oscar. Al was Crowe allesbehalve eerste keus. Bovendien durfde het op set al wel eens te knetteren tussen de hoofdrolspeler en de medewerkers. Tel daarbij een onverwachte dode, en het mag een wonder heten dat de prent zo'n succes werd. "Hij liet zich door vijf veel jongere matrozen van de Royal Navy verleiden tot een drinkspelletje."
Lees verder

André Hazes verbreekt eindelijk zijn stilte: "Ik zat in de meest donkere periode van mijn leven"
Het was een tijdlang heel stil rond André Hazes. De Nederlandse zanger kampte met een burn out en schrapte daarom verschillende concerten, zodat hij zich kon focussen op zijn mentale gezondheid. Nu is hij naar eigen zeggen klaar om erover te praten, en hij deelt zijn gevoelens met zijn volgers op sociale media. "Ik ben professionele hulp gaan zoeken."
Lees verder

Giftige algen wel degelijk oorzaak van vissterfte in de Oder, zeggen wetenschappers
De enorme hoeveelheid dode vissen die uit de Oder in Duitsland en Polen is gehaald, stierf wel degelijk door een gif dat door algen wordt geproduceerd. Dat zeggen onderzoekers van het Leibniz-Instituts für Gewässerökologie. Dat de algen, die vooral voorkomen in brak water, zo sterk gegroeid zijn, ligt dan weer aan de zouttoevoer naar de rivier, zegt onderzoeker Tobias Goldhammer. "Dat is momenteel onze meest waarschijnlijke hypothese."
Lees verder

Is behandeling van coronapatiënten veranderd? Longarts Bart Lambrecht: "We werken soms met medicijnen zo oud als de straat"
We doen nog steeds hetzelfde als aan het begin van de pandemie: zuurstof geven, beademen, de patiënt regelmatig omdraaien, zorgen dat er geen infecties bijkomen... Al is er toch één groot verschil: er bestaan nu ook medicijnen die zelfs zwaar zieke patiënten er weer bovenop kunnen helpen, en zelfs hevige infecties kunnen voorkomen. Medicijnen die soms zo oud zijn als de straat.
Lees verder

Behandelen we Covidpatiënten nu anders dan aan begin pandemie? Longarts Bart Lambrecht: "We gebruiken medicijnen zo oud als de straat"
Er is één groot verschil tussen de recente en eerdere behandeling van Covid in ons land: de medicijnen die gebruikt worden om patiënten erbovenop te helpen. Niet alleen preventief zijn er heel wat meer mogelijkheden, maar ook hevige infecties worden nu met specifieke medicijnen aangepakt. Medicijnen die soms zo oud zijn als de straat, of middelen gemaakt met lama-antilichamen.
Lees verder

Baggerschip Jan de Nul dreigt te zinken aan Kallosluis
De brandweer is sinds maandagmiddag in de weer om een bagger- en oliebestrijdingsschip van de Aalsterse Jan De Nul Group drijvende te houden. Het schip ligt aan de ingang van de Kallosluis in de Waaslandhaven en maakt veel water.
Lees verder

Amerikaanse corona-adviseur Fauci legt functies eind dit jaar neer
Anthony Fauci, de belangrijkste adviseur van het Witte Huis tijdens de coronacrisis, legt in december zijn functies neer. De bekende Amerikaanse viroloog (81) was 38 jaar directeur van het nationaal instituut voor allergieën en infectieziekten (NIAID). Hij gaf daar bovendien leiding aan het laboratorium voor immunoregulatie.
Lees verder

We stevenen af op warmste maand augustus sinds begin van de metingen
We stevenen af op de warmste maand augustus sinds het begin van de metingen, als de weersvoorspellingen kloppen dan toch. Dat zegt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter.
Lees verder

Steeds minder Oekraïners vragen tijdelijke bescherming in ons land, aantal vertrekkers stijgt
Sinds de start van de oorlog in Oekraïne, hebben 54.245 Oekraïners in ons land een attest van tijdelijke bescherming gekregen. Van een massale instroom is de jongste maanden geen sprake meer: op weekdagen worden gemiddeld nog 150 attesten uitgereikt. Opvallend is de forse toename van het aantal geregistreerde 'vertrekkers' sinds de start van de grote vakantie.
Lees verder

Moskou verwerft controle over joint venture Shell
Een Russische rechtbank heeft geoordeeld dat een samenwerkingsverband in Rusland waar Shell voor de helft in zit, onder controle van Moskou moet komen. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.
Lees verder

OPROEP. Is jou onlangs onrecht aangedaan of ben je opgelicht? Laat het ons weten
Voor een nieuw online programma is HLN op zoek naar mensen die onlangs het slachtoffer werden van onrecht of wanpraktijken. Heb jij het gevoel dat je onlangs bent opgelicht of dat je slecht bent behandeld en wil je jouw verhaal met ons delen? Laat het dan weten en vul onderstaand formulier in.
Lees verder

Wout van Aert brengt bezoek aan herstellende Tiesj Benoot: "Koffiestop inclusief Gentse bokkepootjes"
Opmerkelijk Strava-ritje van Wout van Aert. Daags nadat hij tweede werd in de BEMER Cyclassics in Hamburg, sprong Van Aert op de fiets voor een trainingsritje van Herentals richting het Gentse. Met Drongen als stopplaats. Niet toevallig, want het is de woonplaats van Tiesj Benoot, revaliderende ploegmaat van Van Aert.
Lees verder

Advocaat Van Steenbrugge vrijuit in drugslab Lendelede, tweede advocaat nog niet
In het onderzoek naar het drugslab in Lendelede gaat het openbaar ministerie in beroep tegen de buitenvervolgingstelling door de Brugse raadkamer van advocaat Nancy Vanhee, maar niet tegen die voor advocaat Walter Van Steenbrugge. Daardoor moet de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling nu oordelen of Vanhee verwezen wordt naar de correctionele rechtbank voor lidmaatschap aan een criminele organisatie.
Lees verder

Groot aardgasveld ontdekt voor kust Cyprus
Voor de kust van Cyprus is een groot aardgasveld ontdekt. Dat hebben de Cypriotische regering en het Italiaanse energiebedrijf Eni maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Na verrijzenis op Wimbledon is Goffin terug bij af na reeks nederlagen: geraakt hij op tijd wakker voor US Open?
Met vier nederlagen op rij in de eerste ronde veegde David Goffin (ATP 62) al het goeds en de hoop van zijn kwartfinale op Wimbledon weer uit. Over vijf dagen start de US Open. Tijd om wakker te worden.
Lees verder