Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 augustus 2022

Wout van Aert vandaag begonnen aan WK-voorbereiding: groene trui verkiest eendagskoersen en hervat in Hamburg

HLN
Wout van Aert vandaag begonnen aan WK-voorbereiding: groene trui verkiest eendagskoersen en hervat in Hamburg
De vakantie zit er alweer op. Wout van Aert is begonnen aan zijn voorbereiding op het WK van eind volgende maand in Australië. Vandaag werkte hij een trainingsrit van 141 kilometer af aan 36,4 km/u.
Lees verder

Wolvenprobleem wordt groter, vreest Nationale Park in Nederland
Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland staat niet te juichen om de geboorte van jonge wolfjes in het park. De parkdirectie is al sinds de komst van de eerste wolvin binnen de hekken van De Hoge Veluwe tegen de vestiging van het dier. Nu er een onbekend aantal welpen in het park is geboren, staat vrijwel vast dat een wolvenpaar daar een territorium heeft gevestigd. Een Zwitserse studie besluit intussen dat de habitat voor wolven in de Alpen over vijf jaar volledig 'bevolkt' zal zijn.
Lees verder

Duitse oud-kanselier Schröder mag lid blijven van regeringspartij
De Duitse regeringspartij SPD gaat het lidmaatschap van oud-bondskanselier Gerhard Schröder niet beëindigen vanwege diens vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin en banden met Russische staatsenergiebedrijven. Er is volgens een arbitragecommissie geen bewijs dat er partijregels zijn overtreden, melden Duitse media.
Lees verder

Week na verdwijning zijn zoekacties naar Hugo (81) in Spanje stopgezet: "Misschien wordt papa's scootmobiel ooit teruggevonden"
Een week nadat hij spoorloos verdween in het Spaanse Hondon de los Frailes zijn de zoekacties naar de uitgeweken Oostendenaar Hugo Dewulf (81) stopgezet. Dat meldt zijn zoon Patrick. "Ze weten niet meer waar ze nog moeten zoeken", vertelt hij.
Lees verder

'Lightyear' niet te zien op Disney+ in Midden-Oosten wegens kus tussen twee vrouwen
"Tot aan de sterren en daar voorbij" zal 'Lightyear' niet raken. De film wordt namelijk niet vertoond op het streamingsplatform Disney+ in het Midden-Oosten. Deze beslissing komt er nadat de Pixarfilm eerder al werd verbannen uit de bioscopen wegens het feit dat de beste vriendin van astronaut Buzz Lightyear een relatie heeft met een vrouw en haar een kus geeft.
Lees verder

Aarde lijkt haast te hebben: kortste dag ooit sinds start van metingen geregistreerd
De aarde deed op 29 juni 1,59 milliseconde sneller over een volledige rotatie dan de gebruikelijke 24 uur. Dat is een recordtijd sinds de metingen in de jaren 60 van start gingen. Met andere woorden: 29 juni was de kortste dag ooit gemeten. Het vorige record dateerde nog maar van 19 juli 2020.
Lees verder

Gordon Ramsay lacht in nieuwe TikTok-video met Jamie Oliver
In een nieuwe TikTok van Gordon Ramsay (55), geplaatst door zijn dochter Tilly (20), lacht hij nog eens met Jamie Oliver (47). In de video gaat de chef in op de geruchten dat hij recepten zou stelen. Dat doet hij door te dansen met een kookboek van Jamie Oliver in zijn broek. De twee Britse chefs hebben al jaren ruzie. Ze werkten vroeger samen aan het programma 'Food Fight', maar zijn daardoor niet bepaald vrienden geworden.
Lees verder

Bezette Oekraïense regio wil referendum over opname in Rusland
De door Moskou aangewezen autoriteiten in de gedeeltelijk bezette Oekraïense regio Zaporizja kondigden officieel voorbereidingen aan voor een referendum omtrent de aanhechting van het gebied aan Rusland. "Ik heb een order ondertekend opdat de centrale kiescommissie voorbereidingen begint te treffen voor de organisatie van een referendum omtrent de aanhechting aan Rusland", zei Jevgeni Balitski, als hoofd van het door Moskou aangesteld civiel en militair bestuur van deze door de Russen bezette zuidelijke regio.
Lees verder

Noorse koning Harald weer thuis na ziekenhuisopname
Koning Harald van Noorwegen is weer thuis. Het Noorse hof laat maandag weten dat de 85-jarige vorst is ontslagen uit het ziekenhuis in Oslo, nadat hij daar sinds vorige week woensdag werd behandeld voor een infectie. In een verklaring over het ontslag laat het Noorse hof weten dat de koning "in goede conditie" is.
Lees verder

Juli 2022 behoort wereldwijd tot drie warmste julimaanden ooit gemeten
Afgelopen juli, met zijn extreme hittegolven, was wereldwijd de op twee na warmste juli ooit gemeten. Enkel juli 2016 en juli 2019 overtroffen de voorbije maand. Dat meldt de dienst voor klimaatverandering van Copernicus (C3S), het programma van de Europese Unie dat de aarde monitort.
Lees verder

Defensie belt voortaan meteen politie bij overtreders op Groot Schietveld: "Op terrein met niet-ontplofte munitie komen joggen is géén goed idee"
Overtreders die het toegangsverbod aan hun laars lappen en doodleuk het Groot Schietveld betreden; Defensie is ze méér dan beu. Voortaan zal de politie erbij gehaald worden wanneer iemand betrapt wordt op het negeren van verbodsborden, afsluitingen en rode vlaggen. "We hebben er al zo vaak voor gewaarschuwd, maar er lijkt geen verbetering in te zitten", zegt bevelhebber Erik Verstraelen. "De voorbije twee weken hebben we 142 inbreuken vastgesteld."
Lees verder

Nieuw Amerikaans beleid in Sub-Sahara-Afrika moet Chinese en Russische invloed in regio verminderen
De Verenigde Staten van Amerika willen de samenwerking met landen in Sub-Sahara-Afrika uitbreiden en de invloed van China en Rusland in de regio verminderen. "De nieuwe Amerikaanse strategie voor Afrika bezuiden de Sahara zal het belang van Afrika voor de nationale veiligheidsbelangen van de VS opnieuw definiëren", zei het Witte Huis. Washington wil onder meer open samenlevingen bevorderen en zo "schadelijke activiteiten van de Volksrepubliek China, Rusland en andere actoren" tegengaan.
Lees verder

"Moeilijkste prijsonderhandelingen ooit" leiden soms tot lege rekken: deze producten zijn het vaakst de inzet van de supermarktoorlog
Nu de prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers "de moeilijkste ooit" beloven te worden, zit de kans er dik in dat bepaalde producten een tijdje — of zelfs definitief — uit de rekken worden genomen. Maar wat maakt een product tot inzet van de supermarktoorlog?
Lees verder

Zeventien Antwerpse scoutsleden naar ziekenhuis nadat ze bedorven vis eten in Italië
Zeventien jongeren van een Antwerpse scouts zijn in Italië naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel werden in een restaurant in Bergamo. Gek genoeg gebeurde dat nog voor ze er een hap gegeten hadden, schrijven Italiaanse media. De oorzaak bleek een voedselvergiftiging door een eerdere maaltijd, waarbij wellicht bedorven vis werd geserveerd.
Lees verder

Van Kat Kerkhofs tot topmodel Bella Hadid: dit is het hippe hoedje dat iedereen draagt deze zomer
Wat ooit een functioneel accessoire was, is nu al enkele modeseizoenen een heus statement: het vissershoedje. Op alle festivalweides zijn aanhangers ervan weer stevig vertegenwoordigd, en gisteren arriveerde Kat Kerkhofs nog in Turkije met een wit exemplaar op haar hoofd. Maar hoe groeide dat vissershoedje eigenlijk uit tot zo'n passe-partout voor jong en oud? Moderedacteur David Devriendt legt uit.
Lees verder

Nieuwe details over dodelijk ongeval in Duits pretpark: vrouw (57) viel in bocht uit achtbaan en stortte 8 meter omlaag
Er zijn nieuwe details bekend over het dodelijke ongeval van zaterdagmiddag in een pretpark in Duitsland. Een 57-jarige vrouw viel er toen uit een achtbaan. Volgens het parket van Koblenz gleed ze in een bocht uit haar stoel en viel ze van een hoogte van ongeveer acht meter omlaag. Ze stierf ter plaatse. Er is intussen een onderzoek gestart naar de oorzaak van het drama, melden de Duitse kranten 'SWR' en 'Bild'. Het park blijft voor onbepaalde tijd gesloten.
Lees verder

Voorzitster van populairste Italiaanse partij: "Hou migranten al bij hun vertrek tegen"
Giorgia Meloni, de voorzitster van de populairste politieke partij in Italië, roept op om migranten al bij hun vertrek tegen te houden. Haar partij Fratelli d'Italia (Broeders van Italië) ligt momenteel op kop in de polls.
Lees verder

Amerikaanse band The Offspring ontsnapt aan drama wanneer auto in brand vliegt op autostrade
De band The Offspring is aan een drama ontsnapt nadat hun auto op de snelweg in brand vloog. De Amerikaanse groep toert momenteel door Canada. Onderweg naar hun optreden in Rimouski, Quebec, raakte een onbekend voorwerp het voertuig. Als gevolg stond de auto enkele seconden later in brand. Alle inzittenden ontsnapten aan het vuur, maar voorwerpen zoals paspoorten en laptops, moesten eraan geloven. De band heeft die avond wel nog opgetreden zoals gepland.
Lees verder

Tomorrowland gaat in zee met Zweedse dj Eric Prydz: spectaculaire hologramshow komt naar Nederland
De drie weekenden Tomorrowland zitten erop, maar er was één show die grote ogen wist te trekken in Boom: de hologramact van de Zweedse dj Eric Prydz (46). Muziekfans kunnen komend najaar nog eens gaan genieten van die unieke show, want Prydz gaat opnieuw samenwerken met de organisatie van Tomorrowland. Op 20 oktober is zijn show HOLO te bewonderen in de Ziggo Dome in Amsterdam.
Lees verder

Veel vraag naar water in supermarkten: lege rekken mogelijk, maar geen structurele tekorten
De hitte zorgt voor een grote vraag naar drinkwater in de supermarkten. Dat kan hier en daar leiden tot lege rekken, maar structurele tekorten zijn er niet, klinkt het bij de retailers.
Lees verder