Doorgaan naar hoofdcontent

Wielrenner Lars (16) doodgereden door chauffeur onder invloed van cannabis: “Ik heb mijn zoon verloren, maar ook mi...

Wielrenner Lars (16) doodgereden door chauffeur onder invloed van cannabis: "Ik heb mijn zoon verloren, maar ook mijn beste vriend"

Een week nadat de 16-jarige Francis Aerts uit Sint-Niklaas het leven liet nadat hij door een dronken en gedrogeerde bestuurder werd aangereden speelt zich opnieuw een gelijkaardig drama af. De beloftevolle wielrenner Lars Janssens (16) uit Merksplas werd door een chauffeur die cannabis had gebruikt van de weg gemaaid. De tiener vocht nog voor zijn leven, maar verloor uiteindelijk de strijd. Het nieuws kwam snoeihard aan bij zijn familie. "Lars was niet alleen mijn jongste zoon, hij was ook mijn beste vriend", vertelt Lars' vader Guy Janssens.

Lees verder

Challenger Pro League (1B) voorlopig toch op televisie

De start van de Challenger Pro League, het vroegere 1B, komt toch op tv. Daarover bestond twijfel omdat rechtenhouder Eleven Sports door de integratie van vier belofteteams elke speeldag namelijk zes wedstrijden moet uitzenden in plaats van vier.

Lees verder

Dan toch geen terugkeer naar de Buffalo's? Benito Raman verkiest nieuw buitenlands avontuur

Er komt dan toch geen grote thuiskomst voor Benito Raman in de Ghelamco Arena. De 27-jarige aanvaller die bij Anderlecht dringend meer speelminuten wil en even flirtte met AA Gent, zal toch nog even zijn situatie bij paars-wit afwachten.

Lees verder

Amadou Onana is al zesde jonge Belg die miljoenentransfer versiert: "De toekomst na de Gouden Generatie ziet er niet zo slecht uit"

Is de toekomst van de Rode Duivels verzekerd? Als je de bedragen ziet die worden betaald voor jonge Belgen hoeft u alvast niet te twijfelen. Kijk maar naar Amadou Onana (20), die voor 40 miljoen euro naar Everton trekt. Hij is de zoveelste jonge Belg die deze zomer een transfer van vele miljoenen versiert. Jacky Mathijssen, coach van onze nationale beloften, laat zijn licht schijnen.

Lees verder

Lewis Hamilton moest nee zeggen tegen rol in film 'Top Gun Maverick': "Tom Cruise wou me als gevechtspiloot"

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton laat weten dat Tom Cruise hem als gevechtspiloot wou laten meespelen in Top Gun Maverick, de blockbuster die momenteel records breekt in de bioscopen.

Lees verder

Opnieuw loopt het mis voor een Belgische club: voorbije tien jaar overleefden enkel Anderlecht en Club Brugge voorrondes Champions League

Opnieuw is een Belgische club er niet in geslaagd om de voorrondes van de Champions League te overleven. Union gaf dinsdagavond in de terugwedstrijd van de derde voorronde een 2-0-voorsprong uit handen op het veld van Rangers FC. Zo blijven Anderlecht en Club Brugge de enige clubs die er de voorbije tien jaar in slaagden om zich via voorrondes naar de groepsfase te knokken. Een overzicht.

Lees verder

En nu een topaffiche in de Europa League? Manchester United, Arsenal en AS Roma mogelijke tegenstanders Union in groepsfase

Union is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de play-offronde van de Champions League. De Brusselaars gaven een 2-0 voorsprong dinsdagavond helemaal weg tegen Rangers FC. Gelukkig is er nog de groepsfase van de Europa League als vangnet. Voor de loting komt Union vrijwel zeker in pot vier terecht. In de groepsfase van de Champions League komt Club Brugge ook in pot vier terecht, waardoor het sowieso opnieuw zware kleppers zal treffen.

Lees verder

Ajax-speler Dusan Tadic verwond door overvallers die hem opwachten aan zijn woning

Ajax-voetballer Dusan Tadic is lichtgewond geraakt bij een gewelddadige overval in de omgeving van zijn woning in Amsterdam-Zuid.

Lees verder

Antwerp trekt vol vertrouwen richting Europese return tegen Lillestrøm: "Maar we mogen nu niet arrogant worden"

Na de 9 op 9 in de competitie, en de gunstige 3-1-uitgangspositie, leeft Antwerp goedgemutst toe naar de terugmatch in de derde Conference League-voorronde tegen het Noorse Lillestrøm. Bij de Great Old mogen we enkele wissels in de basis verwachten, al wil coach Mark van Bommel niet dat zijn team met gemakzucht aan de aftrap verschijnt.

Lees verder

SK Beveren huurt Taofeek Ismaheel voor een seizoen van Lorient

Het zat er al enkele dagen aan te komen maar woensdag maakte SK Beveren het goede nieuws bekend: Taofeek Ismaheel wordt voor een seizoen gehuurd van het Franse Lorient.

Lees verder

KV Mechelen leent Gustav Engvall voor een seizoen uit aan het Noorse Sarpsborg 08 FF

Vorig jaar schitterde hij nog in de play-offs maar onder Danny Buijs begon de spits steevast op de bank. De Zweed wil spelen en daarom trekt hij dit seizoen naar het Noorse Sarpsborg 08 FF.

Lees verder

LIVE. Volg de voorbereiding van Antwerp op de terugwedstrijd tegen Lillestrom

Antwerp wist de heenwedstrijd in Noorwegen te winnen met duidelijke 1-3-cijfers. Uiteraard willen de troepen van Marc Van Bommel winnen en doorstoten naar de laatste voorronde van de Conference League. Maar tijdens zijn persbabbel zei de coach dat we "niet arrogant mogen zijn" en dat ze lessen kunnen trekken uit het verlies van Union tegen Rangers.

Lees verder

Anderlecht en Manchester City vandaag opnieuw rond de tafel over Sergio Gomez

Komt er vandaag een doorbraak in het dossier rond Sergio Gomez (21)? Anderlecht zit woensdag opnieuw rond de tafel met Manchester City om de laatste details uit te klaren.

Lees verder

Twee extra camera's lossen 'buitenspelprobleem' in Westerlo tijdelijk op

Vanaf de komende speeldag zouden er geen problemen meer mogen zijn met de buitenspellijn in het Kuipje van KVC Westerlo. Dat maakt de Pro League woensdag wereldkundig. Twee extra camera's zullen worden ingezet om het probleem op te lossen.

Lees verder

Moeder en dochter behalen vijftien medailles op BK klassiek waterskiën

De 55-jarige Anick Kempinaire en haar dochter Jasmine Geens (21) namen vorig weekend deel aan het Belgisch kampioenschap klassiek waterskiën in het Waalse Cerfontaine. Het leverde hen een mooi resultaat op.

Lees verder

LIVE EK. Volg de Europese Kampioenschappen in München op de voet

De Europese Kampioenschappen in München. U leest het goed, kampioenschappen. Meervoud. Na een eerste editie in 2018 bundelen enkele sportfederaties opnieuw de krachten om gezamenlijk een nieuw, meervoudig EK te organiseren. Met atletiek - denk aan Nafi Thiam -, baanwielrennen - denk aan Lotte Kopecky -, en wegwielrennen - denk aan Tim Merlier - maakt ons land aanspraak op enkele medailles en/of titels. Volg het hele toernooi live in deze feed.

Lees verder

Het nieuwe Beerschot: jong en Belgisch

De Challenger Pro League begint er dit weekend aan. Met Lierse, Beerschot én SK Beveren is onze regio goed vertegenwoordigd in de tweede voetbalklasse. Maar weet u wat ze voorbije zomer(mercato) hebben uitgespookt? Onze watchers zorgen voor een kort overzicht. Maak kennis met het nieuwe Beerschot: jong en Belgisch.

Lees verder

Felice Mazzu blikt vooruit op terugwedstrijd tegen Paide: "Sergio Gomez en Francis Amuzu zitten in de selectie"

Anderlecht verdedigt donderdagavond een 0-2-voorsprong tegen het Estste Paide Linnameeskond. Felice Mazzu en Yari Verschaeren blikten woensdag al vooruit op de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League. "We moeten gewoon aan de match beginnen alsof het nog 0-0 is."

Lees verder

Het nieuwe SK Beveren: nog zoekende naar verdedigers

De Challenger Pro League begint er dit weekend aan. Met Lierse, Beerschot én SK Beveren is onze regio goed vertegenwoordigd in de tweede voetbalklasse. Maar weet u wat ze voorbije zomer(mercato) hebben uitgespookt? Onze watchers zorgen voor een kort overzicht. Maak kennis met het nieuwe SK Beveren: nog steeds zoekende naar verdedigers.

Lees verder

Tiesj Benoot overleeft doodsmak op hoogtestage in Livigno: "Blij dat ik het nog kan navertellen"

Aan 67 km/u in volle afdaling botste Tiesj Benoot frontaal op een wagen die onoplettend van een parking afreed. Een barst in zijn nekwervel is eigenlijk bij wonder nagenoeg het enige dat hij er aan overhoudt. "Gelukkig kon ik meteen mijn handen en voeten bewegen. Het scheelt slechts enkele micrometertjes of dit was helemaal anders afgelopen."

Lees verder

Cyriel Dessers trekt officieel naar Cremonese en neemt afscheid: "Spelen voor Genk was kinderdroom, spelen in topcompetitie ook"

Cyriel Dessers verlaat Racing Genk voor een avontuur in de Serie A bij promovendus Cremonese. Nadat hij zijn medische tests succesvol aflegde, werd de overstap woensdag officieel bekendgemaakt. Zondagmiddag al bereikten Racing Genk en Cremonese een akkoord over een bedrag van 6,5 miljoen euro, plus bonussen.

Lees verder

Het nieuwe Lierse K: nog steeds een mix van jeugd en ervaring

De Challenger Pro League begint er dit weekend aan. Met Lierse, Beerschot én SK Beveren is onze regio goed vertegenwoordigd in de tweede voetbalklasse. Maar weet u wat ze voorbije zomer(mercato) hebben uitgespookt? Onze watchers zorgen voor een kort overzicht. Maak kennis met het nieuwe Lierse K: een mix van jeugd en ervaring

Lees verder

Romelu Lukaku over moeilijk jaar bij Chelsea en terugkeer naar Inter: "Mensen zijn op één jaar tijd vergeten waartoe ik in staat ben"

Romelu Lukaku moet terug het voetbalplezier vinden in 'zijn' Milaan. Na een moeilijk jaar bij Chelsea hoopt de Rode Duivel de draad weer op te pikken bij Inter, de club die hij in 2020-2021 al naar de Italiaanse landstitel loodste. Bij DAZN sprak Lukaku onder meer over zijn moeilijke periode in Engeland, de woede van de Inter-fans toen hij vertrok en zijn band met spitsbroeder Lautaro Martinez.

Lees verder

Duitser Herbert Fandel is nieuwe voorzitter Professional Refereeing Board: "Plaats op Europees topniveau innemen"

Vanaf 1 september gaat Herbert Fandel aan de slag als voorzitter van de Professional Refereeing Board, het bestuur van het Referee Department. Dat heeft de Belgische voetbalbond woensdagnamiddag bekendgemaakt.

Lees verder

Koning Boudewijnstadion krijgt voor het eerst in 12 jaar opfrisbeurt, en daar hangt stevig prijskaartje aan vast

Brussel gaat 6 miljoen euro investeren in het Koning Boudewijnstadion. Dat zegt Brussels schepen van Sport Benoit Hellings aan Bruzz en werd bevestigd aan onze redactie. De werken zouden in de eerste helft van 2023 plaatsvinden.

Lees verder

Guillaume Martin verrast Mauri Vansevenant en co. en wint tweede etappe in Tour de l'Ain

Guillaume Martin (Cofidis) heeft de tweede etappe gewonnen van de driedaagse Tour de l'Ain, een rit in het tussengebergte met aankomst in Lagnieu. De Fransman reed op anderhalve kilometer van de streep weg uit een groepje vluchters (onder wie Mauri Vansevenant) en wordt ook de nieuwe leider.

Lees verder

Dan toch geen Keukeleire op EK wielrennen, EF Education geeft hem niet vrij

Jens Keukeleire werd door bondscoach Sven Vanthourenhout opgeroepen als vervanger voor Yves Lampaert voor de EK-wegrit in München, maar zijn ploeg EF Education First wil hem dan toch niet vrijgeven. Het is een moeilijke periode om ploegen te overtuigen om renners af te staan voor het EK. Zo wilde Lotto-Soudal al zijn renners bij zich houden om zich te focussen op de strijd voor het behoud in de World Tour.

Lees verder

Alexander Kristoff klopt Campenaerts en Van Gestel in Circuit Franco-Belge, Girmay komt ten val

Alexander Kristoff heeft het Circuit Franco-Belge gewonnen, de voorlaatste manche van de Exterioo Cycling Cup. Hij klopte in een sprint met drie Victor Campenaerts en Dries Van Gestel. De finale in La Louvière was een stuk lastiger dan de voorgaande edities. Kristoff rijdt straks ook de EK-wegrit.

Lees verder

Lillestrøm-coach geeft hoop op kwalificatie tegen Antwerp niet op: "In voetbal kan alles"

Antwerp verzilverde door de 1-3-zege in Noorwegen een uitstekende uitgangspositie om door te stoten naar de play-off van de Conference League, maar trainer Geir Bakke geeft met Lillestrøm de hoop niet op. Dan zullen de Noren deze donderdag in de return van de derde voorronde wel met meerdere doelpunten verschil moeten winnen van Antwerp.

Lees verder

Gianni Vermeersch en Xandro Meurisse verlengen contract bij Alpecin-Deceuninck

"Ik ben blij dat ik mijn carrière hier kan verderzetten, in een familiale omgeving", zegt Vermeersch, dit seizoen winnaar van een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke. "Het kan als een cliché klinken, maar na zo'n lange tijd voelt deze ploeg echt als familie voor mij."

Lees verder

Jan Van Winckel verlaat Sheffield United en gaat in Saudi-Arabië aan de slag

Jan Van Winckel heeft zijn ontslag aangeboden bij Sheffield United en United World, de groep die onder meer hoofdaandeelhouder is van Beerschot, Sheffield United en het Franse Châteauroux. Van Winckel had niet langer een rol binnen Beerschot, maar was wel directeur bij Sheffield. Hij gaat nu aan de slag als technisch adviseur bij het Saudische Al-Ahli.

Lees verder

Marianne Vos scoort twee op twee in Ronde van Scandinavië en rijdt rond met opvallend geheugensteuntje op haar stuur

De Nederlandse wielrenster Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft haar tweede zege in evenveel ritten behaald in de Ronde van Scandinavië, een zesdaagse rittenkoers voor de WorldTour. Ze was aan het eind van de Zweedse tweede etappe de snelste in een groepssprint en verstevigt zo haar leidersplaats in het klassement.

Lees verder

Elise Mertens verliest net als vorig jaar van titelverdedigster Camila Giorgi in Toronto

Elise Mertens (WTA 37) is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA 1.000-toernooi in het Canadese Toronto.

Lees verder

Union mikt op jongste Real Madrid-speler ooit in Champions League

Union plukt de vruchten van zijn Europese avonturen op de transfermarkt. José Rodriguez (27), een jeugdproduct van Real Madrid, is op weg om de Unionisten te komen versterken.

Lees verder

LIVE. Veroveren Courtois en (bankzitter) Hazard de Europese Supercup tegen Frankfurt?

Champions League-winnaar Real Madrid is torenhoog favoriet in de Europese Supercup tegen Eintracht Frankfurt, dat vorig seizoen de Europa League wist te winnen. Maar dat was FC Barcelona ook, toen de Duitsers hen opzijzetten op weg naar de finale. Volg de supercup, met Courtois in doel bij Real en Hazard op de bank, hier LIVE!

Lees verder

Nadal volgende week voor het eerst in actie sinds Wimbledon

Rafael Nadal, die sinds zijn opgave op Wimbledon niet meer heeft gespeeld, kondigde op zijn Instagram-account aan dat hij volgende week op de Cincinnati Masters 1000 zijn rentree zal maken. "Erg blij om weer te spelen in +Cincy+. Ik vlieg er morgen heen," schreef de Spanjaard, derde op de wereldranglijst.

Lees verder

Ekkelenkamp scoort voor Antwerp in oefenpot tegen Cappellen, ook Haroun en Scott maken minuten

Ekkelenkamp, Avila, Haroun, Bataille en Scott trainden vandaag niet met de Antwerpse hoofdmacht. Het vijftal deed later op de dag matchritme op met de beloften in de oefenmatch ­tegen amateurclub Cappellen, die met 1-6-cijfers ­werd gewonnen.

Lees verder

Belgian Lions verliezen thriller van Duitsland

Geen stuntzege van de Belgian Lions in de oefeninterland tegen Duitsland (nummer 11 wereldranking) in de met 2.000 toeschouwers gevulde Alverberg in Hasselt. De Lions verloren na een thriller met 83-87. Vandaag stapt de selectie van bondscoach Dario Gjergja het vliegtuig op richting Estland. Daar spelen de Lions vrijdag tegen Estland en zondag versus Bosnië. "Balverliezen deden ons pijn. Maar ik zag ook goede zaken. Daar moeten we op voortbouwen," zei bondscoach Dario Gjergja.

Lees verder

Kenners luiden alarmbel na dood van 16-jarige wielrenner: "Spectaculairste ongevallen gebeuren in de koers, de ergste op training"

De aanrijding op training die Tiesj Benoot het vervolg van zijn seizoen kostte, legt de vinger nog maar eens op een zere wonde. Fietsen is nog steeds een gevaarlijke sport, getuige ook het overlijden van de 16-jarige Lars Janssens na een ongeval op training in de Ardennen. "Het verkeer is enorm toegenomen en de autobestuurders­ zijn agressiever geworden", weten ex-renners en kenners.

Lees verder

Van basisspeler naar de Antwerpse B-kern, wat is er aan de hand met Pierre Dwomoh? "De deur is niet gesloten"

Vorig seizoen charmerend in de Europa League, nu in de B-kern van Antwerp: wat is er aan de hand met Pierre Dwomoh (18)?

Lees verder

Lierse-icoon Kjetil Rekdal verwacht geen comeback van Lillestrøm: "Radja kreeg in Noorwegen pak minder aandacht dan in Kosovo"

Een 1-3-voorsprong uit de heenmatch, zonder dat Antwerp het gaspedaal hoefde in te duwen. We hadden van het ­Noorse nummer twee meer weerwerk verwacht. Kjetil Rekdal (53), de voormalige speler én trainer van Lierse, is sinds eind december de trainer van Lillestrøm-concurrent Rosenborg.

Lees verder

Anderlecht hield in vier matchen al twee keer de nul, want… aan de defensie wordt niet gesleuteld

De enige linie waaraan Felice Mazzu in zijn eerste weken als Anderlecht-trainer nog niet sleutelde: de defensie. Die verdedigt straks tegen Paide Linnameeskond een 0-2-voorsprong uit de heenwedstrijd. Al mag dat geen probleem vormen. Daarom een extra uitdaging: voor de derde keer in vijf matchen de nul houden.

Lees verder

Joachim Van Damme (ex-KV Mechelen) mag al vertrekken bij Standard

Het avontuur van Joachim Van Damme (31) bij Standard lijkt van korte duur te zullen worden. De mondige middenvelder werd in januari voor een half miljoen weggekocht bij KV Mechelen door het vorige bestuur als nieuwe sterkhouder voor het Luikse middenveld, maar mag een halfjaar later dus alweer beschikken.

Lees verder

Duitser Herbert Fandel moet Belgische scheidsrechters beter maken

De Belgische scheidsrechters hebben een nieuwe baas. De Duitser Herbert Fandel (58) is de nieuwe voorzitter van het Professional Refereeing Board (PRB) en volgt de in opspraak gekomen David Elleray (67) op. Opvallend: ook naar Fandel liep in het verleden een onderzoek.

Lees verder

Goudkoorts in München: Team Belgium op zoek naar vijftiental medailles op Europese Kampioenschappen

In München gaan vandaag de Europese Kampioenschappen 2022 van start. U leest het goed, kampioenschappen. Meervoud. Van Nafi Thiam over Tim Merlier tot de Belgische turnmeisjes: allemaal gaan ze in Beieren op zoek naar Europees eremetaal.

Lees verder