Doorgaan naar hoofdcontent

Wilrijkse scouts weer thuis na ophef: ‘Nog nooit zoveel miserie gehad in één kamp’

Wilrijkse scouts weer thuis na ophef: 'Nog nooit zoveel miserie gehad in één kamp'

De leden van de Wilrijkse Scouts zijn zaterdag thuisgekomen na het veelbesproken kamp in Samrée. Wat een feestelijk groepskamp moest worden ter ere van hun 60 jaar bestaan, draaide uit in twee moeilijke weken voor de organisatie. 'We hebben er meer dan het beste van gemaakt voor onze leden', zegt de leiding.

Lees verder

Populaire routes in Alpen verboden door warme temperaturen

Als gevolg van de warme temperaturen in de Alpen zijn enkele populaire wandelroutes gesloten.

Lees verder

16-jarige Belg verdrinkt in Duitse zwemvijver

Een zestienjarige Belgische jongen is zaterdag verdronken in een zwemvijver in Rurberg, net over de Belgische grens. Dat meldt Aachener Nachrichten.

Lees verder

Kleindochter van president Biden gaat in Witte Huis trouwen

De oudste kleindochter van Joe Biden heeft haar trouwplannen bekendgemaakt: ze gaat in de herfst trouwen op de South Lawn van het Witte Huis. Een trouwfeest in het Witte Huis is uitzonderlijk, maar niet ongebruikelijk.

Lees verder

Zelenski beveelt evacuatie burgers uit regio Donetsk: 'Dan kan Russische leger minder mensen doden'

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zaterdagavond in een videotoespraak de bevolking van Donetsk - in het oosten van het land - gevraagd om de regio te verlaten.

Lees verder

Onze journalist in Charkov: '70 procent van de scholen zijn kapot'

Tijdens luchtaanvallen in het noordoosten van Oekraïne heeft het Russische leger een school in Charkov gebombardeerd. Buitenlandjournalist Corry Hancké ging ter plaatse om de schade op te meten. 'De mensen gaan hier elke nacht naar bed met het idee dat er weer gebombardeerd zal worden.' Bekijk de ravage in de video hierboven. 

Lees verder

Prins Charles verrast omstaander met ludiek antwoord

Tijdens een bezoek van prins Charles aan Birmingham, kreeg de Britse royal een opmerkelijke vraag voorgeschoteld vanuit het publiek. Een fan wou graag met de 73-jarige prins een pintje gaan drinken. Eerder dan de vraag af te wimpelen, gaf Charles een opvallend antwoord. 

Lees verder

Poetin: 'Marine krijgt komende maanden nieuwe Zircon-raketten'

De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens de viering van Marinedag in Sint-Petersburg aangekondigd dat de Russische marine de komende maanden de nieuwe Zircon-raketten zal krijgen.

Lees verder

Lahbib maakt eerste buitenlandse reis als minister

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) reist van 31 juli tot en met 2 augustus naar New York voor een werkbezoek aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Het is meteen haar eerste buitenlandse reis als minister.

Lees verder

Van Quickenborne over kritiek op Lahbib: 'Uit de briefwisseling blijkt dat België en Oekraïne op dezelfde lijn zitten'

Dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib als journaliste een reis heeft gemaakt naar de Krim, leidt niet tot problemen in de relatie tussen België en Oekraïne. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), momenteel waarnemend premier, aan VTM Nieuws.

Lees verder

Racing Genk klopt Standard in eigen huis na vermakelijke partij

Racing Genk heeft na de nipte nederlaag in Brugge nu wel punten gepakt. De Limburgers klopten thuis Standard met 3-1, waarin alle goals in de eerste helft vielen. Dessers trof twee keer raak, Trésor zette ook nog zijn naam op het bord. Dragus scoorde tegen voor de Rouches. De eerste thuiszege voor Genk en Wouter Vrancken. Standard en Ronny Deila blijven achter met een 1/6.

Lees verder

Ultranationalistische bloggers hekelen het openlijke geklungel van het Russische leger

Een handvol Russische bloggers blijft op zijn honger zitten bij het verloop van de oorlog in Oekraïne. Ze missen een efficiënt leger om snel het hele Oekraïense grondgebied in te palmen.

Lees verder

Aantal voetgangers dat sterft in bebouwde kom verdubbeld

Vorig jaar zijn in Vlaanderen 32 voetgangers overleden in de bebouwde kom. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2018, schrijft De Zondag. Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (Vooruit), die de cijfers opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), roept op om van 30 kilometer per uur de norm te maken. De minister is geen voorstander van een veralgemening.

Lees verder

Tomorrowland blikt nu al tevreden terug op drie 'magische weekends'

Hoewel er nog een laatste festivaldag aan de gang is, blikt de organisatie van Tomorrowland nu al terug op 'drie unieke weekends, magischer dan ooit'. Ook de burgemeesters van Boom en Rumst zijn blij dat het festival na twee coronajaren weer kon doorgaan, maar hopen volgend jaar weer naar twee feestweekends te gaan.

Lees verder

Vlaming Gerben Thijssen wint tweede rit Ronde van Polen

De tweede rit in de Ronde van Polen is gewonnen door onze 24-jarige landgenoot Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). Hij was de snelste in een massaspurt voor Pascal Ackermann (UAE) en Jonathan Milan (Bahrain Victorious) en boekte zo zijn eerste zege. Een andere landgenoot, Jasper De Buyst (Lotto-Soudal), werd op anderhalve kilometer van de meet als laatst overgebleven vluchter teruggegrepen.

Lees verder

Reddingsschip Ocean Viking mag 380 migranten naar Italië brengen

Ocean Viking, het reddingsschip van de Franse ngo SOS Méditerranée, mag met 380 migranten aanmeren in de haven van Salerno, ten zuiden van de Italiaanse stad Napels. Dat meldt de Franse ngo zondag op Twitter.

Lees verder

Dominante Annemiek van Vleuten heerst op La Planche en wint de Tour

Annemiek van Vleuten heeft op gepaste wijze de Tour de France Femmes gewonnen. De 39-jarige Nederlandse was in de laatste etappe net zoals een dag eerder een klasse apart. Van Vleuten reed ook op La Super Planche des Belles Filles iedereen in de vernieling en stelde zo naast haar tweede ritzege ook de eindwinst in het algemeen klassement veilig.

Lees verder

Club Brugge loopt tegen eerste nederlaag aan: onherkenbare landskampioen komt niet voorbij stug Eupen

Club Brugge heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden: op Eupen verloor het met 2-1, ook al moest de thuisploeg een kwart match afwerken met tien. De landskampioen was slap, ongeïnspireerd en defensief enorm kwetsbaar, een euvel dat tegen Genk ook al aan de oppervlakte kwam. Werk op de plank voor Hoefkens.

Lees verder

Negen doden bij overstromingen in Oeganda

Bij zware regenval en overstromingen in het Afrikaanse land Oeganda zijn zondag zeker negen mensen om het leven gekomen. Er zijn ook nog tientallen mensen vermist. Dat melden de lokale autoriteiten.

Lees verder

Tienkoppig KV Kortrijk sluit bewogen week af met nipte zege bij Seraing

KV Kortrijk sluit een onrustige week af met een overwinning tegen Seraing. De Luikenaars vergaten te scoren in een eerste helft die ze compleet naar hun eigen hand hadden gezet. Watanabe zorgt dat Belhocine met een gerust gevoel kan gaan slapen: het werd 0-1.

Lees verder

Gastland en topfavoriet Engeland pakt na verlengingen eerste Europese titel ooit

Gastland Engeland heeft zich in een uitverkocht Wembley voor het eerst in de geschiedenis tot Europees kampioen gekroond. In de finale ging Duitsland pas na verlengingen met 2-1 voor de bijl. De Engelsen waren vooraf topfavoriet om in eigen land Europees kampioen te worden en losten die verwachtingen ook in.

Lees verder

Chef Hardiquest gaat koken in de Provence

Na Kobe Desramaults, die op Sicilië aan de slag is, zal Christophe Hardiquest vanaf woensdag ook in het buitenland koken: hij wordt de chef van een iconisch restaurant in de Provence.

Lees verder

'Er is geen vertrouwensbreuk tussen Oekraïne en België'

Kiev reageert gunstig op de brief van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Volgens waarnemend premier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn daarmee de plooien gladgestreken na de rel om haar omstreden Krimreis.

Lees verder

Spookrijder in Oostende leed onder psychose

De spookrijder die zaterdag op de A10 een ­dodelijk ongeval veroorzaakte, zou de dag voor het ongeval vruchteloos medische hulp hebben gezocht.

Lees verder

Annemiek van Vleuten, een Nederlandse klassewijn die beter wordt met de jaren

Annemiek van Vleuten was dan wel de gedoodverfde favoriete, aan haar Tourzege ging een lange weg vooraf. Een pad waarop ze zich fysiek en minstens evenzeer mentaal onderscheidde.

Lees verder

Antwerp boekt zuinige zege tegen Zulte Waregem

Antwerp heeft een zes op zes te pakken. De Great Old won zondagavond verdiend maar zonder veel overschot tegen Zulte Waregem (1-0). Michel-Ange Balikwisha ging in twintig minuten van zero naar hero.

Lees verder

Actrice Nichelle Nichols, bekend van 'Star Trek', overleden

De Amerikaanse actrice Nichelle Nichols is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar zoon Kyle Johnson zondag op Facebook.

Lees verder

'Ons systeem is niet afgestemd op de noden van het kind'

Het drama in Mariakerke roept de vraag op die veel ouders zich af en toe stellen: hoort een baby in de kinderopvang? En zo ja, in welk soort opvang? 'Onze aanpak schaadt niet, maar baat te weinig.'

Lees verder

Kosovo stelt nieuwe regels over Servische documenten uit als blokkades worden opgeheven

Kosovo is bereid om de nieuwe regels rond identiteitsdocumenten en nummerplaten van Serviërs met een maand uit te stellen, indien de blokkades die Serviërs hebben opgezet op wegen richting grensovergangen worden opgeheven.

Lees verder

Eerste week van augustus start bewolkt met kans op een bui

Maandag is het eerst zwaarbewolkt met hier en daar kans op een bui. In de loop van de namiddag worden de opklaringen breder vanaf het noorden, de kans op een lokale bui blijft bestaan, vooral dan in de Ardennen. De maxima schommelen rond 20 à 22 graden aan zee en op het Ardense reliëf en rond 25 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.

Lees verder

We keken massaal naar de vrouwen: 'Dit is de zomer waarin vrouwensport ook in de huiskamers groot werd'

Met gemiddeld meer dan een half miljoen kijkers per avond bleef de 'vrouwenvariant' van Vive le Vélo afgelopen week in het wiel van de Ronde van Frankrijk voor mannen. Tegelijk toonde ook het EK voetbal welke hoge ogen vrouwensport kan gooien. De zomer van 2022 zou weleens het ijkpunt kunnen worden waarnaar nog vaak verwezen zal worden als dé zomer waarin vrouwensport big werd, ook op tv. 'Ik heb meteen gezegd dat we dit moesten doen. Maar in Nederland deden ze het niet.'

Lees verder

Lectrr, cartoon van de dag

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Man aangehouden voor verkrachting in woonzorgcentrum

Een 36-jarige man uit Lier is vorige woensdag een kamer in het woonzorg­centrum Zonnestraal in Lint binnengedrongen en heeft een 89-jarige bewoonster verkracht. Hij was onder invloed van verdovende middelen.

Lees verder

Behandeling hersendode Archie (12) mogelijk toch niet stopgezet: last minute hoorzitting voor VN

De behandeling van de 12-jarige hersendode jongen Archie in Groot-Brittannië die maandag door zijn artsen zou worden stopgezet, wordt mogelijk alsnog doorgezet, bericht de krant The Guardian.

Lees verder

China haalt alles uit kast om VN-rapport te smoren

Met een open brief, getekend door honderden ngo's, haalt Peking grof geschut boven om een lang­verwacht kritisch VN-rapport over de situatie van Oeigoeren in Xinjiang in diskrediet te brengen.

Lees verder

Adil El Arbi en Loubna Khalkhali vieren huwelijk in Marokko met Will Smith

Vorig jaar trad Adil El Arbi (34) in het huwelijk met VRT-journaliste Loubna Khalkhali (30). Maar een feest, dat was er nog niet van gekomen. Schade die afgelopen weekend werd ingehaald. Vrienden als Matteo Simoni, Eline De Munck en zelfs Will Smith reisden naar het Marokkaanse Tanger om het feest bij te wonen.

Lees verder